Štrajk učiteľov 13.9.2012
v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....
@maznacik007 verim a nezavidim tieto starosti s knihami, tiez by som to ako ucitel riesila uplne inak, no tak ale co uz... oddychuj, aj ja uz cakam kym mi dieta zaspi a idem sa vyvalit do vane.. zamykat sa este nemusim 😉 pekny vecer
Štvrtok tak možno v tomto roku nebude jediným vyučovacím dňom, keď budú musieť žiaci zostať doma. „Pokiaľ by sme v rokovaniach neboli úspešní, nevylučujeme ani štrajk dlhší ako jeden deň,“ povedal šéf odborárov Ondek.
tak baby neminte si všetku dovolenku toto nie je posledný štrajk , berme všetko reálne, nepochodia ako lekári pretože nejde o ludské životy ale IBA o deti a ich vzdelanie a buducnosť
@macamac
moja milá , ja som v živote nepovedala nič na učiteľov, že sú blbý alebo že si svoje platy nezaslúžia, len si stále zastávam svoj názor že keď doteraz vyžili zo svojich platov že vyžijú aj teraz.........sú dôležitejšie veci ako večné sťažovanie sa lekárov a učiteľov že majú malé platy!!!!!!!!!!!!!!!!!
A čo sa týka toho že sa majú ísť sťažovať všetci ľudia ktorý nemajú prácu, majú nízke dôchodky alebo sa im nepáči úžasný prídavok na dieťa, tak si myslím že týmto ostatným je to zbytočné, pretože všetky ako tak zvyšné peniaze v našom štátnom rozpočte si rozdelia poslanci, lekári a učitelia- ostatný ľudia nestoja za reč, ty nech si žijú ako chcú však?
@katulienka993 prepáč- ukľudni sa 😉 - ja nie som tvoja milá 😉 OK?
a jasné 😀 všetky peniaze sme si rozdelili s poslancami a lekármi 😀 😀
ach jaj, no nič 😉
pekný večer aj tebe 🙂
@katulienka993 a aké sú tie dôležitejšie veci?
no pre mna ako matku je momentalne asi najdolezitejsie povolanie lekar a ucitel.lekar sa mi o dieta stara ked je chore a ucitel mi ho vychovava a vzdelava.a nech si ucitelia pytaju vacsie platy,vsak si zasluzia! ci je lepsie ak sa ucitel citi podcenovany a financne nedoceneny,cely v takej extremne zlej nalade pride do skoly a ma potom ucit nase deti? aka je jeho motivacia? decka su ako z divych vajec,uci v zlych podmienkach a zivori.kedysi boli ucitelia ozaj uznavani a dnes,ked sa nejaky mlady clovek rozhodne pedagogiku studovat,tak mu okolie klepka na celo,ze ci sa zblaznil.tu je asi nieco v neporiadku,nie?
haha to je vyborny vtip...ucitelia s lekarmi a poslancami jedna mafia.... 😀
@katulienka993 a ti ostatni ked zili doteraz ako chceli, tak budu aj odteraz tak zit, nie??? tvoja teoria nema chybu... 😉
@bobocka pekne napísané 😉
akurát ja len za seba- do školy prichádzam v celkom pohodovej nálade 😀 😉
ako úprimne- výplata mi ju nemôže ovplyvniť, lebo s tým som vysporiadaná a teda u nás rodinný rozpočet neťahám ja 😀 😉 t.j. učiteľa by som za muža z existenčných dôvodov ani nemohla mať 😀 😀 😉
mne by skôr aj po skúsenostiach na fóre tu, na zlú náladu vplývalo to, ak stretnem antiučiteľského rodiča-ktorý len z princípu neznáša človeka pre jeho povolanie 😀 😀 😀
ale inak- deti sú super 😵
"že keď doteraz vyžili zo svojich platov že vyžijú aj teraz."
veď sleduj tú logiku 😉
za tú jej vetu teda nech si dosadí aj to, že ak doteraz stačili prídavky 20 eur, budú musieť stačiť aj teraz. až minimálne do roku 2068 😀
to isté dôchodky a ostatní zamestnanci 🙂
a jasné- ja osobne som si delila prachy s poslancami. a nechodím do roboty. a keď prídem, zdržím sa hlasovania. a to všetko za rovnaký a parádny plat 😀
a vlastne- doobeda si odskočím venovať sa svojmu hobby- učeniu 😲 😉
čo už. fakt, škoda reagovať. nedáva mi to žiaden zmysel
@jajka257 ten obrázok vôbec nie je len o nejakom zadaní úlohy 🙄 ok, končím, vo všetkom máte pravdu, milé pani učiteľky. Zmenu netreba. Naj bude kopírka a bude šicko fasa. A ten človek, ktorého si popísala, je bomba. A celkom určite to aj zaručuje, že bude super učiteľ. Nech má rovnaký plat, ako učka, ktorá skončila pgčku, odrapoce hodinu a klábosí v zborovni.
@sirinka ok, protirečím si, som agresívna, sprostá, arogantná, hlúpa, nevážim si svoju matku, mám arogantné, drzé a nevychované decko, ktoré nebude nik chcieť učiť, lebo má drzú matku. Hádam som nič nevynechala. Aha. A moje príspevky sú úplne odveci. V poriadku, článok je hlúpy, nič nehovorí, je polopatistický.
Áno, moja otázka bola úplne odveci a zle položená. Tak. Spokojnosť? 😀
Nech sa platy zvýšia, frustrácia zmizne, objavia sa super učitelia. A dobre bude.
Howgh! 😀
@macamac ja viem,ze nie kazdy ucitel chodi do prace zamraceny.to som pisala skor ako to beriem z mojho pohladu-ja byt ucitelom a ucit v dnesnej dobe,tak ma picne.fakt ale.niektore deti su ozaj strasne a potom sa ucitel porozprava s rodicom,ze jeho dieta je take a take a ze to treba riesit a rodic ucitelovi vynada,ze nic nevie a nech sa do jeho dietata nestara a je vymalovane.jasne,vytahujem skarede scenare,no i take sa stava.keby mal ucitel aspon trosku pridane,tak si povie ok,mam nejaku motivaciu situaciu riesit,z toho dietata vodolovat to dobre.ale takto..sa moze na to vykaslat.co si bude nervy nicit a za par supiek.fakt ziskat si respekt niektorych ziakov i rodicov vyzaduje nadludsky vykon.a je velky rozdiel ucit niekde na krasnej skole vo velkom meste a ucit niekde v hornej dolenej,kde je polorozbita skola a neprisposobivy ziaci.... a to je jedno,dobre podmienky,zle podmienky ..stale dostavaju malo a stale si zasluzia viac.ja osobne chcem aby boli ucitelia ,ktori budu ucit moje dieta ,v praci spokojni.pretoze ich spokojnost sa odzrkadli na mojom dietati.ako som uz raz pisala,ruka ruku myje a ja chcem len to najlepsie pre moje dieta a tym padom chcem aj dobre pre ucitelov. 🙂
😎 😎 😎
sleduju ale netroufam se podrobne zapojit...tady je totiz realita tak kruta, ze je zbytecne se o ni podelit..doufam ze zustane na SK dlouuuuuuho nerealna...
pristi tyden zacina skola...nejsou ucitele, nejsou reditele, nejsou lavice, tabule ponicene...neni papir ani toaletni papir, mydlo ani tepla voda a obedy....
Nejsou tzv. uklizeci a bez nich nesmi dite ani na WC...
Za ucebnice jsem dala uz 300 eur (7ma trida) a to jeste nemam zdaleka vsechny-nejsou jeste ani vytistene u editora...
dvojcatum (4.trida) pani ucitelka doslova utekla...a zrejme se bude zaplatovat az do ledna...pekna vize... 😠
I kdyz toto povolani bude delat nekdo ze srdce, usmev mu bude chybet... 😎 ☹
skoda... 🤐
@irriss no mate to "vesele" 😖 fakt hroza ,ti poviem ☹ ale pokial nechceme dopadnut ako vy,tak s tym treba aj nieco robit. ja si nemyslim,ze vo stvrtok sa zrazu vsetko zmeni a zazracne budu mat ucitelia na plate pridane a ucebnice budu navyse a spol...ale je dobre,ze sa vedia zjednotit a dat najavo,ze spolu drzia a momentalnej situacie uz maju dost.mne to skor pride ako varovny prst od ucitelov. ja vsak dufam,ze ked o 4 roky zasadne moj syn do skolskych lavic,tak nedopadnem tak ako ty 😅 fakt nic v zlom,ale lakava vidina buducnosti to pre mna istotne nie je 🤐
@mirip zároven nájdeš školy,kde šikanu dieťaťa absolutne neriešia ..,bohužiaľ aj v tých školách nie je všetko
"na porááadečku" a robiť iba z detí a rodičov niečo nevychované....v jednom vreci,tiež nie je ok 🙂
nám ešte nedali stále vedieť,tak nevieme ako sa zariadiť 🙂
a áno,mali by štrajkovať uplne všetci ,každý normálny občan sa tu namaká za pár eur,ktoré vysolí hned na učty 😖
no bohužiaľ..stále je veľa takých čo si nemožu dovoliť ísť štrajkovať,su radi,že maju vobec prácu,za ktoru na konci mesiaca po 12nástkach,dostanu almužnu..
držím palce každému,aj vám ,nám všetkym,našim deťom..neviem,či ich tu niečo pekne čaká
@sirinka
momentalne celonarodni situace...
mozna tady o neco "lepsi"...
t.j.muzem skocit ze zoufalstvi do more...
Jsem vazne moc zklamana a musim rict, ze mam strach...Sluvko "Kdyby...kdyby..." mne pronasleduje.. ☹
Kdyby kdyby...nemela bych deti..neceka je NIC dobreho...minulost ukazuje jen na jednu moznou cestu reseni a tu vyslovovat nechci... 😎 😢
Preji Vam vsem pekny vecer... 🙂
@macamac uf,o tom sa nesranduje.keby to u nas bolo tak ako irriss pise,tak asi fakt prejdem na americky styl - homeschooling.tu uz fakt konci vsetka sranda.na vzdelani mojho dietata mi ozaj zalezi a zit v neistote ci sa mojmu dietatu dostane taka uroven vzdelania ako si zelam,tak to neviem ci by som rozdychala. 😖
@dejnas
@macamac
@bobocka
@sirinka
Devcata, zname se natolik DOBRE, ze se Vam muzu sverit "verejne"...proc se vzdalim od tematu 😉
po zkusenostech se totiz nevyplati travit cas s hluchymim slepymi...vzdy se najde nekdo, kdo dela, ze nerozumi..... 😎 ne protoze mu chybi "inteligence", ale mozna prave proto, potoze ji plytva tam, kde nema....a dela,ze nema... 😉
Dobrou 🙂
tak u nas budu deti doma , bude doma stredoskolak, dalsi syn ide do skoly, dalsi syn zo zakladky bude doma a dcerka bude tiez doma aj skolka bude zavreta ja som na materskej tak sa to da ale ja ucitelov podporujem 🙂 🙂 🙂
http://www.peticie.com/za_nediskriminacne_skols...
peticia ... proti de facto zrušeniu centier volneho času a neštatnych škol... za to, aby peniaze určene na vzdelavanie nemohli minuť samospravy niekde uplne inde ... podpis treba potvrdiť na maili
náš štátny rozpočet je tak rozkradnutý...a prázdny, že je úplne jedno či sa štrajkovať pôjde alebo nepôjde, a je jedno či to bude učiteľ, doktor, matka, dôchodca...proste to čo sa deje v dnešnej dobe je strašné a určite to nie je budúcnosť ☹
Plne súhlasím so štrajkom je to strašné aké smiešne platy učitelia berú,syn chodí do špeciálnej zš a sú tam dosť vážne prípady tá práca s tými deťmi to sa nedá zaplatiť človek si to neuvedomuje keď sa ho to netýka a vôbec v dnešnej dobe sú naše deti omnoho drzejšie ako sme bývali mi to čo si dovoluju na to každý nervy nemá takže každý by mal byť vďačný, že vôbec a ešte pri tých platoch má kto učiť jeho dieťa, takže s radosťou nedám jeden deň svojho syna do školy a dúfam, že to štrajkujúcim pomôže

@kvetinqa v pohode.... diky moc za ochotu... pozerali sme na martinuse tak je to normalka dostupne... zajtra muz zavola z roboty do panta rei a podla toho kde to budu mat (avion, aupark polus ci eurovea) tak tam pojde na obed a kupi to... pripadne este mame v zalohe taku tu predajnu na kriznej SPN tam este mozno no v kazdom pripade to ma za ulohu zohnat tak zozenie... 😉 a do skoly ani ze nepojde.. .lebo sme dcere ukazovali obrazky z tej busy bee 4 co boli na martinus a ze je to ono... oni mali dnes hodinu a spolu so susedom ju pouzivali ...
takze nejdem riesit dalej... dnes je desny den...potrebujem surne nejaky relax... asi si dam vanu a hlavne sa do tej kupelne zamknem... 😀