Dá sa tajne zosobášiť bez oznámenia?
Ahojte manzelky, myslite ze sa da pred vzdialenou rodinou utajit svadba? Resp. sa zobrat, nikoho okrem rodicov nepozvat, ale dalej to ani neriesit, neoznamovat dodatocne, ze daka svadba bola?
Preco ta zaujima nazor rodiny ? Je to tvoj den, nie den tvojej rodiny 🫣
A ano, tiež ak sa budem chciet vydať, to nikomu neoznamim, proste to urobim spotanne ked to budem ja chciet.. bude to nas deň
My sme robili malú svadbu my+ridicia + krstni ako svedkovia, nič sme netajili, ale ani cielene neoznamovali, poslali sme oznámenie že sa berieme pár dní pred svadbou. Mama síce zo začiatku frflala. Ale povedala som jej " máš za úlohu dve veci, prísť a tešiť sa" ostatným povedz ze tvoje tvrdohlave decko ti povedalo iba kedy a kam máš prísť 😀
Ahoj, mám to podobne. Mala svadba s najbližšími. Nikomu som nič dodatočne neoznamovala..ak sa niekto náhodou spýtal, tak som povedala pravdu, že svadba už bola. Jasné, že pár ľudí bolo ofučaných, ale oni by si dôvod našli, aj keby na svadbe boli. Postupne, možno po 1-2 roku sa to aj tak dozvedeli asi? všetci 🙂
Je to tvoja vec. Normálne správ len s rodičmi. Oni pôjdu automaticky za svedkov. A čo keď sa dozvedia, je to tvoje rozhodnutie ak sa chce rodina baviť tak nech si urobi nejaké stretnutie ta strana rodiny ktorá po tom túži.
U nás tiež chceli veľkú svatbu, musela som svokru držať na krátko. Pozvali sme naozaj len najbližších ( dokopy 14ks) bolo to naše rozhodnutie a ostatný sa pohli aj poskladať. Tiež boli určite reči a si predstáv že ty čo najviac chceli ísť na veľkú svatbu a tvrdili že oni budú mat obrovskú svatbu sa nevzali vôbec, žijú spolu majú deti a ani zasnúbený nie sú.
Urobte si malicku svadbu a oznamte dodatocne, ponoste kolace a hotovo. Tak sa nik nebude citit urazeny. Zatajovanie - to este by len klepy sli poza vas chrbat. Pretoze by si im dala aj namet aj navod ako veci robit, za chrbtom.
My sme mali podobne takto malicku svadbu, kde bol len moj otec (mama mi uz nezila bohuzial), sestra s detmi, muzovi rodicia a jeho sestra vtedy este slobodna a este jeho stara mama. Svedkami nam boli nase sestry. Kolace sme rozniesli den pred. Svokra to aj trochu lutovala, lebo to bolo podobne ako u vas, prva svadba v rodine po rokoch. Ale myslim, ze vsetkym mladym v rodine sa ulavilo, lebo potom boli este svadby a kazdy to urobil v mensom a po svojom. Napodobnili nas, ze tej sirsej rodine sa zaniesli len kolace. Svadby boli mensie a pozyvali skor kamaratov, nie sirsiu rodinu.
U nas sa spojilo viac dovodov, najhlavnejsi bol introvertnost mna aj muza - neznasame byt v centre pozornosti a velku spolocnost, aj financie - kupili sme vtedy byt a vsetko zariadovali, naco robit opulentnu svadbu a doma nic nemat. A urcite aj to, ze ja uz som nemala mamu a necitila som to tak, ze sa chcem s celou sirokou rodinou, co sa vidime raz rok, hrat aki sme si blizki. Z mojej strany rodina je roztrusena po Slovensku a moc sme sa nestretali. Z muzovej strany vacsina zije v jednom meste a navstevovali sa trochu viac, ale aj to len akoby ta generacia jeho rodicov, muz s bratrancami, sesternicami nie. Cize su to taki polocudzi ludia. Z detstva sa mate radi, ale uz zijes ako dospely v trochu inych bublinach, s kamaratmi, co su ti blizsi...
Postav sa k tomu celom, aj to je dospelost - robit svoje rozhodnutia a nebat sa, co na to ostatni. Priprav si velmi jednoduchu odpoved pre kohokolvek: My sme to chceli takto, takto nam to vyhovovalo. A na akekolvek vydieracky, povedacky, s usmevom povies presne tu vetu... ako obohrana platna, kol dokola. Ba dokonca si myslim, ze ak mas rozumnych ludi, ze ani ziadne vydieracky nepridu, ze pochopia a nebudu lamentovat.
A keď sa vás opýtaju kedy je svadba tak ich budete už klamať celý život? Normálne povedz ze sa beriete na úrade, ze veľkú svadbu nechceš, nemáte na to peniaze atď.. Tiež som sa tešila na svadbu muzovej sesternice, kým nám nepovedali ze sa zobrali na úrade, keď bola už tehotná, trocha ma to zamrzelo na par minút a je to všetko, vôbec sa na nich nehnevame ani im to nevycitame 🤷♀️
Samozrejme ze sa da. Ved nepovies nevedia.
Niektorí sa urazili ale väčšina to zobrala v pohode
Tety a sesternice CHCU🙈
Mali sme taku svadbu pred vyse 30rokmi. Nikto nic neriesil, nieje to ich vec.
Ty sa ich normalne bojis.
nemusis nic tajit, proste si urobte svadbu aku chcete... tiez sme mali malicku, bez oznameni, a vsetci to pochopili... niektori tazsie, ale to uz nie je problem vas...
Mali sme sobáš, bolo nás spolu 11. Potom obed v reštike. Za mňa super. Nik z rodiny sa neurazil, nebolo na čom.
Dá,aj roky,prezradilo sa to "nedopatrením"keď omylom pridali svadobnú fotku😂
Mala som taky sobas a nikomu som nic neoznamovala,len krstnej mame a starkej, ostatnu rodinu som absolutne neriesila. Ako sa dozvedeli,tak sa dozvedeli, neriesim. Neocakavala som gratulacie ani nic, takze som to neoznamovala.
My sme s mužom mali malú svadbu o najbližšej rodine, povedali sme to len tým pozvaným - rodičia, súrodenci a starí rodičia. Ostatným som nič neoznamovala ja ani muž a ani nikto iný z rodiny. Nezatajovali sme to, ale ani sme nemali potrebu dávať na vedomie vzdialenej rodine, s ktorou sa vidíme raz ročne. Skrátka, keď na to prišla téma, tak sa povedalo, že áno, vzali sme sa. Prečo by som mala niekomu niečo vysvetľovať alebo dodatočne oznamovať? Spravím si ako uznám za vhodné a vybavená vec 🤷🏻♀️
Btw - nikto sa neurazil ani to nijako nekomentoval, iba poslali blahoželanie poštou/fb alebo ústne po rodičoch.
A ty máš čo 5 rokov ? Veď si snáď urob svadbu takú akú chceš ! A nie , rodičov by som nikdy o niečo takéto nikdy nežiadala , pred svadbou OK , ale po svadbe určite nie .
urobte si svadbu akú a ako chcete, ked ju chcete utajiť pred sobášom, záleží či sa pozvaná úzka rodina vie zdržať a nevykecať. po sobáši si takisto môžete urobiť ako chcete, pochváliť sa fotkami na nete, poslať posvadobné oznámenia, roznieť koláče akože výslužku, alebo nič z toho a nechať informácie plynúť svojim krokom.
nie je vaša povinnosť plniť túžba a želania iných ľudí ohľadom vašej svadby
Moja mamina sa tak vydala. Samozrejme babka povedala, našim nešlo o to, vyslovene utajiť to, len sa tým nechválili. Po svadbe potom posielala oznámenie, že sa vzali.
Pre upresnenie situácie, mamina ovdovela ako 28 ročná. Druhýkrát sa vydala keď mala 48.
A prečo to chceš tajiť? Veď to bude malá svadba a hotovo, takto by som to vysvetlila. Aj my sme mali s manželom malú svadbu. Iba naši rodičia a súrodenci. Švagriná s bratom sa ešte vyjadrili, že ako dobre sme urobili. Aj oni by tak mali, keby vedeli vopred aké to bude super. 😉
Jasné, že sa dá 😃 my sme spravili svadbu viacmenej zo dňa na deň 😂 za 5 dní všetko zorganizované (pondelok matrika vybavovačky a v sobotu svadba). Pozvali sme iba najbližších a zvyšku rodiny oznámili neskôr (nik zo zúčastnených sa neprekecol). Komu sa nepaci, jeho smola.
Keď chcú tety a sesternice, aj Vám to zaplatia?

No, zobrat rodicov v ten den akoze na obed. A pred tym na urad
Sesternica sa tak vydavala, nik nevedel len jej otec a sestra. Ja nejako nahodou a nezradila som ju.
Moja mama sa to dozvedela vecer pred a velke haloooo, dokonca jej piekla do roboty kolace, no myslela si ze su pre mna na oslavu.
Aaaaaa presne zrazu ( po svadbe poslala oznamenia) vsetci dochodci, tetky a ujovia. A to koho si brala a preco a ako a kedy a muuuurdi ako radio.