Zotrvávať vo vzťahu s manipulantkou?
Prosím o názor že či má budúcnosť zotrvávať vo vzťahu s chlapom ktorý je šialené naviazaný na svoju dcéru. Vysvetlím... žijeme spolu cca 7rokov. Žila s nami aj jeho teraz už dospelá dcéra -jedinacik. Zo začiatku všetko ok mala 13-14 rokov. Časom som však začala pozorovať že je rozmaznnana, že nemá žiadne povinnosti pravidlá tak som začala partnerovi dohovarat. Ohradil sa že som voči nej zaujatá že proti nej niečo mám a každý takýto pokus skončil hádkou. Po dovŕšení jej dospelosti sme jej nechali byt na poschodí a odišli bývať dolu samí. Chcela mačku mala mačku chcela auto má ho mať a teraz si zmyslela že chce dieťa. A bude ho mať. Ešte začiatkom prázdnin nemala ani frajera a zrazu je v 7 týždni. Pôvodný plán bol úver a vlastné bývanie. Tešili sme sa s mužom že konečne budeme žiť pokojný šťastný život. O tri dni nato som sa náhodou dozvedela že žiadny vlastný byt nebude ostanú aj s pravdepodobne otcom nenarodeného dieťaťa v hornom byte. Ku mne sa táto informácia dostala samozrejme ako k poslednej. Mám chuť utiecť. Ja chápem súvislosti že je to jeho dcéra pozn.do 19 rokov jej každý večer prial dobrú noc sladké sny ľúbim ťa., keď ma soplik tri krát denne jej zavolá ako sa má a nie som si istá či v tom že ostanú bývať tu nemá prsty, že ten dom raz bude jej ale zrazu to vnímam ako problém. Keď som sa pýtala prečo zmena plánu povedal že nedovoli aby sa jeho dcéra zadlzila chlapec si má zobrať úver na prerábku jeho domu a bývať so svokrovcami. Čo asi nebude tiež veľmi fungovať.
Ja z citaneho nevidim ziadny pekny vztah. teda je pekny, pokial sa ty prisposobis. Mne sa teda zda zaklad zly, chyba mi tam rovnocennost. tvoje deti posiala rychlo do podnajmu a ty jeho dcere nemozes povedat, aby si upratala? Sorry, tu uplne vidno, kto ma navrch. Riesenie? Ja by som v nerovnocennom vztahu nezila. Radsej sama v integrite. On mysli na seba, tak mysli na seba aj ty.
Za par mesiacov budes mat to co teraz, len znasobene, ak ostanes...
@mirinda8357 veru ľúbiť ta možno ľúbi ale dcéru vždy uprednostní. A dcére stačí povedať a bude podľa nej. A dcéra vyzerá ze si to uvedomuje a aj to rada využije, takže to je život vo veľkej neistote. Stačí ze dcéra povie slove a už iste nie je nič s čím si počítala
Chyba, ze si svoj byt nechala synovi. Druha chyba, ze si prispela financiami na dom, ktory nie je tvoj. Rychlo vybavuj,nech ti da aspon cast penazi, ktore si tam vrazila a zacni sa zariadovat po svojom. Toto bude gradovat. Nezabudni, ze vzdy si len v cudzom dome s cudzim chlapom.
Myslim, ze ta to bude frustrovat stale viac a viac. Vsak si predstav, ze sa pozeras na to, ako takato rozmaznana teenagerka vychovava dalsiu generaciu. A vy mate "pekny vztah" len, ked si ticho. A byt ticho bude tazsie a tazsie. Chod z toho von predtym, nez okusis tie grady, ake to moze este len nabrat
A máte nejako vyriešené, že keď odídeš z domácnosti, tak ťa vyplatí z prerábky? Alebo ak by sa mu niečo stalo, tak tá vydarená dcéra ťa pošle kade ľahšie z jej domu a z čoho máš začať odznovu?
@mirinda8357 ty si dala byt synovi, on da dom dcere. Aky rozdiel?
Akurat ze jej na ten dom prispejes aj ty lebo ti tam nepatri ani tehla.
Sinsay
Tak ty si riadne naivná v tvojom veku ,že investuješ do cudzieho domu.Počítam ,že máš cca 50-55 rokov .Ten chlap ťa len hnusne využil .Jasné,že sa mu to páčilo ,ma gazdinú,intímnosti ,finančnú výpomoc,držíš ústa , takých by bolo viac ,čo by ťa brali všetkými desiatimi .Nielen jeho dcéra ale tento chlap je tiež vychcaný.Zrelá žena už uvažuje rozumnejšie a nenaletí len tak na plané sľuby a pekné rečičky ale to si si už uvedomila .Už len sa pokúsiť nech ti vráti tvoje financie ,čo si do toho vložila a kúp si niečo svoje ,stretavajte sa ako partneri .Už v tomto veku nemusíte bývať spolu ,to prináša zbytočne len problémy .
Autorka, ale ak si to obratis - ty si takisto cely svoj dm nechala svojim detom. Sama si to napisala. To ze su samostatne a nezashuju do vasho vztahu je vec druha. Cize si predstav, ze on by to vyriesil so svojou dcerou podobne ako ty so svojim domom. Tak budete bezdomovci obaja.
Viem, je tam rozdiel, ze si mu pomahala investiciami do oprav, ci financne, ci fyzicky. Ale tak isto tvoje dieta, co ziskalo dom tak je na tom podobne ako jeho dcera. Vzdala si sa niecoho, co patrilo aj tebe v prospech svoho dietata. Teraz robi on to iste.
Ak stojis o napravu, hlada pre vas mediatora, ktori tu situaciu medzi vami doriesi ako tretia nezainteresovana osoba. Ktoremu sa moze podait vysvetlit tu nerovnost tvojmu partnerovi, lebo ked to budes robit ty, bud budes stale ustupovat ako doteraz, alebo sa povadite a rozpadne sa vam vztah... skuste to cez niekoho tretieho.
@mirinda8357 to, ze dcera tvojho partnera zostane v hornom byte neznamena, ze nebudes mat stastny a pokojny zivot.
Ja mam syna,.ma 16 rokov uz teraz rozmyslam ako mu kupim auto na maturitu...., chce psa, postavila dom dom a ked budem mat aj oplotenie dostane aj psa. Toto je normalne rodicovstvo.
Aj ja mojmu zavolam, ako sa ma sople.
Ty mas dieta?
@mirinda8357 Nečítala som všetky komentáre, ale na Tvojom mieste by mi bolo ľúto tých 7 rokov... Možno si mohla byť max. šťastná bez akýchkoľvek kompromisov. Ja by som s týmto chlapom skončila - vždy bude medzi vami jeho dcéra...neskôr vnúča. Na prvom mieste by si mala byť Ty. Jeho dcéra je dospelá, mala by sa prioritne starať sama o seba a nie byť celkom odkázaná na svojho otca a jeho pomoc...
Ty sama si blokujes cestu k stastnemu a pokojnemu zivotu. Radsej sa tes, ze tam budete mat male dieta a kolko radosti Vam do zivota prinesie.
Ďalšia vec je aj koľko prispievala. Ak by bola niekde v nájme, tiež by nebývala zadarmo. Ak dávala veľké investície zo svojho, mala si to poistiť.
@mirinda8357 prepáč, ale na tvojom mieste by som si zbalila veci a odišla. Tam nikdy nebudeš doma...
už od začiatku diskusie som cítila v kostiach, že toto nie je a ani nebude OK. ked som dočítala koniec 2. strany, vidím prúser v plnom svetle.
Ty si dobrá duša, nápomocná na všetky strany, dobroprajná.
aj europrajná bohužiaľ. všetka cesty, všetky kroky tvojho priateľa a aj jeho podarenej dcéry viedli iba k tomu, aby sa im mal kto postarať o domácnosť na komplet, gazdiná, slúžka, upratovačka by ich vyšla draho, tak využili teba. a ty si sa dala, v dobrej viere že bude dobre. Nie je. Ešte si pre neho aj investorka, nemá na dom dlhy, a to len a len vďaka tebe, nikomu inému. Tvoj chlap je veru riadne vychcaný, lebo nestačia mu iba tvoje €, ale teraz ide cicať chalana, čo sa mu dala nabúchať jeho dcéra. prosím ťa, povedz aspoň tomu chalanovi, že sa rúti do záhuby, za jeho € si dievča prerobí svoje poschodie, potom sa im znepáči, dcérenke aj tatenkovi, vyhodia ho, ale prerobené priestory zostanú v ich vlastníctve a chalanovi dlhy na úvere.
Netuším akú lásku mate medzi sebou, lebo láska sa nemeria splateným dlhom, ale skutkami, oporou, podporou, právomocami v tom spoločnom obydlí. To si ty nemala. Mala si práva iba platiť, prať variť upratovať, žehliť, sexovať, ale ústa si si otvoriť nemohla, tam tvoje práva gazdinej končili. Takže iba práca bola povolená, názory už nie.
Viem že toto prebudenie do reality je kruté, ale nie stratené. Jediné šťastie, že nie ste manželia, vaše príjmy a výdavky nepatria do BSM, takže si zodpovedne a dôkladne vyrátaj koľko si priateľovi prispela do domu, na úpravy, prerábky, koľko si investovala do splátok jeho pôžičiek/úverov/hypotéky. Nebude to ľahké, ale ani nemožné - vieš aký si mala plat, koľko ste platili energie a základné poplatky, všetko navyše sú tvoje investície a tie ho požiadaj vyplatiť. Kúp si svoj aspoň 1i byt, presťahuj sa tam, a prestaň sa pasovať do role slúžky a gazdinky. Ty nie si pre nich rovnocenný partner, keby si bola, tak vieš o všetkých plánoch, zmenách zarovno s nimi dvomi, mala by si rovnaké(takmer rovnaké) rozhodovacie práva, tvoje názory by boli brané nielen na vedomie ale za mega podstatné a rovnocenné.
Baby ti už dosť popísali, všade kde som dala like, súhlasím, stotožňujem sa aspoň na 95 % minimálne. Počas tehotenstva mladej hepy sa to bude len a len zhoršovať, s príchodom bábätka sa to poserie už úplne. Nechcem bosorovať, ale speje to na 300% z takémuto stavu. Nechcela by som žiť v domácnosti, kde som iba trpená vďaka mojim € a mojej práci, v domácnosti kde by neboli brané na zreteľ moje názory a práva.
@mira0611 si vôbec kompletná ? čítaš s porozumením ?
autorka diskusie má 2 dospelé deti, postavili sa na vlastné nohy. ked krátko žili s ňou v tom dome, partner ich vyháňal. pre neho nebol autorkin syn žiadúci, zato jeho dcéru musela autorka obsluhovať ako otrokyňa celé roky, a teraz bude tlačená makať aj okolo bábätka. pritom nemá žiadne práva, ani na svoj život, ani len na názory. Všetko a všetci sa točia okolo dcéry pána domáceho. ona môže akurát tak držať hubu a platiť.
Ako sa má tešiť malému dieťaťu, keď budúca matka sa nevie postarať sama o seba, ako sa má tešiť na pokojný a šťastný život, keď jej ako slúžke pribudnú ďalšie povinnosti a práca ? A názory jej odpadnú už úplne, nebude mať nárok na žiadne, lebo mladá bude matka -kto je viac. Žena rozmýšľaj trochu kým vypotíš nejakú vetu
Neľúbi ťa ten chlap.Má s teba peniaze, si služka, upratovačka, sex ma tak čo by mu chybalo.Podľa mna skôr či neskôr odideš.Ja by som to urobila tak v tichosti kúpila byt a pomaly sa do neho nasťahovala samozrejme ak by som to už mala ako hotovu vec a nikomu nič by som o tom nepovedala načo a urobila by som tak ako urobil ON že si sa to dozvedela ako posledna.A pekne mu všetko povedala a zbaliala sa a odišla.Načo TI je taký chlap čo nedrži stranu tebe.Sme už veľa rokov spolu.Dala si si otázku prečo si ťa nevzal.Už ak si videla že trepe blbosti raz ten problém potom ten potom ten.U by mi blikala kontrolka na hakabarkavo a nie čakala že sa to zlepši.Mlady si navarili musia zjesť.Pýtam sa nevie čo je to dieťa nevyspela a TY budeš k nemu v noci vstavať mlada povie že jej sa nechce chce spať a kto bude ku kojencovi stavať zasa TY a ráno do roboty.Budeš mať dalšie povinnosti a ked budeš na princezničku niečo hovoriť tak na teba ešte bude kričať a zvyšovať hlas čo si to vôbec dovoľuješ kričať.Prosím ťa láska u vás je jednostranná s tvojej strany z jeho strany tam nie je nič ani len slušne chovanie k tebe.Nič žaidna úcta ako z handrou same sľuby vysolial si mu peniaze.Prosím odkladaj si bokom peniaze aby si mala na rozbeh nanovo.S toho by nebolo nič ani po rokoch.Prečo ak si mu pomahala platiť úver TI čestne nanapísal polku. Však ťa predsa veľmi miluje aj ľúbi. Ak by ťa ľúbil konal by voči tebe čestné.Prečo však ťa miluje ľúbi ťa figu ťa miluje len si to namyšľaš ak by ťa miloval polku by TI napísal ked si platila.Ale ON nič z toho nič nebude ani keby si chcela. Ja sa TI čudujem dospela žena a tak naivná.Ešte TI ani nemal ochotu povedať čo zamyšľaju s dcérou. A TY napíšeš viem že ma ľúbi.Ak si taka naivna že ťa ľúbi chlap a spriada plány s dcérou mimo teba tak sa chova chlap ktorý miluje ženu. Nie ON ťa nemiluje možno na začiatku si pre neho len kalkul.To znamena že navar, uprac, kúp, dones, odnes prázdne sľuby a ako bonus bude mať mlada dieťa zisti že to asi zrejme nie je prave orechove a ostane to všetko časom na tebe.A to som si ista.Tvoj priateľ je manipulátor všetko rieši bez teba TY sa dozvieš na poslednu chviľu tak sa chova milujuci chlap po rokoch ak máš pocit že áno neveiš čo je láska.Líska nie je len brať láska je aj dávať radiť sa pomáhať jeden druhému aj ta pomoc je len smerom od teba k nemu opačne nevidim aby to bolo.Radšej si kúp bývanie sama bez toho aby si mu o tom povedal ja by som povedala už až ak by som mala všetko hotove.Aby si mu dala pocitiť ake to je za všetko to čo TI robil ON.Za mňa zbytočne stratený čas všetko jednostranné.Ak by ťa miloval myslel s tebou vážne tak ak si vložila do toho svoje peniaze aspoň by TI mal dať polku prepisom ak nie tak aspoň papier u notára že TI tie peniaze vráti.A nie dám niekomu len tak peniaze a nemám nič.Skonči tento nevzťah miluješ ľúbiš ho len TY ON teba nie žiaľ ON ťa len využiva. A za chrbrom tvojím robi veci aby si TY nič nevedela.Toto je láska toto je vypočítavosť, kalkul, a nie láska.Za mňa ukonči to TY sama nie si ani prva ani posledna čo začne po 50 odznova.Ale toto nie vôbec nie už by som sa zariadila podľa seba chceš byť slúžkou pre jej dieťa mlada hlúpa naivna si zmysli nevie čo to je dieťa bude v noci plakať a čo mlada bude spať a TY k jej dieťaťu stavať a ráno do práce.S lásky k tomu tvojmu špekulantovy vychacemu a ako bonus penaize mu dáš, sex má navarene upratane ja tu vidim vyhody len pre neho pre teba tu nevidim nič vyhodne.Zatiaľ len pre neho láska milujem ťa len beriem a nedavam nič.TY si taka zaslepena že TY nevidiš nič nepočuješ nič len sa mu pcháš do zádku ked myslíš že láska je že s tebou spí tak to nie je láska to je ľudska potreba sex.MY tu na MK TI poradiť môžeme ale rozhodnuť sa musíš sama.Ale TY s toho máš eln- a nie žiadne plusy.TY máš same čierne karty ON same červene.Vzťah ma byť o dôvere, kompromise, o vernosti, pomoci nielen z jednej ale aj z druhej strany.To čo dáš chceš aj dostať nazad.Ukladaj si peniaze na horšie časy tak ako ON nehovorí tebe nič kúpila by som byt a ak už by bolo všetko urobene presťahovala by som sa do bytu a žial sama. Taka dobračka ako TY si nájde iného a takeho ktorý vie aj dať nelen vždy vziať. A nie že sa mu niečo stane a TY pôjdeš s holým zadkom. Zabezpeč sa už teraz.Takto žiť že priateľovi by som len dávala peniaze,varila, nakupovala tak by som žiť nikdy nechcela. Podľa mna sa zabezpeč sama nič nehovor. Aj ked si byt kúpiš daj ho v tichosti bez neho aby to vedel aby neťahal peniaze s teba odkladaj si. A vôbec tak ako TY nevieš veci len ako posledna ja by som to tiež držala v tajnosti.A nič mu nepovedala .Verím že sa rozhodneš správne.
Možno sa mýlim, ale mne to pride ze tvoj chlap uvažuje asi takto: frajerka mi pomohla splatiť a prerobiť spodok domu, budúci nádejný zať nech zaplati a prerobí vrch.
A pomoc sa v dome predsa vzdy zíde, žena nám tu uprace, navarí, mladý si to pekne odmaká zas na dvore, drevo rúbať, kosiť , no fajne sa nam tu bude žiť.
Ozaj a plánujú mať na tom poschodí aj kuchyňu ? Či to bude zbytočne, lebo však slečna doteraz nic nemusela nic nevie tak hadam nebude chudatko stát za hrncami taká tehotná
@anajka266
sorry ale keby otec aj matka vedeli čo robia, nie je 19 rocna dcera po krátkej znamosti v 7 tyzdni, haloo? Nadi sú rozvedený, tiez dom mala 12-13. Ale títo slečna dostala ako kompenzáciu rodiny vsrtko ma zlatom podnose. To by bolo úplne v poriadku - pomial ny bola aspoň trochu zodpovedná a mala rozum! Ale u nej cisty prievan! Náš otec poslal 2 proatelky do prdele, mal sa rozhodnúť bud my alebo ona. No ani sa zatvárať nestihla a bola prec do 10 minut! Áno v takomto pripade maju byt deti vzdy na prvom mieste!
Ja som síce nebola vzdy baránok bozi a vlastnila som rozum a ako bonus obrovskú hrôzu z následkov z otehotnenia. Po deťoch som túžila ale bolo mi jasné, že v mojom pripade by to bol v 19 pruser ako svet.
Túto slečna prd vie, práca žiadna= dostane 60 e pridavky a mladý si ma zobrať uver na cudzí dom!? Takže dceru bude takmer na plno financovať otec.
Ten orchne taky fúkať a oči bude znova nahrádzať neplnohodnotnu rodinu 😏.
Keby mal rozum, dcere ukáže a vysvetli, o čom je život a ze nechať sa živiť otcom ako slobodna matka je na 💩.
Takže nesúhlasím, tatík to posral na celej čiare a teraz bude platiť za svoje chyby. Pekne dlho! Ono totiž ta dcera ani vnúča mu nedá lasku partnerky. A oni sú nezdravo na seba upnuty.
Tu nejde o konkurenciu ani nevôľu autorky ale o zdravý rozum a úsudok, ktorý skratka nepusti.
@mirinda8357 pozri, vy žiaľ, ste nemali vôbec harmonický vzťah...načo by sa s tebou hádal ohľadom prerábky domu, veď si bez rečí všetko spolufinancovala. Za ďalšie si sa mu bez rečí starala o domácnosť a dcéru a tu si už mala vidieť, že nerešpektoval tvoj názor, keď si chcela od dcéry pomoc, mali ťa za slúžku ( prepáč), intímnosti boli v poriadku, on bol nadmieru spokojný, tak čo by sa s tebou hádal. Mala si už veľmi zbystriť pozornosť, keď mu vadili tvoje deti u vás, mohol tiež vydržať, vedel, že je to iba dočasné ale sama píšeš, že po pár týždňoch ich tam už nechcel, zato ty si roky obskakovala jeho dcéru. Skús si váš spoločný život trošku premietnuť a sama si zhodnoť, či naozaj IBA dcéra je kameň úrazu lebo mne príde on rovnaký ako jeho dcéra.
@lujza123 Bude objednavat pizze a jedlo na Wolte plus restika. Nedelny obed, narodeninove oslavy a sviatocne jedla( Vianoce, Velka noc) su u dobreho anjela Tatušenka dolu, ten by nedovolil aby v taketo dni jeho krasna pa(n)vica 🤪nemala teplu polievocku z kohutika jarabeho a navarene druhe jedlo. Vsetci vieme, kto navari😒
@mirinda8357 odid cim skôr tym lepšie
Autorka
vies ty vôbec, čo znamená krásny harmonický vztah?? Na teda čumím po tvojich ďalších komentároch. Ty žiješ v uplne inej realite ako ten chlap, ktorému si doplatila úver!
Vy ste nikdy snáď ani pekný harmonický vztah nemali! Kristušat ako si prišla na takéto rozprávky??
Robíš mu sponzora, sluzku a milenku a ešte k tomu krásne držíš hubu a krok! No bodaj by kamosko nebol spojokny...
Nech ti vráti UPLNE VSETKO! čo si vrazila do úveru a prerabkok a odid do svojho. Kludne aj do podnájmu. Ja som musela ex vyplatiť do bodky každý cent, ktorý za úver zaplatil za 2 roky! Takže feši žil v podstate 2 roky v dome za 60 e mesacne! A to sme na lv aj uvere boli obaja rovnakým dielom písaní!
On nie je -
- ani dobrý človek = kupovanie si dcery = pokryvovanie charakteru
- ani dobrý otec = hovvo robíš, peniažky aj tak prsia miláčik
- ani dobrý partner = krava taplat, pories domacnost a postel ale hlavne drz hubu!
Už si rozmyslala, ze by bol tak vhodný akurát ako kamos s výhodami, ak vôbec??
Prepáč za tvrdé slová ale mne toto hlava neberie a dúfam, že to rozchodiť a pošleš ho doprdele. Snáď si z komentárov pochopila, že je to kkt.
A toho spratka viedol od malička štýlom mamony, inak by sa nevysrala na matku za to, ze chcela z nej vychovat zodpovedného a sebestacneho cloveka!
On z nej vychoval neschopnu lemru, ktora sama nieje zivotaschopna a život jej dá takú do držky, keď ocinko zomrie, ze sa dievka z toho nespamata!
Ale hlavne ze "Kubo ala ocinko velí"!
Uvidíš ako sa cadom budeš na tom baviť. Tebe bide dobre, ruka hore a on bude tajtrlikovat okolo kojenca a Maruššy 😂
určite by som sa pozerala po niečom svojom.. a na tie vaše vysnívané dovolenky ani peniaze nezostanú, však bude dotovať dcéru, aby jej náhodou nič nechýbalo. Samozrejme, aj ja by som dotovala, asi každá z nás... Je to daň za partnera s deťmi, tie budú vždy prvé .. ale ak sa ku tebe takto stavia, no tak čau...Píšem z vlastnej skúsenosti, mám niečo podobné a najradšej by som zdvihla kotvy
@stanulienkat nepatrím k ľuďom čo sa nechajú vydržiavat chcela som nejakým spôsobom prispieť keďže nikdy nechcel príspevok na energie tak som nakupovala ...pozn.ked som tam prišla bol to dom chlapa s dieťaťom snažila som sa z toho urobiť domov zutulnit vymaľovať upratať bolo vidieť že pár rokov tam ženská ruka nezasiahla.
využil tvoju dobrotu, ktorú z teba vycítil ... máš pocit, že veci, ktoré tu baby píšu na tvojho partnera by mohli sedieť?

@januska12323 žijeme spolu dosť rokov a naozaj jediný dôvod na konflikt medzí nami boli deti... každý deň sme si po prací porozprávali čo sa tam dialo, vedeli sme si bez vážneho konfliktu svojpomocne prerobiť byt, chodili sme na prechádzky, výlety, v posteli nám to tiež funguje, investície do domácnosti vždy sme všetko v pokoji vedeli vyriešiť okrem toho chráneného územia. To je zakázaná zóna nešahať!!! Ja viem že ma ľúbi len nevie prestat utierať jej zadok