Vyzerajú ako ideálni rodičia, ale doma kričia a bijú
Na vonok usmiata rodinka. Ona vždy upravená, on slušný, deti tiché. Ale cez stenu počujeme krik. Občas plač, nadávky, občas niečo ako facka. Vrtali by ste sa v tom? Uz som rozmyslala poslat k nim sociálku
@ktobytobolpovedal súhlasím, že je potrebné si to overiť..
Na druhej strane, ak počuť nadávky, nebude to s tou rodinou úplne ok..
A deti, ktoré pôsobia vzdy utiahnuto a ticho, väčšinou indikujú nejaký problém...
@beronsche jasne, suhlasim… akoze priznam sa, ze aj mne nejaka nadavka ujde… hlavne ked sa dobre udriem 😅
Tento autor je cisty troll
@zoja31 V prvom rade si dodatocne myslim, ze sa jedna o vymyslenu temu, ktora bola vygenerovana za ucelom rozprudenia vasni (co sa autorovi aj podarilo 🙄),kedze tu nie je ani jedna dodatocna reakcia autora diskusie. Na druhej strane na zaklade popisaneho stale tvrdim, ze volat socialku je naozaj extremne nevhodne a skor na skodu, ako na osoh. Pocut nejake obcasne zvuky od susedov naozaj nie je dovod na volanie socialky! Ja osobne mam uzasnu susedu, moje dieta bolo ako babetko extremne placlive a bola velmi empaticka, co sa tohto tyka. Sama mi vravela, ze to plne chapme a chape to aj preto, lebo ked bol jej syn babatko, tak jej ina suseda robila zo zivota doslova peklo. Chcela na nich volat socialku, utocila na nu pri kazdom stretnuti, ze jej dieta urcite nie je v poriadku a co s nim robia, ked neustale vrieska...lebo samozrejme ona take nepozna a jej dieta ako babatko taketo nikdy nerobilo.
Pokial by tu autorka pisala o tom, ako pocuje napr. na dennej baze extremne vyhrazky, vykriky a plac od bolesti, volanie o pomoc alebo jednoznacne zvuky od bitiek a konfliktov, tak sama jej poradim, aby zasiahla!
Ako bolo pisane vyssie, neverim, ze niekto pocuje facku cez stenu, aj preto si myslim (ak je to realna tema...), ze je to iba domyslanie si. Takze si stojim za tym, co som napisala, volat socialku kvoli "obcasnym zvukom, ktore sa mne nezdaju" je naozaj velmi nezodpovedne!! Zodpovedne je ostat na pozore, ak sa mi nieco naozaj nezda a zakrocit, az ked som presvedcena o povode danych zvukov!
@cukroska Vies co asi pisem aj zo skusenosti. Mam ZTP surodenca,ktory mava zachvaty zurivosti. Raz sa takto doma pre nieco rozuril a mila pani suseda tam poslala policajtov!!!!! Nasi mi rozpravali,ze zrazu niekto bucha,otvoria dvere a tam kuklaci mieria na otca,ze je tam domace nasilie🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Chudak brat bol vydeseny a ked im nasi vysvetlili situaciu,tak sa im este ospravedlnili,popriali im vsetko dobre a nad susedou len oci prevracali. Aj takyto ludia ziju medzi nami🙄
@iwesska Videla som aj počula v živote už kadečo pol storočia pomaly za sebou..
@zoja31 V prvom rade si dodatocne myslim, ze sa jedna o vymyslenu temu, ktora bola vygenerovana za ucelom rozprudenia vasni (co sa autorovi aj podarilo 🙄),kedze tu nie je ani jedna dodatocna reakcia autora diskusie. Na druhej strane na zaklade popisaneho stale tvrdim, ze volat socialku je naozaj extremne nevhodne a skor na skodu, ako na osoh. Pocut nejake obcasne zvuky od susedov naozaj nie je dovod na volanie socialky! Ja osobne mam uzasnu susedu, moje dieta bolo ako babetko extremne placlive a bola velmi empaticka, co sa tohto tyka. Sama mi vravela, ze to plne chapme a chape to aj preto, lebo ked bol jej syn babatko, tak jej ina suseda robila zo zivota doslova peklo. Chcela na nich volat socialku, utocila na nu pri kazdom stretnuti, ze jej dieta urcite nie je v poriadku a co s nim robia, ked neustale vrieska...lebo samozrejme ona take nepozna a jej dieta ako babatko taketo nikdy nerobilo.
Pokial by tu autorka pisala o tom, ako pocuje napr. na dennej baze extremne vyhrazky, vykriky a plac od bolesti, volanie o pomoc alebo jednoznacne zvuky od bitiek a konfliktov, tak sama jej poradim, aby zasiahla!
Ako bolo pisane vyssie, neverim, ze niekto pocuje facku cez stenu, aj preto si myslim (ak je to realna tema...), ze je to iba domyslanie si. Takze si stojim za tym, co som napisala, volat socialku kvoli "obcasnym zvukom, ktore sa mne nezdaju" je naozaj velmi nezodpovedne!! Zodpovedne je ostat na pozore, ak sa mi nieco naozaj nezda a zakrocit, az ked som presvedcena o povode danych zvukov!
@oceanahory ok
Ach ženy, robíte z autorky nejakú Kelišovú, ale keď je v správach, že dieťa vyskočilo z okna lebo ho rodičia týrali, tak potom samé otázky ako to, že si to nikto nevšimol? Že mu nikto nepomohol? To je dobré, že sú medzi nami vnímaví ľudia.
@iwesska vo vašom prípade prevracali oci.. v inom by zachránili život...
**
Pamätáte sa na ten prípad z pred rokov, kedy rodičia utýrali dieťa a žili s jeho mŕtvym telom v byte? Škoda, že oni nemali premotivovanych susedov.
@beronsche Tak ale pardon....Tato tupa suseda ich pozna asi tak 30 rokov, snad si za tu dobu vsimla,ze je iny. Aj tak by som sa nikdy nestarala do inej rodiny,pokial by som tam denne nepocula bitky,nareky, teda vyslovene ze ide o domace nasilie.
Ja ked vidim taketo temy si hovorim, este stastie ze nebyvame v bytovke 😄
Ja si osobne nemyslím že to je dôvod poslať sociálku sú podľa mňa horšie rodiny ktoré sa o deti nestarajú sú zanedbané alebo rodičia pijú poprípade niečo horšie. kazdy má na rodičovstvo iný názor jeden chce výchova t deti ako kedysi a niekto priateľský niekto vôbec😅.
Ano ak mas podozrenie, ze nie je nieco v poriadku kludne napis na socialku. Ludia by nemali byt slepí a hluchí voci svojmu okoliu.
@ktobytobolpovedal súhlasím, že je potrebné si to overiť..
Na druhej strane, ak počuť nadávky, nebude to s tou rodinou úplne ok..
A deti, ktoré pôsobia vzdy utiahnuto a ticho, väčšinou indikujú nejaký problém...
@beronsche Ale prosim ta...keby si pocula ake nadavky pouziva nasa suseda 🙈 Tie najtazsieho kalibru. Ma 3 pubertakov. Kolkokrat sme sa rozpravali,ze robia vsetko preto,aby nas vytocili,ze sa moze aj na mihalnice postavit,nebudu sa ucit,upratovat,len hubuju a chcu hrat hry a ona taha celu domacnost sama. Takze ona doslova po nich ziape a nadava,inak sa ani nezdvihnu. Pocut ju na pol sidliska,ze sa ludia vonku otacaju. Ale tym deckam nic nechyba, ani ich netyra. Poznam sa s nimi odkedy sa narodili.
Ja k tomuto pridám len svoju skúsenosť. Mame syna, 2 a pol roka, pri uspavaní reve ako by som ho tlkla, aj keď väčšinou v spánku kope on do mna😅. V posteli robí neskutočné premety a sem tam sa stane, že narazí do steny🤦♀️. Chvalabohu, že zijeme v rodinnom dome, aj ked niekedy, keď mame otvorené okno, tak sa sem-tam desim toho, čo si myslia susedia. Takze chvalabohu, že nežijeme v byte, u nás by bola sociálka asi denne. No je pravda, že syn utiahnutý rozhodne nie je, takze nechcem zľahčovať, no s deťmi je to niekedy divočina.
Počuj autorka, však ju zastav na chodbe a opýtaj sa jej priamo: Dobrý deň, vyzeráte síce ako slušná rodina, ale nezdá sa mi, že je u vás s deťmi všetko vporiadku. Bijete deti neprimerane? Rozmýšľam, či nie sú týrané...aká bude reakcia hm?
Bežne keď deti nepočúvajú tak zatlieskam, aby som ich upútala. Dnešní susedia sú na nezaplatenie. Hlavne takí, čo nikdy nemali deti, alebo takí čo sedia na dávkach doma a veľmi sa nudia.
Nesusedíš s mojou susedkou? Tá si speciálne vyberá ranný čas, keď cez týždeň o piatej 🤦🏻♀️ a cez víkend ohľaduplne až o 6.30 ziape histericky. Cez týždeň sa asi náhlia a cez víkend zase do upratovania. Tie deti ľutujem. Musí to byť psychi takto ráno 🙈
@cukroska Vies co asi pisem aj zo skusenosti. Mam ZTP surodenca,ktory mava zachvaty zurivosti. Raz sa takto doma pre nieco rozuril a mila pani suseda tam poslala policajtov!!!!! Nasi mi rozpravali,ze zrazu niekto bucha,otvoria dvere a tam kuklaci mieria na otca,ze je tam domace nasilie🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Chudak brat bol vydeseny a ked im nasi vysvetlili situaciu,tak sa im este ospravedlnili,popriali im vsetko dobre a nad susedou len oci prevracali. Aj takyto ludia ziju medzi nami🙄
@iwesska Samozrejme nikdy nik nemôže vedieť čo sa deje za zatvorenými dverami. A niekedy zasahovať do súkromia týmto štýlom by sa naozaj nemalo. Najprv sa reba radšej opýtať osobne .Ja by som nedokázala toto urobiť bez toho aby som si niečo najprv neoverila .Radšej by som zaklopala na dvere a opýtala či je všetko v poriadku. Vtedy už vie človek posúdiť, či je to len veľká hádka, alebo je tam násilie a týranie.Nie som ľahostajná voči násiliu, ale zase rešpektujem súkromie a ľuďom sa zvyčajne nemiešam do súkromia.
A ako sa správajú tie deti vonku mimo domu? Sú utiahnuté, či veselé s krikom k svojmu veku? Už na deťoch vidno, ako sa správajú. Susedov chlapček sa tak dral, že celá ulica vyšla vonku len preto, že mamka odišla do práce a on chcel ísť s ňou a nevzala ho. Najskôr treba preveriť, ale deti vedia jacat hoci pre aké blbosti.

A ty ich aj poznáš, bavíš sa s nimi ,vieš niečo o Tom, čo doma prežívaju? A druhá vec - čo je občas? Raz za týždeň niekto plače, alebo kričí? Vo väčšine domacnosti s malými deťmi sa kričí a plače denne a pri Tom o nič nejde..naoriklad môj syn nie je vôbec placlivy ale vie má vytocit do vyvrtky inymi vecami ..čo určite denne pocuju aj susedia..ale už určite nepočujú ako sa potom jeden druhému ospravedlnime a povieme ako sa ľúbime, objimame a pusinkujeme sa...poďme volať sociálku za každý krik teraz 🤦 aký máš s nimi vzťah? Lebo tieto fabulacie a sociálky...dala si malo informácií a väčšina sú len domnienky