Samoobslužné pokladne - áno/nie

Dúfam, že všetci tí, ktorí sú proti samoobslužným pokladniam, úspešne ignorujú aj samozber jahôd, hrachu, jabĺk či marhúľ, alebo samoobslužné umyvárne. Nie sú tam predsa na brigáde, sú zákazníci! A neodovzdávajú knihy do biblio boxov, aby knihovníčky neprichádzali o prácu. Niekto zámerne vyrobil úplne zbytočný problém, vypustil ho do éteru, o chvíľu sa stal virálnym a ovečky na sociálnych sieťach bez rozmýšľania zdieľajú. A nie, samoobslužné pokladne mi neprekážajú, využívam ich.
@klariska1 má to jeden háčik, pri samozbere jahôd máš jahody, ktoré chutia ako jahody, nie ako umelá hmota a sú lacnejšie, ako v obchode. Tiež ručne umyješ auto za menej, ako v klasickej umývačke
@klariska1 má to jeden háčik, pri samozbere jahôd máš jahody, ktoré chutia ako jahody, nie ako umelá hmota a sú lacnejšie, ako v obchode. Tiež ručne umyješ auto za menej, ako v klasickej umývačke
@anonym_e20232 snáď vieš,že umývať auto doma sa nesmie,hrozí ti pokuta. Čiže musíš ísť do automyvarky, umyť si a ešte aj zaplatiť. K 🍓🍓, čiže je ok si nazbierať a zaplatiť? Nemali by byť už zadarmo? Tie na samozbere sú nachádzajú aj v obchodoch 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@janinah Ked som to pred vela rokmi videla v UK a u nas este nic take nebolo, tak som si hovorila ze wow, to je ake dobre, pridem, naskenujem, šup šup a vybavene. Niektori by sa mozno radi vratili k pultovemu predaju, kde obsluhuje potraviny predavacka a ucet zapisuje na paragon 🙈 ved to sa da vztiahnut na cokolvek, aj tie navratne flase do flaskomatu, tiez to tam ludia hadzu samy a kedysi bolo okienko kde tetuska preberala a rucne pocitala flase. Takychto prikladov sa da najst kopa, cize ideme hejtovat nieco co je pokrokovejsie a ulahcuje nam zivot, ano? Komu to nevyhovuje, nech stoji v rade na pokladnu a caka kym nablokuje tych pred vami a medzitym sa stiha porozpravat s kolegynou cez sluchatka
Nemám tri ruky a tak môžem nakupovať aj v samoobslužných, som rada že sa nemusím s nikým baviť. A áno, málokedy sa mi stane že niekoho musím volať.
@qrstxyz milujem tieto sockárske reči
Ty tom obchode aj sama preberieš a vyložíš tovar, označíš cenovkami, ťaháš palety, čistíš predajňu, že chceš plat predavača? Obchody túto možnosť majú pre tých čo potom chúďatám na pokladni napi.ujú ako choré vrany, že dlho čakajú, že nemali zlacnené parky, aj za to že sa ráno nevedeli poriadne vyprázdniť. Preto sú samoobsluhy, preto sú skenery, aby ľuďom ušetrili čas. Ale tí ľudia musia vedieť samostatne premýšľať a byť mať aspoň trochu otvorenú myseľ.
@bomba36 to si fakt myslíš, že je to pre ľudí, aby ušetrili čas?
Buďme realisti - je to pre majiteľov, aby ušetrili náklady.
@bomba36 to si fakt myslíš, že je to pre ľudí, aby ušetrili čas?
Buďme realisti - je to pre majiteľov, aby ušetrili náklady.
@sisaka áno, je to jeden z dôvodov, a aj to isté čo si napísala píšem v inom komentári. Keď budú mať vyššie náklady, budú ešte vyššie ceny a ľudia sa z toho už úplne poskladajú.
A mne to ten čas šetrí, nemusím stáť v rade, kde mi zozadu tetky s tým vozom dobre že nevylezú na chrbát
@anonym_e20232 snáď vieš,že umývať auto doma sa nesmie,hrozí ti pokuta. Čiže musíš ísť do automyvarky, umyť si a ešte aj zaplatiť. K 🍓🍓, čiže je ok si nazbierať a zaplatiť? Nemali by byť už zadarmo? Tie na samozbere sú nachádzajú aj v obchodoch 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_ddb757 kde som písala o umývaní auta doma? Písala som o ručnej umyváre a o klasickej autoumyvárke, kde sedíš v aute.
@katarinaba este som nezazila ze by v obchode kde su samoobslune pokladne nebola pokladna s obsluhou. Ty ano? S ostatnym co si napisala suhlasim
@viestta Ano, raz som to zazila. Malicke lokalne Tesco, rano cca 6:30. Ja by som si to ani nevsimla, keby tam isty pan s borovickou nezacal kvoli tomu robit bordel. Asi 7 ludi cakalo na samoobsluzku, len on chcel obsluzit. Po predavacke ani chyru, ani slichu. A ked sa po case dostavila, tak sa ohradila, ze vsetky samoobsluzne su v prevadzke, nech si nablokuje ako ostatni.
A tiez som videla video zakaznika z Tesca, kde nebolo jedinej normalnej pokladne v prevadzke.
Pri vsetkej ucte, este su miliony situacii, ktore si nezazila, miliony veci, ktore nevies.
Či sa niekomu páči, či nie, postupne si budú musieť zvyknúť všetci. Napr. vo Švédsku už cca 10 rokov klasické pokladne neexistujú. Len samoobslužné, ale sikovnejsvie ako u nás. Aj väčší nákup nablokovany raz dva, platí sa len kartou. Aspoň ja som možnosť platiť hotovosťou nevidela.
@anonym_cf653e necháme ta žiť neboj. A nevadia mi, je mäkké i.✌️
@anonym_386f19 sa cítiš lepšie?
@anonym_ddb757 kde som písala o umývaní auta doma? Písala som o ručnej umyváre a o klasickej autoumyvárke, kde sedíš v aute.
@anonym_e20232 tie už ani nie sú 👀. Všade pribúdajú ručné. K 🍓🍓 sa nevyjadriš?
@viestta Ano, raz som to zazila. Malicke lokalne Tesco, rano cca 6:30. Ja by som si to ani nevsimla, keby tam isty pan s borovickou nezacal kvoli tomu robit bordel. Asi 7 ludi cakalo na samoobsluzku, len on chcel obsluzit. Po predavacke ani chyru, ani slichu. A ked sa po case dostavila, tak sa ohradila, ze vsetky samoobsluzne su v prevadzke, nech si nablokuje ako ostatni.
A tiez som videla video zakaznika z Tesca, kde nebolo jedinej normalnej pokladne v prevadzke.
Pri vsetkej ucte, este su miliony situacii, ktore si nezazila, miliony veci, ktore nevies.
@katarinaba ja som zažívala samoobslužne v UK, už pred 18timi rokmi. Hlavne v noci. Celé Tesco pre mňa 😁
Dúfam, že všetci tí, ktorí sú proti samoobslužným pokladniam, úspešne ignorujú aj samozber jahôd, hrachu, jabĺk či marhúľ, alebo samoobslužné umyvárne. Nie sú tam predsa na brigáde, sú zákazníci! A neodovzdávajú knihy do biblio boxov, aby knihovníčky neprichádzali o prácu. Niekto zámerne vyrobil úplne zbytočný problém, vypustil ho do éteru, o chvíľu sa stal virálnym a ovečky na sociálnych sieťach bez rozmýšľania zdieľajú. A nie, samoobslužné pokladne mi neprekážajú, využívam ich.
@klariska1 ked mas samozber tam mas za to lepsie ceny .. v obchode nie ;) kazdopadne ja som za- ide to na nich rychlejsie a nemam s tym problem ...
Vyuzivan vsetko co mi setri cas teda aj samoobsluzne pokladne. Skener je top vymysel v potravinach.
@katarinaba este som nezazila ze by v obchode kde su samoobslune pokladne nebola pokladna s obsluhou. Ty ano? S ostatnym co si napisala suhlasim
@viestta v Lidli v Michalovciach. V júni 2025. Prišla som na otváračku a iba samoobslužné pokladne a jeden chlap ktorý ich mal na starostí. A kopec ľudí lebo sa začínala štvrtková akcia
@katarinaba zase alkohol by mal potvrdiť predavac kvôli veku.
mne vyhovuje scanner a kde nie je, idem do samoobsluznej.
@janinah Ked som to pred vela rokmi videla v UK a u nas este nic take nebolo, tak som si hovorila ze wow, to je ake dobre, pridem, naskenujem, šup šup a vybavene. Niektori by sa mozno radi vratili k pultovemu predaju, kde obsluhuje potraviny predavacka a ucet zapisuje na paragon 🙈 ved to sa da vztiahnut na cokolvek, aj tie navratne flase do flaskomatu, tiez to tam ludia hadzu samy a kedysi bolo okienko kde tetuska preberala a rucne pocitala flase. Takychto prikladov sa da najst kopa, cize ideme hejtovat nieco co je pokrokovejsie a ulahcuje nam zivot, ano? Komu to nevyhovuje, nech stoji v rade na pokladnu a caka kym nablokuje tych pred vami a medzitym sa stiha porozpravat s kolegynou cez sluchatka
@anonym_77c9d9 ja by som sa veru rada vrátila k pultovemu predaju😅 ten paragon byt nemusi, ale rozčuľuje ma, že si obchody priratavaju straty za krádeže do cien, takže ja vlastne niekomu platím kradnutie. Rovnako nevidím žiadne zlacnenie za to ze zrušili kopu pracovnych miest pre predavačky a tie co robia, tak musia mat rýchlosť ako na závodoch.
@katarinaba zase alkohol by mal potvrdiť predavac kvôli veku.
@ria_sprout dokonca
Najradsej so skenerom (kaufland). Inak samoobsluznu jedine ak mam par veci, lahko oskenovatelnych.
Ak mam pecivo atd, co sa mi nechce hladat v tom menu, tak rad idem na normalnu kasu.
@janinah Nie, nebojkotujem a pouzivam vsade, kde sa da. Este viac mam rada, ak ma obchod aj scanner a nemusim davat tovar najprv do spinaveho kosika a potom na spinavy pult a aby to chytila predavacka svojimi rukami.
Tak som sa naucila za covidu a tak mi to vyhovuje doteraz.
Nikto netrpezlivy najma dochodcovia, mi nedycha za chrbtom a nebucha do mojho kosika alebo do mna. Predavacka, ktora nablokuje expresne na mna krivo nepozera, ze nestiham odkladat do svojich tasiek /to neznasam v lidli/.
takze za mna ANO, ANO, ANO..
@adri266 A to asi nevies ako sa to do predajne dostalo)))) ocividne kazda strana ma svoj kus pravdy. Kto si chce nablokovat sam, nech ma tu moznost. Kto si nechce blokovat sam,nech ho predajna nenuti a zabespeci na to ludi. Zavádzat zakaznika klamstvom,ze je to v jeho prospech, nieje pekne. Staci ze take klamstva pustaju denne politici.
@viestta u nás pravidelne v Tescu alebo v Lidli idú iba samoobslužné.
Vyuzivan vsetko co mi setri cas teda aj samoobsluzne pokladne. Skener je top vymysel v potravinach.
@natalka13 Ako to funguje so scanerom?
@sisaka áno, je to jeden z dôvodov, a aj to isté čo si napísala píšem v inom komentári. Keď budú mať vyššie náklady, budú ešte vyššie ceny a ľudia sa z toho už úplne poskladajú.
A mne to ten čas šetrí, nemusím stáť v rade, kde mi zozadu tetky s tým vozom dobre že nevylezú na chrbát
@bomba36 u nás je častokrát rad na samoobslužné dlhší ako na normalnu pokladňu. V jednom obchode (podobné Tescu) je väčšina pokladni samoobslužných a nemáš moc na vyber a tam sa stojí a stojí a stojí, lebo ako som pochopila, pre niektorých ľudí je to nejaká oddychovka a idú si svojim spomalenými tempom.
Ešte sa mi nikdy nestalo, že by mi “tetky”, či iné osoby “vyliezali” niekde. To by sme asi mohli zaradiť medzi nejaké lokálne špecifikum.
@katarinaba asi to bude tym, ze nechodim do obchodov ani skoro rano a ani neskoro vecer.

@janinah ja som za to, aby bolo na vyber. Lebo ja chodim nakupovat s dietatom a ten scaner je super. Syncek sa aspon nenudi a pomaha mi skenovat tovar, tak nam to lepsie prejde. A aj teraz v zime je to super, ze si dam tovar hned do tasiek a potom prehodim rychlo do auta a nemusi sediet dlho v zime v kosiku. A posledne plus pre mne je, ze pribpokladni som hned vybavena, lebo nemusim nic vykladat a nakladat. Ale zaroven chapem, ze nie kazdy je technicky zdatny a pre nich je lepsie ked idu platit k pokladni s predavackou.