8 týždňové bábo a možné tehotenstvo. Čo robiť?
dnes sa mi zdoverila kamaratka (ma 8 tyzdnove babo) ze ma podozrenie ze je o5 tehu.... nevie co ma robit , nemaju peniazky, muza vyhodlili z roboty, muz o tom nechce ani pocut ze druhe a ani ona velmi nie (toto prve maju strasne zle 10x za noc hore) test bude robit zajtra rano....pytala sa ma na nazor a veru ja osobne neviem co by som robila v jej situacii, a myslim ze radu typu nejako bolo nejako bude pocut nechce...
prosim vas, ako moze niekto napisat na 8 tyzdnove dieta, ze je zle???? to co je za mater? nehnevajte, ze sa uz takto vyjadrujem, ale 8 tyzdnove babatko nema este ani svoj rezim a nikto nema pravo mu hovorit, ze je zle dieta, len preto, ze sa mu zle spinka. co ak je hladne? alebo ho boli brusko? a ked nemaju peniaze a nechceli dalsie dieta, tak mali pouzivat ochranu. radsej asi si zmazte delu otazku, elbo tot je na psychiatriu.
ako rada by som sa s ňou vymenila.....
nooo ak by som mala ratat kolko krat vstaval nas maly ked mal 8 tyzdnov za noc tak sa nedoratam, resp.mozno rovnako ale kvoli tomu by som nevravela ze je zly...hmmm a co robit hlavne si rychlo spravit tehotensky test a dufat ze bude negativny....ale viem asi viem ako sa citi nam sa skoro podarrrrilo nestastne skoro to iste, a tiez mi nebolo vsetko jedno, ale tak nastastie neostala som tehotna...ale nad potratom som urcite neuvazovala....a ako povedal moj doktorrrrrrrrrrr dojcenie nie je antikontepcia...a co robit???no porozpravat sa s manzelom a v pripade ak bude tehotna najst nejake vhodne riesenie....
podľa mňa to môže byť aj planý poplach, ak je ozaj 8 týždňov po pôrode, tak pochybujem, že je to také jednoduché odhadnúť, že je tehotná
každopádne, správanie rodičov bolo veľmi nezodpovedné, a v podstate nechápem, o čom je táto téma
stať sa môže všeličo,,,,,v živote sa stávajú aj horšie veci ,a boli na to dvaja to zvládnu( ak je to pravda,že bude mimčo)
No ja teda neviem, ale ja som sa na prvý sex zmohla asi po 3 mesiacoch po pôrode... ked bábo má 8 tyzdnov a je tehotná, tak to je uz asi min. mesiac... to mi nejako nesedí...🙂
kde sa najedia 3, najedia sa aj 4... nech si ho necha...radsej sa nevyjadrujem dalej...najlepsia antikoncepcia je nespat s chlapom
Jeziiiiiiiiis baby, to co tu vlastne riesite 😕
8 tyždňové bábo doma-existenčné podmienky 0 bodov-takže to sú rodičia: myslia iba na seba,mne bude chvíľu dobre...ked suka nedá-pes neskočí,tak sa to vraví a ked dá...nech je teraz hrdinka.To je ale zodpovednosť! Pripadá mi to,ako keby ledva čakali kedy príde z pôrodnice aby si mohol manžel skočiť.Nechcem nikoho urážať,ale keby som v takej situacii a mám dieťa na svete,ktoré sa samé na svet nepýtalo-rozmýšlam ako ho zabezpečiť,ako urobiť aby bolo šťasné a nebudem hned rozmýšlať s tým čo máme v rozkroku! Nechať či nenechať je teraz dlhá báseň,ja by som si nechala ale urobila by som všetko preto aby sa mali obe deti dobre,keby si to dá zobrať ich existenčné podmienky sa raz môžu zlepšiť a možno raz by chcela druhé bábo a nemusí sa už podariť,ale radšej by som rozmýšlala nad tým či zostať s chlapom ktorý bez rozmýšlania hned po pôrode skočil ako na ...a ked sa dozvedel aké sú následky nechce ani počuť! To by ma viac nasralo ako to že som znovu tehotná....Treba aby porozmýšlala tak aby bolo jej aj dieťatku dobre.
Rada typu "nejako bolo, nejako bude" nechce počuť..., ale čo chce potom počuť alebo poradiť? Kde bol muž, keď ona možno otehotnela? Jeho sa to netýka? Veď bola krátko po pôrode a ani 6to nedelie nebolo dodržané. Mal by si odrodiť aspoň jeden jej pôrod, aby vedel či žena prežíva príjemné chvíle pri milovaní krátko po pôrode. Odkáž kamarátke, že ju ľutujem, ale tento problém za ňu vlastne nikto z nás nevyrieši.
tehu trva 9m a za taky cas sa moze situacia zmenit a aj nazory. Zaciatky su tazke, ale potom je babo len lepsie a lepsie 🙂 ...aspon u nas to tak je 🙂 Interupciu urcite nie, bude mat do konca zivota vycitky.
@ cikyta tak to je uzasna rada, dat dieta na adopciu, myslis aj nato dieta, potrat nie je tiez riesenie, ale adopcia tiez nie. CO to dieta ked sa dozvie po par rokoch ze jeho rodina neni rodina ze sa na nikoho nepodoba a bude sa trapit tym.
@ puskaruka tak ty mas tiez rozum, to ti kto povedal ze ked kojis nemozes otehotniet? Ved dole ti to funguje normalne aj ked nemas menstruaciu.
som 4 dni po potrate. V 12. tt muselo von, lebo mu nebilo srdiečko. Vtedy som si povedala, že obdivujem ženy, čo idú samy od seba na potrat. Ale je pravda, každý jeden potrat je individuálny. Toto babatko som mala vychovávať sama ako slobodná matka s hypo na krku. Jednoducho som si to rátala a finančne mi to nevychádzalo, tak som hľadala riešenia, ako to zvládnuť a NAŠLA SOM. Nikdy som ani len na okamih nepomyslela na potrat aj ked sa to stalo náhodou to moje otehu.
Takže pokiaľ tá žena s tým mužom má len finančné problémy, tak bych do toho šla. To je môj osobný názor, lebo peniaze boli, sú a budú. Presne ako sa tu píše vyššie, za 9 mesiacov sa toho môže veľmi veľa zmeniť.
Mňa skôr zarazilo, ako sa môže vlastný otec stavať k svojmu splodenému dieťatu, že ho nechce a pritom ženu chce.
po potvrdení "podozrenia" má iba dve možnosti buď si dieťatko nechá alebo si ho dá vziať............nie je o čom.............a to my ani nevieme čo s takouto témou............zlé dieťa,možná tehotnosť,nezamestnaný muž,žiadna ochrana,dieťa na ktoré sa netešia.........no fakt blbé....................nasilu dieťa si nechávať tiež nie je žiadna výhra......utajený pôrod......hniezdo záchrany.............dieťa má byť "ľúbené" nech je akékoľvek.. kľudné-živšie.........to sa nedá do obchodu kúpiť a potom reklamovať...................... 😒
No uz nic.Musia len rozhodnut aj ked to nie je lahke babanko by som si nechala. ja som sice 11 mesiacov po prvom otehotnela tiez neplanovane. vsetko boli na figu aj s pracou zo vsetkym ale na potrat by som nesla. a teraz si neviem predstavit ze by som ich nemala. je to tazke a bude to tazke ale dietatko je dar.
hmmm... nejako mi príde, že nie sú zrelí ani na to prvé dieťa. No a, čo by mali robiť? Užiť si ho, že ho môžu mať, tak isto ako si užívali 4 týždne po pôrode, že už to ide zase robiť ... 🙂))). Neviem, nejako mi to všetko nesedí 😀
Teraz uz s tym nic nenarobi. Podla mna je to skoro, ale stavaju sa aj horsie veci, ako mat do roka dve deticky. Ja osobne by som si babatko nechala. Ved ked som doma s jednym, tak mozem byt aj s dvoma. Veci bude mat predsa po prvom babatku, takze naklady na odevy nebudu skoro ziadne. Jedine bude treba zaobstarat kocik pre surodencov, ale ten sa da kupit cez bazar, takze tiez to nestoji majland.
To bolo z ekonomickeho hladiska.
A teraz hladisko eticke: Kto splodi dieta, mal by niest aj nasledky. Potrat je to najlahsie riesenie, zbavenie sa akejkolvek zodpovednosti (tym nemyslim riesenie pri zavazne chorych detickach). Babatko je dar, obrovsky dar, ktory nie je mnohym dopriaty a preto by sme si ho mali my, ktore to stastie maju, vazit.
Jej muz by si mal najst novu pracu a snazit sa zo vsetkych sil, aby to spolu zvladli. Ci je lahsie nehladat pracu a ist na potrat? Mozno pre neho ano. Zvladli to druhi, zvladnu to aj oni.
A baby, vy fakt este verite, ze ked dojcite, tak neotehotniete? 😀 😀 😀 😀 😀 Ja som si myslela, ze na to sa spoliehali len nase mamy a stare mamy 😀 Po svete beha deti, ktorych rodicia si toto mysleli. Ja niekedy nechapem, ze toto moze povedat mlada zena v 21. storoci. 😕
zakladatelka otazky uz ma vo fotoblogu, ze to teho sa nepotvrdilo 🙂 myslim, ze je nacase ukoncit tuto hroznu debatu 😔
vo fotoblogoch som našla ,že kamoška už vie že nie je tehotná 😉
No za jedno nechápu označení zlé dítě, označit díte za zlé bych pochopila když mlátí děti lopatkou po hlavě a doma po mě hází nože, nebo tak něco, ale říct o osmitýdenním dítěti že je zlé, protože se budí, to je docela kruté, s ohledem na to čím si miminko prochází 🤐 No a k tomu že je těhotná, hmmm gratuluji jí, to si po šestinedělí vrzla a hup je v tom, to se v dnešní době jen tak nevidí 😀 a na názor na co? Buď si případné miminko nechá, protože dle mého to co do financí nebude až tak brutální a jak známo těhotenství trvá devět měsíců, za tu dobu si manžel (předpokládám) práci bude hledat a i najde, takže co je dnes, nemusí být nutně zítra, medové by to rozhodně nebylo, ale zas osobně znám rodinu, která se po dlouhém trápení dočkala dvojčat a pak se jim nechtěně, neplánovaně podařilo a když dvojčatům nebylo ani pět měsíců, čekali další. Teď mají spíše trojčata, je to záhul, ale jsou šťastný (unavený jak hrom, ale šťastný). No nebo si dítě nenechá a půjde na potrat (vyhnula bych se jakýmkoliv morálním soudům, ty nikomu z nás nepřísluší 😉 ), tam je otázka za jedno, není to zadarmo, za druhé může se něco pokazit a nebude už moci mít další dítě, no a psychicky to taky ne vždy je snadné... Takže co vlastně chce vědět? Rozhodnout se musí ona, dle vlastních možností, vědomí a svědomí, my to za ní tady rozhodně nevyřešíme. Ale pro příště doporučuji poučit o antikoncepci po porodu, kojení to opravdu není 😎
tešiť saaaa🙂))))) 😵
Ahoj je pekné že chceš pomôcť kamarátke. V prvom rade ju upokoj a povedz nech nech si spraví test. V druhom rade dieťa je požehnanie je to vysada a treba si to vážiť. Koľko je žien čo nemôžu otehotnieť. Ja by som si ho nechala a ktovie možno raz jej to dieťa pomôže ako nikto. Manžel zmení názor keď jej bude rast bruško. Robotu si chlap nájde hravo horšie je to so ženami. Bude dobre a prajem jej zdravé dieťatko.pekný večer. 🙂
A podla coho ma podozrenie? Meska jej menstruacia? Vsak pravdepodobne sa jej ani nestihla obnovit, nie to meskat...
Tak toto je silna kava aj pre mna.Ja po porode som mala take ukrutne bolesti,ze som mala chut zabit manzela...a ani by si nedovolil sa ma dotknut a milovat sa,ked videl ako placem od bolesti.To je neskutocne,ze este v dnesnej dobe ziju tak nezodpovedny ludia a robia deti dobre,ze nie hned po prichode s porodnice.Ty kokos a takeho chlapa by som poslala kade lahsie,ked ani robotu nema a robi deti.
čo by som robila na jej mieste? ...Kúpila pekný, praktický súrodenecký kočiar... 😉
k príspevku @veronika2103 nechápem, čo je teba do toho, kedy kto robí deti. Zato, že ty máš nepríjemné a bolestivé zážitky, to tak ešte nemusí byť aj u druhých. 🙄

prepánakráľa,ide predsa o dieťa /ak sa teh.potvrdí/ a nie o nepohodlného psíka či vec 😒 nie je vojna,hlad,nie je skutočný dôvod na zabitie dieťaťa,neviem si predstaviť,že jedno svoje dieťa by som vychovávala,mojkala,bozkávala a druhé svoje dieťa by som "odhodila"