Používate samoobslužné pokladne alebo bežné zaplatenie?
Ahojte, všímam si diskusiu na internetoch ohľadom platenia pri samoobslužných pokladniach? Ako to máte vy? Používate ich? Aký na ne máte názor? Sú lepšie samoobslužné alebo bežné podľa vás?
Samoobslužné; nakupujem LIDL a Tesco a v Tescu sa mi oveľa častejšie stane, že mi tam niečo nezoberie a musím čakať na obsluhu. V LIDLi ten problém nemám
@anonym_8e2ac6 lebo hoc čo tuknem už je problém .....a ešte kým prídu ďalšia večnosť. Plus ten mini midi priestor na odkladanie
@parvinka0001 zaujímavé, ani raz som nemala problém na lidlových samoobslužných pokladniach
@parvinka0001 zaujímavé, ani raz som nemala problém na lidlových samoobslužných pokladniach
@anonym_8e2ac6 no my v kuse aj ľudia naokolo len pozerám že vždy tam čakajú na predavačku aby prišla opraviť
Za mna normalne pokladne, tu v AT su tie selfcheckout na nic, vsetko v akcii to proste vyziada pracovnika, nakolko tu zlavu nenahodis, alkohol tiez ,za mna bud mozem s kasou robit vsetko, alebo nech to robi niekto iny a ja tam 10 minut necakam. Ako je to fajn ked beriem 3 veci, co nie su v zlave. Na to je to super vec. Tiez maju casto strasne zle skenery, hadam ten najstarsi skener u nas na prevadzke je lepsi ako ten v Bille. Mame tu jednu billu a tam ma tieto kasy,vo Wien to maju skoro vsade. Na SK mi prisli tieto kasy lepsie vybavene.
Nevyuzivam,vecne to pipalo od peciva po alkohol.Po styroch pokusoch som to vzdala.Cakat mozem aj v rade na pokladni.
Pokiaľ sa dá, idem na obyc. pokladnu, ak mam malý nákup tak na samoobdluznu...v lidli a bille len samoobsluxne, lebo na beznej pokladni nikdy nik nie je, pripadne je tam hrozna rada
@petush21 ja preferujem samoobslužné
Používam obe a nemám s tým žiadny problém.
Ano ja by som ich brala v kazdom obchode, nemusim cakat, blokujem aj balim do tasky si sama v tempe akom chcem, nikto mi nehadze veci hala bala.. kontrolujem si ceny, kupony... Mne to vyhovuje, kiez by boli v kazdom obchode. A robila som aj pri kase a vzdy mi vadilo ked som sa konecne "zasila" a vykladala si tovar a nasiel sa dobrak kt odmietol ist do samoobsluznej hoci mu kolegina povedala ze ona mu to tam nablokuje. Nie, on si to chce na pas vylozit z principu a ja som musela odbiehat ale tak usmiali sme sa a ide sa dalej. Inak ten argument o ludskom kontakte je smiesny, je tolko malych obchodikov kde vas obsluzi predavacka a napriek tomu ti ludia vyberu retazec a potom tam nadavaju na vsetko, akokeby si nemohli vybrat kde budu nakupovat. Hold ked chces nakupit v nedelu o 21:30 tak musis brat kde je otvorene, a prijat podmienky obchodu v kt nakupujes.
Všade, kde sa dá , tak samoobsluzky. Rada mám blokovanie pod kontrolou, kontrolujem si ceny , nehadzem to hala- bála na seba.
90% nákupov je donaska, zvyšok miestna billa a idem tam, kde je menej ľudí, nezamýšľam sa. Je mi to v zasade jedno, robím mini nákupy - 5/7 položiek
Samoobslužné, aj s plným košíkom. Nevidím žiadne výhody v tom, že musím vykladať celý nakup na pás, potom mi to pokladníčka rýchlosťou blesku pere cez skener, ešte nemám ani vyložené, nestíham v kľude nakladať do tašky a do toho ešte ľudia za mnou zazeraju. Takto so to priamo z košíka ukladám po naskenovani do tašiek ako ja chcem a v kľude.
Ja tiež samoobslužné využívam kde sa dá, lidl bez problémov ak je problém privolám si pokladnicku raz dva vyrieši, v kauflande si skenujem s mobilom, úplne super systém... Raz za čas, mi vyhodí kontrolu... Nestarám sa pracovník skontroluje vozik ja nič nevykladam, ne prekladám. Už si neviem predstaviť všetko vykladať na pás a potom rýchlo z pasu, lebo za kasou nie je miesto.
Tesco som ešte celkom neprišla na chuť ich skenerom, ale i tam využívam samoobslužné. Dokonca keď som na jeseň zablúdila do tempo jednota tak ma tam prekvapili samoobslužné pokladne. Tiež som to tam využila.
Nerozumiem odmietaniu samoobsluznych pokladni. Nerobím nič navyše. Na normálnej pokladni sa natiahnem do vozíka vyberiem tovar dám na pás... Po hodnej chvíli zaplatím a z pasu tovar vezmem a dám do tašky alebo vozíka.
Na samoobslužnej sa natiahnem do vozíka a tovar ponad skener dám na plochu. Po prelozeni všetkého tovaru z vozíka na plochu zaplatím a tovar si vezmem z plochy do vozíka alebo do tašky.
Áno argument, musím hľadať tovary co nemajú qr kód alebo čiarový kód, detto vazenie ovocia a zeleniny... Ale sú obchody kde vážiť musím, a lepiť lepku, čiže mam to za jedno z môjho pohľadu.
Ak beriem kartón mlieka tak si zavolám pokladnicku aby mi nablokovala to mlieko aby som nemusela prekladať a mohlo to ostať vo vozíku. Za mňa má nakupovanie cez samoobsluzne pokladne viac výhod ako nevýhod. Detto ak viem, že mám alkohol tak ho bloknem na konci aby som sa nezdrziavala.
Nepoužívam samoobslužné pokladne, žiaden obchod kde ich majú má neplatí zato aby som im blokovala tovar, a keď si naučíme reťazce že u nich robíme zadarmo kde si bude tie predavačky ktoré sú od ich príjmu závislé hľadať ďalšiu pracu
@anonym_e10682 No vieš, doba pokročila a dnes už asi nikomu nenapadne, že kedysi nás obsluhovala pani za pultom, ktorá nám tovar podávala a my sme len natrčili ruku. Teraz podľa teba suplujeme jej prácu a tovar si musíme vyhľadať a vziať z police sami.
Keď mám toho pomenej idem na samoobslužné a keď veľa a nemajú skener, tak na klasické, lebo by mi to na ten ich mini odkladací priestor všetko nevošlo.
@anonym_e10682 No vieš, doba pokročila a dnes už asi nikomu nenapadne, že kedysi nás obsluhovala pani za pultom, ktorá nám tovar podávala a my sme len natrčili ruku. Teraz podľa teba suplujeme jej prácu a tovar si musíme vyhľadať a vziať z police sami.
@mandzula a kým jedného obsluhovala ostatný stáli pekne pokojne v rade až na ulicu a čakali kým prídu na rad k obsluhe a môžu nakúpiť z toho čo ostalo
@mandzula a ešte prísť do obchodu po svojich, to je tiež nonsens 😅 keď obchod chce tržbu nech pošle paničkám kolkovanú žiadosť a osobného šoféra
Minule som bola kúpiť lepiacu pásku v pepcu...bolo to pred vianocami, cize dlhá rada, no vsetci cakali na pokladňu. Samozrejme ze som vyuzila samoobslužnú a čudujem sa že to nevyužili aj ostatní čo mali len zo 2-3 veci. 🤷♀️
Minule som bola kúpiť lepiacu pásku v pepcu...bolo to pred vianocami, cize dlhá rada, no vsetci cakali na pokladňu. Samozrejme ze som vyuzila samoobslužnú a čudujem sa že to nevyužili aj ostatní čo mali len zo 2-3 veci. 🤷♀️
@anonym_2b75cb ja to často vidim, zvacsa starsi muzi, majstri sveta, co vsetko videli vsade boli, ale ani za boha to nepojde naskenovat na samoobsluznu, lebo on tam predsa na to nie je - staci, keby sa priznal, ze to jeho mozog nedokaze, ze sa neadaptoval, a tak teda bude za mnou prudit v rade a vzdychat a stazovat sa - takych klonuju podla mna
uz ich poznam z kilometra
@anonym_2b75cb ja to často vidim, zvacsa starsi muzi, majstri sveta, co vsetko videli vsade boli, ale ani za boha to nepojde naskenovat na samoobsluznu, lebo on tam predsa na to nie je - staci, keby sa priznal, ze to jeho mozog nedokaze, ze sa neadaptoval, a tak teda bude za mnou prudit v rade a vzdychat a stazovat sa - takych klonuju podla mna
uz ich poznam z kilometra
@anonym_307042 no v tom pepcu ale boli sami mladí ľudia... Nechapala som... keď som sa opýtala či niekto ide do samoobslužnej alebo môžem ísť ja, tak zazerali. 😂
@anonym_307042 no v tom pepcu ale boli sami mladí ľudia... Nechapala som... keď som sa opýtala či niekto ide do samoobslužnej alebo môžem ísť ja, tak zazerali. 😂
@anonym_2b75cb pre takých by mali urobiť pokladne ako má Decathlon - len dáš do tej nádoby a sama zistí čo to je, nič neblokuješ 😃
Keď mám toho pomenej idem na samoobslužné a keď veľa a nemajú skener, tak na klasické, lebo by mi to na ten ich mini odkladací priestor všetko nevošlo.
@bomba36 nemusíš dávať na ten odkladací priestor, môžeš blokovať z košíka.
@anonym_2b75cb nechápeš, čiarový kód má zlú energiu od diabla a keď to takto prejde cez pokladníčku tak ona to dostane a ty máš očistený tovar
inak ho musíš preškrtávať čiernou fixkou aby bol deaktivovaný
@anonym_2b75cb nechápeš, čiarový kód má zlú energiu od diabla a keď to takto prejde cez pokladníčku tak ona to dostane a ty máš očistený tovar
inak ho musíš preškrtávať čiernou fixkou aby bol deaktivovaný
@anonym_dc382f Aha, to preto sú niektoré príjemné ako cesta do roboty, som nevedela.🙏😀
Mikujem tie komentare,ze nepouzivam samoobsluzne lebo ma zato obchod neplati 🫣🫣🫣
Len si chodte do beznej pokladne,aspon si ja rychlo bloknem a nemusim cakat v rade... Vsetko sa modernizuje ale u nas sa musi vsetko kritizovat...ja len samoobsluzne a skener
@petulda333 presne. Za chvilu budu frflat ze si ten nakup musia sami pozhanat po predajni a sami nalozit do tasiek. Ale cim vacsia rada pri klasickych tym lepsie pre nas na samo
@anonym_2b75cb v pepcu malokedy idem do samoobsluznej,je tam len platna kartou,bacsinou tam platim hotovostou

@petush21 samoobslužné sú fajn, môžeš si účtovať, čo chceš 😆😆😆