icon

Obchod s rakvami

25. júl 2023

Dobrý deň, dlho som v SO nebola, ale včera, keď som sa po meste prešla, zaskočil ma jeden pohľad do výkladu, a to, čo v ňom bolo, som na tomto mieste absolútne nečakala.. rakva. Neďaleko autobusky, kedysi tam bola Ryba a čo potom neviem, ale teraz je tam obchod s rakvami. No už lepšie miesto si ani nevedeli nájsť.. ľudia, možno aj nejakí cudzí, turisti, vystúpia na stanici, vydajú sa smerom do centra a hneď, čo im padne do oka - obchod s rakvami po pravej strane. Nádhera.. Čakala by som to možno niekde bližšie k cintorínu, ale určite nie na tomto mieste. Skôr by sa tam hodila nejaká reštika, ale nie toto.. 🙁🙄 (Musela som to dať zo seba von, tak ma to trápilo, prepáčte.)

Strana
z3
lenkakravcova
26. júl 2023

My bývame vedľa cintorína. 😀 Mam zazmuriť oči keď idem okolo, aby som nemala výhľad do budúcnosti? 😄

kvetinka75
26. júl 2023

@lenkakravcova toto isté som chcela napísať. Čo takí čo bývajú vedľa cintorína? Ja som kedysi v práci mala výhľad priamo na cintorín. Ale nejako som to neriešila. Bol tam a hotovo. Aj do práce teraz chodím každý deň okolo cintorína.

kvetinka75
26. júl 2023

@lenkakravcova budúcnosť máme v podstate všetci rovnakú 😉

gabikaa96
26. júl 2023

Ja bývam kúsok od cintorína, vedľa neho sú 2firmy a rôzne obchody, napríklad aj s alkoholom. Akurát minule mi hovoril môj brat že to je dobrá názorna ukážka kde skončíš predčasne, keď ho veľa vypiješ 😂😀 a keď idem do mesta na námestie tam sú hneď dva pohrebníctva. Ale tak ja som sa v práci stretávala zo smrťou často,tak možno preto to beriem tak že je to bežná súčasť života.

marsmykkok
26. júl 2023

@aniele
@kvetinka75 Tak už sa zvyknú dávať nápisy skôr neutrálne-napríklad tu odpočíva rodina Nováková, aj skrz toho, že pomníky drahé, miest hrobových málo a nik nevie, čo bude. Ak si dá vdova vedľa svoje meno, nevie, či sa napríklad jej dcéra nerozvedie (teda neurobí manžel im hrob spoločný), nezomrie skôr ako ona a či tam vedľa muža nepôjde dcéra a ona do muža... Ale nevidím zle, ak sú peniaze, strácajú hodnotu, pomníky stále hore idú, treba si dať urobiť. Lebo za 2000 eur majú hotovo a rodina nemá starosti. Keby o 20 rokov umrú a rodina zdedí 2000 eur, ten pomník bude stáť aj 7000 možno a 5000 budú musieť dať zo svojho.
@moonlight1210 no páliť sviečky by som asi nepálila na hrobe, kde nik neleží. Ale tak ked sa im to tak páčilo, tak ich vec.

katka0123
26. júl 2023

@moonlight1210 tiez si myslim. Kvety, sviecky... to je nieco oku lahodiace. Truhla je bytostne ostra.

basska_b
28. júl 2023

V Bratislave je tiez pohrebna sluzba 100 metrov od hlavnej autobusovej stanice

betulinka1
28. júl 2023

My mame oproti firmy ORL doktorku a hned vedla pohrebníctvo. Nepride mi to divne.

pa_tricia19
28. júl 2023

Pracujem vo veľkoobchode s pohrebnými doplnkami (aj rakvy) +veľkoobchod kamenárstvo a teda prevádzky majú naozaj všade, či už kamenári alebo pohrebníctva... V RK dokonca priamo v centre majú kamenárstvo, alebo v Trenčíne v centre majú pohrebku..nevidím na Tom nič divné, snáď len to, že ide o tú dostupnosť 🙂 hlavne pre starších ľudí .

lessiie
28. júl 2023

Co ja viem? Viem presne kde to v SO je ale nikdy ma nenapadlo to riešiť.

brunet89
28. júl 2023

nuz ked ta len toto trapi😄ja nevidim na tom nic zle. Kazdy raz umrie tak neviem preco to tak tabuizovat.A myslim ze stanica nie je nejake luxusne miesto ze by sa tam oproti nemohlo nachadzat pohrebnictvo.
Ale pobavila som sa🤣🤣🤣

vojtovicka
28. júl 2023

Nemam rada typ komentara ktory nesuvisi s otazkou ale v tomto musim. Turisti v Sobranciach? 🤣🤣🤣

gagik
28. júl 2023

Turisti v Sobranciach?🤦‍♀️

jamabe
28. júl 2023

My máme cintorín priamo na nasom sidlisku. A hneď vedľa cintorina je DSS.. 🤷

veronicka88
28. júl 2023

@gagik napr v takých sobranciach máš perfektnú liečivú vodu v zavretých kúpeľoch....je tma krásna prechádzka.nedalo máš nádherné malé Slovenské more (Beňatina)so ZIPLINE.....nevidím na Tom nič vtipné....nezastavam sa žijem vo veľkomeste ale treba si vidieť trošku ďalej od nosa....

K otázke...je to len predaj...ako každý iný...a realita...

poppy22
28. júl 2023

ja ani neviem,kde sobrance su😂 ...my v nz tiez mame pohrebnictvo oproti nemocnici....pozri,pokial nebudu v letakoch akcie na truhly,tak nevidim na tom nic extra...nieco od kauflandu akcia-2+1 zadarmo😂...a-ono to v podstate nie je nic poburujuce-naopak,je to uz skoro luxusny tovar...takze ked je to na ociach,tak je to dobra pripomienka-nasetrene uz mas? pretoze clovek nikdy nevie dna...😉😎...

andra77
28. júl 2023

@mamatroch 😀

zuzulka558
28. júl 2023

Naši majú pohrebnictvo skoro vedľa seba o 4 domy ďalej 🤷‍♀️ keď nakladali truhlu bola otvorená a aj oblek v obale no nejak ma to nesokovalo aj my tam raz skončíme,,, mama to brala napr z humorom keď jej zistili niečo ale dostala sa z toho ze aspoň to nemá ďaleko sama sa tam doplazi 😂 umierala 2 mesiace teraz ma energie až až

dager
28. júl 2023

@janetinka27 ja si to viem predstaviť, s takou 0ekne oblečenou figurinou a kvetinovou oblohou 🤔

akiana
28. júl 2023

No jezisko moj milostivy, mas ty problemy…

elvia
28. júl 2023

@walentina7 tak pohreb je u nás v prvom rade nechutný a morbidný biznis ,ryžovačka. Prvý krát som si to uvedomila ked som na cintoríne uvidela vycapený papier jedného pohrebnictva že akcia na truhly 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

slovakboy
28. júl 2023

My nechceme nič vedieť o smrti ako keby bola tabu. Niekedy je možno lepšie sa naň pripraviť. V minulosti niektoré mníšske rády mali na stále lebku aby si vždy uvedomovali svoju smeteľnosť. V Nemecku vo Würzburgu bol kedysi sexshop hneď oproti kostolu. Nechcelo sa mi veriť. Neviem možno to niekomu aj vadilo ale väčšine asi nie.

mergimar
28. júl 2023

@lubkavargova1 Tento obchod, konkrétne pohrebníctvo je tam len nedávno. Max.1 rok. Predtým v tejto budove bol miešaný tovar, ešte predtým mäsiareň dlho a predtým neviem. Odkedy tu bývam- 10 rokov, je tu pohrebníctvo 1.x. Mm pochádza odtiaľ a nepamätá si že by tam bolo voľakedy pohrebníctvo.

blackcat8885
29. júl 2023

Naša bytovka je rovno oproti cintorínu cez cestu. Mame výhľad na cintorin viem o každom pohrebe. Bohužiaľ takto to postavili. Už si s mužom robime srandu že to nebudeme mať ďaleko jedného dňa 😐😄. Je to od veci cintorín oproti bytovke vedľa strednej školy a šport haly ale tak čo už

janinkajaninkova
29. júl 2023

Ty by si taky obchod navrhla v lese? 🤔

natalka13
29. júl 2023

Tak uz je toto aj na zltomsloniku na IG😃

Strana
z3