icon

Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli

mircalla
Včera o 11:43

Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva

anonym_99ad11
Včera o 15:28

@mircalla No je to ich práca. Mňa už tiež kontrolovali, ale ja som bola pri normálnej pokladni. Dala som si veci do košíka a prišiel, až mu ukážem kabelku, no tak som mu ukázala s úsmevom a popriala pekný deň. Prekvapilo ma to, ale chodím tam stále.

abbey1
Včera o 15:31
@bessie12

@abbey1 to nebola SBS, ale predavačka. Stava sa to hlavne pri samoobslužnych pokladniach. Proste nemáš na vyber a musíš počkať kým oskenuju zopar vecí. Dovtedy ťa to nepustí, aby si nákup zaplatila. Mne to nevadí. Pokiaľ viem, že som nič neukradla, tak sa nemám čoho báť.

@bessie12 Ci SBS či predavačka princíp je rovnaký. Tebe to nevadí, niekomu inému áno. O to tu ide. Ženy sa tu vrhli ako supy na niekoho komu to vadí aje v práve.

marhulka13
Včera o 15:36
@abbey1

@bessie12 Ci SBS či predavačka princíp je rovnaký. Tebe to nevadí, niekomu inému áno. O to tu ide. Ženy sa tu vrhli ako supy na niekoho komu to vadí aje v práve.

@abbey1 nemajú právo prehladat, ale zastaviť ano. A čakať na políciu. Lenže v tomto prípade išlo autorke o to, ze nemal ju ani zastaviť. A to je rozdiel. Ohradzovat sa, že nepipala je blbosť. Každý, kto robí v obchode vie, že väčšia časť tovaru nepipa a koduju sa drahšie položky. No myslím, že tu keby ešte zavolajú políciu na prehliadku, tak už to dotyčná ani neprezije

done
Včera o 15:39
@anonym_03c8ae

@mircalla uviedol dôvodov ? Uviedol. Ty si mu povinná ukázať ten nákup a keby, aj ťa môže prehladat. Nemusíš vôbec pípať.

@anonym_03c8ae pracovník SBS nesmie robiť osobnú prehliadku a skontrolovať obsah tašiek môže len so súhlasom majiteľa tašiek. Zásah do osobnej integrity pri podozrení môže len polícia, nie SBS-kár.

bessie12
Včera o 15:39
@abbey1

@abbey1 ale bez kontroly proste nezaplatis. Pokladňa ta dalej nepustí. Uz bolo aj tak, ze vsetkych kontrolovali a nikto s tym problem nemal. Áno viem, že u nej to bolo až po zaplatení, ale urážať sa kvôli tomu ??? Chápem, že to je nepríjemné, ale ...

doriiis
Včera o 15:46
@abbey1

@abbey1 ... Ale prosím ťa už. Tak zrušme kontroly aj sbs aj všetko. Keď nikto na nič nemá právo. Aj policajtovi povedzme, že nemá právo mi dať fúkať bez podozrenia. Mimochodom aj zamestnávateľ to môže dať fúkať úplne bez dôvodu. 😀
Tu vôbec nejde o to, že čo sbs môže a čo nie. Tu ide o to, že mircala tento náš nadčlovek sa cíti dotknutý len preto, že niekto akože urazil jej česť. Kriste pane, keď nič nekradnem tak mi je úplne jedno, čo odo mňa kto chce. Maximálne si tak pofrflem,keď sadnem do auta.
Alebo si myslí, že pán sbs čakal celý deň len na ňu? Ufrflanu starú kravu?
Tak nech viac do Lidla nevkročí a ma po probléme.

doriiis
Včera o 15:51

Pred vianocami som bola nakupovať v DM. Hneď pri vchode sa na mňa nalepila jedna predavačka a sledovala každý môj krok. Od začiatku až kým som nevylozila veci na pás. A teraz čo? Mám sa cítiť urazene a sťažovať sa? Bolo mi to suma fuk. Nech ma sleduje. Miestami mi jej až ľúto bolo. Musi byť hrozne nezáživné sledovať nejaku ženskú čo si 20 min. vyberá riasenku, lebo sa nevie rozhodnúť a aj tak zoberie tu, ktorú kupuje už 5 rokov.,🤣

abbey1
Včera o 15:53
@doriiis

@abbey1 ... Ale prosím ťa už. Tak zrušme kontroly aj sbs aj všetko. Keď nikto na nič nemá právo. Aj policajtovi povedzme, že nemá právo mi dať fúkať bez podozrenia. Mimochodom aj zamestnávateľ to môže dať fúkať úplne bez dôvodu. 😀
Tu vôbec nejde o to, že čo sbs môže a čo nie. Tu ide o to, že mircala tento náš nadčlovek sa cíti dotknutý len preto, že niekto akože urazil jej česť. Kriste pane, keď nič nekradnem tak mi je úplne jedno, čo odo mňa kto chce. Maximálne si tak pofrflem,keď sadnem do auta.
Alebo si myslí, že pán sbs čakal celý deň len na ňu? Ufrflanu starú kravu?
Tak nech viac do Lidla nevkročí a ma po probléme.

@doriiis Si sa nejako rozohnila. 🙂 Aspoň dúfam, že ty si mladá krava. Viac sa ti ani nepokúsim vysvetľovať. Bolo by to zbytočné. Ty ukazuj čokoľvek komukoľvek. . Tu si sa ukázala.

doriiis
Včera o 15:55
@abbey1

@doriiis Si sa nejako rozohnila. 🙂 Aspoň dúfam, že ty si mladá krava. Viac sa ti ani nepokúsim vysvetľovať. Bolo by to zbytočné. Ty ukazuj čokoľvek komukoľvek. . Tu si sa ukázala.

@abbey1 ... Ja som tiež stará krava. 😀 Ale neberiem sa až tak vážne. A kvôli tomuto rušiť účet? Prosím ťa.

abbey1
Včera o 15:56
@marhulka13

@abbey1 nemajú právo prehladat, ale zastaviť ano. A čakať na políciu. Lenže v tomto prípade išlo autorke o to, ze nemal ju ani zastaviť. A to je rozdiel. Ohradzovat sa, že nepipala je blbosť. Každý, kto robí v obchode vie, že väčšia časť tovaru nepipa a koduju sa drahšie položky. No myslím, že tu keby ešte zavolajú políciu na prehliadku, tak už to dotyčná ani neprezije

@marhulka13 Veď to od začiatku píšem. Môžu pri podozrení zadržať osobu a volať políciu. A zákazník môže odmietnuť SBS ukázať tašky. Nič viac a nič menej som nepísala. Ak zákazník súhlasí s kontrolou, SBS kontrolu vykoná. Ak nie, môžu privolať políciu.

marhulka13
Včera o 16:15
@abbey1

@marhulka13 Veď to od začiatku píšem. Môžu pri podozrení zadržať osobu a volať políciu. A zákazník môže odmietnuť SBS ukázať tašky. Nič viac a nič menej som nepísala. Ak zákazník súhlasí s kontrolou, SBS kontrolu vykoná. Ak nie, môžu privolať políciu.

@abbey1 jasne, ja som ta pochopila. Len načo okolo toho robiť zbytočne divadlo. A tiež keď ma cas, nech čaká na políciu.

anonym_e7fcd5
Včera o 16:22

Tejto osobe nešlo o nadávanie na sbs-kára v Lidl, ale chcela tu na Silvestra poriadne pourážať Slovákov. Asi ju zasa nasral jej lakomý partner z cudziny a potrebovala si vybiť zlosť urážaním tzv. dezolatov, čo sú vraj voliči Smeru - preto aj tá poznámka o chýbajúcich zuboch, tých takto označuje bežne a ešte jedna, ktorá je mimo. Tam to všetko smerovalo, ale nenašla tu spriaznené duše. A ešte si chcela ponadávať na politiku, socializmus, Rusko a zaspievať nejaké ódy na úžasný a bezchybný Západ, kde sa už roky chystá žiť. Preto ten cirkus. Dobre sa stalo.

letfenixa
Včera o 16:29

V obchodoch nekradnem, ale mňa už okradli mnohokrát, vrátane Lidla a to, že mám väčší nákup, nie je dôvod na prehliadku. A určite by som počkala na políciu.

kavasmliekom
Včera o 16:35

Môže ťa vyzvať aby si ukázala nákup, ale ak odmietneš a on má podozrenie, môže ťa zadržať do príchodu polície. Keďže si mu dobrovoľne nákup ukázala, tak čo ešte riešiš?

anonym_8ef152
Včera o 16:38
@mircalla

@subartic On mi vylozit vsetko a kontroloval polozku po polozke, lebo bol nakup podla neho velky. Ale tu si nechaju srat na hlavu, takze akceptuju vsetko
@anonym_03c8ae Doriiss Toto si uz napisala pod vlastnym nickom

@mircalla čo si??😆😆ona je seriózna
V živote nepísala ako anonym 🤣🤣ale všimlo si to už viac ľudí, že píše aj aj,potľapka samu seba po pliecku a to jej dáva pocit nadradenosti
len ona si furt myslí , že je nenápadná😅

candii
Včera o 16:38

Nemôže ti kontrolovať tašky. SBS môže len nahliadnuť a ty keď nesúhlasis vybrať nákup musí zavolať len políciu. Netreba sa sťažovať Lidlu ale priamo na jeho SBS firmu keďže tieto veľké supermarkety majú externé sbs firmy. Nabudúce si vsimni čo má na tričku napíše pod akú sbs firmu patrí

doriiis
Včera o 16:41
@anonym_03c8ae

@mircalla sklamem ťa ale niesom ona 🙂

@anonym_03c8ae ... Prosím ťa, vysvetli ešte raz, že nie som ty. Dakujem

rozculena
Včera o 17:23
@mircalla

@subartic On mi ich vyslovene zobral a zacal vykladat. Lebo moj nakup bol podla neho vacsi. Iny dovod nemal. Dakujem za jedinu normalnu odpoved

@marianarem Ja to chapem, ale nech si riesia bezdakov a podozrive individua, nie niekoho, kto tam pravidelne nakupuje a je slusny clovek

tak to teda nie,nemôže ti zobrať nákup a začať vykladať z tašky!!!

anonym_460479
Včera o 17:25
@anonym_e7fcd5

Tejto osobe nešlo o nadávanie na sbs-kára v Lidl, ale chcela tu na Silvestra poriadne pourážať Slovákov. Asi ju zasa nasral jej lakomý partner z cudziny a potrebovala si vybiť zlosť urážaním tzv. dezolatov, čo sú vraj voliči Smeru - preto aj tá poznámka o chýbajúcich zuboch, tých takto označuje bežne a ešte jedna, ktorá je mimo. Tam to všetko smerovalo, ale nenašla tu spriaznené duše. A ešte si chcela ponadávať na politiku, socializmus, Rusko a zaspievať nejaké ódy na úžasný a bezchybný Západ, kde sa už roky chystá žiť. Preto ten cirkus. Dobre sa stalo.

@anonym_e7fcd5 ty si dobre mimo,zmeň dílera

rozculena
Včera o 17:28
@marhulka13

@anonym_8a3e19 neboj, prečíta pod iným nickom😁😁😁
Inak mne sa toto stalo v tescu, ked sme dve vstupovali do predajne, na kamere sme si boli podobne a ta druha kradla, no.mna pri východe zastavil SBS. Slusne sa ma ale spýtal, či mu ukážem tašku a keďže som si kupila iba zásobu tamponov v akcii. V tom sa s ním spojil druhý SBS, že zastavil nesprávnu osobu a ta druha ide len na kasu. Popriali sme si pekný deň a život išiel ďalej. Takže pozor aj na Tesco, má podobné praktiky sko Lidl 😁😁😁

@marhulka13 ale toto bol diametrálne odlišný postup,v Tescu ťa slušne poprosili! nezobral ti tašku a nezačal sa v nej hrabať!

rozculena
Včera o 17:30
@sevrin

@mircalla vždy mysli na to, že ak niekomu chýba väčšina zubov, tak je na kritiku asi citlivý.
Ale on si robí len svoju robotu, SBS môže z času na čas takto kontrolovať nákupy náhodných zákazníkov, hanba to nie je. Proste tak to chodí, nielen v obchodoch.

@sevrin nemáš absolútne pravdu,NEMôŽE takýmto spôsobom!

petamich
Včera o 17:32

Random kontroku robili viaceré reťazce bežne aj pred zmenou trestného zákona 🙂 robí to Lidl, robí to Tesco...a je to random, lebo na to nemusí mať pracovník žiadny dôvod, je to súčasť jeho práce a je za to platený. Vykladať tašky ti nemôže, to je pravda, ak si odmietla ukázať nákup, mali volať políciu.

Stalo sa mi to xkrát, že ma kontrolovali, je to ich práca, ja nemám, čo skrývať, vybavili sme, poďakoval sa pracovník, rozlúčila som sa a šla som domov. Také jednoduché a pokojne aj pol bytovky som tam mohla stretnúť, veď som nekradla.

P.S. Nie som Smeráčka ❤️

anonym_541468
Včera o 18:09
@mircalla

@subartic Ja som neodmietla. Nemam co skryvat. Ale tento typek uz x krat obtazoval ludi v tejto predajni, najma cudzinov a videla som aj situacie, ze volali policiu, lebo odmietli. Odmietli z principu.

@mircalla stazujes sa a neodmietla si a on robil len svoju prácu
A iba na neho nadávaš lebo sa cítiš ukrivdena
Nehovoriac o útokoch na jeho výzor a podobne
Takže to ,ci si niesi slušný človek, ťažko povedať

marhulka13
Včera o 18:15
@rozculena

@marhulka13 ale toto bol diametrálne odlišný postup,v Tescu ťa slušne poprosili! nezobral ti tašku a nezačal sa v nej hrabať!

@rozculena úprimne neverím, že tam na ňu vybehol , vytrhol tašky a začal sa hrabať bez povolenia

anonym_8ef152
Včera o 18:32
@doriiis

@doriiis trápne ako ty celá

anonym_03c8ae
Včera o 18:35
@doriiis

@doriiis aj keby nápišem hocičo, neiktoré tu nemajú mozgovú kapacitu aby pochopili.

mondolina
Včera o 18:42
@mircalla

@subartic On mi vylozit vsetko a kontroloval polozku po polozke, lebo bol nakup podla neho velky. Ale tu si nechaju srat na hlavu, takze akceptuju vsetko
@anonym_03c8ae Doriiss Toto si uz napisala pod vlastnym nickom

@mircalla
nemá žiadne právo ti prehľadať tašky. žiadne. ak má podozrenie resp. dôkaz na spáchanie priestupku, tč. nech sa páči, nech volá Oopz.
opakujem nemá sbs na to právo.

dadis
Včera o 19:50

@mircalla Ja ta uplne chapem, obcas som sa niekedy zastavila v Lidli, mam ho po ceste z prace. Mna tam vzdy vytocila predavacka, ktora sa vzdy postavila a kukala ako sprosta do vozika, ak som tam mala tasku, ziadala ju nadvihnut. Ano, mna to urazalo. Nie som ziadna socka a aj na pase videla, ze nemam ziaden lacny nakup a alkohol ziadny. A aj tak sa oscentativne postavila a neprijemne ziadala nadvihnut tasku, az som sa citila neprijemne. V tych samoobsluznych to bolo v pohode co sa tohoto tyka, aspon tam mali asi kamery, ale zase strasne mi dlho trvalo si tovar ponahadzovat a este aj ten priestor na tovar je strasne maly. Tak som tam skoro uplne predtala chodit.. ale keby odo mna ziadal sbskar kontrolu po zaplateni, tak uz ma tam neuvidia nikdy.. somrakov nech si kontroluju a nie slusnych ludi. Chodim do kauflandu, tam si scannerom vsetko napipam a "nahodne" kontroluju skoro kazdeho, takze to nie je nic neprijemne. Ale pred zaplatenim, po zaplateni by som nejakeju dpinavemu sbskarovi nedovolila chytat moje veci..

nairobi
Včera o 19:52

@mircalla podobné sa mi stalo v lete pred pár r., kde som mala oblečené krátke kraťasy bez vreciek a krátke tričko bez vreciek,v ruke som drzala len peňaženku a tak som sla na nákup do obi v Ba (ze však chcem len 1-2 veci)... pán sbs si ma vyziadal ukázať všetko co pri sebe mam a občiansky preukaz a ked som mu OP odmietla dat, ze som nic nevzala a ze či vidí ako som oblečená tak ma zacal volať do kabínky ze má ide prehľadať,,,ako dovi dopo - odvtedy ked vidím sbs chlapov tak "sa mi otvára nôž vo vrecku"
Aj som dala "krasnu recenziu" na dané obi a zistila som, že nie som prvá...

weleda123
Včera o 20:01

No ja neviem, robila som v Lidli, ale čo si pamätám, SBSkar nesmel ľuďom pozerať tašky, ak s tým oni nesúhlasili a ak nemal REÁLNE podozrenie. Ak to podozrenie mal, mohol zadržať dotyčného a zavolať políciu. Aspoň u nás sa to tak vždy riešilo. V tomto prípade by si asi SBSkar aj výjazd zaplatil, keďže by bol od veci a zbytočný. Nechápem, prečo ťa kontroloval. Naozaj zvláštne. Nestretla som sa s takýmto prístupom ešte.