Štrajk učiteľov 13.9.2012
v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....
Vazene, neporovnavajte ucitela s robotnikom ci predavackou!!
Ja ucitelom fandim, konecne pochopili ze inak ako strajkom nic nedosiahnu.
Btw, mile mamicky, ktore tu tak nadavate na ucitelov, to vas nestve, ze sudnym uradnikom hned idu zvysovat platy,
@barbora84 nuz a pozri si ake vzdelanie ma sudny pracovnik... nizsiu ako ucitel a to su tiez ludia s VS a vela z nich ma pravo ... a to je ina skola ako ucitelstvo...
a im mali o pat percent platy znizovat povodne pred strajkom a nie zvysovat ako ucitelom...
tito ludia sa dost namakaju maju obrovsku zodpovednost a su pretazeni
vzdelanie ma casto vyssie ako ucitel neustale sa vzdelava kvoli novym zakonom a mzdu ma nizsiu pardon za preklepy
@sirinka od r.1989 pracujem v zdravotníctve,som vyštudovaná diétna sestra premenovaná na asistentku výživy s ukončenou špecializáciou,okrem lekárov a sestričiek ,ktorým platy zdvihli je nás ešte mnoho profesií,neštrajkujem,nezávidím a Fica som nevolila.Tvoj pohľad je tým pádom trochu jednostranný.
@dm1 narok na ocr mas na max. desat dni raz za mesiac a to neni ziaden podvod v zakone je presne uvedene z akeho dovodu je mozne cerpat OCR a jednym je choroba a jednym to ze je uzavrete skolske zariadenie takze uplne v pohode da sa cerpat ocr
@helencek moj pohlad je jednostranny? Pretoze si myslim, ze ked ukazeme politikom, ze napriek roznemu vzdelaniu a roznemu povolaniu sa dokazeme jeden druheho podporit v boji o lepsie podmienky dosiahneme ovela viac, ako ked budeme bojovat proti sebe? Co im asi vyhovuje? Ved ked sa takto nenavidite, pani poslanci uz nemaju vela roboty a nepolepsi si NIKTO, okrem nich. V tv po rozkaze premiera masiruju mozgy recami o vydierani slusnych ludi a vsetci sme hned vychystani ukrizovat strajkujucich.....
@janinah jaj to nie je ako platene volno ze? no esteze som prave na svojej prvej PN-ke v zivote tak nemusim riesit. Ale aj tak je to divne co ma s tym lekar ze ucitelia strajkuju? to mali ti lekari radsej dat PN-ky ucitelom aspon by si nemuseli platit odvody ale byt na PN ako ked strajkovali lekari 😅
@sirinka este trosku mimo teny.. ale v podstate aktualne.. clanok v novom plus 7 dni 😝 som sa schuti zasmiala. uz chcu zakazat aj erotiku v casopise.. 🙂 nikde sa to neriesi len u nas...
ved "clovek sa nema vzrusovat cez den, len vecer a v noci" 😀 presne tak ako povedal ten poslanec -" stredovek"
Ficko a cely smer to veselo podporil 😅
Slovaci maju byt moralni, len na pole a robic az do vecera a potom v tme skocit na zenu 😀 Nech ich nerozptyluje nic od prace a nech nevidia dalej ako "za humna"
nech su spokojni aj s tym malom, ved" še uskromnime ne" ?? Budeme svietit len svieckami, lebo elektrina zachvilu presiahne minimalny plat. 😅
Este by mali zakazat aj internet a posunut hranice za Ukrajinu... 😀 a zacneme "govorit" po rusky. Ficov davny sen.. 😉
@maznacik007 chces mi povedat, ze kazdy jeden sudny uradnik ma VS vzdelanie?
A ja som chcela poukazat hlavne na to, ze ake je tu "halo" okolo strajku ucitelov, vsetci na nich nadavaju a sudni uradnici si dnes prvykrat vysli do ulic, nik na nich nekyda a hla hned maju zvysene...trochu divne, nie?
@dm1 ak by mal PN ucitel, tak by nebol v strajku ... cize aj lekar, ak bol na PN, tak nestrajkoval 😉
http://janmacek.blog.sme.sk/c/313828/Preco-stra...
je tam uvedené aj to, na čo všetko sa nájdu miliony eur.....
@barbora84 velka cast z nich ano ma VS vzdelanie plus sa musia vzdelavat zo zakonov a su z nich preskusavani ... no kazdemu kto vie trochu ako to je u nich ake su tam platove podmienky tak vie a podporuje ich aj samy sudcovia ich podporili a to aj na ukor svojho zvysenia... oni si to fakt odmakaju musia tam byt osem a pol hodiny pat krat v tyzdni, a tie platy su tam nizsie ako v skolstve a najma chceli cast z nich prepustat a ubrat im este pat percent co je pri sucasnom stave na sudoch nemyslitelne uz teraz su otrasne cakacky na sud. konania aj co sa tyka maloletych a bez tychto uradnikov by to nefungovalo vobec...
Nechavame sa rozostvavat, nevieme sa zomknut. Zabudli sme na svatoplukovu povest o troch prutoch.....takto sa odsudime na prehru a to tym hore vyhovuje.
@zuzanockamt jak nebol v strajku ked bol na PN? sak prave preto isli hromadne na PN. Ci vsetci naraz ochoreli a ked sa vyjednali podmienky tak ozdraveli?
@maznacik007 kazde jedno slovo z tvojho prispevku sa da aplikovat na akekolvek zamestnanie v nasej republike 😉
@dm1 strajk a PN nie su predsa totozne ... vyuzili situaciu, aby nesli do strajku, ale zaroven nechceli byt v praci - tak sa dali na PN, ale toto neurobi clovek, ktory ma charakter ... ked chcem strajk, tak do neho idem, zaplatim si odvody, pridem o mzdu, ale neskryvam sa za PN
@sirinka nic v zlom ale vzdelavat sa sudny uradnik musi sto krat viac ako ucitel.... a to hovorim ako byvala ucitelka... a takisto si dovolim povedat ze maju min. o 50% viac prace ako ucitel ...
ale to je jedno v podstate.... stat chcel znizovat ich stavy pricom fakt tam je ta situacia hranicna.. ale co sa tyka ucitelov tak co su studie tak tam je prezamestananost.. ved si len porovnajte dve cisla kolko mame deviatakov a kolko miest na SS ?
Lekari neboli v strajku oni dali vypovede a kedze im potom nariadili pracu kedze vyhlasili stav nudze tak museli nastupit a preto az potom sli na PN, ucitelia vypovede nedali oni su v strajku
Rozhorčuje ma ako poniektoré žienky si tu vybúravajú zlosť na učiteľoch. Každý vidí iba voľno, ale škoda je vysvetľovaľ primitívovi, že to voľno si učiteľ musí odpracovať v nadčasoch. Každý vie iba nadávať, ale rodičov, ktorí si vážia prácu učiteľa je málo. Väčšina rodičov nemá na svoje ratolesti čas - z rôznych dôvodov a chcú, aby učiteľ vychovával ich deti. Vy neviete čo je základom každej rodiny? Kto je učiteľ ? - Pedagóg, sociálny pracovník, psychológ, úradník, policajt, mama, oco? Nehaňte prácu učiteľa a zamyslite sa nad tým, čo robíte pre svoje deti vy?
@maznacik007 no tak nic v zlom, ale mozes donekonecna porovnavat rozdiely medzi roznymi profesiami, u kazdej najdes vyhody, nevyhody, lepsie ci horsie podmienky, atd. Ale v konecnom dosledku si mnohe zasluzia lepsie ohodnotenie ake maju a kym sa nespoja ale budu na seba ukaovat prstom nedosiahnu nic. Okrem sudnictva, ktore je pre politikov zivotne dolezite....
@sirinka bohuzial to sudnictvo je dolezite aj pre obycajnych ludi ... skus si cakat pol roka na pravoplatne sudne rozhodnutie o zvereni dietata a brat si toto dieta na vikend a potom ho vracat spat .... a potom sa mozeme pobavit o tom ci su ti sudny uradnici a pod potrebni.... a to si este mozes casto krat gratulovat ze len pol roka...
este raz ja osobne nemam problem s tym ze ucitelia strajkuju ale nepaci sa mi
ze ucitelia nedali realne poziadavky na skolstvo okrem tej vagnej formulky zvysenie percenta HDP do skolstva ale naco ich chcu pouzit...
stale je to len o platoch....
nekomunikuju s rodicmi a ak ano tak arogantne
nechcu pripustit ze je potrebne urobit v skolstve racionalizaciu poriesit dochodcov, zacat merat kvalitu, riesit velke mnozstvo VS, gymnazii, atd...
@sorciera24
@zuznockamt
@bonnie1
Velmi dobre viem kto plati sukromne skoly..a presne o tom to je, preco nepodporujem ziaden strajk. pretoze strajkuju len zamestnanci z verejnej sfery, plateni z penazi danovych poplatnikov - zelezniciari, lekari, sudni zamestnanci...kto bude dalsi??? ziaden robotnik, sicka, manazer, ci ucitel z komercneho sektora si to nemoze dovolit ;) proste maka ako srob, ci je to za vela, menej alebo len za par korun.
neviem kto si vybera ;) pokial viem, pisala som aj o vysokej skole. ano, chlapec je to ambiciozny, a popri tom podnika. ale uci lebo to chcel, dava do toho dusu a robi to kreativnym sposobom, od vacsiny profesorov dostava klacky pod nohy prave pre to, ze "uci" inak. vacsina ucitelov / profesorov ktora si naozaj zasluzila respekt a bola vnimana ako kapacita, je aktivna aj niekde inde (v politike, manazmente, podnikani).
a bonnie1 🙂 ocakavat ze sa za 5r na VS naucis vsetko, co budes v zivote potrebovat na kvalitne odvedenie celozivotnej prace je presne to, preco tento "vzdelavaci system na sk" vyzera tak ako vyzera. opytaj sa jedneho lekara ci sa za 5r naucil vsetko co potreboval 😉 a solidarne strajkujuce kucharky a upratovacky na skolach by ti za tvoje vyjadrenie v druhej vete moc nepodakovali 🙂
btw. ja som takisto chcela ucit popri phd studiu a normalnej praci, motivoval ma prave sposob vyucby na VS kde som mala pocit ze viem vniest pridanu hodnotu tam kde vacsine profesorov a ucitelov chyba , ale pracujem v odvetvi, kde sa nerobi 8 hodin, takze mi to zamestnavatel neodobril 😉 ak by odobril, pochybujem ze by som mala cas strajkovat.
😀 howgh
baby vsetko sa tu deje preto, lebo komunisti su pri moci. to je holy fakt a bude len horsie.. prezleceni do demokracie.

@helencek tiež som plánovala minúť vianočnú dovolenku teraz na štrajk,ale zistila som,že je možná očr-ka a idem si ju v pondelok vybaviť,takže dovolenka mi ostane