icon

Aké sú bolesti pŕs v tehotenstve?

milaada
18. sep 2012

Maminy,ktore ste mali na zacia.tehu bolesti prs ake to bolo?boleli vas len bradavky alebo cele prsia?Druhy den ma bolia ale neskutocne do mrchy este daleko test neukazuje ani len ducha....ale tie prsia mi nejdu do hlavy....

natalysb
11. aug 2016

@alison11 ajoj dakuj za odpoved 🙂 ja mam 6 dni do ms. A mna rano boleli neznesitelne. Aj ked priatela obijmem a pozabudnem sa hned sa odtiahnem. Presne mi to pripomenula porod pri synovi ked som rano vstala a na hrudniku som nemala prsia ale kamene :D tak dnes som mala taky pocit. Pichlava bolest na dotyk. Nehorazna bolest. Som v zahranici o par dni idem na svk tak asi zajdem na gyndu ak to neprejde

alison11
11. aug 2016

@natalysb Ozaj spomenula som si ,môže to byť ztoho že máš vyšiu hladinu prolaktínu čo spôsobuje nalievanie a tuhnutie pŕs,ja som mala ten pocit rok po odstavení syna od kojenia a bola som na gynde dal mi lieky na zastavenie tvorby mlieka ale neužila som mala som ísť na odber krvi čo sa robí asi 2dc či tak nejako len jeden deň v cykle sa dá vziať na prolaktín krv,len nie som si istá zavolaj na gyn. možno by Ti vzali nato krv just včase ke´d budeš v Sk keď máš do ms len 6dní.

alison11
11. aug 2016

@natalysb Ja som už na krv potom nešla a neužila tie lieky lebo nato 2 dni akoby uťalo zmyzla bolesť a prestalo to tak som nepotrebovala už nič. 🙂

natalysb
11. aug 2016

@alison11 ale ja som po porode 6 rokov... myslis ze to s tym moze nieco mat?

djubka
11. aug 2016

Mňa neskutočne boleli celé prsia, keď som čakala poslednú dceru, nemohla som si ani podprsenku obliecť bez škrípania zubov od bolesti, ale asi po treťom mesiaci to prestalo, ale ak nie si tehotná tak navštíviť gynekológa, môže to byť aj niečo iné

natalysb
11. aug 2016

@djubka lenze ja mam uz tolko priznakov ze si myslim ze som tehu ze ma poraza lebo sa nemozem ani testnut lebo v nemecku maju jeden druh testov a testuje sa po vynechani periody... zimnicu mam nafuknuta pred ms bolesti pichanie v maternici husty natahivaci biely hlien a vela dalsieho a co sa tyka prs sa nevyjadrujem ani :/

djubka
11. aug 2016

@ladybirdie každé tehotenstvo je iné, tak ako deti, každé je jedinečné, aj pôrody sú nie rovnaké, držím palce

djubka
11. aug 2016

@natalysb navstiv odborníka, lepšie sa opýtať blbosť, ako prist neskoro

natalysb
11. aug 2016

@djubka dakujem velmi pekne 🙂

natalysb
11. aug 2016

@djubka idem na svk v nedelu pondelok som na slovensku tak zajdem pre istotu lebo som na praaasky

djubka
11. aug 2016

@natalysb len si choď, držím palce 😉

alison11
11. aug 2016

@natalysb Ten prolaktín majú niektoré zvýšené aj tie čo nerodili nikdy môže to mať hocikto ...hocikedy za život aj viac krát som v niektorom zdraví časopise tiež otom čítala a aj v mamaaja časopise bolo asi v 2008 roku v niektorom. Vpohodke sa spítaj gynekológa či by Ti nevzali na prolaktín krv,lebo máš naliate a boľavé prsia povie Ti ktorý to deň cyklu berú a objedná a na ober. Keďže máš ten 2d blízku aby si nepremeškala pre istotu,ja typujem že to bude to.

papricka33
11. aug 2016

@natalysb len mi tak napadlo, ze telo ženy sa po pôrode kompletne zregeneruje a dostane do "pôvodného stavu" po cca 6 rokoch. Vtedy je žena skoro ako prvorodička

katka1981
11. aug 2016

@papricka33, ja som pocula, ze po 7 rokoch je zena ako prvorodicka, no ale teda porod som mala super rychly a to mam deti so 7 rocnym rozdielom. Neviem si predstavit keby som rodila skor.

papricka33
11. aug 2016

@katka1981 ja mám deti s 12 r. rozdielom a malý bol na svete do 1h a 38 minút ako som sa zobudila na kontrakciu 🙂

katka1981
12. aug 2016

@papricka33, ty kokso, to je sila. Gratulujem 🙂 Nepovedali ti ze dalsie by z teba vypadlo? 🙂

papricka33
12. aug 2016

@katka1981 🙂 a to mal vyše 4 kilá, tak si vieš predstaviť. Rodila som melón cez nosnú dierku 🙂 kostrc ma mesiac bolela, akoby ma niekto nakopol kanadou do zadku 🙄 o hemoroidoch ani nevravím... jaaj, to budem chalanovi pripomínať dlho, aký je nedočkavý 🙂

katka1981
12. aug 2016

@papricka33, tak moje kuriatko sa narodil 38 + 1, tak bol mensi ako jeho sestricka, ja ani neviem ci som zatlacila 2x, mne ho nejak vytlacili. Mal 3350 a 50cm a ani nastrih ani nic 🙂 Moje deticky ma setrili pri porode

lenkadavid
16. aug 2016

Mi test stále negativ ale prosia vecie a boľavé bradky na dotik neverim na test už jebto len čistý marketing

alison11
16. aug 2016

@lenkadavid Ahoj,koľko Ti mešká?

lenkadavid
18. aug 2016

@alison11 10 dni už bradavky citlivé aj priberam ale test negativ stále

alison11
18. aug 2016

@lenkadavid Z testmi počkaj ešte 4-5dní potom by už mali ukázať.Pri prvom ani mne neukazovali prvé 2 týždne potom už hej.Držím Palce 😉

lenkadavid
18. aug 2016

@alison11 ale nemal niake vážne priznaky tie bradavky akurát a hladna a priberam mala som 51,9 a mam 53,5 nechapem vôbec

alison11
18. aug 2016

@lenkadavid A neposunul sa vám cyklus? Možno máte teraz ovuláciu,nuž počkajte tie 4-5dní a testnite, ak by nebol ani vtedy pozitívny zájdite k ženskému.

xixiximyxi
18. aug 2016

@lenkadavid ahoj ja mam to iste bolave bradavky a negativny test. Bolesti v podbrusku a citlivejsia som na pachy problem je Ze som v zahranici a netusim kedy pojdem k lekàrovi. .. Ms mavam nepravidelnu .

lenkadavid
18. aug 2016

@xixiximyxi tak mi slumame ešte ako a co dohodli sme sa že pockame ešte kus

lenkadavid
18. aug 2016

@alison11 ako ovulacia ikazovala pemred 4 dňami že je ovulke len kedy skonci acbabo chceme len neviem co mam robiť teraz testi stále negativ aj dnes nechapem tomu aj bolestivsom mala všetko a teraz dva dni nic neviem sama

alison11
18. aug 2016

@lenkadavid Ak si mala ovu pred 4 dňami tak potom to máš z ovulácie...lebo testy ukazujú 24-42hod pred.A ak by si zas mala uhniezdenie tak po 10dňoch Ti ukáže až pozitívne tehu test.ovulačný test skôr ukáže než tehu test ak si tehotná.Ak by bol ovu test pozitívny naďalej a neslabol by tak potom skús tehu test.

lenkadavid
18. aug 2016

@alison11 ovul test je tiež počas trhu aktív ?

alison11
18. aug 2016

@lenkadavid Ja som pri druhom tehu testovala prvý týždeň čo meškalo z ovutestmi a boli krásne silné čiarky a až vted yukázali aj tehu testy neslabli ovu testy ale silneli až boli veľmi silné 🙂 skús.