Deti na svadbe - ako by ste reagovali?
Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.
Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor
Nerozumiem, načo sa v tejto diskusií toľko namáhate. Autorka si sebecky a arogantne, hlavne anonymne rieši svoju neschopnosť komunikácie s hosťami a tu si bude hubu odúvať. Na svadbu autorky, ktorá hneď na začiatku poznamenala, aký je “charakter” by som nešla, ani keby som jej sestra, toľko toxicity je až nechutné.
Ja chodim na svadby odkedy mam dieta vzdy s manzelom aj dietatom. Svadba je o spojeni rodin a do rodiny patria aj deti,takze ak sa niekto rozhodne ist s dietatom tak je to viac ako logicke. Neviem si predstavit odist od polrocneho,rocneho dietata na celu noc,ale to mozno aj tym ze som ju kojila. Ak to nechapes tak ich nepozyvaj na hostinu a mas vybavene.
@1ryba aha čiže studený odchov 😉
@1ryba a ty rozumieš, že autorka to tým svojim známym nevie povedať normalne že proste deti nie? Podla kebyže tompovie narovinu tak sa podla toho zariadia. Ale ak im to povie že ,,Ved deti môžu ísť, ale teda už ich je dosť…” tak jasne že si každý povie keď môžu ísť iné deti tak pôjdu aj moje.
Všetko je to vlastne o tom že jedna dospela žena sa nevie poriadne vyjadriť.
Svadba akákoľvek je o neveste a ženíchovi.
O nikom inom. Je to ich deň. Len oni rozhodnú kto tam bude.
Nechápem tie výlevy tu.
@zuzanaa239 Separacna úzkosť u dieťaťa, lebo nepôjde na udalosť, na ktorú nie je pozvané?
@oblecenie99 Zaujimave, ze tie deti nemaju separacnu uzkost vtedy, ked ich mama da do skolky aj v lete a pritom ma dovolenku a sedi doma. Moje deti su doma cele 2mes, napriek tomu si uvedomujem, ze nam uz pupocnu snuru prestrihli a nie som iba matka, som v prvom rade partnerka, budem manzelka... a podla mna kazdemu paru prospeje cas osamote 🙂 Nuz, zariadime sa aj my primerane k tomu, ako oni respektuju nas.
Nechcem ťa chytať za slovíčka, ale keď je žena už raz matka, tak je v prvom rade matka a až potom partnerka. Deti sú tvoja krv, si za nich zodpovedna. Partner bude vždy len cudzí chlap a je svojpravny, nie je na teba odkázaný tak ako tvoje dieťa. Ale to je fakt len point k "v prvom rade som partnerka", no nie nie si. Partner je ale hneď v tesnom závese za deťmi ;)
V ostatnom súhlasím, že občas rodičom dobre padne keď majú priestor na odreagovanie sa bez pritomnosti deti.
@lentilka78 ale jej vadí aj to, že bez deti nechcú prísť...ved keď niekoho pozývam, tak ôk rešpektujem jeho želanie ( bez deti) ale zase ona musí rešpektovať keď sa rozhodnú že bez deti ísť nechcú..je to pozvanie, nie rozkaz, že musia prísť
@chvostik1 Je to kontroverzna tema. Minule sa k tomu krasne vyjadrovala aj Paula Babocka. Ak by sme netvorili v prvom rade stabilny a silny par, neboli by ani deti. Skrz to som sa stala matkou. Deti vyrastu a zariadia si o par rokov svoj zivot, moj muz pri mne (dufam) zostane dalsie dekady a nesuhlasim s tym, ze navzdy zostane cudzi, vytvorili sme rodinu, uz nikdy cudzi nebude, nie je to o krvi 🙂 a nie je to ani o tom, koho clovek lubi viac, vsetkych lubi najviac. Je to vsak mimo temu. V dnesnej dobe sa rodicia naplno oddaju detom a zabudaju na partnera, dokonca mam dojem, ze niektori by uz ako dvojica nevedeli ani fungovat 😃 nastastie to nie je nas pripad a po rokoch sa z lasky chceme vziat, mozno i preto, ze si cas osve dokazeme a chceme najst (casto aj na takychto svadbach, ked sme pozvani a velmi si to uzivame)
@rachel36a
Kde pisem, ze to nerespektujem?
Ak sú to svagrovci a súrodenci ok.
Inak bez deti.
Hned na prvých stranach, že ti povedali, ze bez deti nepôjdu...tak nepôjdu - respektuj...uz v úvodnom príspevku to píšeš, že ťa udivuje že chcú ísť len s detmi...tak asi keď len s detmi a ty nechceš, tak asi nepôjdu? Ci máš inú predstavu?
@rachel36a
Domyslela si si to. Povedali nam, ze ak by bola svadba bez deti (lenze my deti mame a rodinu by som neobmedzila), tak by si to zariadili. Pre kamarata nemoze existovat pravidlo, ze napriklad rodina pride s a kamarati pridu bez deti? Ved ak by nechceli prist len kvoli detom, nech nechodia, ale narokovat si, ze tam mozu byt ich ked aj ostatne... drze podla mna.
Autorka koľko rokov majú tie deti
@aurora33 Oficialnu pozvanku este nedostali, tak to tu prosim neomielaj dookola. 2 MIESTA su 2 MIESTA, co je na tom nezrozumitelne pre ludi s IQ nad 50?!
moj nazor je ze ak mame pozvanku na svadvu ako rodina tak ideme ako rodina vsetci aj s detmi a to iste aj oslavy a hocujake ine prilezitosti. Ved deti su nasa sucast. A je tiez normalne ze musime odijst skor. Viem ze vela ludi potom posunie deti starym rodicom a pokracuje v svadbe ale my takuto moznost nemame. Kazdopadne mi pride divne ist na svadbu bez deti. Uzivat si budem ked vyrastu a uz same nebudi chciet ist.
A spomenula si niekomu 2 MIESTA? Lebo ak ano tak potom by nemal byt problém, nie? Alebo všetci tvoji známi majú IQ pod 50?
@rachel36a A pritom by stačilo nezavádzať takéto maniere. O čo vlastne ide? O prachy? Koľko toho také decko zje? Za 10-15€? Moja žena robí svadby (catering), niekedy jej chodím pomáhať. Ešte som sa s tým nestretol, že by deti nemohli ísť na svadbu. Naopak, často vidím, že pre tie najmenšie deti urobia ešte aj detský kútik s hrami. A nie pre 2-3, ale pre 10-20 detí. A prečo? Lebo tu by nikdy nikoho nenapadla taká capina, že deti nemôžu prísť
Ja mam stále pocit ze slovo deti si všetci predstavíte malinke deti...deti môžu mať už aj 18 rokov a stále sú to deti pozvaných rodicov 🙈😁 na sestrinej svadbe bolo 60 deti co je uz trocha rozdiel ako 20 🙈😁
Autorka trochu sa skľudni. Samé výkričníky.
@fiirsttiime Keď niekomu vyslovene prekážajú deti, tak aj na to je ľahká pomoc. Som zažil, že hostitelia nielenže zriadili detský kútik, ale najali aj profi animátorku. No dobre, baba zobrala možno stovku, ale celý večer sa venovala deťom, vymýšľala hry atď. Také šťastné decká som ešte nevidel. Rodičia chceli ísť a decká revali, že chcú ostať 😋

@1ryba Ja som nespochybnil, že platí čo povie hostiteľ, ja tvrdím, že hostiteľ by nemal vyberať kto z rodiny môže prísť a kto nie.