icon

Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli

mircalla
31. dec 2025

Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva

anonym_b6ffed
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea lebo SBSkar je presne to iste čo policajt 🤣🤣 pobavilo

anonym_ebb5bb
1. jan 2026

@mircalla ale my sme v socíku. Táto vláda nastolila tvrdú totalitu, všetko majú podchytené a všade msjú svojich ľudí. Uzákonili zákony pre seba, nie pre ľudí a denne doplácame na špinu, ktorá sa valí. Celospoločenská atmosféra je zlá a žerieme sa už navzájom.

anonym_f01ce2
1. jan 2026

SBS je straznik nic ine. Plateny externou firmou vacsinou dokonca nema pri sebe ziadne obusky ani nic podobne

kasssiopea
Autor odpoveď zmazal
abbey1
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea Si predstav, že viem. To ty tu píšeš svoje dojmy ako fakty.

alica110
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea My to povedomie práveže máme, čo sa o tebe povedať nedá. Už sa nestrápňuj.

kasssiopea
1. jan 2026
@alica110

@kasssiopea My to povedomie práveže máme, čo sa o tebe povedať nedá. Už sa nestrápňuj.

@alica110 Vobec sa nečudujem ani jednej, ktorá tu svoj účet zrusila. Namiesto diskusie, ktora napriklad niekomu moze ZVYSIT POVEDOMIE, len same urazky, sarkazmus, ponizovanie.. je to len velmi smutny obraz tejto doby.

alica110
1. jan 2026
@kasssiopea

@alica110 Vobec sa nečudujem ani jednej, ktorá tu svoj účet zrusila. Namiesto diskusie, ktora napriklad niekomu moze ZVYSIT POVEDOMIE, len same urazky, sarkazmus, ponizovanie.. je to len velmi smutny obraz tejto doby.

@kasssiopea My o koze a ty o voze.

anonym_b6ffed
1. jan 2026

Vy niektoré vôbec viete ako fungujú tieto SBS firmy? Obchod, aby ho vôbec poistili proti krádežiam MUSÍ takéhoto SBSkara mať. Je to v poistnej zmluve, tak ako keď musíš mať na bicykli zámok, ak chceš aby Ti preplatila poisťovňa škodu pri krádeži .. Vám niektorým nikdy nedošlo, prečo tam väčšinou stoja 60 ročný 150 kiloví ľudia ktorí nemajú šancu reálne ani fyzicky niekoho “chytiť” … Čiže porovnávať SBSkara s policajtom je ako porovnávať striptéra s hasičom …

anonym_f01ce2
1. jan 2026

Zial vela slovakov je naucenych sklopit usi, ohnut chrbat ...nie sme ako napr francuzi co dokazu strajkovat vo velkom alebo ine staty. My sme vzdy boli chudobny narod, ochotny pocuvat panstvo a ono sa to vlecie stale v tej mentalite

anonym_b6ffed
1. jan 2026
@anonym_f01ce2

Zial vela slovakov je naucenych sklopit usi, ohnut chrbat ...nie sme ako napr francuzi co dokazu strajkovat vo velkom alebo ine staty. My sme vzdy boli chudobny narod, ochotny pocuvat panstvo a ono sa to vlecie stale v tej mentalite

@anonym_f01ce2 pravda, ale aj tak sa proste nemôžem prestať čudovať niektorým ženám už v dnešnej dobe že sú ochotné toto tolerovať … smutné. A takýto príklad dávajú svojim deťom .. Ja to považujem za znak veľkej jednoduchosti a celkového nepovedomia a nízkej inteligencie.

anonym_a52cdb
1. jan 2026
@subartic

@really8 je to zamestnanec Lidlu , nie je označený žiadnou SBS službou . Do lidlu chodím pravidelne . Žiadna profesionálna strážna agentúra nevezme takto chatrných mužov na stráženie.

@subartic tak to sa mýliš, pre lidl robia sbs ine firmy,. Velmi by si sa divila, koho tie sbs zamestnávajú, za tie peniaze im tam nechce nikto robit, takze zoberú každého.

anonym_fcad58
1. jan 2026
@doriiis

@mircalla ... A to si až teraz objavila, že sú aj SBS v obchode, či ako? Chápem, že potrebuješ silou mocou ma zhadzovať, ale úplne zbytočne. Všetci tí tu povedia rovnako. On na to právo má. Sťažovať sa môžeš.
Mne napríklad nepríde normálne neukázať niečo na vyzvanie. Ak si nič neukradla, v čom je problém? Že na tvoje veličenstvo niekto škaredo pozrel?

@doriiis ona nepoukazuje na to ze nieje v obchodoch SBS ale je to dosť nepríjemné keď ani nepipate ani nič a prezerá vás pred ostatnými ľuďmi. Je to také potupujuce. Iné by bolo keby vrieskalo pipak cez dvere ale takto. O to ide ze človek sa cíti trápne zahanbujuco. Nie všetci sme taky ze sa otrasieme a povieme si ze sak nic

alica110
1. jan 2026
@anonym_f01ce2

@anonym_f01ce2 Veď toto, že tá mentalita sa nezaprie. Ohnúť chrbát a nechať sa kopnúť do zadku a pritom pekne poďakovať, hlavne že (doplňte čokoľvek). Stále sme otroci. Preto sme tam, kde sme.

anonym_f01ce2
1. jan 2026
@alica110

@anonym_f01ce2 Veď toto, že tá mentalita sa nezaprie. Ohnúť chrbát a nechať sa kopnúť do zadku a pritom pekne poďakovať, hlavne že (doplňte čokoľvek). Stále sme otroci. Preto sme tam, kde sme.

@alica110 ano to asi uz bude vzdy tak je to proste v nas.

doriiis
1. jan 2026

Takže čo dievčatá? Nabudúce, keď nás SBS vyzve, aby sme ukázali tašku, tak povieme nie, nemáte na to právo a budeme čakať na políciu?

alica110
1. jan 2026
@kasssiopea

A už má @kasssiopea zrušený účet.

mizoko
1. jan 2026
@mircalla

@gelifil Poprosim komenty k veci

@mircalla SBS tá môže zadržať ale nemá právo tá sacovat. Môže akurát zavolať políciu pokiaľ ty sama ho necháš aby prezrel tvoje veci.

anonym_f01ce2
1. jan 2026
@doriiis

Takže čo dievčatá? Nabudúce, keď nás SBS vyzve, aby sme ukázali tašku, tak povieme nie, nemáte na to právo a budeme čakať na políciu?

@doriiis myslim si, zeby bol v takom soku zeby policiu nevolal 🙂

alica110
1. jan 2026
@doriiis

@doriiis Presne tak.

mizoko
1. jan 2026
@doriiis

@doriiis ale takto to má fungovať. Ak povieš,že ťa nemôže sacovat tak on musí zavolať políciu. Je to len na tebe. Či mu dovolíš pozrieť tašky alebo ich pozrie policajt

abbey1
1. jan 2026
@doriiis

@doriiis Áno. A on tú políciu volať nebude, ak nemá podozrenie či dôkaz, že sme kradli.

doriiis
1. jan 2026
@alica110

@doriiis Presne tak.

@alica110 ... Ty si už v živote volala políciu? Myslíš, že prídu za 5 min, lebo ty čakáš? A vies o tom, že bude Spiša a zápisnica, kde bude uvedené aj tvoje meno, rodné číslo, atď. A to už nevadí, že bude vidieť celý obchod a všetci známi?

anonym_f01ce2
1. jan 2026
@doriiis

@alica110 ... Ty si už v živote volala políciu? Myslíš, že prídu za 5 min, lebo ty čakáš? A vies o tom, že bude Spiša a zápisnica, kde bude uvedené aj tvoje meno, rodné číslo, atď. A to už nevadí, že bude vidieť celý obchod a všetci známi?

@doriiis ved ale zapisnica nebude verejna...ci si myslis ze bude vycapena v obchode 🙂 A ked si nekradla tak v zapisnici tvoje meno nebude uvedene.

doriiis
1. jan 2026
@abbey1

@doriiis Áno. A on tú políciu volať nebude, ak nemá podozrenie či dôkaz, že sme kradli.

@mizoko
@abbey1 .... Jo. A hodinový nákup sa natiahne na 2 hodinový. Plus keď vychytis nasrateho policajta, tak možno si aj zafukas. 🤣Ou yes. Už vidím, ako toto riešite v praxi.

alica110
1. jan 2026
@doriiis

@doriiis Políciu pracovne volám niekoľkokrát do týždňa 🙂😉
Pýtam sa, či má s tebou zmysel diskutovať, ale nenachádzam jediné áno.

mizoko
1. jan 2026
@doriiis

@doriiis ale ona nepíše že očakáva že polícia príde do 5 minút. Len tu píšeme,aký je postup a čo môže alebo nemôže SBS. Nebuď osobný. Je na danom človeku či dovolí sbs prezrieť svoje veci alebo nie. Sbs na to právo nemá. Ak sa chce kupujúci naťahovať s políciou je to jeho voľba.

doriiis
1. jan 2026
@anonym_f01ce2

@doriiis ved ale zapisnica nebude verejna...ci si myslis ze bude vycapena v obchode 🙂 A ked si nekradla tak v zapisnici tvoje meno nebude uvedene.

@anonym_f01ce2 ... Keď myslíš. Prvé, čo od teba polícia v tomto prípade bude pýtať je občiansky preukaz. Ako vždy a všade vacsinou

alica110
1. jan 2026

pardon *niekoľkokrát do mesiaca

doriiis
1. jan 2026
@mizoko

@doriiis ale ona nepíše že očakáva že polícia príde do 5 minút. Len tu píšeme,aký je postup a čo môže alebo nemôže SBS. Nebuď osobný. Je na danom človeku či dovolí sbs prezrieť svoje veci alebo nie. Sbs na to právo nemá. Ak sa chce kupujúci naťahovať s políciou je to jeho voľba.

@mizoko ... No veď podľa toho, ako to tu všetky píšete, tak by by ste hneď všetky trvali va volaní polície