icon

Je hanba prísť nenamaľovaná na svadbu?

21. jún 2025

Ahojte.. zaujima ma, ako to mate vy, ak idete niekam na ples/svadbu/oslavu, davate sa niekomu malovat, robit si uces, upravujete sa same alebo je tu aj zienka, ktora chodi nenamalovana s minimalne upravenymi vlasmi? Len cisto zo zvedavosti, prip. je to podla vas hanba prist nenalicena bez ucesu od kadernicky na taku svadbu?

biba_18
21. jún 2025

chodí so mnou do práce jedna žena - ani sa nemaľuje, aj tie vlasy má také nijaké… už len keby ten účes mala iný by vyzerala lepšie, fakt jej ten “nijaký” učes nepristane, vyzerá o 10 rokov staršie ako ja a pritom sme rovesníčky…

abbey1
21. jún 2025

Namaľovaná som bola asi 5 krát v živote. Z toho raz na vlastnej svadbe. Tak za mňa asi tak. Na oblečenie si potrpím, topánky sú moja slabosť, ale make up ide mimo mňa. Neviem sa namaľovať a co je hlavné, neznesiem na sebe make up.

evcagabi
21. jún 2025

Ked idem na nejaku takuto akciu, musim mat najlepsie nove saty alebo kabelku 😅 nalicit sa viem topkovo aj sama tak vizazistku neriesim ale vlasy si viem dat sem tam urobit ked nemam naladu ich mat len vyzehlene. Ale ☝️ hanba za mna nie je ist nenamalovana ked si proste typ, co sa nikdy nemaluje ale aspon lesk, trosku obocie a mihalnice by si prebehnut mohla. A aj vlasy aspon zehlickou

andreakg
21. jún 2025

Určite to nie je hanba,ja sa dávam aj líčiť ,aj vlasy robiť,lebo raz za čas chcem vyzerať lepšie,ale skôr pre seba.

lucia13022023
21. jún 2025

Ja tvrdim, že žena nemusí byť na maľovaná ani mat účes aby bola upravená. Stačia umyté, ucesane vlasy, upravené (nie špinavé) nechty, čistá pleť.
Aj by som sem postla fotku ako s vyzerala na svojej svadbe ja - beach waves (reálne od mora), červené líca od slnka, trocha špirály. Toť vše.

oliviakatka
21. jún 2025

Čisté vyžehlené vlasy, ľahký make-up si spravim sama doma, možno trochu výraznejší ako v bežný deň, čisté upravené nechty, samozrejme pedikúra ✅

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
biba_18
21. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat veď to… 🤷‍♀️ mne je jedno či to niekto robí alebo nie, ale proste človek inak pôsobí…

lavender94
21. jún 2025
@summer23456

@lavender94 ale veď nenamalovana nemusí znamenať neupravená, či? Veď sa pekne oblečie, ucese, akurát sa nenamaluje...

@summer23456 neznamená, ale podľa mňa keď už ma niekto krásne oblečenie, účes, tak si to pýta aspoň trochu makeupu, nech ta tvar nie je taká mdlá, nevýrazná. Veď nemusí mať full face glam, ono často stačí fakt riasenka a obočie a hned ta tvar inak vynikne.

oliviakatka
21. jún 2025

Skôr si všímam že si dáva záležať kategória 50+ aspoň u nás na východe. Keď je príležitosť 1-2x do roka, tak sa proste chcú cítiť pekne ale vo väčšine prípadov to vypáli presne opačne. Aspoň na poslednej svadbe. Neviem či mali zlú vizážistku alebo také boli ich preferencie. V skratke ťažké krycie make-upy v hrubej vrstve úplne mimo prirodzeného odtieňa, všetko zalezene vo vraskach, trblietavé tiene, výrazné pery, divoké "prilbove" účesy. Trochu také retro 🥹🫶🏼 ale ak sa cítili dobre tak mňa je po tom 💩

liusa82
21. jún 2025

ja napríklad ale úplne neupravená to zas nie .. malujem sa sama.Aj vlasy si robím sama.Vždy ma chceli česať tak ako mne sa to napríklad nepáčilo.Mám vlasy po zadok a najlepšie mi je ak ich mám rozpustené alebo prosté také tie účesy kde ich mam rozpustené ale aj niečo zároveň vyčesané.A aj ked ma vždy niekto namaloval tak nikdy sa mi to nepozdávalo.Vždy som im do toho kecala 😁 Plus ja sa malujem tak, že skôr ústa zvýrazním a oči iba špirála alebo mierne orámovanie ceruzkou čo ani riadne nevidno..žiadne výrazné tiene.Sama kozmetička moja mi povedala že to mám najlepšie ked nie som moc premalovaná to mi skôr uškodí.Ani na svadbu svoju by som sa nedala nikomu malovať ani neviem akému vychýrenému vizážistovi.Lebo mne je fakt máločo dobré a v máločom sa sama sebe páčim a ak vidím niektoré tie výtvori akože vizážistiek alebo kaderníkov tak sa mi chce až plakať ako ťa niekto vie dokatovať

althejka
21. jún 2025

Ja som zistila, ze ked som bola namalovana profesionalkou,naozaj precizne a riadne, dost ma to zostarovalo. Ja sa viem malovat aj sama, omnoho jemnejsie a ono to tak staci. Takze vlasy aj licenie uz nechavam na sebe. Myslim ,ze menej je viac. Podtrhnut pekne a neprehanat to. Ak sa niekto neciti komfortne namalovany, preco by to mala byt hanba nechat si svoje naturalne ja?

marca12
21. jún 2025

Pre moj pocit by to hanba bola. Ja sa upravujem aj v bezny den. Na svadbu som sa len raz dala namalovat a ucesat 2x. Inak sa malujem aj cesem sama. Chod tak ako ti je prirodzene. Pokial nie si zvyknuta na sminky,moze to byt pre teba nekomfortne po cely vecer.

mane01
21. jún 2025

Hanba? Akoze mala by som v paži … chlapi sa nemaluju, max sa oholia, upravia si bradu, oblek nosia od maturity ten isty na vsetky svadby a pohreby, pravda, kym sa don napracu.. preco by mala byt hanba ist na svadbu nenamalovana? Ja sa sice na take udalosti trochu primalujem, vlasy mam kratke, to neriesim vobec. Ale kazdy nech ide, ako sa mu paci. Hlavne primerane obleceni, nie zas v teplakoch…

ivangeline
21. jún 2025

Ja by som sa namaľovala sama. ;D

modrahruska
21. jún 2025

Nelicim sa vobec, na svadbu brata som sa dala nalicit (a veru som to potom takmer olutovala, lebo som to proste nebola ja, tak som si rychlo zmyla polovicu draheho licenia🤷‍♀️) ale na bezne svadby kamaratov len doma nejaky tonovany krem, maskara, ruz, to je moje “slavnostne” maximum 😁 a vlasy si viem nejako upravit aj sama. Nevidim absolutne ziadnu potrebu sa licit ked to niekto nechce, upraveny clovek predsa neznamena naliceny, upravit sa da aj inak a toto nie je nutnost.

eeffka
21. jún 2025

No uprimnw mna by si na svadbe nechcela keby som sla ako som rano vstala 🤣🤣🤣 trosku sa dat do pucu a ocesat sa snad zvladne aj zena co sa inak nelici. Netreba chodit k vizazistke a kadernicke ale dat si na sebe zalezat viac ako bezny den je podla mna spolocenske minimum.

zuzu11166
21. jún 2025

Tak ja napr.mam kratke vlasy,viem si ich upravit sama-ani kadernicka by mi z nich nic ine nevyčarovala,cize uces by som urcite sama poriesila a ked sme boli na svadbe aj som sa sama namalovala trosku,to tiez neprehanam, riasenka,ocne tiene,akurat obočko som si bola dat nacerstvo upravit predtym.

miskakyska
21. jún 2025

Ja sa na všetky udalosti vrátane mojej/ dcerinej svatby líčim a češem sama...ja to proste neznesiem,aby sa mi niekto kafral do xichtu a vlasov🤷😄.. na dcerinej svatbe mali svadobčanky z druhej strany všetky rovnaké prehadzovačky... akože človek sa nezdržal smiechu...toto mi ozaj netreba...🙃

marianarem
21. jún 2025

Ja sa nemalujem nikam a nebola som namalovana ani na vlastnej svadbe. Necitim sa v tom prijemne, som spokojna so svojou tvarou a muzovi sa tiez viac pacia nenamalovane zeny.

kaca222
21. jún 2025

Ja si myslím, že sa to v dnesnej dobe nejak nerieši. Riešia to len staršie ročníky, ktoré majú potrebu ohovárať 🤣 daj si tak, aby si sa cítila dobre. Samozrejme treba byť upravený, ale upravený v zmysle že neprídem s mastnými strapatými vlasmi. Niektoré ženy sa maľovať nemôžu, a čo sa teraz majú citit zle?
Ja chodím už zasadne iba v teniskách aj na plesy, svadby. Ak to mal niekto potrebu komentovať, tak to boli staré babky 😄😄

miadi
22. jún 2025

Mne na Taketo akcie zalezi mat len pekne saty a topanky.. vlasy si ozehlim a ruž ocna linka mihalnice nechty parfume a hotovo . Na profi make up vlasy nemam cas ja som rada hotova za par minut. Davove akcie su pre mna same o sebe unavne 😁

moonlight1210
22. jún 2025

Ak chces mat vlasy iba rozpustene, alebo len v cope, daj si tyzden-dva pred akciou podstrihnut trosku konceky. Vlasy budu vyzerat ovela upravenejsie a zdravsie. A pripadne drobne nezrovnalosti v cerstvom strihu sa dovtedy zrovnaju.

Ak sa nechces davat malovat, daj doma doraz na pekne urobene sumerne obocie a na oci.

Na obocie, ak mas cas a moznost, chod ku kozmeticke. Nech ti ho upravi (pretrha) a da len docasnu farbu. Farba vydrzi cca mesiac, dorastajuce chlpky mimo obocia vytrhnes kazdy treti den. Tak ho udrzis pripravene.
Ked si ho budes upravovat aj sama (ak sa uz farba zacne vymyvat), budes sa jednoducho drzat kontur, ake ti urobila kozmericka.

Na oci maskara a trosku hrubsia linka (ak nemas huste mihalnice - urobi to iluziu hustejsich mihalnic - musis davat tesne ku korienkom) a jeden o dva odtiene tmavsi ocny tien ako je tvoja pokozka. Takze to vyzera, ze mas oci trosku namalovane a zaroven extra nezalezi, ci utrafis, kam ho presne rozotriet.
Ak si nie si ista, daj ho proste len na pohyblivu cast viecka.

Za ruz zvol farbu, ktora ti pristane. Nemusi byt nutne jasno/tmavo cervena. Moze byt aj v tone tvojich peri, len o odtien-dva tmavsia.

Ak bezne nepouzivas make-up, korektor, puder, farbu na licka, tak s tym neexperimentuj ani teraz. Bude to vidiet.

Takto budes nalicena (posobit upravene) a zaroven nie vyrazne nalicena.

janyka
22. jún 2025

Nezvyknem tu komentovať, ale toto mi nedá. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to spoločenská udalosť ktorá si vyžaduje nejaký bontón. Nemusí byť žena upravená zo salónu, hlavne že je upravená. A keď to sama nevie, treba sa zveriť profesionálom, na to sú. Tu nieje priestor hrať sa na to, že si treba urobiť po svojom. Keď budem chcieť ísť v teplákoch, tak mi tu napíšete, že daj si čo chceš a nepozeraj na ostatných? Bontón!

mk1111111111
22. jún 2025
@janyka

Nezvyknem tu komentovať, ale toto mi nedá. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to spoločenská udalosť ktorá si vyžaduje nejaký bontón. Nemusí byť žena upravená zo salónu, hlavne že je upravená. A keď to sama nevie, treba sa zveriť profesionálom, na to sú. Tu nieje priestor hrať sa na to, že si treba urobiť po svojom. Keď budem chcieť ísť v teplákoch, tak mi tu napíšete, že daj si čo chceš a nepozeraj na ostatných? Bontón!

@janyka tu sa nepozera na bonton. Tu si kazdy ide, ja, ja, ja ... na nikoho nepozeram, lebo ja sa v teniskach a teplackoch najlepsie citim. Ucta k "udalosti", zial, vytratila uz davno

michaela329
22. jún 2025

Maľujem a češem sa obvykle sama - ale ja to celkom dobre viem. A mne nevadí, ak niekto príde bez make upu, rovnako ak niekto príde ako kraslica, každá to máme inak. Hlavne nech je človek čistý a primerane oblečený.

modrahruska
22. jún 2025
@janyka

@janyka lenze upravit sa neznamena namalovat sa, len dnes sa zial na to pozera ako na nejaku nutnost, pretoze prirodzena plet je vraj “mdla, nevyrazna…” lebo uz skoro vsetci zabudli ako to vlastne vyzera pod nanosmi makeupov. A je teda sakra rozdiel prist nenamalovana ale inak pekne upravena a slusne oblecena a prist v teplakoch, to bol velmi zly priklad.

galganka
22. jún 2025

Nie je hanba prísť nenamaľovaná na svadbu. Na svadbu predsa idem blízkym ľuďom, tí ma poznajú a vedia, že make-up nevlastním a nepoužívam. 🤷‍♀️ Takže vlasy umyté, možno nejaká sponka, krém na tvár, šaty, boty ( najpravdepodobnejšie pohodlné barefoot sandále) a ide sa.

jana_eyre_2
22. jún 2025
@janyka

@janyka aký súvis ma to či má niekto namaľované oči s bontonom? Bonton býva v oblečení, nie v Tom či má na tvári makeup..

Keď sa niekto na slávnostnu udalosť primerane oblečie, ale neurobí si makeup nič neporuší.. predpokladám že autorka nepríde ani so strapatymi vlasmi ako vstane z postele.. 😏