icon

Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli

mircalla
31. dec 2025

Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva

anonym_f01ce2
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea iba maslo aj to len niekde 🙂 Vsak pipaju len tie veci co maju bezpecnostnu zamku drahy alkohol a pod.

kasssiopea
Autor odpoveď zmazal
alica110
1. jan 2026

Až teraz som zistila, že si zrušila účet. Škoda.

weleda123
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea v jednote to platia zamestnanci. V žiadnom inom reťazci to zamestnanec neplatí, majú na to poistky. Robila som v Lidli aj Tescu a sestra a mama robili v Kauflande. Nikdy nestrhli ani cent z výplaty za inventúru.

alica110
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea Tak obchod musí nájsť riešenie ako toto odhaliť a nie námatkovo takto kontrolovať. Veď majú kamery, nech zamestnajú ľudí, ktorí budu sedieť za nimi a hotovo. K tomu, že manko platia zamestnanci sa nevyjadrujem, to je zas nenažranosť reťazca.

anonym_f01ce2
1. jan 2026

Manzel pracuje v Bille tam im kradnu tiez dost ludia a oni to neplatia zo svojich ide to do odpisu

alica110
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea Tak vidíš, ani správne info nemáš 😆

anonym_f674a3
1. jan 2026

V Irsku by si s tohto vysudila par tisic eur za pokodenie dobreho mena na verejnosti, a to nesrandujem, poznam x pripadov kedy sa to stalo. Takze zas take normalne spravanie sbskara nebolo.

alica110
1. jan 2026
@anonym_f674a3

V Irsku by si s tohto vysudila par tisic eur za pokodenie dobreho mena na verejnosti, a to nesrandujem, poznam x pripadov kedy sa to stalo. Takze zas take normalne spravanie sbskara nebolo.

@anonym_f674a3 Lenže sme na Slovensku, kde si poniektorí myslia, že ťa môžu kopnúť do zadku a ty máš ešte poďakovať.

lienka.7
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea ty si tu stále pôjdeš svoje? NEMA pravo ta prehliadať, dokonca aj keby si kradla, vtedy ma pravo ta zadržať až do príchodu polície. SBSkar nema pravo ti vykonať ani osobnu prehliadku, rozumies tomu? To môže iba polícia, ktorú má volať. A za ten výjazd sa platí mimochodom. To, ze niektoré obchody si robia čo chcú, je ich vec. Druhá vec je, že vy ostatne to považujete za normálnu vec ako také teliatka a keď sa tu niekto ozve, tak ho tu este aj hejtujete. Sila toto tu!

anonym_f01ce2
1. jan 2026
@lienka.7

@kasssiopea ty si tu stále pôjdeš svoje? NEMA pravo ta prehliadať, dokonca aj keby si kradla, vtedy ma pravo ta zadržať až do príchodu polície. SBSkar nema pravo ti vykonať ani osobnu prehliadku, rozumies tomu? To môže iba polícia, ktorú má volať. A za ten výjazd sa platí mimochodom. To, ze niektoré obchody si robia čo chcú, je ich vec. Druhá vec je, že vy ostatne to považujete za normálnu vec ako také teliatka a keď sa tu niekto ozve, tak ho tu este aj hejtujete. Sila toto tu!

@lienka.7 mas pravdu pytala som sa manzela ktory pracuje v bille za pokladnou, nema pravo sbs ti kontrolovat nakup, ak ma podozrenie na kradez dotycny sa da do kancelarie a vola sa policia. Sice ak nenakradol na urcitu sumu nic sa mu teoreticky nestane. Ale sbs je tam hlavne od toho aby bol poriadok na predajni, neboli vytrznosti a pod.

kasssiopea
Autor odpoveď zmazal
doriiis
1. jan 2026
@alica110

@doriiis Keby sa to stalo mne, tak sa na ňu otočím a spýtam sa jej, či vyzerám ako zlodej. A že mi je vrcholne nepríjemné, keď mi funí za chrbtom. Proste prozákaznícky postoj je na Slovensku ešte stále v plienkach, ako tak čítam. A ľudom to príde normálne .😣

@alica110 ... To si ty. Ja nie. Nie som urážlivý typ a vôbec som to neriešila. Robila si svoju prácu. Keď som tam nešla s úmyslom kradnúť,tak mi to môže byť jedno,či ma sleduje,alebo nie.
Mimochodom nezabudni, že si na verejnosti sledovana viac menej stále Kamery sú skoro všade.

alica110
1. jan 2026
@doriiis

@alica110 ... To si ty. Ja nie. Nie som urážlivý typ a vôbec som to neriešila. Robila si svoju prácu. Keď som tam nešla s úmyslom kradnúť,tak mi to môže byť jedno,či ma sleduje,alebo nie.
Mimochodom nezabudni, že si na verejnosti sledovana viac menej stále Kamery sú skoro všade.

@doriiis Veď ty si nechaj aj telesnú prehliadku robiť, asi to bude ok pre teba, veď nič neskrývaš 😛

doriiis
1. jan 2026
@alica110

@doriiis Veď ty si nechaj aj telesnú prehliadku robiť, asi to bude ok pre teba, veď nič neskrývaš 😛

@alica110 ... Ach bože, ideš z extrému do extrému. Škoda reči s tebou

alica110
1. jan 2026
@doriiis

@alica110 ... Ach bože, ideš z extrému do extrému. Škoda reči s tebou

@doriiis O tom to ale je, keď si ľudia nechajú všetko páčiť, lebo… “nemám čo skrývať, kamery sú všade”, tak sa to bude stupňovať. Táto komunistická mentalita sa nezaprie.

anonym_f01ce2
1. jan 2026

Ono v praxi sa ludia nad tym nepozastavuju ze tasky nemoze kontrolovat, vacsinou to nikto neriesi.
Mne sa este nestalo zeby ma chcel nejaky sbs kontrolovat. Zas ja velmi na samoobsluzne nechodim, som toho nazoru, ze ked za nakup platim nech mi ho nablokuju 🙂 Parkrat som pipala nakoniec som zistila s sbs ze mi pipa pernamentka do fitka, ale to mi nakup nekontroloval len ze aby som presla s penazenkou bez nakupu ze isto tam mam nieco co im rusi signal

kiki68
1. jan 2026

Tak ja by som napisala Management obchodu, ze tam nespravis vacsi nakup, nakolko je to dost demotivujuce. Nikdy sa mi to v Rakusku nestalo. Tu ale ziadna sbs nekontroluje. Max tam niekto pozera ked tam maju samoobsluzne pokladne v ramci pomoci

stellarstar
1. jan 2026
@kiki68

Tak ja by som napisala Management obchodu, ze tam nespravis vacsi nakup, nakolko je to dost demotivujuce. Nikdy sa mi to v Rakusku nestalo. Tu ale ziadna sbs nekontroluje. Max tam niekto pozera ked tam maju samoobsluzne pokladne v ramci pomoci

@kiki68 vy tam nemáte? Síce nvm kde si ale u nás v Linzi v jednej Bille maju jedného sbskára vlastne dvoch a striedajú sa. Ale v Spar, Lidl, Hofer nie nemajú

laila22
1. jan 2026
@mircalla

@anonym_03c8ae Cize mam povinnost ukazovat nakup niekomu, lebo je velky....To som nevedela, za cely zivot sa mi to nestalo.

@mircalla viac tam nechoď. Ja do Lidl nechodím viac ako rok a počúvam samé sťažnosti na Lidl. Verím, že to bolo nepríjemné a ponizujuce.

dadis
1. jan 2026
@alica110

@doriiis O tom to ale je, keď si ľudia nechajú všetko páčiť, lebo… “nemám čo skrývať, kamery sú všade”, tak sa to bude stupňovať. Táto komunistická mentalita sa nezaprie.

@alica110 Ja som cestna a mna by sa to naozaj dotklo, ak by pracovnik sbs pred ludmi ziadal kontrolu. Nerozumiem, ze tolki ludia by s tym nemali problem. Ja by som sa spytala, ci hlada nieco konkretne, lebo ak nie odchadzam alebo teda nech potom vola policiu. Nahodnu kontrolu nech si robia pred zaplatenim a je mi uplne jedno, ze sa aktualne rozmohli kradeze - nech si to Fico a jeho kumpani riesia a mna nech do tychto sraciek nezatahuju. Tiez si myslim, ze taketo nieco nema co sbs-kar riesit - nech si obchod riesi bezpecnost bez obmedzovania zakaznikov - ci uz ochrannymi prvkami, kamerami, vahami.. uplne aj chapem, ze nahodne skontroluju nakup pri nakupe so scannermi. To je predsa jedina ich ochrana pri tomto type nakupu, a plne to akceptujem, pretoze to i tak nezaberie tolko casu ako vyberat a scannovat tovar cez samoobsluznu alebo cez kasu. A chapem, ak ta sbskar oslovi, ak pipas pri vychode, ale toto je fakt hrot a prekvapuje ma, ze tolko zien si nie je vedoma svojich prav, nevyzaduje k sebe ako zakaznikovi a zene respekt..ze nahodna kontrola..

alica110
1. jan 2026
@dadis

@alica110 Ja som cestna a mna by sa to naozaj dotklo, ak by pracovnik sbs pred ludmi ziadal kontrolu. Nerozumiem, ze tolki ludia by s tym nemali problem. Ja by som sa spytala, ci hlada nieco konkretne, lebo ak nie odchadzam alebo teda nech potom vola policiu. Nahodnu kontrolu nech si robia pred zaplatenim a je mi uplne jedno, ze sa aktualne rozmohli kradeze - nech si to Fico a jeho kumpani riesia a mna nech do tychto sraciek nezatahuju. Tiez si myslim, ze taketo nieco nema co sbs-kar riesit - nech si obchod riesi bezpecnost bez obmedzovania zakaznikov - ci uz ochrannymi prvkami, kamerami, vahami.. uplne aj chapem, ze nahodne skontroluju nakup pri nakupe so scannermi. To je predsa jedina ich ochrana pri tomto type nakupu, a plne to akceptujem, pretoze to i tak nezaberie tolko casu ako vyberat a scannovat tovar cez samoobsluznu alebo cez kasu. A chapem, ak ta sbskar oslovi, ak pipas pri vychode, ale toto je fakt hrot a prekvapuje ma, ze tolko zien si nie je vedoma svojich prav, nevyzaduje k sebe ako zakaznikovi a zene respekt..ze nahodna kontrola..

@dadis Mňa zaráža, ako sa tu takmer všetky tvária nad vecou. Pritom je to určite nepríjemné a ľudia sú klebetní a ešte si zvyknú vymýšľať a domýšľať a radi ohovárajú, takže si viem predstaviť, čo tým mircalla chcela povedať. Na Slovensku je taká nátura bohužiaľ, aj drevo nechať na sebe rúbať a keď niekto vybočuje, tak sa ho snažia všemožne stiahnuť na svoju úroveň tam dole.

dadis
1. jan 2026
@alica110

@dadis Mňa zaráža, ako sa tu takmer všetky tvária nad vecou. Pritom je to určite nepríjemné a ľudia sú klebetní a ešte si zvyknú vymýšľať a domýšľať a radi ohovárajú, takže si viem predstaviť, čo tým mircalla chcela povedať. Na Slovensku je taká nátura bohužiaľ, aj drevo nechať na sebe rúbať a keď niekto vybočuje, tak sa ho snažia všemožne stiahnuť na svoju úroveň tam dole.

@alica110 Len mi je luto, ze zrusila svoj ucet, bola tu hadam aj dlhsie ako ja.. s tou moznostou anonymne diskutovat sa to rozrastla neskutocna agresivita medzi diskutujucimi..

alica110
1. jan 2026

Keď vidím v obchode sbs s nejakým človekom, ktorému prehľadávajú tašku, tak automaticky sa naňho pozerám ako na zlodeja. Lebo rozum hovorí, že inak by ho predsa neprehladaval (aj keď samozrejme môže), tak chápem, že ak ju videl niekto známy, tak sa začne šíriť, že kradne. Pritom to vôbec nie je pravda. Ale vieme akí sú ľudia.

alica110
1. jan 2026
@dadis

@alica110 Len mi je luto, ze zrusila svoj ucet, bola tu hadam aj dlhsie ako ja.. s tou moznostou anonymne diskutovat sa to rozrastla neskutocna agresivita medzi diskutujucimi..

@dadis Aj mne, niekde mi síce liezla na nervy, ale bola fajn.
Agresivita tu bola aj predtým, teraz ešte viac, to máš pravdu.

dadis
1. jan 2026
@alica110

@dadis Aj mne, niekde mi síce liezla na nervy, ale bola fajn.
Agresivita tu bola aj predtým, teraz ešte viac, to máš pravdu.

@alica110 Kazda mame obcas svoj "den", ktoa sa sprava na 100% dokonalo? Ak to takto pojde dalej, tak asi aj ja zrusim ucet..

alica110
1. jan 2026
@dadis

@alica110 Kazda mame obcas svoj "den", ktoa sa sprava na 100% dokonalo? Ak to takto pojde dalej, tak asi aj ja zrusim ucet..

@dadis Samozrejme, tiež nie som vždy príjemná. Mrzí ma, že sa nechala znechutiť ženskými, ktoré ani svoje práva nepoznajú.
Btw, nad zrušením uvažujem aj ja, nič mi to tu nedáva, stále samé urážky a ako druhého zhodiť.

lienka.7
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea nie, nerozumieme sa.
To je asi také ako by som ja išla kontrolovat susedov, ze zo spoločnej pivnice mi zmizol bycikel, či ho náhodou nemajú schovany u seba v obývačke. Nech ma pustia sa pozrieť. Ked tebe nevadí, že ti pozerá do tasiek, hoci si nekradla, je tvoja vec. A ano, po správnosti ma volať policiu a za ten výjazd sa platí, takže si to 3x rozmysli, či si zmysli ti len tak kontrolovať tašky, lebo on si myslí. To je ten rozdiel. Opakujem ti ešte raz, nema na to právo, to ma iba polícia. To, ze ty sa necháš nim sikanovat je len tvoja chyba a sprostosť. Tak tu nevypisuj hlúposti. Autorka jasne písala, že jej to bolo nepríjemné a pýtala sa, ci ma na to SBSkar právo. Nema. A vy ste sa tu za to do nej pustili, ze je panička. Chápeme sa?

anonym_b6ffed
1. jan 2026

Už som to pisala do XY diskusii, ale toto je typické Slovensko a preto to tu vyzerá presne tak ako vyzerá vid. komentáre … jednoduché ženy a ľudia celkovo si nechajú skákať po hlave a ešte obraňujú radšej bezzubeho SBSkara. NIKDE v normálnej krajine by si toto nikto nedovolil a nie nieje jeho práca kontrolovať zaplatený nákup .. Na Sk sa ani nemôže nahlas pomenovať, že nieje Ok aby človek totalne bez ústnej hygieny a zubov pracoval s ľudmi 🤦🏼‍♀️ A nemusíte sa do mňa opäť púšťať, pochopila som pri predošlých podobnych diskusiách, že sa Vás to dotkne ako trafenej husi .. Kto chce nech si to toleruje. Ja veru nechcem.

abbey1
1. jan 2026
@kasssiopea
Odpoveď bola zmazaná

@kasssiopea Vidíš, opäť sa mýliš. Aj ten odber krvi môžeš odmietnuť. Zdá sa že právne povedomie u teba 0 bodov.