icon

Je krajšie meno Ester alebo Elissa?

nika_333
4. okt 2012

Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂

tulinocka
4. okt 2012

Elisa 🙂

felinda
4. okt 2012

Mne Elisa príde ako meno pre psa 😖 či???

jenny2009
4. okt 2012

Ellisa vznesenee

tiumen
4. okt 2012

Elisa - Eli 😉

lejlla
4. okt 2012

Ja som za Ester...

kiwi82
4. okt 2012

Esterka 😉

snehuliena
4. okt 2012

Ja hlasujem za Ester. Znie to tak kráľovsky, vznešene. 😉 Meniny má 12.4. a podľa mňa vôbec neznie čudne. 😉

malinkaaninka
4. okt 2012

brigita.takú nepoznám,ak ti len o to ide.

erika2222
4. okt 2012

mne sa páči Elissa..........môžeš ju skrátene volať Eli alebo Lisa.......podľa mňa je to milé

sisaha
4. okt 2012

Naši susedia maju psa Elisu.. 😝

sara07
4. okt 2012

mne sa síce páči Ester,,,,ale ja by som vyberala hlavne aby sa meno hodilo k priezvisku, skús si prípadne oboje napísať a čo bude lepšie sedieť a zniet napr k mojmu priezvisku sa Ester nehodí aj ked sa mi velmi páči

nikolet_89
4. okt 2012

Ellisa 🙂

dionyzka
4. okt 2012

Ester alebo Elissa, vyberajte i podla toho, aky maju povod, co je Vam blizsie k srdcu. Kazde meno ma nejaku historiu a pouziva sa v nejakej komunite, kulture - je Vam blizka ked sa rozhodujete medzi tymito menami? Inak na temu, ze napriklad sofia, samko, emmu ma kazdy. Psychologia hovoria: je to dobre, deti rychlejsie zapadnu do kolektivu, je to prirodzene. Naopak exoticke mena vyznievaju pre bezneho cloveka smiesno.

maruska55
4. okt 2012

Ellisa uz ked tak...ale porozmyslaj este...je tolko krasnych inych dievcenskych mien....Isabela, Franceska..Olivia, Sophia, Alex.....Emily....🙂 good luck a porozmyslaj poriadne lebo je to na cely zivot 🙂

susy29
4. okt 2012

Ester 😎

rolak
4. okt 2012

Elissa, jemné ženské....Ester sa mi nepáči, mne to meno evokuje starú zatrpknutú strapatú ženu, sorry... Esterka je ešte otrasnejšie,tiež mi príde čudné volať cudzie mená slovenskými zdrobneninami,nehodí sa to k nim.... pri Ellise máš viac možností, ako ju volať

leonards
4. okt 2012

Evelin alebo Evelyn sa páči jednej mojej kamoške, tak skúste aj nad týmto porozmýšľať 🙂

villa
4. okt 2012

Elissa, jednoznačne aspoň podľa mňa 🙂 aj ja práve vyberám dievčenské meno aj ked ešte nevieme pohlavie 🙂 mne sa páči aj Ela napr. 😉

betuska22
4. okt 2012

aj mne sa páči viac Elissa 😉

evabb35
4. okt 2012

V snahe dať dieťaťu čo najneobyčajnejšie meno potom vznikajú situácie, že sa v triede stretnú aj 4 Sofie, 3 Denisovia.Každopádne pri výbere mena treba brať do úvahy fakt, že v bežnom živote sa mená zvyknú skracovať. Napríklad z Dominiky vznikne Domča, zo Simony Sima, zo Sofie Sofa, z Nátálie Natka, z Barborky Barča..atď. Takže pri rozhodovaní či Ester alebo Elissa tiež treba myslieť na toto. Elissu asi budú volať Ela...Ester asi budú volať Ester, to sa inak povedať nedá. Skús si nasimulovať situáciu, že budeš na detskom ihrisku a budeš potrebovať chytro osloviť dieťa...v takýchto situáciách vzniknú tie skrátené mená ako som spomínala vyššie. Takisto treba myslieť aj na to, že je veľa dievčat s menom Ema a tak sa môže stať, že meno Ela prepočujú a oslovia Ema. Ester je zase ťažšie meno na vyslovovanie - je tam R, hneď za sebou S a T. Neviem, či malé dvojročné dieťatko bude vedieť pekne vysloviť svoje meno, keď sa ho niekto na to opýta, resp. vysloviť ho tak, aby mu každý rozumel. Pekné sú obe mená.

rebecca2006
4. okt 2012

keďže máme doma Ester, tak Ester 😀

katka1981
4. okt 2012

Prihovaraj sa svojej dcerke menom, ktore ti najcastejsie pride na mysel. A po case budes poznat, ktore je ti milsie. Mne proste dcerkine meno tak islo do ust, ze by to bol taky pruser keby bol z nej chlapec, ze az 😀 A ak budes stale nerozhodna, daj jej obidve, dnes sa da vsetko 🙂 Do konca tehotenstva mas este casu dost a podla mna das to spravne meno, srdiecko ti napovie. Mne je osobne milsie Elissa, lebo je to ako Eliska, ale Ester je ako zo stareho romanu. Tazko sa rozhodnut, ked k tym menam clovek nic neciti. Ale ty zjavne ano, tak nechaj rozhodnut tvoje srdce.

janaal
4. okt 2012

Pekne su obidve, aj Ester aj Elisa, ale Olivia je najkrajsie 🙂

lulinko
4. okt 2012

mne sa viac pači Elissa.... 🙂 🙂

z.k
4. okt 2012

Ester je krásne meno,mala som vybraté,ale manžel chcel Karolínku 🙂

dorekapa
4. okt 2012

ahojte,no mne sa viac paci Elissa.Ja mam doma dcerku Rebeku a to meno sa mi paci najviac zo vsetkych.Ak by som mala druhu dcerku,tak by sa volala Eliska

lussy23
4. okt 2012

Ester je biblické meno, bola to perzská kráľovná - Izraelčanka. , aj sa tak volá biblická kniha🙂 Z týchto mien s ami osobne páči viac Ester.
Ale Elissa (Eli) ja ľahšie na výslovnosť...
Čo sa týka skracovania a prezývok, ako tu niektoré spomenuli, to by som neriešili. Neexistuje totiž meno ,na ktoré by decká v škole nevymysleli nejakú prezývku.
Je to na vás, do pôrodu máte ešte čas a možno nakoniec vyberiete úplne iné meno.
K tomuto sa mi hodí ten výrok. Keď si nerozhodný, hod si mincou, nie preto, aby ti pomohla, ale preto, lebo keď je vo vzduchu,dufaš v jednu možnosť🙂

anelehka
4. okt 2012

Elissa sa mne zda krajsie 😉

anjelicek26
4. okt 2012

@sympa1 - Ester je slovenske meno, nie? 12.4.:) Tak exotika mi to teda neprijde xixi A hodi sa aj pre dospelu zenu 🙂 Vyslovia to tu a aj v zahranici, kedze pravdepodobnost cestovania po zahranici za pracou j v buducnosti viac ako pravdepodobne...

misicka1980
4. okt 2012

Elissa, mozte ju volat Elis. To meno sa mi vzdy pacilo. Ja mam dcerku Emily a volame ju Emi. Dalsia dcerka bude Elissa.