icon

Ako oddialiť svadbu s priateľom?

4. dec 2023

ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.

Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....

autor
4. dec 2023

@rorino tak môj život je ako telenovels. A neviem čo robiť vážne

autor
4. dec 2023

@slovakboy toto nie je dovod..že neverím ..ja sa proste nechcem vydávať vôbec

lenicka999
4. dec 2023

Ja som bola s mojim ex 5 rokov, s tým že som ho tiež ľúbila. Hlava mi hovorila že je predsa dobrý partner. Ale nejako som si nevedela predstaviť aby sme sa vzali, máji deti, aby som si vzala jeho meno. Prečo aj. A cítila s že by to tak byť nemalo a že tieto predstavy neprichádzajú. Tak som to ukončila. O pár rokov neskôr som stretla môjho manžela a poviem ti, hneď na začiatku som sa cítila pri nom tak spokojne. Ako doma. A netrvalo dlho a vedela som si s ním predstaviť aj svadbu aj deti. O zmene meno po svadbe som taktiež nemusela dlho premýšľať. Prišlo mi to také prirodzené. Čo tým chcem povedať je to že keď príde ten pravý všetko sa ti bude hneď od začiatku zdať také pokojné a normálne. Ale podľa toho čo píšeš to tak nie je.

prasiatko30
4. dec 2023

Toto je co dalsi nacrtok romanu z ruzovej kniznice? To sa ani citat neda do konca. To je taky žvast, ze to je nenormalne. Skus radsej nejaku inu temu. Muslimsky suhaj co sa chce ozenit s eu citizen je uz dost otrepane tema a este tak ako to ty podavas🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️a na konci ako rozuzlenie ich planujes zosobasit a byvat volakde na bahamach ako neutralnej pode??? Alebo nejaky tragickejsi koniec???

autor
4. dec 2023

@slovakboy nie on netlačí kvôli dlhom....on vie že mu ich nemam z Čoho ..vyplatiť..do eú ani veľmi nechce. Lenže ak sa nevydam. Nemôžeme spolu bývať už. Preto tlačí na svadbu si myslim, lebo inak netlačil. Nechce žiť bezo mňa preto tie tlacky . Veď tie dlhy mal vždy. A žili sme Spolu. A nebol problem
To nebude kvôli dlhom

katka2602
4. dec 2023

Ešte raz ak nevie pochopiť to, že dlhy su prekážka a vlastne by vtiahol do dlhov aj teba tak to nie je láska. A inak nerozumiem píšeš akú na super dobrú prácu a potom, ze na dosť dlhy. To vážne chceš žiť s takým človekom? A ak náhodou príde babo tak čo? Staraj sa sama?

autor
4. dec 2023

@lenicka999 ja si tiež neeviem predstaviť manzzelstvo
s ním hoci ho ľúbim presne ako ty asi. Stále mi niečo hovorí že mam čakať

autor
4. dec 2023

@katka2602 no asi

autor
4. dec 2023

On to proste nechape. Vždy začne kričať že som neseriozna

januska12323
4. dec 2023

On chce svadbu ty nechceš.
On má dlhy tebe to vadí.
Vadí ti jeho spôsob života.
Neviem ako sa dorozumievate.
Tvoja rodina je proti nemu.
Sú na ňom aj nejaké pozitíva? Okrem toho, že ho akože ľúbiš.

jenn7
4. dec 2023

Ides ako verklik…ale ja ho lubim ale ja sa nechcem vydavat a dookola furt melies to iste. Co vlastne ocakavas od tejto diskusie? Aku radu? Co chces aby sme to fesakovi vysvetlili my? Ci co vlastne?

lienka.7
4. dec 2023

@autorka počuj, ty si fakt tak naivná, alebo sa na to iba hráš? Myslíš, ze chce len a práve teba len tak??? 🙈🤣 inak spojenie dobrá práca a dlhy mi akosi nejde dokopy... prácu síce mat dobrú môže ale potom si teda žije nad pomery.
Inak, akým jazykom teda spolu komunikujete? Teda okrem toho francúzskeho 😉

lenicka999
4. dec 2023

Budem držať prsty aby si sa správne rozhodla.

autor
4. dec 2023

@lienka.7 a prečo by ma chcel teda ?

@jenn7 nie..chcem radu akko oddialiť aspoň o rok ssvadbu. Too je aj témou diskusie.

@lienka.7 teraz má dobrú prácu teraz posledné tri mesiace. Predtým nerobil dlho. Dllhy má už 8rok.predtym než má este spoznal. Čo je naa tom chudne ?

autor
4. dec 2023

@januska12323 jeho jazykom. Ja som sama naučila jeho reč a aj anglický tak normálne ale nie plynule

lienka.7
4. dec 2023

@autorka a ten jeho jazyk je teda aký? Vieš sa už vykoktat, či stále tu budeš omielat tie svoje hovadiny?

kiki68
4. dec 2023

Ako mne to pride ako velmi toxicke ta laska. Proste ked sa nechces vydat a vyzera, ze mas naozaj rozum a proste su tam dovody. Ako asi by som davala fakt bacha a radsej komplet isla prec z toho. Ja tam nevidim perspektivu ziadnu, on ma hodnoty zalozene na sobasi, Ty nie a vies preco. Aj si mu pozicala, stale ma on dlhy. Fuha za mna cele zle

eeffka
4. dec 2023

Rodicia maju viac rozumu ako ty, by som utekala od takeho kade lahsie. Kedy ti dojde ze si jeho vstupenka do EU?

kiki68
4. dec 2023

@lienka.7 presne, tie dlhy potom padnu na manzelku a on zrazu bude lenivy byt kdesi v dobrej praci. Ziadne take

azzflo
4. dec 2023

Lenze radu ako oddialit svadbu ti tu nikto neda, lebo v normalnych vztahoch k tomu staci jeden pokojny rozhovor, chapes? Tak sa rok vyhovaraj ze mas zlomenu ruku a nemozes sa podpisat do papierov alebo co, nic ine nemas na vyber.
Vas vztah je toxicky a sama to vies, inak by si po dvoch rokoch vztahu nemala taketo pochybnosti. On ma ocividne nejake postranne umysly, pretoze takto sa milujuci partner nesprava a ty zijes v minulosti.

lenkakravcova
4. dec 2023

"Nie .nechápete..ja chcem žiť s ním. Len sa nechcem vydávať. Kvôli tým dlhom"

Z akej je krajiny?
Lebo nie všade svadba znamená že žena berie aj dlhý a finančné veci.. v niektorých štátoch financie ostávajú na mužovi aj plusové aj mínusové. Počas celej doby trvania manželstva.

autor
4. dec 2023

Tu je témou diskusie iná vec ..nechcem aby sa riešil môj vzťah a jazyk. Alebo podobne veci. Takto otázka nie je položená.
Ako sa vyvliecť zo svadby aspoň na rok to oddialiť ?možno sa za. Ten. Rok dačo zmmeni

beronsche
4. dec 2023

Nechapem, co cakas, aku radu... jednoducho, za sucastnych podmienok, to nema riesenie. Bodka.
Bud nazor zmeni jeden, alebo druhy..
Si tu anonymne, preco mas taky problem napisat krajinu?

lenkakravcova
4. dec 2023

Ak chce on svadbu a ty nie, máš len jednu možnosť - rozchod.
Aj pre neho to bude lepšie než o rok. Zbytočne zoberieš obom vám rok života, kým ste si mohli nájsť niekoho iného, keďže máte iné ciele.

aandrea9
4. dec 2023

Ak je pre teba vymletý, tak mu to povedz. Možno ti to ulahčí on sám. Oceknut niekoho po dvoch rokoch...doteraz si spala?🤔 čo tu chceš vlastne cekovat ak ho nechceš 🤷‍♀️ ty ani nevieš, čo chceš. Aspoň že vieš, čo nechceš 😂

klementinka58
4. dec 2023

tiez by ma zaujimalo aka je to krajina, lebo zakony su vsade inde. Je rozdiel ci je to India, Pakistan, Egypt, Mexiko. Argentina

liv1
4. dec 2023

Poznam jedneho inej pleti co jednu tlacil do svadby roky a ona odolavala. Okrem ineho by mu to dalo zelenu do EU, aj ine. Nevydala sa, ale zadarilo sa dieta. Cely ten 13 rocny vztah dopadol nasilim z jeho strany, asi ked zistil definitivne, ze z toho nic nevydupe. Uz spolu dlho nie su a dieta vychovava sama… Si tak zaslepena, co ti prinesie zivot s takymto muzom. V manzelstve ci nadivoko 🤷‍♀️. Predstav si svoju buducnost, deti, pracu, uplne iny svet, ina kultura. A chlap ktory ta nuti do svadby?? Wtf to uz kde sme. Teraz ta nuti, ty si vymyslas, evidentne ta nepocuva, tvoje slova pre neho nemaju ziadnu vahu. Vies co bude po svadbe?? Budes handra pre neho s ktorou si moze robit co chce, budes zodpovedna za vsetky jeho dlhy. Ak raz urobil dlhy, urobi ich hocikedy znova

pralinka25
4. dec 2023

toto nemoze byt real tema uz len kvoli sposobu komunikacie autorky. cele nakomplet zle. normalne sa mi rozum pozastavuje nad autorkynymi odpovedami aj celym tym vykreslenim vztahu a okolnosti.

pkgirl30
4. dec 2023

Pane bože dievča spamätaj sa. S ním je to ťažké? on vie veľmi dobre že čo chce, to ty si správaš ako 5 ročné detsko, chcem - nechcem ....

domkakvet
4. dec 2023

Nech si splati dlhy a potom nech sa s tebou bavi o svadbe a za co tie dlhy vlastne ma, bolo to nieco nutne alebo len nezodpovedne, to je velky dovod a za dalsie ci nepotrebuje len viza.