Deti na svadbe - ako by ste reagovali?
Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.
Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor
Ja nechápem? Zrejme ty nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku ale nevadí aj takých treba. Hej všetci vidíme ako ti na nich záleží 😂 čo tu vlastne očakávaš? Keď teba odpovede "nezaujímajú"
A to je taký problém zajednat väčšiu sálu? Alebo ak velmi pozerate na peniaze tak musite to odkomunikovať. Ináč svadba s deťmi, akože vašimi, nemali by ste lepšie vziať sa na úrade a urobiť potom nejaku veľkú chatu?
Ja som veľmi blbá a veci mi nedochadzajú. Ak mi niečo niekto kulantne naznačí, pochopím to spravidla presne opačne. A reagovala by som ako tvoj známy. Čiže odporúčam komunikovať veci jasne: chceli by sme vás tam, ale kapacitne máme pre vás iba 2 miesta. Je to pre vás ok a prídete? Potrebujem to vedieť čím skôr, ideálne dnes.
Hlavne by ma mrzelo, že mi veci nepovieš jasne, a potom ma poohováraš a rozčuľuješ, že ťa nepochopím.
Jžiš autorka, vďaka bohu, že by som sa nedozvedela. Pri osobe ako ty by to bol dôvod na ohňostroj. Omg. Píšeš, akoby si bola princezná z Walesu, skutočne si na smiech, čistá trúba.
🦧
@aurora33 chceme presne taku svadbu ako mame, presne tam, kde bude 🙂 ci musime zajednavat vacsiu salu lebo kamoska nechce 5km od seba nechat deti? Nie. Jednoducho nie a bodka.
Na svadby sme chodili vždy s deťmi, ale raz sme takú pozvánku " bez deti" dostali, pozvanie sme odmietli a čuduj sa svete neboli sme jediní,. Tak ," moderní" snúbenci prehodnotili svoju poziadavku a podmienku "bez deti" nakoniec zrušili. Môžeš to využiť v tvoj prospech, ak dáš podmienku bez deti, príde ti 50% pozvaných hostí a ty budeš mať kapacitu pre priateľov..to sa vyplatí!
Autorka ak nedostali pozvánky tak kľudne ich rozdajte skôr ako mesiac pred a lístok s tym ze z kapacitných dôvodov aa to nedá. Ale vážne autorka a to nemyslím v zlom, ake vidíš riešenie reálne tejto situácie? Lebo asi som si nevšimla odpoveď na to 🙈
Tak im to povedz. A bodka.
Nečítam všetko ...ak si mala podmienku bez detí, lebo ty si si myslela, že budú chcieť prísť bez detí, aby ste sa mohli zabavit mala si to povedať...aj tomu kamarátovi, ktory sa zacudoval, že prečo bez detí?Divné komunikujes máš nejakú predstavu, ale každý si ide svoje a potom si nahnevaná.Ano, možno polka odide pred polnocou, keď má niekto pozýva nie je nutnosť tam byť do rána, lebo ty platíš...chaos s deťmi tam bude s tým rataj, ale úplne na začiatku si ty spravila chybu ty nemôžeš očakávať, keď bývajú s rodičmi, že dieťa s nimi nepôjde....Ale som len na druhej strane príspevku🙂
@ziarifka Ano, nepovedali sme to takto do bodky. Nemali sme to nacvicene, skoda, ze som to nevedela skor. Po vseeeetkych tych rokoch, akciach, po vsetkom ze sa pozname nas to ani nenapadlo. Hned sme zacali preberat kto pride, ako budeme sediet, rozpravali sme o 2 miestach. Zrazu sme sa stretli a dozvedeli toto. S tym sme jednoducho nepocitali. Ano, dve deti sa zmestia. Styri sa zmestia. Nejako sa to da. Oni o 10tej odidu, ok. Ale ked zistim, ze sa spravaju ako tu deti drahomiry, ktore nevedia co od radosti a im maminke vsetko pride "mile, zlate, zabavne", ver, ze moj pohar trpezlivosti vie pretiect a v tom pripade nemam problem vyhlasit do mikrofonu, ze ich prosim o vacsiu kontrolu nas detmi alebo sa otocim a odidem z vlastnej svadby 😃 ano, tu to riesim dookola, polemizujem a zabijam cas s neznamymi zenami, citam nazory take aj opacne, ale v realite sa snazim o mier... no mam hranice a tie su pomerne prisne, ako na svoje deti, tak aj na ine. Komu sa nebudu pacit, moze odist hned ked pride. U mna je to tak, ze ked prerusim kontakt, tak ho prerusim a niet cesty spat, u mna clovek skoncil. Je to aj ista forma respektu voci nam ako organizatorom svadby. Ci sa zucastnujem festivalov, ci idem na oslavy, svadby...drzim istu uroven a tie mamy ako tu vyssie mi lezu na nervy. Chodim s detmi na vystupenia, ale mame pravidla. Moje deti ani nenapadne nieco skusat, zato su tam rady matiek, ktore sa usmievaju a chichocu, ze dieta vyskoci na podium a snazi sa dostat pomaly az za hudobne nastroje, sam interpret to vyhlasuje do mikrofonu, ze deticky musia dole...a dookola ich tam zhanaju ti, kt.to organizuju, matky su hluche, slepe. Neucta a nevychova.
Autorka, teraz si celkom jasne dokázala, aká si prepnutá. Ja som nikde o mojich deťoch nenapísala, že je milé a neviem aké, keď si deti robia, čo chcú. To si si domyslela. Problém je, že ty o všetkých deťoch z princípu myslíš, že sú nevychované a hulvátske.
Hovorím, čistá trúba.
Jasne už vidím ako na vlastnej svadbe budeš hrať takúto hustú 😂😂😂😂 také ako ty len budú čučat potichúčku a moznompo svadbe tu napíšeš ake to bolo hrozne.
@aurora33 bud rada, ze ma nepoznas🙂)))) take nieco by si v zivote nenapisala, ked sa nastvem, komunikujem tak jasne, ze by si sa mozno na svadbe aj rozplakala a kazdemu by som skazila naladu, toto nechcem, preto sa drzim
Rozumiem ti, človek ostane zaskočený a nezareaguje. Tak sa im ozvy teraz spätne, že ste sa to snažili všelijako vymyslieť, ale ozaj iba 2 miesta máte pre ich rodinu. Či s nimi môžete počítať za takýchto podmienok.
Nám sa na svadbu napozyvalo dosť ľudí. Bola som aj milo prekvapená, že boli ochotní cestovať 700km a platiť si ubytovanie. Ale už som ich musela veľa odmietnuť, kvôli miestu. Všetci to akceptovali.
autorka, ty sa vydavas prilis skoro.. pockaj s tou svadbou do doby, kedy sa uz aj svadobni hostia budu dat vygenerovat umelou inteligenciou a naklikas si presne takych, akych na svojej svadbe potrebujes, aby bola pre teba dokonala.. a nemusis sa otravovat realnymi ludmi, ktori maju rozne nazory, rozne potreby a nie vzdy sa da s nimi na vsetkom zhodnut.. a budes za najlepsiu, lebo nikto sa na teba ani neurazi .. takto mas z celej svadby akurat tragosku, presne, ako som pisala uz v uvode 😀
@reanda Skvela rada, dakujem, mas na tieto specialne komentare aj patent ci si to mozem prepozicat a tuto top radu mozem posuvat dalej?
Popravde som rada že ta nepoznám. Ja mám rada ľudí, ktorí komunikujú priamo, ktorí sa neboja povedať čo chcú hneď. A nie že omieľajú dookola nejaké omáčky a poza chrbát sa potom urážajú. Za mňa je toto čo ty robíš úplne nedospele správanie. Ako nejaká pubertiacka ktorá vlastne nevie čo chce. Dospej.
@aurora33 Vdaka, budem na tvoju dobre mienenu radu mysliet. Akurat si sa nezhodla z polovicou tu diskutuhucich, polka sa urazila, ked im to niekto povedal priamo, aspon sa dohodnete na jednej univerzalnej rade? Lebo si z tych anonymnych najlepsie mienenych rad fakt neviem vybrat.
@reanda u nás je to aj teraz tak , tento rok sme mali 2 svadby v rodine..🙂
A deťom nikto program nechystá
@dominikamacakova Neviem čo je novinka, ale pokladám za normálne, že keď niekoho pozvem, tak môže prísť s partnerom aj s deťmi. Veď predsa nebudem selektovať kto z ktorej rodiny môže prísť.
Smutné, moc Ti na nich nezáleží
Skôr len na tim ,čo chceš Ty
@ziarifka
Ide hlavne o to, ze ich fakt pozname 😃 nie su to az take jednotne rodinky, ako sa tu prezentuje. Dieta ide na pretek a bezi s nim babka, vikendy je na chate, jednoducho my sme opacni a rozumieme aj pojmu "obmedzena kapacita" aj tomu, ze kamos zo skoly sa chce zabavit s nami ako parom.
Mne je absolútne jedno s kým sa zhodnem alebo nezhodnem.
@romanadam1626 ich svadby sme sa zucastnili podla ich poziadaviek, snad nemam prisposobovat moju oslavu vsetkym hostom kto to ako chce??? Citaj diskusiu, ani 30ludi sa tu nezhodne nie este 50. Ako to mam teda spravit? Daj mi radu. A citaj vsetky strany a vsetky nazory
@yosi Uz si komentoval, nie? Zas zacinas?
Komunikujes jasne, ale ostatní ti určujú koľko detí príde.Ty si si myslela...no asi zle.K rodine a kamarátom patria aj tie deti, keby som bola tvoja kamarátka a pozves ma bez detí myslím si o tom svoje ..ale uži si svoj deň asi si rada dolezita
@luccija Kto ma byt dolezity na mojej svadbe? Deti kamosky?

@janababana
Nedavali sme este pozvanky, pisali a volali sme neoficialne, lebo je to piatok, nech si vybavi dovolenku kto chce