Zvládnem deň bez toho, aby som niekomu niečo nachystala?
Niekedy mám pocit, že celý deň len niečo chystám. Raňajky, desiata, obed, veci do školy, čisté ponožky, výbavu na tréning, balíček, tašku, dokumenty, uterák… A večer zistím, že sebe som nepripravila nič. Ani chvíľu, ani čaj, ani myšlienku
Celé zle...ako si si naučila tak máš...
A koľko rokov majú deti, kde je otec dieťaťa/deti
Ďakuj Bohu,ze mäš niekoho komu možeš chystať veci.Len si to lepšie zorganizuj.Aj v rokoch najväčsieho chaosu som si vždy našla cas aj pre seba.Ale nie hned,musela som sa to nauciť.
Ďakuj Bohu,ze mäš niekoho komu možeš chystať veci.Len si to lepšie zorganizuj.Aj v rokoch najväčsieho chaosu som si vždy našla cas aj pre seba.Ale nie hned,musela som sa to nauciť.
@janinah presne tak 😍 mám 4 deti z toho už dvaja dospeláci a keď prídu rada pre nich chystám a balím keď odchádzajú, lebo tie hektické dni pominú a nebudú s Tebou stále. Aj ja mám občas deň, že nestíham, práca, deti, krúžky, záhrada, teraz som ešte si robila doplnkové štúdium, ale tak pre koho tu sme 😘
@janinah presne tak 😍 mám 4 deti z toho už dvaja dospeláci a keď prídu rada pre nich chystám a balím keď odchádzajú, lebo tie hektické dni pominú a nebudú s Tebou stále. Aj ja mám občas deň, že nestíham, práca, deti, krúžky, záhrada, teraz som ešte si robila doplnkové štúdium, ale tak pre koho tu sme 😘
@kvietok173 tak celkom to chystanie nepominie nikdy,ja už mam 4 vnučatá,chystam naďalej😀 ...chvalabohu
No a ze som tak smela, to rodinni prislusnici nemaju rucicky alebo su nejak inak handicapovani? Proste ich oboznam s tym, ze od dnes si veci na trening / do skoly / do prace atd chystaju kazdy sam a nech nezabudnu aj tebe nachystat ranajky. Zo zaciatku parkrat nieco zabudnu, ale to je sucast treningu, naucis sa a poradia si.
Ja tiez rada nachystam napr ranajky ostatnym - ked sa mi chce a mam cas. Ale aby som to robila pre zdravych ludi na ukor samej seba, tak to pardon.
Otec deti je? Deti koľko maju rokov? Ak su male/mensie, ze im musis chystat veci, tak ok, ak su vacsie, tak si vedia desiatu a veci na trening atd nachystat sami..
Len kratka odpoved ma otazku z nazvu: Zvladnes a zvladnu to aj rodinni prislusnici, mozno nie na prvy sup, ale zvladnu.
chce to len trochu lepsiu organizaciu a delegovanie niektorych veci aj na ostatnych clenov.. ak chystas desiatu, sprav rovno aj sebe... ak chystas detom pitie, sprav si rovno kavu caj... trochu zapoj aj ostatnych... my zeny zvladneme vsetko , ale nie je to nevyhnutne...
@janinah krásne napísané. Naozaj až keď ten človek odíde z nášho života, tak zistíme, ze by sme aj radi chystali, aj radi ten neporiadok upratali, len nebude pre koho.
Pokiaľ sa ty sama nedáš na prvé miesto tak nezvládneš.
Nezvladnes. Lebo si sa nastavila do polohy obete. Aj ja poslednych 7 rokov chystam, a robim to rada, ked chystam ranajky, nachystam sebe tiez a ranajkujeme spolu. Ked zalievam caj detom, zaroven sebe kavu. Ked chystam obed, varim ho pre vsetkych, naberam vsetkym, resp. kludne manzel uvari aj naberie, nema s tym problem. Deti na skolkarsky vylet, ok, upeciem kolac, pripravim ovocie vodu. Deti vedieme k samostatnosti a su uplne inde ako dieta tejto doby, no aj bapriek tomu od rana do vecera nieco chystam, pre ne aj pre SEBA a nikdy by mi nenapadlo mat z toho depresie a skazeny den. To musis mat v sebe. Ked nemas, a chces byt obet systemu, tak si a vyhivuje ti to.
Tak je to normálne keď si mama, alebo rodič. Ale treba nájsť v tom všetkom aj trochu rovnováhy (podľa veku detí samozrejme) a myslieť aj na seba. Ako je možné že sebe nestihneš pripraviť za celý deň ani čaj? Veď nie si otrok.
Mne už 10 ročná spraví aj donesie kávičku z kávovaru hocikedy. Spravím, obslúžim, nachystám ale chápe že som jej mama, nie slúžka.
Keď máš doma školáka tak si vie minimálne veci do školy nachystať sám. Ale keď nemusí načo by to robil, že?
Tak ak uz chystas veci do skoly, tak skolak uz si snad dokaze nachystat veci sam - ty len skontrolujes, ak vobec.
Ciste ponozky, no to pardon - to komu?
Na trening? Kto vie ist na trening, a odcvicit ho, si vie aj zbalit potrebne pomocky. A ked nie...len raz im bude chybat uterak/suspenzor/tenisky, a potom uz nikdy viac.
Trochu zmeny do rodinneho zivota by to chcelo, a viac ucit deti (i manzela) samostatnosti. Lebo detom teda robis medvediu sluzbu, ked im vsetko takto chystas pod nos. Potom sa to nemaju kde naucit, netribia organizacne schopnosti, planovat si veci, cas, a aj cvicit ten pocit ked sa ti nieco nechce ale musis to spravit (pripravit si veci na druhy den), aj ked sa ti strasne nechce.
Takze nielen v tvojom zaujme, ale aj v zaujme deti, nechaj ich vyrast a presun na ne tie ulohy co su schopne v tom veku uz robit same. Inak z nich vychovas...naucenych bezmocnych ludi, co furt budu cakat az im niekto nieco spravi, pripravi, ukaze, donesie, zariadi...
Amen. Dík za info. Toto bol aj tvoj posledný príspevok? Lebo tak to tu býva, taký jediný výkrik do tmy a potom nič.
Zajtra zase vstaneš a zase budeš robiť slúžku celej rodine. Aké veľké máš deti? Komu chystáš ponožky, desiatu? Lebo ak sú ešte malé tak ok, taký je život a s tým treba počítať keď si tie deti ,,robíme",. Ale ty píšeš o veciach ,,do školy"?
Aké veci na tréning? Chodíš ty cvičiť? Ak áno tak je to v poriadku, sama si nachystaj, ak deťom ..prečo preboha?
Baby majú pravdu, ako si si naučila, tak máš, koho je to chyba? Ich? Nie. Sú tak naučené a myslia si, že je to normálne.
Tak nechystaj, nauc inych, nech si chystaju sami. Moja dcera si desiatu chystala uz od 2-3 triedy, svokra skoro odpadla, lebo ona by chystala vari aj na vysokej skole. Alebo bud ako moja mama a chystaj muzovi aj v 75 veci do kupelov, lebo sam to nezvladne. A tie, co pisete, ako mi to raz akiste bude chybat - nie, nebude, lebo to nerobim ani teraz, nie som nicia sluzka.
Presne ako píšu baby. Ako si si naučila tak máš. Neviem koľko rokov majú deti, ale napr. môj 10 ročný syn si chystá na tréning veci sám. Raňajky si robia tiež sami. Keď boli menší, robila som im, áno, ale aj sebe. Ja potrebujem raňajky v kľude doma. Veci do školy? Od začiatku sa chystajú sami, čo sa školy týka. Desiatu chystám. Ja keď prídem domov z práce, potrebujem chvíľu kľudu, prezlečiem sa a idem sa v kľude najesť. Vtedy vedia, že odomňa nič nemajú chcieť. 😀 A inak máme veľký dom, záhradu, rolu, takže mám čo robiť, ale denne mám aj čas na seba.. Takže dá sa to, len sa nevyhováraj a začni si to inak organizovať.
tiež máte pocit, že admini začali používať na generovanie tém chatgpt? :D v poslednej dobe je tu veľa takých "výkrikov do tmy" na tri riadky
tiež máte pocit, že admini začali používať na generovanie tém chatgpt? :D v poslednej dobe je tu veľa takých "výkrikov do tmy" na tri riadky
@gwendolyn absolvovali workshop ako vyuzivat chatgpt v praci🤣
toto je tiež tvoj výkrik?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/cely-zivot-som-robila-kompromisy/
Moja rodina uz vie, ze mama potrebuje kafe. Takze popri chystani rano pijem kavu. Ked si dam druhu kavu, tak chcem klud. To som ich od malickeho mala ucila, ze ked mam kavu, tak len v pripade urazu ma volat. Treba si vyclenit aspon 5-10min len pre seba. Deti treba viest aj k samostatnosti. Nech si chystaju veci same a ty im to len skontroluj.
Tak zo dna na den to nebude...zacnes tym, ze tie veci budete robit spolu...prichystate desiaty spolu, date prat spolu, zbalite tie veci spolu.... potom len pripominat... mas desiatu? Zbalil si si veci? Vyvesal si veci z pracky? My sme stale v stadiu 3... stadium 4, ze kontrolu netreba, sa asi nedozijejm 😂
Bože ďalšia čo zo seba robí dobrovoľne chudiatko a slúžku

Ved to nerob...muž si hadam vie nachystať sam, a deti neviem aké su veľké...ale uterák, čisté ponozky a pod si vie aj malé dieťa nachystať...a kým ty robíš desiatu, muz nech tebe prípravy caj a pod