icon

Štrajk učiteľov 13.9.2012

maznacik007
7. sep 2012

v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....

matkamirko
13. sep 2012

@cecil36 tak, tak...dufam, ze strajkom sa dosiahne len to najlepsie pre deti, lebo tie su prvorade. A su buducnost aj, a nielen, pre tych ucitelov, ktori strajkuju. 🙂

lianka7
13. sep 2012

@cecil36 Nekomentujem,lebo ten príspevok tu nemal čo hľadať.

kvieta
13. sep 2012

Na Slovensku chýba viac solidarity a tej sa budeme vzájomne učiť asi ešte pár desaťročí ☹ ☹ ☹

babulka1978
13. sep 2012

Tak som to tu ani nedočítala celé, lebo fakt prišlo normálne zle! U ná sa vždy hovorilo, že byť učiteľom, je "poslanie", čo značí, že žiadny učiteľ neučí kvoli peniazom, ale preto, že ho proste tá práca baví. Už keď si človek v 18 vyberá vysokú školu by mal natoľko inteligentný a rozumovo sposobilý, aby si dokázal povedať, čo ho baví, a kam chce, aby jeho život smeroval. Dokody si akože mamičky myslíte....teraz neberiem len učiteľov.....že vás bude tento štát živiť???? Každý tu plače, že koľko je materská, že z tých 200€ sa nedá vyžiť....áno....nedá...ale tento štát sa postaral o to, že komu nestačí, može ísť pracovať, a ešte k tomu poberať materskú, čo je podľa mňa úúúúžasnáááá zmena k lepsšiemu, a nehovorím to ironicky. Vždy je to o tom, ako už moja babka hovorievala, že každý si je strojcom svojho šťastia. Nikto nikomu nekáže byť 3 roky na meterskej, nikto nikomu nekáže mať 3 deti, a spoliehať sa na manžela. Moja malá nemala ešte ani pol roka, a ja som išla do práce....prečo? ....nie....nie som nezodpovedná matka, ale zrátala som si dve a dve a zistila som, že to robím pre nás, aby sme sa mali lepšie.....som 12 hodín denne v práci, do práce dochádzam denne 70 km......keď prídem z práce som vyžmýkaná ako citrón, a vo štvrtok fakt padám už na hubu....sťažovanie sa? nie.....nechce sa mi tu už vypisovať , čo moja babka hovorievala. Ale konečne sa vrátim k téme.....a možno budete prekvapené, ale aj ja som mala byť učiteľka.....mám dve vysoké školy.....prekladateľstvo, a manažment.......a keď sa ma svokra...mimochodom bývalá učiteľka opýtala, že prečo neučím......jednoducho preto, lebo by som v tom nevidela zmysel, a nedokázala by som túto prácu robiť naplno, tak ako všetko v mojom živote, nenapĺňala by ma....a k tej dovolenke a voľnu v lete......viete koľko som mala toto leto dovolenky? Presne 3 dni...a ešte jedno som chcela....a odkiaľ beriete tú istotu, že učitelia budú štrajkovať 1 deň????? Možu to byť kľudne 2, 3 alebo ako lekári....dva týždne......to akože ako si predstavujú???? Keď štrajkovali lekári, tak všetci sa ohradzovali.....hippokratovou prísahou....že však to je ich povinnosť, však načo to študovali....Tak milé panie učiteľky....načo ste študovali, keď teraz štrajkujete??? A ešte niečo, k tomu učeniu.....ako poznám to naše slávne školstvo, tak fakt váááážne rozmýšľam nad tým, že pre moju dcéru to bude mrhanie časom, a viac ju naučím doma......a v menších strasoch.....nikdy nezabudnem na mojho úúúúúžasnééého učiteľa matematiky na gymnáziu, ktorý po tom, ako som si proste nevedela do hlavy vtĺcť goniometriu a plochy kocky začal pred všetkými na hodine vrieskať, že nič zo mňa nebude, a že skončím ako upratovačka.....a to len preto, lebo som používala na výpočty iné metódy, ako učil on.....mimochodom z vysokoškolských učebníc......tak som opustila brány gymnázia, s depkou ako hovado, že som nepoužiteľná......čo moji rodičia našťastie nenechali tak, a dali ma na súkromnú školu...a čuduj sa svete skončila som SŠ s vyznamenaním...so zahraničnou praxou......a dve vysoké školy a doktorát....toľko o tom slávnom školstve na SVK! Prepáčte za ten elaborát, ale fakt ma tu niektoré príspevky rozosmiali, poprípade vytočili......apropos...popri tom, ako to tu píšem aj pracujem, keby si chcel niekto štipľavo rypnúť!

cenculinka
13. sep 2012

@sorciera24 nie nestojim. dokazem si totizto aj priznat, ked spravim chybu a moj prispevok bola chyba, nie som neomylna 😝

sorciera24
13. sep 2012

@cenculinka ok, prepac.... 🙂

sorciera24
13. sep 2012

@babulka1978 precitaj si prosim celu diskusiu, fakt ma to nebavi opakovat....strajkujeme aj za to, aby bolo tvoje deita kvalitne vzdelane, so vsetkym, co k tmou patri (uz to pisem zjednodusene).....ak mas iny nazor, asi by si mala naozaj svoje dieta ucit doma sama 😉 inak aj popri teraz pracujem.....a za nic, lebo som na nepaltenom volne....ale sedim nad planmi, ak xces vediet;)

fra
13. sep 2012

cynicka obluda tvrdí, že učitelia nemožu uspieť
http://www.cynickaobluda.com/2012/09/preco-ucit...

babulka1978
13. sep 2012

@sorciera24 no, vzhľadom na jej veľkosť na to momentálne teraz nemám čas...prišla som cca na 5 stranu.....viac teraz nestíham....ale doma si asi prečítam celé......lebo napríklad nikde vaše požiadavky neprezentujete..preto vlastne čítam aj túto diskusiu, lebo som si myslela, že tu sa ich dozviem....ale do tej 5 strany sa neobjavili......všetci sa oháňajú len platmi....keď štrajkovali lekári....mali svojho hovorcu, a mali to zorganizované.....verejne hlásali svoje požiadavky.....čo u vás nevidím....tak sa potom nehnevajte, keď si niekdto myslí, že je to len kvoli platom......

sorciera24
13. sep 2012

@babulka1978 tak si precitaj posledne 2 strany, tam to vysvetlujem.....chceme peniaze pre skolu.....pre vase deti, pre technologiu, ucebnice atd. .....ale prerozdelovaci system je nanic...aj o to tu ide.....v prvom rade o kvalitnejsie vzdealvanie vasich deti....aj na to sluzi tento strajk

atiatko
13. sep 2012

Dobrý deň ... prešla som si celých takmer 23 strán diskusie .... nebudem písať svoju reakciu ani na jeden príspevok ... chcela by som, ak mi to DOVOLÍTE vyjadriť svoj názor na dnešný štrajk učiteľov .... Štrajk učiteľov ? ... dobre .... ale tá zvolená forma ??? Že dnes majú neplatené voľno ? .... to nie je nejaká strata na ich plate + doplatenie zdravotného poistenia ako samoplatca za 1 kal.deň .... učitelia mali dať o sebe vedieť dôraznejšie .... nie štrajkovým dňom v pohodlí svojho domova .... a žeby ich cesta do BA pred parlament niečo stála ? Chcú niečo dosiahnuť, tak musia niečo obetovať .... takto je to len v tichosti "odštrajkované" .... ☹
P.S.: Skúste tu niektoré akcpetovať aj názor iného človeka ..... 😉

sorciera24
13. sep 2012

@atiatko moj prispevok 13.08 ...predosla strana...my sme boli dokonca vyzvani, aby sme nesli do ulic, ako telce a hulakali, zvolili sme tuto distingovanejsiu verziu strajku......ciel je rovnaky a splneny....zavriet skoly a neucit.... 😉

atiatko
13. sep 2012

@sorciera24 🙂 🙂 🙂 "nešli do ulíc ako teľce a hulákali, zvolili sme túto distingovanejšiu verziu štrajku" ..... no nikto nehovorí, že ste mali "hulákať ako teľce" .... ale nejdem sa púšťať do debát, v ktorých je niekto presvedčený o tej svojej pravde .... dovolila som si napísať svoj názor na toto všetko .... inak niekedy je dobré sa pozrieť aj na príklady uplatňovania si nárokov v zahraničí a to, čo sa nimi podarilo naozaj získať .... 😉 a poznámka - "cieľ je rovnaký a splnený - zavrieť školy a neučiť" ... nooooo, tak sa takéto cielené konanie môže ešte x-krát zopakovať a pribudnú k tým všetkým prázdninám ďalšie dni voľna 😉 😀

matkamirko
13. sep 2012

@sorciera24 jaaaj, tak toto teda bolo, aj je, cielom strajku?? no konecne to tu niekto napisal. A ja to vsade hladam...dakujem 🙂

sorciera24
13. sep 2012

@atiatko ja len vysvetlujem to, ako to chapes.....inak ja neviem, ci nechapes, alebo enchces.....jasne, my si bezne budeme robit dni !volna".....neplateneho podotykam.....vymen sa, vezmi si aj ty take volno...aj viac (ale neplatene podotykam....( a zas sa opakujem, ja som prazdiny ako ucitelka nikdy nemala...ja mam dovolenku.....podla zakonnika prace;))

sorciera24
13. sep 2012

@matkamirko ano, aby ti inteligentnejsi pochopili, co sa tym chce dokazat....ti menej chapavi nepochopili a hladaju dalej poziadavky, kt. tu uz boli dane par ludmi.... 😉 ....pre takychto nechapavych ludi tie skoly treba zavriet fakt aj viackrat.....(aj to asi nebude stacit;))

matkamirko
13. sep 2012

@sorciera24 ved jasne.... ale ja som myslela, ze cielom bolo nieco ine, ako zatvorit skoly na den, par dni, ci???
Inak ten moj predchadzajuci prispevok bol mysleny ironicky, ale to si akiste pochopila.. 🙂

zuzanockamt
13. sep 2012

myslim, ze je skoda tu prispievat a travit cas citanim ... bohuzial aj tu plati to, co v celej spolocnosti - ak ucitel nieco spravil, robi alebo bude robit, tak to bude vzdy zle ... kolegyne zbytocne tu davate argumenty, aj tak to tie dotycne damy nepochopia, lebo nezazili a nevyznaju sa v problematike 😝 ... a stale nam budu o hlavu otrieskavat len platy a prazdniny - ktore mimochodom (a zase to musim opakovat) nemame

sorciera24
13. sep 2012

@matkamirko ano a ty to vies;)

atiatko
13. sep 2012

@sorciera24 je to smutné, že sú takíto ľudia - učitelia .... neďakujem za Tvoj písmenká ... si útočná, a určite svoj čas nechcem venovať takémuto človeku ... pekný deň ... 😉 hmmm štrajkový .... 😒 😀

sorciera24
13. sep 2012

@zuzanockamt len vies co am mrzi?....ze vsetci (aj vdaka) mediam vidia za strajkom len tie platy.....a nie zlepsenie podmienok v skolstve....sa na to mozem vykaslat, ked im nezalezi na kvalitnejsom vzdelani, preco ma nam? do kelu?.....ked niekto nesuhlasi so strajkom, nech sa potom necuduje, ze jeho dieta dostava take vzdelanie ake dostava....a este budu nadavat na nekvalitu, ked sa za nich postavime (ano aj za deti a rodicov)......tak ta zjazdia...co potom vlastne chcu?

dai
13. sep 2012

pripajam sa k prispevkom ktore sa pytaju o com vlstne tento strajk je... mne osobne je ukradnuty - sukromne skolky nestrajkuju a s druhym dietatom som na RD ... stale ale cakam na nejaky inteligentny prejav nejakeho zastupcu skolskych odborov kde predostrie nejake ciele... chcela by som vidiet kolko ludom naozaj o tie body ide, nie kolko je zavretych skol ...
stale cakam, sledujem media... ale nejak nic... mozno vo vecernych spravach

prepac sorciera24 - si VS vzdelany clovek, neviem presne co si studovala, aku aprobaciu, ale nejake zaklady asertivneho spravania, sposobov ako dosiahnut nieco etc. ... by si mohla mat nastudovane... pripadne ini ucitelia - ak si myslite ze v tichosti nieco dosiahnete tak asi zijete v inom state ako ja ... nehovoriac o tom ze asi aj v inej dobe 😔

sharlotta
13. sep 2012

@atiatko podla mna je to dost dorazne, ak je to vo vsetkych spravach a vacsina pracujucej slovenskej spolocnosti sa dnes musela zamysliet nad tym, kam daju svoje deti. Takto sa to tyka viac ako polovice domacnosti. No skola nie je iba odkladiskom pre deti, zatial co ich rodicia pracuju, aj ked tam toto vsetko smeruje. ucitelia chcu dat najavo, ze skolstvo je v katastrofalnom stave a je potrebne sa touto situaciu vazne zacat zaoberat. Jasne, ze skolstvo nasich politikov nezaujima, kedze tam musia strkat prachy a pomerne nic z toho nemaju (aj ked zo vsetkeho sa da vytazit). Vidime to napr. aj v tom, kto sa kazde volebne obdobie stava ministrom skolstva. Niekto, kto sa problematike vobec nerozumie, len ho treba niekam upratat a dat mu funkciu...To, co je v zaujme ucitelov a co je aj zmyslom tohto strajku, by malo byt aj zaujmom rodicov. Napr. ja nechcem, aby moje dieta ucil anglictinu niekto, kto v 45 presiel 2 rocnym kurzom!!!! Chcem, aby skolstvo platilo kvalitnych ucitelov, ktori mojmu dietatu aj nieco daju, nie len ho postrazia, kym ja som v praci. Chcem, aby do skolstva prichadzali mladi ludia, s elanom a novymi napadmi. VY NIE???

jaruska8
13. sep 2012

Čítam si celú dikskusiu a naozaj, ono to nemá asi fakt cenu niečo niekomu vysvetľovať, pretože to by museli chcieť pochopiť, trošku nám dať šancu, ale to asi nehrozí, len sa tu zbytočne rozčuľujeme. 😒

sorciera24
13. sep 2012

@atiatko hmmm...utocna? v com.....?....lebo som povedala pravdu?....je ajsne, ze ty si envezmes nepaltene volno....len ono sa tazko nieco priznava.....ak by si mala argumenty, alebo videla do probelmatiky, tak by si sa tu bavila....ale mne je jasne, ze sa to neda......tiez nehovorim do tvojho povolania, lebo vobec neviem ako funguje....(ale pravo na strajk maju vsetci..)

jaruska8
13. sep 2012

@sharlotta Presne!!

sorciera24
13. sep 2012

@dai ano, len tolko, ze v uliciach sme uz strajkovali.....a oznacili nas za demostrujucich hulvatov (kt. teda nic nedosiahli).....preto sme zvolili tuto formu....myslim si za seba, ze je efektivnejsia.....

pectore
13. sep 2012

Mozu byt radi ze maju robotu ... situacia je zla a bude horsia...fakt si horsi cas na strajk ako pocas krizi nevedeli vybrat...zacalo to lekarmi , pokracuje ucitelmi.... a kto bude dalsi uradnici, policajti,??? je dobre ze sa zobudili a o nieco sa snazia...ale fakt to nacasovanie je priserne...

bzuco
13. sep 2012

keby tento štát konečne prestal podporovať darmožráčov a lenivcov, čo nikdy nikde nerobili a ani sa im nechce - však načo? štát sa postará, štát dá.... hned by bolo na vyššie platy vo všetkých odvetviach...
už dávno neplatí staré známe "Bez práce nie sú koláče" - tí, čo si doma denno-denne váľajú šunky a nič nerobia dostanú na dávkach viac ako ten, čo sa ide v práci zodrať :-/

kvieta
13. sep 2012

Ja si myslím, že učitelia pre výstražný štrajk zvolili vhodnú formu, aj keď nakoniec asi budú musieť ísť do ulíc "ako teľce a hulákať" (nechcem sa nikoho dotknúť, no treba ubrať aj na druhej strane, pretože takéto prirovnania sú v podstate iba proti vám, učiteľom - aj keď ja chápem, ako ste to mysleli🙂) A možno vládou pohne až to hulákanie a bolo by účinejjšie, keby si, ak k tomu dôjde zahulákali spolu učitelia, nepedagogickí pracovníci, rodičia, žiaci, veď sa to týka širšej skupiny.