Štrajk učiteľov 13.9.2012
v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....
@danculik vsak ale o to islo zavriet skoly.....ved to moze paralyzovat skolstvo.....ti, co nemaju deti je to popravde ukradnute aj bude, ale islo o to, aby si to napr. rodicia vsimli (prave tym zavretim skol).....ide predsa o ich deti a o ich kvalitne vzdelanie....ci ty nechces kvalitne vzdelavanie pre tvoje deti?
@m.zuzanka 😅 fíha, ďalšia, čo by len "točila s učiteľmi" 😀
super, no. čo ti na to napísať.
ja som len reagovala na cherryl, lebo napísala to ako :
"lebo rozlozit si 20-25dni dovolenky na cele vase platene skolske prazdniny je umenie "
"naše platené prázdniny" 😅
mýlite si tu pojmy s dojmami.
takže ešte raz-ak si nepochopila, písala som jej. a ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.
preložím ti to: aký dotaz, taká odpoveď.
alebo skúsim inak: na totálnu blbosť sa odpovedá tiež totálnou blbosťou 😉 aby sme si rozumeli 😅
a nebuď hneď agresívna.
takých nechápavých rodičov mám fakt rada.
len prídu, nechápu veci a už s nami "točia" 😉
@m.zuzanka plus-zas motáš hrušky s jablkami 😅
"Tak keď by mi týmto argumentovala nejaká učiteľka v škole svoju neprítomnosť tak by som s ňou tak zatočila že by nevedela kde je sever,..."
😕 u vás v škole, ak chýba učiteľ, tak triedy, kde učí, majú riaditeľské voľno? 😕 😀 /a nemáš kam dať deti?/
či ako mám zas chápať toto? off topic?
takže: mne sa zdá, že ty nevieš, kde je ten sever a nemáš tu potom čo hľadať 🤐
a nemudruj a nesúď zas človeka, "čo nemá v školstve čo robiť"
zase jedna z tých, ktorá by vedela okamžite robiť poriadky v akomkoľvek odvetví 😝
P.S. môj príspevok k tebe cháp v zmysle: ako sa do hory volá,...... ostatné máš vysvetlené vyššie 😉
za to, že som učiteľ, nenechám tu na seba útočiť 😉
@macamac no ak takto jednáš s deťmi alebo aj s rodičmi tak vážne nechápem čo v škostve robíš a za čo bereš výplatu. A verím že sa moje dieťa k takému učiteľovi nikdy nedostane.
Ak niekto tu útočí tak si to len ty, treba sa trošku upokojiť a prijať aj kritiku.
Čo sa týka učiteľov ja ich podporujem lebo robiť za takých podmienok ako robia a za takú výplatu je fakt úbohé. V našej škôlke včerajší deň sme vyriešili tak že boli dve učiteľky ,(ostatné sa zapojili do štrajku) a tri mamičky (jedna z ních som bola aj ja) normálne sme boli s deťmi od rána až do piatej. Všetko sa dalo zvládnuť, len treba vedieť komunikovať, robiť kompromisy a občas aj ustúpiť.
Čo sa týka to ho že by som vedela urobiť poriadky v akomkoľvek odvetví na to si netrúfam, ale neznášam dilentantov , flákačov a kadejakých povaľačov ktorý sú platený aj z mojich daní a preto sa vždy ozvem a to riešim a budem vždy riešiť. Ja si moju prácu robím na sto percent a to očakávam aj od ostatných 🙂
@m.zuzanka a kde robíš? a to,že svoju prácu robíš na 100%- no kto by o sebe tvrdil niečo iné,že?
aj ja svoju 😉 ale- to nech posúdia iní 🙂
a neboj, ja takto s rodičmi ani deťmi nejednám 🙂 ja takýchto rodičov /čo prídu, naletia do školy /témy/ a hneď súdia človeka, idú s ním zatočiť a vyhadzovať ho z práce, nemám, našťastie 🙂
a ani ja neznášam flákačov a povaľačov, čo sú platení z mojich daní- tak aspoň v tomto sa zhodneme 🙂
ja ale takých vidím v dobrovoľne nezamestnaných a v istej časti našej populácie-vieme v ktorej.
ale to sme už v nesprávnej téme 🙂
@m.zuzanka a ešte-ja som otvorená aj kritike. ak je objektívna 🙂
a nie spoza netu súdiť druhých 😉
vieš, spoza netu viem aj ja riadiť svet 😉
a ja- iba ja- tu útočím?
myslím,že s tebou som si ani nepísala-a ty si ma tu prišla hneď súdiť.
a neútočím, len sa bránim konkrétnym prispievateľkám, ktoré zaútočia ako prvé 🙂
pozeram, ze sa tu stale aktivne hada 😀 ... kocky - ucitelky, fakt sa tu uz na to vykaslite ... nema cenu nieco vysvetlovat, ved stale su tu nechapave a vecne mudre hlavy, co vsetko vedia najlepsie ... na slovensku je to totiz tak - kazdy vie hrat futbal a ucit 😀 (ako hovori moj otec, mimochodom tiez ucitel 😀 )
@zuzanockamt 😀 😉 🙂 🙂
ale ja sa nehádam 😉 iba bránim
ale fakt to nemá cenu-pekne si to napísala 😵 Ďakujem 🙂 😉
@macamac ved som nemyslela na teba, ze sa hadas ... vsak my sa stale len branime a stale ma niekto potrebu rypat a kydat na nas 😒
@zuzanockamt veď ja som pochopila 😉 🙂
ale tak- už ich necháme, nie?
nech si uľavia-keď inde sa nedá 😀 😉 🙂
@macamac keď si otvorená kritike, tak si prečítaj tvoje príspevky a zhodnoť či takto má reagovať učiteľ. Ja totiž to učiteľa berem tak že je to človek ktorý má vzdelávať a vychovávať moje dieťa a preto mám obrovské nároky, lebo deti si vždy berú príklad z toho staršieho 🙂 Nie som s tých rodičov ktorý hneď ako mu doma ufňukané decko povie že učiteľka zvýšila hlas tak budem bežať a robiť tam hum- buk ale vrcholne ma vytočilo keď si napísala že rodičia maju rozmýšľať pred narodením dieťaťa kde umiestnia dieťa počas školských prázdnin. A nad tvojimi ďalšími útočnými príspevkami som sa len pousmiala lebo je to pod moju úroveň vôbec sa tým zoberať.
@m.zuzanka velmi pekne si to napisala 🙂 ... ano, dieta si vzdy berie priklad z toho starsieho a preto by sme mali mat vysoke naroky - ale hlavne na seba ako na rodicov ... totiz hlavnu vychovnu ulohu ma rodic a nie ucitel, ucitel hlavne vzdelava a potom vychovava, pri vychove moze rodicovi pomoct, ale nema byt nahradou za zlyhavajucich rodicov, ktori vychovu nezvladaju ... a teda podla mojich doterajsich skusenosti musi ucitel dost casto napravat to, co rodicia pokazili ... dost ma raz davnejsie zarazila veta mamicky - ja uz neviem, co mam s nim robit, tak vy s nim daco spravte (myslela svojho syna) ... ale koho je to dieta? ... predsa rodicovo, on si musi vediet poradit s vychovou v prvom rade
@m.zuzanka ak je to pod tvoju úroveň- nemala si na mňa reagovať 😉 🙂
u mňa nie je pod úroveň nikto 🙂 ja neviem hneď tak krásne súdiť človeka z pár jeho viet 🙂
a tak to učím aj deti. nesúď 😉 a ešte ich učím- ak ťa niekto slovne napáda a vôbec ťa nepozná, bráň sa 🙂
a ako má reagovať učiteľ? vysvetlíš mi to? má sklopiť uši a len preto, že je UČITEĽ sa má nechať urážať???
a zjavne si nepochopila moje vysvetlenie môjho príspevku o tom, že o voľne v škole majú rodičia premýšľať predom 🙂
jasne som ti napísala: ako sa do hory volá,.... a som ti to jasne aj vysvetlila ďalej: na totálnu blbosť sa odpovedá totálnou blbosťou 🙂 / v kontexte: rýpeš, rypnem aj ja/. už chápeš? či? /
a pozor- prvé dospelé osoby, z ktorých si dieťa berie príklad, sú jeho rodičia!! 😉
@zuzanockamt presne moja reč 😵 😉 🙂
a pevne dúfam, že ak má rodič vysoké nároky na učiteľov, tak ich má aj na seba 🙂
a som rada, že sú rodičia, ktorí naozaj majú vysoké nároky na učiteľa 🙂 v dobrom 🙂
@zuzanockamt je to pravda že učitelia sa občas stretnú s takými prípadmi že človeku až rozum zastáva a musia vedieť to zvládnuť. Osobne som sa stretla s tým, že mamina decku povedala neposlúchaš- však nemusíš v škole ťa to naučia, tak tiež aj s tým že učiteľka dala štvorku a na druhý deň pribehli obidvaja rodičia a div že tú učiteľku neukameňovali.
Ja viem že tá výchova je vždy na rodičoch ale bohužial sú aj taký rodičia čo si myslia že keď dieťaťu kúpia najdrašie hračky tak to dieťa sa vychová samo.
Na učiteľa mám veľké nároky preto lebo ja som mala úžasných učiteľov a veľa my do života dali
napr. ešte dnes si spomeniem na rôzne príbehy ktoré nám rozprával učiteľ z nižších ročníkov ZŠ a rozprávam ich môjmu synovi 🙂
@macamac ale ja tebe neurážam, ty si mna nazvala agresívnou, nechápavou a neviem akou a ešte stále útočíš na mňa a len kvôli tomu že som si dovolila povedať že učiteľka nemá právo hovoriť do toho kedy a či vôbec budem mať dieťa. Kto si ty aby si rozkazovala kedy si kto má založiť rodinu? Ty máš deti? Od koho si si pýtala súhlas na to?
bravo damy...bravooooooooooooooooooo.... a tato diskusia je dokazom nasej zakomplexovanosti a ubohosti....slovickarenie....zavist...typicke pre Slovensko...hroza...kde je podstata tejto diskusie????ved by nam vsetkym malo ist len o jedno.....skvalitnit nase skolstvo a tym dat nasim detom - pre mna je moj syn to najvzacnejsie v zivote- tomu najdrahsiemu pre kazdu matku, otca, len to najlepsie.....kvalitne vzdelanie podanem kvalitnym pedagogom, ktory sa vzdelava cely zivot a skola mu je v tom napomocna.....chcem pre syna dobru skolku, dobru zakladnu skolu, kvalitnu VŠ a KYM NEZAPLATIME PEDAGOGOM NIC TAKE SA NASIM DETOM NEDOSTANE........kazdy vysokoskolsky vzdelany clovek by mal byt adekvatne ohodnoteny......ak nedame dobre vzdelanie dalsim generaciam, bude nam len horsie a horsie.......dakujem.....maly ma len 2 roky a uz teraz premyslam, ktoru sukromnu zakladnu skolu si zvolim a z coho ju budeme financovat, lebo ak ma byt mal v triede s dalsimi 35-40 detmi kvalita vzdelania bude velmi nizka....hlavne v dobe ADHD a atd.....TAKZE BLAHOZELAM NAROD SLOVENSKY ZASE STE SA UKAZALI.....je mi to luto....hlavne ze vase deti chodia oblecene v znackovych handrach, ale na skolstve by ste setrili.....je to smutne....stane sa z nas narod negramotnych....drzim palce celemu skolstvu, lebo vzdelanie mojho syna je hned na druhom mieste, zdravie je na prvom..... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 sorry kočky niektore prispevky su ubohe....
@svatava74 správne a pekne napísané 🙂
súhlasím 🙂
a preto som nechcela učiť v meste. práve pre tú preplnenosť tried. lebo by ma štvalo, že nemám od každého dieťaťa adekvátnu spätnú väzbu na každej hodine. pri počte okolo 30 detí sa to jednoducho nedá. v tomto máš úplnú pravdu.
a som rada,že aj môj syn chodí do triedy, kde ich je pod 20 🙂
@m.zuzanka takže-dúfam naposledy: 🙂
si ma vôbec ale vôbec nepochopila 🙂
na totálnu blbosť sa odpovedá totálnou blbosťou / v kontexte: rýpeš, rypnem aj ja/. už chápeš? či? /
doslovný preklad:
keďže cherryl napísala totálnu blbosť, odpovedala som aj ja jej totálnou blbosťou. T.j. -doslovný preklad- to, čo som napísala, bola BLBOSŤ, t.j. len pre cherryl. a t.j. nestojím si za tým doslovne. t.j. celá tvoja "vytočenosť" a útok na mňa bol zbytočný.
a mám deti. v pase vidno. fotky nekradnem 😉
súhlas na založenie rodiny som nepotrebovala 😉 lebo som vedela, že NIKDY žiadnemu učiteľovi nebudem písať bludy a vyčítať mu "letné prázdniny".
a fakt stačilo, lebo zjavne sme sa vôbec nepochopili 🙂
a sme mimo tému 🙂
@macamac dakujem.....a blednem zavistou- ale v dobrom- nas maly ma smolu, ze sme vsetci rodeni bratislavcania a vystahovanie nam nehrozi...aj ked ja rada ale mm nechce a v nasom biznise- ak sa to tak da nazvat- som radsej 2 min od prevadzky ....
ide o deti.....ale asi nie vsetkym rodicom......a to je velmi smutne....skoda 🙂
@svatava74 no ja žijem na dedine /vyrastala som v meste/ a učím na dedine-inde.
a poviem ti-práve som pred chvíľou sa v spomienkach vrátila na moje prvé pôsobisko, málotriednu školu. 1.-4. ročník. v celej škole 44 detí, v 4 triedach v priemere 11. nádherné časy 🙂 škola ako väčší rodinný dom, okolo ovocný sad, vonku drevený stôl s lavičkami. akonáhle počko dovolilo, otvorila som "balkónové" dvere-a už sme čítali vonku pod jabloňami 🙂 alebo za stolom-ale tam sme väčšinou mávali výtvarnú 😵
Bože, to bolo! a takto sa naozaj dá uplatňovať individuálny prístup 🙂
ale aj na terajšej škole je to super 🙂
práve robíme vonku krytý altánok pre 1 triedu-môžme sa tam striedať na vyučovaní 🙂
a celkovo sme naklonení netradičným veciam 🙂
@macamac super....len tak dalej.....kym som ucial na specialnej skole a bola som par rokov aj sefkou OZ, pred cca 5- 7 rokmi sme investovali kopec penazi do altanku, drevennych preliezok, hojdaciek....fak vela penazi, ale oplatilo sa....deti boli nadsene, altanok sa vyuzival nonstop a to v Bratislave sme boi prav skola s niecim takym.....
bolo nas v skole par, ktore sme to robili pre deti a nelutovali sme svoj cas, svoje akoze prazdniny dovolenky.....ale kto nezazil, nepochopi.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@macamac super....len tak dalej.....kym som ucila na specialnej skole a bola som par rokov aj sefkou OZ, pred cca 5- 7 rokmi sme investovali kopec penazi do altanku, drevennych preliezok, hojdaciek....fak vela penazi, ale oplatilo sa....deti boli nadsene, altanok sa vyuzival nonstop a to v Bratislave sme boi prav skola s niecim takym.....
bolo nas v skole par, ktore sme to robili pre deti a nelutovali sme svoj cas, svoje akoze prazdniny dovolenky.....ale kto nezazil, nepochopi.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@svatava74 tak. v konečnom dôsledku je to určite aj pre učiteľa príjemné zmeniť prostredie vyučovania 🙂
a na čerstvom vzduchu páli lepšie 😉
ja sa fakt teším, ako malé decko. lebo mám rada také "iné" veci, čo by mali byť samozrejmosťou, ale nie sú, bohužiaľ.
máme dobrú šéfku a s pomocou získava peniaze pre školu.
máme ju ako novú- ešte krajšiu 😉 /školu 😀 /perfektne vybavenú, modernú 🙂
aj prostredie veľa spraví. takže som rada- aj za detičky.
a teraz v BA máte už nasledovníkov? boli ste prví- tak asi sú už aj druhí a ďalší 😉
DOBRA SEFKA JE ZAKLAD 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 tak aby sa tam dlho udrzala,,,,,,,,,
neviem ako je to teraz v statnych skolach...odisla som a nie som ani v odbore...teraz som s drobcami a to je moj svet.....mili, uzasni, krasni, veseli a obcas aj poslusni drobci do 3 - 4 rokov 🙂 .....mimo odbor.....ale verim, ze sa ucitelom a skolstvu zacne raz darit.....ale nase skolstvo uz asi nie je o detoch a z toho mi je dost smutno......preco nevinne duse maju trpiet kvoli hluposti dospelych?????i
ale raz sa to zmeni a dufam ze do 4 rokov, ked maly pojde do prvej triedy 😉 😉 😉 😉 😉 😉
kedze o tyzden tu mame znova strajk ucitelov obnovujem temu.... ako to bude na vasej skole ide do strajku ci nie ... dali vam uz vediet ako rodicom, prip. ucitelom...
za nas ... skolka do strajku nejde ta nesla ani v septembri a skola nevieme ale v septembri nam dali oznam do ZK den pred ... takze uvidime...
ja sa dnes opýtam, či idú, či nejdú - naša škôlka.
niekde spätne som tu spomínala svoju sestru učiteľku...stále krákala ako chorá vrana, vraj počas štrajku musí mať neplatené voľno, príde o peniaze a blábláblá...a nakoniec plat za ten daný deň dostala vo forme osobného ohodnotenia, takže suma sumárum neprišla ani o cent !!!!!! a sedela soma na riti. neútočím na nikoho, nehovorím všeobecne o učiteľoch, poukazujem na tento konkrétny prípad mojej sestry. viete, myslím si, že vykrikovať doma za stolom vie každý - hlavne moja sestra, ale keď sa má ísť postaviť na námestie do zimy a štrakovať, tak to nie. kráka ako chorá vrana a skutek utek.
som v rodičovskej rade škôlky a fakt niektorým rodičom prepína v hlave, starajú sa učiteľkám do takých vecí až mi ide rozum zastaviť. rodič ide učiteľovi diktovať ako urobiť vianočnú besiedku, pritom neberie do úvahy kapacitu škôlky, technické vybavenie, personálne vybavenie...opýtať sa, podať zlepšovací návrh nech sa páči, ale babrať im do roboty, do ktorej nevidíme, no komu by sa to páčilo ????
známa má prváčku a vadí jej, že jej dcére v škole nikto neurobí copy, že je strapatá. no, ale sorry...

@danculik ono to bol len výstražný štrajk- podľa toho čo ja viem....keď bude ostrý, určite vyjdú aj do ulíc ...