17 dní mi mešká menzes
Dobrý deň poraďte mi prosím
17 deň mi mešká menštruácia mala som ju mat 15teho júna ale nedošla uz pred 15tym dňom som začala mať taký pocit ako keby mala prísť ale nič stoho stále mam také pichanie pod bruchom .mam aj take príznaky ako je nevoľnosť únava každý deň ráno mi je zle s tým ze ma aj často preháňa aj malu potrebu mam takú častu robila som si na siedmy deň meškania tehotenský test a vyšiel mi pozitívny po par dňoch som si robila ďalšie dva a tie boli negatívne..mate s tým niektorá skúsenosť?ze ci je v takom skorom čase normálne aby jeden test ukázal tak a druhy tak ..k Dr by som šla aj hneď ale žijem v zahraničí a tu je to ťažko uz som ich poodvolavala asi 30 a všade ma odbijaju ze majú do decembra plne ..a neviem co robit na koľko pracujem a prácu mam dosť namahavu..ďakujem
Volali sme tam a povedali ze tam vraj môžu jedine sono urobiť a ze tam vraj tak skoro asi ani neuvidia nic ..týmto nás odbili a do toho má zmiatli aj tie testy ze dva vyšli tak a dva tak .volala som na Slovensko mojej Dr a ta sa ma len spýtala aké mam príznaky tak som jej povedala jej odpoveď bola ze tak to určite je tehotenstvo a ze to sa stáva pri testoch keď si ich robíme tak skoro ze to tak vychádza..ja som to potrebovala co najskôr od doktora aby som vedela co ako s prácou lebo v nedeľu keď som bola normálne som mala celú dobu kŕče a také bolesti cudne ale iba ten deň
Keď ti už 17dní mešká nie je to skoro na Slovensku je úplne normálne po 14dnoch meškania aby si šla na kontrolu. Ak to potrebuješ kvôli práci tak proste chod na pohotovosť, aj keď by nebol vidieť ešte plod vak isto bude vidieť.
@lucylliana ďakujem....no skúsim to tu dako dobojovat je to tu v nemecku troska komplikovane ako u nás...
@bariova12 urcite nemozu mat vsade do Decembra plno, mozno iba Kassenarzt, privat bude mat urcite termin. Ked tak chod do nemocnice na Schwangerambulanz alebo centralny prijem s tym, ze Ta nechcu nikde objednat a teda nech Ta riesia priamo tam. Myslim ze spravia odbery ba hcg ( to robia ba vseobecnom prijme), odoberu moc na Harnkontrolle a USG podla vysledku toho ostatneho. Nechce sa mi verit, ze tam neni volny Frauenarzt, tehotnu musia vziat. Ja zijem v Rakusku a do 2 tyzdnov som bola u gyndosa. Mam privat, nechcela som Kassen skrz to ake som mala predosle komplikacie. Ale bola som aj na urgente v KH a tam spravili prave odbery a potom ma poslali na usg k mojmu gyn. Tiez niekto musi byt z hladiska regionu zuständig ako FA.
@lucylliana tiez ak mas problemy tak snad ides k Allgemeine Arzt, cize vseobecnemu
@kiki68 tu je to tak proste ze najprv uprednostňujú tých svojich vždy sa spýtaju ci som už ich klient vravím nie a povedia mi len ze majú plné a hotovo ..no ja som kus ďalej ja som 14hod..zo Slovenska ďalej...ako ťažkosti nemám žiadne len tie tehotenské príznaky plus to ze mi to meska 17dni a to ze dva testy vyšli tak a dva tak a ja jedine co potrebujem len aby potvrdili alebo vyvrátili koli práci lebo ju mam dosť náročnú..a vieš ako to je keď človek nevie na com je nevie sa potom zariadiť
@lucylliana kvoli praci ju musi riesit prave gynekolog, ale myslim ze najprv moze Allgemeine vystavit Krankenstand na nieco nespecificke. Myslim dva tyzdne to keep take, ze poistovna na to nepozera. Tam musi byt nejaky Frauenarzt volny, nechce sa mi tomu verit, ze vsetci maju zahadne plno. Niekto musi byt zodpovedny za ten region bez ohladu na to, ci bol predtym klientom u nich. Slovensky gynekolog jej prd pomoze, lebo potrebuje nemecku matersku knizku vystavit. Cize musi tam v Nemecku ku gynekologovi. Na Slovensku je to jednak daleko a ak tam neplanuje rodit je to zbytocne. Autorka, neviem v akej oblasti byvas, ked tak mi napis a skusim pomoct cez mojich znamych v Nemecku.
@lucylliana tiez ma napadlo, obrat sa na organizacie pre tehotne, pomozu vybavit lekara. Tych organizacii je viacero
@kiki68 ďakujem pekne 😉už som to vyriešila ku každému som šla osobne a nepohla som sa kým mi nedali termín tak som si ho vybojovala na tento pondelok 😀človek si tu platí každý mesiac zdravotku 700€a napriek tomu im tu všetko trvá horšie ako u nás na slovensku ....na všetko len termíny chcú a cez telefón si ich robiť inak vás nepustia ani pred vchod..ale som im tam vysvetlila ze mi meškajú zenske veci už 18dni ze mam príznaky tehotenstva a ze dva testy mam pozitívne dva negatívne a potrebujem ako kazda žena vedieť na com je ci to není aj niečo horšie aby sa to včas zacalo riešiť
@kiki68 tak som už stracala nervy ja uz ako jedno tehotenstvo mam za sebou mam 5rocnu dceru pri nej som nemala nič žiadne príznaky prišli mi na to keď som bola už v štvrtom mesiaci ..a toto prišlo tak cudne 17dni mi meškajú a prídu mi tie príznaky až moc skore to točenie sa hlavy závraty nemôžem za celý deň nic zjesť preháňa ma a mala potreba je taka častá a tak ma tlaci ako keby som mala uz brucho po zem ..he..a ešte tie testy dva pozitívne dva negatívne no bola som stoho debil až som sa zľakla ci nejde o nejakú cistu alebo nádor a tak..preto som sa tu pýtala žien ci majú s tým skúsenosť ze dva testy tak dva tak ..lebo veľa ľudí mi vraví ze to ie moc skoro dva týždne ze je to normálne ze niekomu v takom čase ešte neukáže test nic dokonca ani doktor
@kiki68 to je nejaký debil ten doktor tak včera nic nevidel ledva zobral krv dnes sme volali za výsledky q vraj tehotná nie som ze mam asi cistu ale nechápem akú keď včera nevidel nic ...a ako ju mohol s krvi zistiť...a nechápem čo má cista spoločne s tým ze mi už 21dni mešká menštruácia všetky príznaky tehotenské aj testy pozitívne
@bariova12 no dost vela, cysta vie zvysit sj hcg a imituje potom tehu. Tiez v krvi vidia zvysene onkomarkery. Ale tie byvaju aj pri tehu. Ono v tele nieco rastie a na zaciatku je tazko odlisit, ci plod alebo nieco zakernejsie. Preto je dobre vypatrat, ze co sa deje, ci to je cysta a kde je. Niektore cysty da mozu uchytit aj o napr crevo. Kamoska mala medzi slepym a hrubym crevom a vajecnikom cca 8cm cystu, za mesiac rastla cca 5cm. U mna to bolo podobne, tiez podla krvi jemne zvysene parametre ako pre tehu a bola cysta, velmi rychlo rastuca a isla hned von. Uvidis co z toho bude, drzim palce
@kiki68 ano ja som mala uz milión krát cistu ale žiadne príznaky nic som nemala ani testy nikdy neboli pozitívne a ani menštruácia mi stoho nemeskala ..nikdy som ani nevedela ze to mam až kým do mňa nenarazilo jedno dievča malé a hlavou rovno do brucha tak hneď pohotovosť a potom operácia..
@sono2 ja tu zijem dva roky ale to bolo také raz tu raz tam ale teraz som sa už rozhodla tu ostat tak som si hneď aj zdravotku všetko spravila len som mala problém nájsť doktora nikde mi v týchto častiach nechceli dat termín lebo vraj plne tak som si to dobojovala tak som tam včera išla no aj som to olutovala sprostejsieho doktora som este v živote nevidela a to Nemci vravia ze sú lepší v zdravotníctve ako mi na sk ....ja som sa len cez telefón radila s mojom gynekologickou na sk predca mam u nej aj zdravotný záznam a ona vie viac na koľko tam ma všetko o mne

@bariova12 Choď na pohotovosť, tam ťa odbiť nemôžu.