icon

Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?

23. sep 2024

Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež

nyusika
26. sep 2024

@janadidiova na oficiálny denný program v pohode, na večernú zábavu nie.
Ad jedna otravujú - aj keď ti nikto na rovinu nepovie.- prepáč, ale tvoje päťročné dieťa (príklad) mi už fakt lezie na nervy, chcem sa porozprávať so znánymi, vypiť si vínko a oni si furt na mne nalepené a chcú so mnou tancovať
Ad tri - v nočných hodinách naozaj deti musia byť na mieste, kde sa častokrát vo zvýšenej miere konzumuje alkohol

marikel
26. sep 2024

V mojom okolí je zaužívané, že ak je svadba v rodine tak deti je samozrejmosť.Ale ak len kamaráti, tak bez detí, jedine žeby sami pozvali aj deti.Boli sme na x svadbách kamarátom, bez detí a príde mi to normálne.

najinka
26. sep 2024

Neviem preco by deti na svadbu nepatrili 😃 ved tam nemusia byt do polnoci..ale inak ak by ma pozvali bez deti, sla by som bez deti, ked to tak chcu mat, neviem kde je problem 🤷🏻‍♀️

alexandra_j22
26. sep 2024

Nechápem dnešnému tredu “svadba/oslavy bez detí”… my sme mali svadbu kde boli cca 120 ľudí a z toho asi 25 detí vo veku od 1-10 rokov a super. Všetci sa zabávali a nikomu deti nevadili.
V mojej rodine máme dosť často oslavy a teda vždy je tam hŕba detí a nikdy by mi nenapadlo mať oslavu bez nich. Vždy tam tie deti tancujú, hrajú sa a poniektoré vydržia dlhšie ako dospelí 😎 ale teda ak by som bolo pozvaná bez detí, tak by som išla.

gerrwie_girl
26. sep 2024

Kamoška očividne chce aby sa jej hostia na svadbe zabavili, čo sa priznajme si pri deťoch až tak veľmi nedá. My sme nedávno boli na oslave a syn stále len ze kedy ideme domov, nudím sa, poďme už. Tak ho drahý vzal na vlakovú stanicu neďaleko, lebo ho bavia vlaky. Potom som sa s nim zase ja na prezmenu hrala v detskom kútiku. Takže nie, ďakujem 😀.

larena
26. sep 2024

No urcite by som išla.My sme boli nedávno na svadbe a síce sme boli pozvaní aj s malou (1.5roka) išli sme bez nej a bolo to super..vobec si neviem predstaviť sa ten trepať s ňou..neužili by sme si to poriadne ani my a ona by z toho nič nemala.Ved ak máte niekoho na stráženie na jeden večer noc tak chodte prospeje to aj vám ako páru..my sme si ten večer tak užili cítila som sa ako za “starých” čias😂

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
kristulkamarulka
26. sep 2024

My sme boli na svadbe aj s malou, aj bez. Viac som si uzila tu BEZ. S malou som si to vobec neuzila- vsade som za nou behala, musela jej robit program, aj tak sme o 22.00 isli domov, lebo bola unavena a prislo jej aj zle z tancovania. Bez sme sme to s muzom poriadne uzili, mala bola u babky- uzila si to tiez. Ak nevedta zo zenichom nechcu deti, je to ich rozhodnutie- ich svadba. My sme deti tiez nemali 🤷🏼‍♀️

caramellka
26. sep 2024

My sme mali na svadbe cca 40 hostí (z rodiny, tam boli deti samozrejmosťou). Kamarátov a kolegov sme pozvali večer na 22. hod., do konca oslavy samozrejme. Rovnako takto sme boli predtým párkrát kamošmi pozvaní aj my, nikto sa neurazil a teda keďže to bolo večer ani nikoho nenapadlo riešiť deti.

pehavcek
26. sep 2024

Tak ako ma nevesta so zenichom pravo organizovat svadbu bez deti, tak maju hostia pravo rozhodnut sa ci tam pojdu alebo nie. Respekt by mal byt na obidvoch stranach.

zuzada29
26. sep 2024

ja som kamaratke povedala slusne ze pojdeme vsetci, lebo sme rodina alebo nepojdeme vobec. deti boli male, ale riadne si to uzili. aj nevesta mala uz tri male deti, s nasimi sa poznali a dobre sa tam bavili. a popravde aj nedavno sme boli na svadbe a tesila som sa hlavne kvoli detom, ze uvidia ako taka svadba prebieha, obrad v kostole, potom tradicia v sale, tance a podobne.

lemoncheesecake
26. sep 2024

My sme sli svagrovi na svadbu len so starsou dcerou pri ktorej som vedela ze aj ked je mala bude sedet ticho jak 5 penazi a nevyrusovat vykrikovanim, placom alebo pobehovanim hlava nehlava a pre toto som mladsieho syna nebrala aj ked bol pozvany ale vedela som ze ked pojde 5 minut pokoja nebude. Ked som videla co tam robia ostatne deti a ako ich v kuse nahanaju a usmernuju tak som si tiez povedala ze toto proste nie je moc pre deti iba ked pre take tiche sediace ako mam ja dceru 🤣 ako ja by som sla aj bez deti ked to maju podmienku ved je to ich den tak respektujem.

nevenka
26. sep 2024

@hygienka no tak toto by aj mna velmi mrzelo a pomyslela by som si svoje 🥴

nevenka
26. sep 2024

@minutka Boze, nase spolocenske deti, tancovalo aj to, co este nevedelo chodit a potom sa vyspalo v kociku 😊. Nasi si to uzivaju. Vlani 8 rocna dcera vysla na podium k muzikantom a robila tanecky, vsetci tlieskali. A nie, nezatienila nevestu 😊.

hopsas
26. sep 2024

Na mojej svadbe deti tiež neboli a ver mi dospeláci si to užili oveľa lepšie ...samozrejme najviac frflali že deti nemôžu prísť tie matky čo sa najviac na svadbe opili 😉

euka210
26. sep 2024

Zasnem na tie nazory, ze deti nepatria na svadbu. Vzdy ked sme sli rodine, tak deti boli samozrejmostou. Ja to citim rovnako, ked sme niekde pozvani len my dvaja. Ale kamoska nie je rodina, cize tam ide asi o kapacitu a je to aj pochopitelne. Urob tak ako to citis. Aj odmietnutie je uplne v poriadku.

natalka81
27. sep 2024

My ideme na svadbu zajtra môjmu bratovi. Rodina samozrejme berie aj deti lebo sú súčasťou. Ale priatelia a známi sú pozvaní BEZ DETÍ! Aby si to na svadbe užili zabavili sa a tak.
Je nezdvorile uraziť sa a neprísť na svadbu len preto ze tebe za niečo nepáči. Ty o tom nerozhodujes.
Nevesta chce mať na svojej svadbe teba, nie tvoje deti

mykka
27. sep 2024

je to ich rozhodnutie nepozyvat deti, respektovala by som to a isla by som bez nich (za predpokladu ze by ich mal kto postrazit)... ved, si "len" kamoska, tvoje deti s nou nemaju nic, tak preco by tam mali byt...

lienka.7
27. sep 2024

@zuzada29 ano, toto všetko je pekne a krásne, pokial tie deti sú už ako tak rozumne a obsadia na mieste, keď im povieš. Lebo sorry, ale nevidím dôvod, prečo by sa mali pliesť napr.do prvého tanca a pod. V prvom rade je to deň ženícha a nevesty, nie vás rodinný deň na cudzí účet. A ked toto konečne tu niektoré pochopia, tak tu nebudú musieť dookola zakladať tie isté témy.
A este, je rozdiel ísť na svadbu rodine, kde je pochopiteľné, že tie deti vezmeš a počíta sa s nimi, a je rozdiel ísť kamoske, pre ktorú sú to v podstate cudzí ľudia. Ona sa chce zabaviť s tebou a nie aby si ty behala okolo deti.

cacianka
27. sep 2024

@deborahzelenkava super reakcia

sticker
nyusika
27. sep 2024

@lienka.7 a rtovnako nervidim dovod nas to, aby deti (pokial to nie su priamo deti zenicha a nevesty a je to tak dohodnut, ako sucats programu), liezli na podium/miesro ku kapele...ako bolo vyssie napisane - mamicka si myslela, ze sa na tom vsetci bavia a povazuju to za super.
rovnako, ako si vacsina matiek mysli, ze vsetci hostia su nadseni, ked tancuju s ich detmi...alebo sa im vyhybaju, ked lietaju po svadobnej sale

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jomarch
27. sep 2024

@1ryba tiez som sa nad tym pozastavila 🙈🙈🙈 bola som na jednej svadbe, kde novomanzelom pri ich prvom tanci behali okolo noh male deti. neboli to ich deti samozrejme🙂 neviem, ale zdalo sa mi to vsetko len nie mile a chutne.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ivik4
27. sep 2024

😃 nechcem byt zla ale niektore matky si fakt myslia ze niet nad ich decko a vsetci sa z nich idu pokadit ze su chutne a bla bla bla. Kazdy ma cudzie deti na haku .
Kazdopadne treba vediet kde su hranice ,co sa patri a co nie. Dieta na podiu ktore ma patrit neveste a zenichovi, no pecka fakt...

nyusika
27. sep 2024

@1ryba
@ivik4
@jomarch

Ja som sa bála, že má za ten môj názor ukameňujú... vďaka Bohu, nie som jediná, čo so toto myslí

lienka.7
27. sep 2024

@nyusika
@1ryba
@jomarch
@ivik4
Ako tu už bolo spomenuté (alebo v inej diskusii), že dôvodom nepozvania deti na svadbu je, že zakomplexovana nevesta ma "strach" ze jej pozornosť ukradnu deti 🤦‍♀️🤣🤣🤣
Uprimne? Mne sú cudzie deti uplne ukradnuté, a som rada, že tie moje mam aspoň na chvíľku z krku a môžem sa zabaviť so známymi a "zresetnut" si tak aspoň trošku hlavu...
A chvalabohu, že som nemusa riešiť žiadnu urazenu "kamosku" , ktorá nevie par hodín vydržať bez deti🙏

mircalla
27. sep 2024

Ja dam prihodu zo sluzobky. Bola som v 2.5 dna v CR s kolegynou, ked 10 krat nevolala detom, tak ani raz...Ja som volala 2 krat....a nejake whatsup. Fakt som nechapala co mozu tolko riesit, prakticky sa nevideli len utorok vecer a v stredu. Deti cca rovnako stare, boli u manzela.
@nevenka Ja by som si nepomyslala nic, su to kamosi, nie su na moje deti zvedave. A tiez si myslim, ze deti z tej svatby nic nemaju, ak neratam par minut, co si zatancuju, celkovo tak dlho musi byt desna nuda pre ne

evkatk
27. sep 2024

Svadba je zábava pre dospelých, kde sa stretávajú dospelí rôzneho veku aj mnohí, čo sa roky nevideli. Nikdy ani v minulosti sa deti na svadby v rodinách na úrovni nenosili. Deťom sa treba venovať, inak tam sa opovážia vyjsť aj od stola a niektoré nevychované aj behať. Na svadbe sa má sedieť, prípadne tancovať. Dieťa medzi tancujúcimi je niečo maximálne nevhodné. Zobrať dieťa na svadbu je vrcholne primitívne a neslušné. Robilo sa to kedysi na dedinách a deti tam boli do neskorých hodín, vypočuli si oplzlé reči a nádavky opitých. Jednoducho bez úrovne. Byť osobou, ktorá na svadbu pozýva, hlboko by som sa urazila, ak by sa ma pozvaní pýtali, či môžu zobrať aj deti. Veď svadba nie je dedinská zábava s pobehujúcimi deťmi. Mnohé deti by nedokázali celú svadbu presedieť pri stole a správať sa dôstojne ako dospelí. Ale ak by na svadbu išli, slušnosť káže, že od stola by nemali vstávať, ale kľudne sedieť po celý čas. Svadba nie je zábavou pre deti. Niet pokazenejšej svadby, ako svadba s krikom a pobehovaním detí pomedzi stoly a po parkete. Niektoré sa to opovážia, lebo nie sú z domu vedené k tomu, že mimo domu musí sekať maximálnu dobrotu. Závisí to od výchovy doma. Veď mnohí rodičia nedokážu naučiť deti správať sa ani v reštauráciách. Každý rodič od 2,5 roka dieťaťa tam má občas zájsť, aby sa dieťa naučilo patričnej noblese pri stolovaní. Je hrozný pohľad na 3- ročné dieťa (najmä na dovolenkách), ktoré v reštaurácii kričí, vzdoruje, pobehuje medzi stolami, nechá sa kŕmiť, jedlo vypľúva,... Čo potom doma? Úroveň stolovania nie je niečo staromódne. Tú musí dodržať doma aj mimo domu. Staromódne a hlúpe sa to zdá iba primitívom, ktorí tak boli zvyknutí aj v detstve a nedbalo sa na to, ako jedia, č doma majú správne prestreté a nie gumené obrusy, či od 3 rokov sa pri stole dokážu správať ako dospelí, či jedia príborom, atď. Správať sa pri jedení kdekoľvek sa dá dosiahnuť a nielen u jedného dieťaťa v rodine,, ale aj pri troch tak, aby si nikto ani nevšimol, že sú v reštaurácii prítomné malé deti. Je to všetko závislé od úrovne, ktorú si rodičia doniesli z domu. No rodičia by nemali zabudnúť, že väčšina ľudí prichádza do reštaurácie sa kľudne najesť. Určite im pokazí jedenie behanie detí vrážajúce do stolov, K chuti nepridá ani pohľad na dieťa vypľúvajúce po stole to, čo má požúvané v ústach, atď.
Svadba je zábava pre svadobčanov a nie pre rodiny s deťni, ktorým sa treba zvlášť venovať. Ak sa chce autorka zabaviť so svojimi deťmi, tak nech spraví doma detskú párty a nekazí svadbu svadobčanom. S deťmi by sa nemalo chodiť na oslavy výroči a pod., kým to nie je detská párty.

nyusika
27. sep 2024

@evkatk a teraz čakám na reakcie

Ale do bodky súhlasím
Mojou nočnou morou sú reštaurácie s detským kútikom...