icon

Vzájomné sympatie

chichotka2814
8. okt 2013

Prosim o radu len mamicky,co sa ocitli v podobnej situacii....o ustipacne odpovede nestojim DAKUJEM.. 😉
Stalo sa mi,ze som sa zamilovala do kolegu v praci..Zacalo to uplne nevinne,rozhovorom..lenze tych rozhovorov je kazdy den viac a pribuda aj neskutocna tuzba a ziadostivost..Zacali sme spolu chodit cez prestavku na kavu a stane sa nam,ze sa ocitneme sami.Zatial su to len "city",problem je v tom,ze som vydata a mam deti...Muza nechcem stratit,ani prist o rodinu....prezivam nieco ako pubertu-motyliky v bruchu....Hlavne neodcudzujte....chlapovi sa nevera ovela viac "toleruje a je to normalne"....Zaujima ma ci je tu nejaka mamina,ktorej sa stalo nieco podobne a ako to riesila....Je mozne fungovat v 2vztahoch bez nasledkov?

Strana
z5
mirat
10. okt 2013

@jabadaba tí blázni čo si myslia že môžu zmeniť svet ho naozaj zmenia. - Steve Jobs 😉

jabadaba
10. okt 2013

@mirat 🙂

leyah
10. okt 2013

niečo podobné sa stalo mojej kolegyni s kolegom, ona vydatá , on ženatý, obaja problémy v manželstve. Na firemnej akcii v podniku sa vzájomé sympatie už ani nesnažili skryť, malá pikoška, do toho podniku vtedy došiel manžel tej kolegyne, takže sme mali manželskú neveru live. Sa ti priznám, že tak trápne a aj smutno mi už dlho nebolo, radšej som odišla domov. A blbé to asi bolo aj ostatným kolegom.
A ako to skončilo , ona rozvedená, on nie a pracovná pohoda, čo sme mali dovtedy, bola potom na pár mesiacov úplne v háji.

victoriab
10. okt 2013

niekedy už iba žasnem s otvorenými ústami, kam tento svet speje... ľudia už padajú na samé dno, horšie je, že sa tam ťahajú sami... pri všetkých týchto "motýľotémach" vydatých/ženatých preto pridávam toto:
" Čo je to láska?", spýtal sa študent učiteľa.
Učiteľ odpovedal: " Aby som ti mohol odpovedať na tvoju otázku, choď na pole s obilím, vyber si pre teba najkrajší a najväčší klások pšenice a vráť sa späť.
Ale podmienka je, že cez pole môžeš prejsť iba jeden krát, nemôžeš sa vrátiť späť na jeho začiatok."

Študent išiel na pole, prešiel prvý rad, uvidel krásny veľký klások, ale povedal si: " Pôjdem ďalej, možno nájdem ešte krajší."

Išiel ďalej, uvidel ďalší krásny klások a opäť si povedal: "Ďalej možno nájdem ešte krajší a lepší."

Keď prešiel viac než polovicu poľa, začal si uvedomovať, že klásky obilia nie sú také veľké, ako boli tamtie, ktoré videl na začiatku.
Uvedomil si, že premárnil šancu si ich vziať a veľmi to ľutoval.
Keď prešiel celé pole, vrátil sa za učiteľom s prázdnymi rukami.

Učiteľ mu povedal: " Toto je láska. Človek stále hľadá niečo lepšie, a až keď je neskoro, zistí, že to čo hľadal je nenávratne preč."

" A čo je potom manželstvo?", spýtal sa študent.
Učiteľ odpovedal: " Aby som ti mohol odpovedať na tvoju otázku, choď znova na pole s obilím, vyber si pre teba najväčší a najkrajší klások a vráť sa späť.
Ale podmienka je, že cez pole môžeš prejsť iba jeden krát a nemôžeš sa vrátiť späť na jeho začiatok.

Študent išiel na pole s obilím, ale tentokrát sa rozhodol, že si bude dávať pozor, aby nezopakoval predchádzajúcu chybu.

Keď prišiel do stredu poľa, vzal si jeden primeraný klások pšenice, a s pocitom uspokojenia sa vrátil za učiteľom.

Učiteľ mu povedal: " Tentokrát si priniesol to, čo som chcel. Moja odpoveď na tvoju otázku znie:
" Manželstvo je, keď v tom čo si vyberieš vidíš len to najkrajšie, a zároveň veríš, že je to to najlepšie čo si v živote získal."

mirat
10. okt 2013

@leyah prečo ste ich nenapomenuli???povedali ste im vôbec niečo?

adri266
11. okt 2013

@victoriab krasne 🙂

adri266
11. okt 2013

@mirat no preco asi...pretoze nevera je spolocensky akceptovana...lebo co ludi do toho...lebo to nie je moja starost...a ix dalsich lebo 😠 😠 😠

mirat
11. okt 2013

@adri266 presne :/ a čo horšie nieje to iba o nevere ale o celkovom ignorantstve a letargie ľudí v spoločnosti. 😠 (od vyhadzovania odpadkov až po politiku)

lenadka
11. okt 2013

@chichotka2814 nie som síce vydatá nejak extra dlho 10r. a ani vzťahov pred mm som nemala veľa - skôr také kamarátske, ale na toto mám určitý názor. V každom vzťahu raz prestanú motýle v bruchu, príde stereotyp, niekedy aj menšie či väčšie krízy. ČI už s manželom alebo s kolegom v práci to je jedno...vždy to nakoniec skončí rovnako. 😉 . Ide o to ako chápeš rodinu a domov či sa na to pozeráš aj očami svojich detí, aké by to bolo keby im tú rodinu rozvrátiš. Niekedy mávam taký pocit, že ma manžel naštve, však určite aj ja jeho, a motýle nehrozia, ale zas sú dni keď si poviem ako dobre že ho mám, teším sa na neho a stačí keď je vedľa mňa bez slov (to si všimni s dobrým priateľom, mamou, súrodencom ti je dobre aj keď nič nerobíte len sedíte vedľa seba, zatiaľ čo len s nejakým známym je takáto situácia trápna) 😉 . Chce to okoreniť váš vzťah s manželom aby ste mali spoločné zážitky bez detí napr. ísť na rockový koncert, do kina, alebo si len tak sadnúť na večeru, alebo doma ked deti zaspia dať si pohár vína a ťuťuťumuťu 😀 možno aj jemu to chýba a len čakáte kto začne 😉 a namiesto reality sa utiekaš k snom o kolegovi, ktorý kto vie aký by bol partner so skutočnými povinnosťami ktoré prináležia otcovi rodiny, ľahko je byť galantným rytierom ked nemá nič iné na práci 😉

mimka11111
11. okt 2013

@adri266 "lebo je to moda, nevera tu vždy bola, je a aj bude...keby nebolo nevery, vzťahy by boli velmi fádne a nudné" - klasické frázy s ktorými sa stretávam......"doma mám síce dobrého manžela a deti, ukážkové manželstvo, ale prečo by som si občas nehopla aj niekde inde? ved trošku okoreniť vzťah treba a čo je dôležité, keby mi to s tým novým aj nevyšlo, vždy sa môžem vrátiť k manželovi, tam mám totižto istotu, pretože on o ničom nevie a čo oči nevidia, srdce nebolí ".... a najlepšia fráza pre mňa " zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať"....len by asi treba občas zatĺcť aj niečo po hlavičke 😀

victoriab
11. okt 2013

a ešte snáď...:
Máte harmonické manželstvo. Aj vaši rodičia ho mali. V dnešnej dobe je to veľmi cenné a vzácne. Čo pre vás znamená rodina?
Marko Igonda: Rodina je pre mňa čas. Čas od začiatku, keď poviem áno, až po koniec, kedy nepoviem nie, ale zomriem. Chcel by som mať jednu rodinu, nikdy nie viac. Chcel by som v tom čase pomenovanom od začiatku do konca žiť šťastne a umrieť šťastne. Je to o rozhodnutí, keď raz poviem „áno“, malo by to byť na celý život. Keď to nevyjde, neviem si predstaviť hľadať ďalšiu alternatívu. Som v tom asi konzervatívny a nudný, ale mám rád tú silu. Mám rád slová česť, odvaha, že keď to človek raz tak povie, tak to tak bude.

leyah
11. okt 2013

hm, tak díky za odsúdenie vopred, bez znalosti situácie. Nechcela som to rozpisovať do podrobností, ale samozrejme, že sme sa snažili pomôcť, dohovoriť, poradiť, no nedokázali sme to ani my ovplyvniť,skončilo to tak, ako skončilo. Ale ja som si po tom všetkom začala ešte viac uvedomovať, aký poklad mám doma a že šťastné manželstvo nie je až taká samozrejmosť.

maria1989
11. okt 2013

@victoriab to je krásne 🙂

mirat
11. okt 2013

@leyah kto ta tu odsúdil mi prosím povedz??? 😀 iba som sa pýtal či si o tom vedela? 😖 toť vše.
ani ta nijak odsudzovať nemôžem kedže si sa snažila danú situáciu riešiť no človeku sa rozum vtĺkať do hlavy nedá 😖
ich rozhodnutie ich sprostosť. 🙄 a dôsledky pocítia najviac neviní :/ a to deti 😔
ps:je skvelé že si si s tej situácie niečo aj vzala do života 🙂 vážim si ta za to.

leyah
11. okt 2013

@mirat ok, možno si to tak v komunikácii s adri nemyslel,ako som to ja pochopila 🙂 nie, nevedela, ale to asi nikto z nás a boli sme teda riadne šoknutí, keď sme to videli. No a nebola som jediná, kto si z toho niečo odniesol, mladší a ešte slobodný kolega mi povedal, že keď vidí takéto veci v manželstvách, tak sa radšej bude učiť z chýb druhých, aby sa to nestalo potom v tom jeho. Želám ešte pekný deň.

adri266
11. okt 2013

@leyah prepac, ak som sa TA dotkla...ale uz x krat sme tu citali pribehy, kde niekto o nevere svojich znamych vedel, ale nepovedali to tej druhej strane, neupozornili ich na to, ze je to nemiestne...prepac, ze som spravila unahleny zaver

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
leyah
11. okt 2013

@adri266 OK. Môj názor :súhlasím jedine s tým, že pred oltárom sa sľubuje vernosť a nie slepota, u mňa je osobne manželská nevera neakceptovateľná. Toť môj posledný príspevok, aby som neodbáčala od témy.

Strana
z5