Je svadba v 18 rokoch priskoro?
Ahojte baby, chcem sa spýtať že, som s priateľom 3r, 2mes, a zasnúbený budeme v marci už 1r 5mes (dlho) a chceme mať svadbu v októbri. Chceme veľmi sa sobášiť, už sme čakali dlho na tento okamih. bývame spolu, snúbenec pracuje, ja študujem (uvažujem aj nad VŠ), robíme všetko ako treba. len ma celkom zaujíma ako majú pohľad na to iný ... Že 18 ročná nevesta a 21 ročný ženích sa vydávajú... . Sme obaja pripravený, deti ešte neplánujeme blízkej dobe, a chceme si užívať života. Ale, cítime sa na to, že by sme sa mohli sobášiť. len by ma zaujímalo aký majú pohľad na to druhý, či to na Nich nepôsobí priskoro, alebo že je to už dobrý nápad... . Napíšte mi Či ste sa aj vy vydávali v takomto veku. Ďakujem za odpovede!!! 💗
Za mňa nie, nevydávaj sa v 18-tich.
No mňa by v 18tke veru nikto nedostal pred oltár 😊
ked to chcete vy dvaja je uplne jedno co na to nezname zeny. robte podla seba.
Za mna robte tak ako chcete vy a v tomto sa fakt nemusite zaujimat o nazory cudzich ludi na internete
Ja by som to neurobila..tiez som tak mala priatela,aj sme spolu byvali,pracoval,ja na Vs,vsetko krasne,aj sme zvazovali svadbu..a o par rokov sme sa rozisli,aj napriek tomu,ze vsetko bolo dovtedy krasne..nehovorim,ze to bude vas pripad,poznam pary,co su spolu doteraz,ale jednoducho..nikdy nevies..je jednoduchsie sa rozist ako rozviest..a svadba vas pocka aj potom,ak to ma tak byt 😊
Moja mama v 19 stich otcami spoznala v máji a v novembri mali svadbu kde ma dokonca aj čakala ale ak ta to poteší sú spolu už 36 rokov co nechápem kedze kedze som mala pocit ze nemajú okrem nás nič spoločné 🙈 vtedy to bolo ale normálne...ja som sa v 23 vydávala myslím ze na veku nezáleží a co týka chlapov to sú večne deti ...
Vydávala som sa čerstvo 21 ročná. Môj manžel 20 🙂
Obaja sme pracovali, mali stabilný príjem, prácu, poriešené bývanie. Veď spolu študujete, cestujte, lepšie sa spoznajte v rôznych životných situáciách. Počkajte ešte na reálny život. A potom urobte tak dôležitý krok.
Poznali sme sa 3roky. V decembri na mojej stužkovej ma požiadal o ruku, v októbri buduci rok sme mali svadbu. Mala som mesiac pred 19. narodeninami, môj manžel 21.
Sme spolu už 28 rokov. Máme 3 deti a malého vnúčika. Ja osobne to neľutujem. A určite aj spätne ked pozerám nemenila by som to. Mne môj život vyhovuje a nemám pocit, že skorým sobášom som o niečo prišla.
Keďže ťa zaujíma, čo si o tvojom živote myslia iní ľudia, tak mentálne si ešte veľmi mladá.
Nik iný nežije tvoje život, len ty. Riad sa sebou.
V 18tke by ma nikto pred oltár nedostal. Ale to ani teraz keď mám 26. lol
Máte poriesene bývanie? Financie?
No skôr čo na to hovoria tvoji rodičia. Mne keby sa chce vydávať dcéra v 18tich nie som nadšená
ja som sa vydavala v 20 ke po 6 rokoch vztahu a absolutne ma nezaujimali nazory okolia,aj ked je pravda ze vacsina sa to dozvedela az po svadbe,to ze s niekym budes chodit 20 rokov a vydas sa v 40ke, ti nezarucuje dlhe a uzasne manzelstvo,rob ako citis, drzim palce
Ako mate vyriešené financie? Lebo keby ideš na VS, ďalších 5 rokov ta bude zivit manzel, potom možno chvíľu práca a materská. Ja by som poriesila najskôr tu VS a potom kludne svadbu. Budeš sebestačnosť. Nie ste spolu tak veľmi dlho a ste ešte mladí, bez skúseností v zivote. Na VS môžeš zmeniť celkom myslenie (nie koli VS ale vekom). Môžete sa stať nekompatibilnymi. Ja som odisla na rok mimo SK, vztah na diaľku. Ja som skúsenosťami samozrejme pohľad na svet/zivot zmenila. Priatel tvrdil, že človek sa nemení a to je proste blud! Ešte sa vám bude formovať osobnosť. Poznam páry ktorým to vyšlo takto skoro a aj také, ktoré s tým majú problém a išli od seba.
Ved ani pisat v rodnom jazyku nevies, tak aka svadba? Nedospele, nevyzrete zmyslanie
ro ci bude svadba v 18 alebo v 30 nezalezi... ak mate byt stastny budete... aj keby to malo byt len na 3az 5 rokov....aspon to skusis.. kolke tu mali svadbu neskor a aj tak niesu stastne sudiac podla ustipacnych a nevrlych komentarov ..ak to tak citis urob to-je to tvoj zivot
Nie, máte ešte čas...
A to už máte aj nasetrene na svadbu v tomto veku?
Máte z čoho svadbu zaplatiť? Máte kde bývať? Z čoho žiť? Viete sa o seba postarať a krby niečo nebezis pod maminu sukňu? Ak áno, smelo do toho. Ak nie, tak sa treba zamyslieť. Poznám babu čo sa vydávala hneď po maturite. Ona ale vs neriešila. Majú pekne manželstvo, už 15 rokov.
Poznam 3 baby, ktore sa vydavali v 18tich a vsetky boli do 30tky rozvedene. Neviem, ale ja by som sa do svadby v takom veku nehrnula a ak by si bola moja dcera, snazila by som sa ta odhovorit od tohto napadu. Preco vlastne chcete hned svadbu? Deti zatial nechcete a uzivat sa da aj bez svadby, ci?
Baby, ktoré poznam ja a mali svadbu do 18-20, tak už sú teraz v 30ke rozvedené. Ja by som sa nevydavala. Môj pohľad na život a ,,problémy”, ktore som v tom čase mala boli úplne iné než teraz v 30ke. A VŠ som si skvele užila ako slobodná, nechcela by som byt v tom čase vydatá 😀 ale každému jak sa páči. Ja si myslím, že ti nič neujde keď pár rokov počkáš
Ak sa na to obaja cítite, tak prečo nie ? A VŠ si môžeš spraviť aj externe a popritom pracovať. Ja v tom problém nevidím.
Mamka si brala otca v 19tich on mal 23. Nebola tehotná, nemuseli sa brať. Pred dvoma rokmi po 32 rokoch manželstva mu hrablo a našiel si frajerku ktorá ma o rok viac ako ja. Nikdy nevieš čo sa stane
Veď to ešte nebudeš mať skončenú ani SŠ. Máte víziu vlastného bývania po svadbe? Financovanie domácnosti máte ako dohodnuté?
Nie, nevydávala by som sa tak skoro.
Nechapem na co sa tak ponahlat...uzivat si zivot mozete aj bez sobasa. 🤷
Pozri sa na to takto. V minulosti bolo bežné, že sa čakalo do 18 tky a hneď bola svadba. Moje spolužiačky takmer každá, hneď po 18-tke sa vydávala. Mám spolužiačku 3x rozvedenu. Teraz je to už iné, už sa to tak neberie, mladý sa neponáhľajú so svadbou, žijú spolu, fungujú len tak. Veď zasnúbený môžu byť aj 5 rokov, nikto neurčuje, že do roka sa musí vydať. Vzhľadom k tomu, že chces študovať myslím si, že máš čas so svadbou, aj keď sa nevylučuje byť vydatou pani a študovať. Neunahli sa, vydať sa môžeš hoci kedy 👍.
@ronie338 hej, teraz je taká móda, že ockovia si nájdu 25 ročne kocky.
Ak ste veriaci, tak áno, je lepšie sa zosobášiť a tak žiť spolu.
Za tie tri roky už určite ste prebrali životné postoje, priority, otázky bývania, deti atď. Či?
Ja som sa vydávala v 21-22r. Chodili sme spolu 3 roky. A sme spolu teraz celkovo už 13r. Ale poznám aj také páry, ktoré sa po roku dvoch rozviedli. Takže zvážte všetko čo potrebujete mať objasnené pred svadbou. A k deťom: dajte si ešte aspoň dva tri roky voľno od plánovania deti. Po 20tke potom už kľudne, ale ešte si povyletujte, zariaďte domácnosť, bude to potom ľahšie .. 🙂