icon

Deti na svadbe - ako by ste reagovali?

13. aug 2024

Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.

Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor

beckinka
14. aug 2024

ja by som to @autorka spravila takto (nie v zlom). Ak ma byt svadba teraz este v lete alebo v jeseni, tak by som navrhla svadbu ako mali moji znami. Obrad a cela party bola niekde na luke (neviem presne miesto, bolo to uz davno). Tam si mozte postavit velkyy svadobny stan, idealne nejake detske preliezky atd. A potom tam bude naozaj jedno ci tam po luke budu deti behat alebo nie, mozte si tam dat pekne ozdobene vysoke stoly atd.

tamitamitami
14. aug 2024

Požiadavky máš úplne normálne ale to ako to riešiš a komunikuješ tu v diskusii je celé zle.
Veď normálne napíšem sms: Ahoj Zuzka ako teda môžme s vami počítať? Rozmýšľali sme ako to spraviť s tými deťmi ale kapacita nás už nepustí. Deti idú iba z najbližšej rodiny všetkých ostatných sme museli pozvať bez detí z kapacitných dôvodov.
Vybavené .....

ziarifka
14. aug 2024

Strácam sa. V úvode píšeš, že kvôli tým deťom nemôžu prísť iní hostia s patrnermi. Zároveň si presvedčená, že niektoré rodiny si stráženie môžu zabezpečiť a chodia na akcie aj bez detí. Buď si ochotná o deťoch rozhodnúť ty alebo akceptuj, že si ich tam vezmú. Píšeš o viacerých rodinách, tak zruš deti ďalším 2-3 rodinám a nebude to vyzerať blbo.

reanda
14. aug 2024

@lentilka78 ja by som hlavne pozyvala na svadbu ludi, ktorych poznam, viem, aki su a co mozem ocakavat a tomu by som aj pozvanie prisposobila.. a nemala by som potrebu pozvanych posudzovat sposobom, ze preco sa mi pchaju na svadbu s detmi, ked dobre vidim, ze vobec nie su taka sudrzna rodinka, ze deti travia cas aj so starymi rodicmi a uz by to pre ne bola tretia svadba do mesiaca, tak isto by im dalsia nechybala..

zuzanaa239
14. aug 2024

Nás tiež čaká svadba bez deti, švagriná to tak vymyslela, pritom ona je z veľkej rodiny, kde je ozaj veľmi veľa detí a celkovo žena v ich rodine bez detí by mala asi tisíc nálepiek,my svoje deti berieme ako jediná výnimka. Úprimne podľa mna svadba bez detí je úplná hlúposť už iba pre tu separčnú úzkosť, čo deťom spôsobí, pekne šaty, nejaké balerínky, koláčik moja dcéra keby videla, že my sa chystáme a ona ide kdesi sa odložiť… V tom prípade by som robila svadbu o dvoch svedkov.

abbey1
14. aug 2024

@jana_eyre_2 Asi tak.

bluka2
14. aug 2024

V zivote som nedostala pozvanie na svadbu bez deti a to chodím stále na svadby. Naposledy mali zariadené babysitterky a kútik pre deti na svadbe, skakajuci hrad, aktivity. Svadbu som si užila super a myslím, že aj všetci 👌 a ano, zo svadby sa asi najviac tešia deti, vidieť nevestu je zážitok… nepamätám si žiadne deti, čo by rušili

cacianka
14. aug 2024

@buberova presne môj názor, aj môj stav, pritom deti milujem ale pri cca 60 dospelákoch plus 20 detí je už veľmi neúnosný stav. to už naozaj hrozí, že deti budú napospas osudu, veď vieme aký je v súčasnej dobe "kult dieťaťa" a tak načo strážiť 5-6 ročné dieťa, šak nech sa zabáva do sýta. ale sú situácie a akcie kde sú odbrzdené deti nežiadúce. už vidím aké budú útoky ...

janka1011
14. aug 2024

Mne osobne sa nepáči, ak sa deti vylučujú zo svadby, hlavne pokiaľ ide o rodinu. Osobne by som nevedela niekomu povedať, aby prišli bez detí. Je to len raz v živote ( väčšinou 😉) a objednám si také miesto, kde sa všetci zmestia. Navyše deti na svadbe sú milý prvok, mne by to tam chýbalo. Už v kostole si ustrážiť dieťa aby nerušilo je na rodičoch.

nazu
14. aug 2024

V našej rodine bola súčasťou svadby iba blízka rodina, kamaráti a kolegovia prišli gratulovať buď pred kostol alebo prišli neskôr večer, keď už bola zábava v plnom prúde. Tak to oživilo svadbu, keď prišli nové tváre a miesta sa našlo vždy, aj vonku na schodoch...

zuzuliennka1
14. aug 2024

ty posobis, akokeby si az teraz, pri organizovani svadby, po xy rokoch vlastne zistila, kolko clenov
ma tvoja rodina a kolko je v nej deti😄 resp. akych mas kamosov a ake maju oni deti.
a zbytocne sa ofukujes. ked si taka macherka, ako sa tu prezentujes, mala si taka byt aj nazivo k hostom
a dostatocne zavcasu oznamit, ktori mozu prist s detmi a ktori nech deti neberu😄 a nie teraz tu saskovat, kto vlastne s akymi detmi pride, uz si sa v tom tusim aj zamotala.
mala si spravit svadbu o 2 svedkoch a potom nejake rodinne posedenie niekde na zahrade, alebo v restike so zahradou, kde aj tie deti behat mozu.
alebo teda jasne zavelit, ze deti na svadbe nie. (resp. ktore ano a ktore nie).
a uz ako sa na zaklade tejto info dotycni zariadia, je ich vec. ale treba ratat s tym (a jasne je to aj v tejto diskusii) ze budu ludia, ktori na svadbu nepridu, ak na nu maju deti vstup zakazany

cacianka
14. aug 2024

@lentilka46 avšak je rozdiel deti z blízkej rodiny - pokrvné, a deti kamarátov, kolegov , známych. Nevesta a ženích robia svadbu pre dospelákov , nie program pre neznáme deti, tie majú možnosť ísť na tancovačky určené deťom aj 100x za rok, niekde inde

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cacianka
14. aug 2024

@stvura za takýchto okolností by som nielenže nemala chuť, ale ani by som nešla.

thoughtfulweirdo
14. aug 2024

@dominikamacakova Moje deti sú samostatné bytosti, to znamená, že sú ľudia sami o sebe, aj bezo mňa, nie sú "moje rebro". Nenechávam ich samé, nechávam ich s druhým rodičom, starým rodičom, učiteľkou, akýmkoľvek dôveryhodným dospelým. Existujú aj bezo mňa, rovnako, ako ja existujem aj bez nich.

luccija
14. aug 2024

Tak to sprav ako si napísala kto príde s deťmi a nebude miesto budú im sedieť na kolenách ako sedeli tebe.To, že si si myslela, že deti niekto nechá doma nevyšlo.Jednodycho nemôžeš pozvať všetkých aj spolužiakov, kamarátky, rodinu, alebo si si mala najprv zrátať koľko ľudí príde a potom objednať sálu.Na svadbe sa najlepšie zabávajú deti to je holý fakt.A, keď nebude po tvojom a náhodou niekto deti neustriehne, tak budeš jacat do mikrofónu čo už s tebou?

michellemary
14. aug 2024

Nečítala som celú diskusiu, ale pred pár rokmi som bola spievať na svadbe, kam novomanželia pozvali vyložene len dospelých, nepozvali ani vlastné netere, a každý to v pohode akceptoval. Tam si to ale nevesta so všetkými odkomunikovala v dostatočnom predstihu. (O tej svadbe sme aj my ako spevácky zbor vedeli rok dopredu...)

lentilka78
Autor odpoveď zmazal
michelle567
14. aug 2024

No autorka napísala si že kvôli tým ich deťom nemôžeš teraz pozvať kamarátov z výšky...potom napíšeš že zmestili by sa tam aj tie deti, že nemôžeš sa vyhovorit na miesto. Tak keď ich vieš pozvať všetkých dajake 2-4deti hore dole je už v podstate jedno

11bodka11
14. aug 2024

A inak my sme si najprv zratali ludi a podla toho potom vybrali salu. Opacne je to trochu divne.

zuzanaa239
14. aug 2024

@1ryba neviem koľko deti máš ty, ale podľa mňa ak by si bola mama a povieš, svojej dcére, ktorá ma 6r. na svadbu, ktorá vie, čo je svadba, vie už čo znamená pekne sa obliecť, učesať, vie, že tam bude babka, dedko, krstná mama, hudba , tanec… a neurobí ju to smutnou tak ti gratulujem, vychovaš dieťa bez emócii…Ja svoje deti beriem všade, sú súčasť mojho sveta teraz a ešte pár rokov budú, ešte zažijem s nimi, že už so mnou nebudú chcieť ísť, ale deti k svadbe patria a stále patrili.

nezabudka3391
14. aug 2024

Keď sa ženil môj bratranec a po ňom moja sesternica ročného syna sme nebrali strážila ho svokra... dcéra bola na svadbe 1x ako 3rocna rodine, boli sme do polnoci

rorino
14. aug 2024

Nás syn mal na našej svadbe dva roky a pre mňa to bol úžasný zážitok,doteraz som mu vďačná,že nám robil "program".Už je teraz veľký,ale keby nás pozvali niekde bez neho a on by s tým nebol stotožnený,nešla by som.Je to moja súčasť a rešpektovala by som rozhodnutie ,že by ho nepozvali,no zariadila by som sa podľa seba.

drahomirrra
14. aug 2024

@11bodka11 Aj my.

aurora33
14. aug 2024

@11bodka11 asi tak. Autorka je celá nejako mimo.

terezka1947
14. aug 2024

Skôr ako počet ľudí a sála sa skôr ráta,koľko si môžem na tu svadbu dovoliť pozvat ľudí v dnešnej dobe.
A ono to nie je také ľahké vybrať slušnú sálu v dnešnej dobe,lebo všetko je rok,aj rok a pol zarezervovane.
Veľmi ste sa do autorky pustili,ale som si istá,že nikto z vás by okrem blízkej rodiny ostatné deti nepozyval,načo aj.
Verím tomu,že všetky by ste zavolali všetkých a nikoho nevynechali.
A kto raz nevie pochopiť,že som len kamarátka,kolegyňa,že fakt nemôžem prísť s 2-3detmi ,lebo majú bližšiu rodiny,tak ok...nechodím tam.
Keď je raz niečo proti môjmu presvedčeniu,nerobím to.
Naco toľko príspevkov o ničom.
Autorku chápem....a čím viac chodím na svadby,tým ju chápem viac.

anjelicek26
14. aug 2024

@11bodka11 že práve ty nedokážeš pochopiť, že ľudia majú aj finančne limity, co sa tyka veľkosti sály a počtu hostí ma udivuje vzhľadom na iné témy a tvoje príspevky v nich🫣

11bodka11
14. aug 2024
1ryba
Odpoveď bola odstránená
yosi
14. aug 2024

@autorka To naopak robíš ty. Opakujem, načo sa pýtaš keď sa ti nepáčia odpovede? Táto diskusia stratila zmysel lebo ty nechceš poznať názor, ty potrebuješ aby ti všetci vyjadrili podporu a kto nie, ten je zlý. Už teraz ľutujem tvojho nastávajúceho