icon

Zmeniť si priezvisko kvôli deťom?

Dnes o 08:26

Ahojte. Mám priateľa už 8 rokov z toho 7 rokov spolu žijeme, máme spolu 2 deti, dom. Sme zasnúbení ale on sa nemá k ničomu dokonca nedávno sa vyjadril že on nie je moc na svadby (???). 🤷🏻‍♀️ No a keďže naše deti majú jeho priezvisko, viete aké to je zložité niekam volať, predstaviť sa koho ste matka atď. Premýšľam, a som tak na 50% rozhodnutá že si priezvisko zmením sama. Kvôli deťom pre nič iné. Máte to niekto takto? Neni to komplikované zas vysvetľovať že máte síce rovnaké priezvisko ale nieste manželia? Ako to vnímala partnerova rodina?

Strana
z10
anonym_cc4843
Dnes o 20:24
@cacianka

@anonym_cc4843 má ID, čo nebude pálka, ledva na život, nie na hypo

@cacianka ano ale nevieme odkedy je na ID ani kedy brali hypo a ci niekoľko rokov splácala, pripadne nedala hotovosť na začiatok. Velmi malo informácii

marisella2905
Dnes o 20:25
@kiki68

@anonym_f90d67 to nemoze bez jeho suhlasu menit. Mozno moze pridat svoje po novom

@kiki68 Už sa dá pridať aj svoje priezvisko? Ja ľutujem, že som dcérke dala priezvisko jej otca...Tak by dcéra mala aspoň jeho aj moje priezvisko. A je potrebný jeho súhlas ak chcem pridať aj svoje priezvisko?

anonym_cc4843
Dnes o 20:39
@marisella2905

@kiki68 Už sa dá pridať aj svoje priezvisko? Ja ľutujem, že som dcérke dala priezvisko jej otca...Tak by dcéra mala aspoň jeho aj moje priezvisko. A je potrebný jeho súhlas ak chcem pridať aj svoje priezvisko?

@marisella2905 treba si to zistiť individuálne. Píše sa aj tak aj tak.

anonym_1b4dfd
Dnes o 20:56

Mať dieťa s chlapom, ktorý si ma nechce zobrať a dieťaťu dať meno po ňom je tak ponižujúce. Nepochopím. Nikdy by som nechcela mať iné priezvisko ako moje dieťa.

kiki68
Dnes o 21:16
@anonym_cc4843

@marisella2905 treba si to zistiť individuálne. Píše sa aj tak aj tak.

@anonym_cc4843 nepoznam tak dobre sk legislativu, ale je mi given, ze v AT to nejde a na SK ide, Podla mna tam bude hacik v tom, ci maju obaja rodicovske prava rovnako uradne.

pimpa12
Dnes o 22:28

@anonym_autor odteraz nech všetky veci ohľadom detí rieši priateľ. Možno zistí že zrazu "je na svadby"

Strana
z10