icon

Aké meno pre dcérku?

bambula86
30. máj 2012

maminky poradte nejake pekne meno pre dievcatko nezvycajne zaroven nie zas nejaka amerika a nech sa hodi k syncekovmu vola sa tobias 🙂 ja uz som zufala ake som mala vybrate kazdy ma le okrikol ze ci mi nepipi 😖 😀

bambula86
autor
30. máj 2012

@jasmine2 to je uz asi moc 😀 😝

bambula86
autor
30. máj 2012

@sympa1 dakujem 😉

timuss
30. máj 2012

jedna babka mala psa Tomáša a druhá Mateja a pritom sú to bežné mužské mená 😀 ..ja neviem prečo si tak vybrali... 😀 ale neriešila by som kto ako volá psa...ak sa ti páči Nella alebo Nelly prečo nie...mne sa páči Emma, no manžel nechcel, takže máme Annu Máriu...a ďalšia ak bude dievčatko bude Júlia....jaj, a malú volám Anna a ľudia sa nad tým tiež pozastavujú, že prečo nie Anička a podobne...takže môj názor proste nerieš ľudí a daj čo sa ti páči 😀

blanblan
30. máj 2012

@bambula86 ked ju uz manzel v brusku vola nela tak preco nie? My mame Suzannu, najskor o tom nikto vratane manzela nechcel ani pocut a potom jaksi ktovie preco zacal manzel volat malu v brusku Zuzina a volame ju tak doteraz, no ale oficialne je Suzanna samozrejme.(Zuzanu by mi tu vsetci komolili)

zuzi0911
30. máj 2012

ja som mala kazdy tyzden vybrane ine meno nakonec mam sofiu. a druhu som cela saru ale nikomu sa nepacilo taksme nakoniec vybali meno sona.

iwky
30. máj 2012

@bambula86 Ahoj ja mám Sofiu, je to veľmi rozšírené meno ale tiež to nejak neriešim, bolo to na poslednú chvílu a malej sa neskutočne hodí. Tak isto sa hodí ku priezvisku a aj dieťatku aj dospelej žene. Veľmi som tužila po Mia, ale vieš tie názory aké bude mať prezývky, Mia-zmija a podobne, ma úplne odradili. Ale ak bude druhá baba bude zrejme Amélia a budeme ju volať Mia, alebo Charllota. Páči sa mi aj Zoe, ale neviem si s tým menom predstaviť dospelú ženu. Zo slovenských sú krásne Eliška a Dorotka.

clair1
30. máj 2012

Mne sa ešte veľmi páči Katarína, ale to už zas nie je také nezvyčajné.

katkaagabko
30. máj 2012

Tak ja sa pridavam do klubu s menom Nella. Ja mam toto meno vybrane od prvej triedy na ZS a teraz tiez rozmyslam, ze by som dala aj druhe Olívia. Syn sa vola Gabriel, tak budeme mat Gabka a nellku Olivku

bambula86
autor
30. máj 2012

katren mam teraz hlavu ako meloooooooooooooooooooon ☹ 😒 😕 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bambula86
autor
30. máj 2012
bambula86
autor
30. máj 2012

@iwky nad Zoe a Charlotou som uvazovala tiez ale manzel ma hned odbil :(

iwky
30. máj 2012

@katkaagabko
@bambula86 aj Olívia je úžasné meno.

mireag
30. máj 2012

Ahojte, mame tiez ten isty problem - meno pre dcerku, tak ma potesila tato diskusia. 🙂 Meno musi byt z nasho kalendara, lebo mame slov. priezvisko. Moj nazor je, ze nemozem vybrat meno len preto, ze sa mi paci, ale s ohladom na moje dieta. Prihliadam nato, aby sa moje dieta s menom citilo dobre, nebolo ich v triede 5, aby pasovalo k priezvisku a bolo pouzitelne v zahranici. 😅 Od Hany (svokra) som presla k Viktorii (dost popularne), potom zvazujem Líviu... Je to tazke a ziadne mi nejde tak od srdca, ako to bolo pri synovi. 😒 Nie som zastancom davania mien po rodicoch a uz vobec nemusi meno pasovat k surodencovi.

@bambula86 Nelu by som nezvazovala. Je to krasne meno, uznavam, ale je ich uz priliiiis vela. Bez urazky mamicky Neliniek. 🙂

astonka
30. máj 2012

@bambula86 hm a Tamara sa ti nepači...
ja som pri tretom mala dievčenske že Ester,Karla,Nela,Tatiana,Olívia( no všetke su aj v kalendári) -no budeme mat chlapčeka 🙂

bambula86
autor
30. máj 2012

@astonkatamara ani nie a chlapcek s abude ako volat?

bambula86
autor
30. máj 2012

@mireag preto ze ich je vela som sa rozhodla pre to druhe meno aby som obzvlastnila 🙂

bianca
30. máj 2012

@bambula86 my mame doma Barborku a do buducna uvazujem keby nahodou tak Bibiana alebo Rebeka

clair1
30. máj 2012

Ja som ako dieťa vždy snívala o tom, že budem mať dcérku s menom Angela [andžela] a budem ju volať Angie [endži]. A páči sa mi to aj teraz 🙂

nanulik
30. máj 2012

@bambula86 ja mám pre dcérku (ak niekedy bude) vybraté meno Adela,

andrejka1974
30. máj 2012

moje dcerky sa volaju Sindy a Riana

koniarova
30. máj 2012

Mne sa páči Hana alebo Elena. 😉 😉 😉

astonka
30. máj 2012

@bambula86 Aleš...už ked sa mi narodil druhy syn tak sa mi potom pačilo to meno...už ho tak aj deti aj mm volaju 🙂
no ja mam Tamaru a René...

pallacinka
30. máj 2012

My mame Camilu (s C lebo zijeme v zahranici a priezvisko nam zacina na C) a som s tym menom velmi spokojna, vedia ho spravne vyslovit vsetci nasi znami, ci uz Taliani, Francuzi, alebo Americania, a Nemci samozrejme tiez 🙂 Pritom nie je exoticke, je aj v slovenskom kalendari, neda sa povedat skaredo (az na Kamca od nasich kamaratov Cechov, to mi nie je velmi po voli) a hlavne, nevola sa tak kazde druhe (ani tretie alebo stvrte 🙂) dievcatko.

cipsinka
30. máj 2012

@bambula86 my mame dvojtyzdnovu Lujzu 😵 😵 😵 😵 Hodi sa nam k prizvisku je v kalendari a zaroven je aj nevsedne,neotrepane a nevola sa tak kazde druhe dievcatko 😵 😵 😵 😵 😵

bambula86
autor
30. máj 2012

@andrejka1974 tak toto by moj muz neprezil 🙂 mne sa pacia ale s takymi na neho ani nejdem a neskusam hned viem odpoved 😀

pallacinka
30. máj 2012

@cipsinka Ja chcem tiez velmi Lujzu, ma meniny na muzove narodeniny, len on nechce povolit ☹ A este, v Nemecku je to teraz velmi popularne meno, co by mi ani az tak nevadilo, len ako presvedcit muza 🙂

bambula86
autor
30. máj 2012

@bambula86 vzdy ma niktora zmiatnete 🙂 musim sa presvedcit ze toto dam a bodka a nerozmyslat uz nad inymi alternativami skutocne pre dievcatka je od vymyslu sveta mien

lienockaa
30. máj 2012

Story s menami..my mame nelu mariu..ja som chcela aj terezku,ale syn s manzelom len nelku chceli..a hlavne maly..chcela som,aby mal pocit,ze jej vybral meno a je dolezity..😉ked som ju uvidela,bolo jasne,ze ine meno by sa jej nehodilo,som uplne spokojna s vyberom..a je mi jedno,ze je ich vela,moja nela je jedinecna..ja som vzdy chcela byt jana,katka,alebo zuzka,lebo ich bolo vela..🙂a ze davaju ludske mena zvieratam je strasne hlupe..napr.aj zara je pes,alebo robo,nielen nela..😉

bambula86
autor
30. máj 2012

@pallacinka ja som bola egoista pri prvom dala som Tobiasa a mala som vybavene neprotestoval len den po porode ked vymyslal zmenit meno traz je najstastnejsi ze ho nezmenil 🙂 a myslim ze hociake meno dame svojim detickam vzdy bude pre nas jedinencne a to najkrajsie