Ako sa prejavujú tehotenské nevoľnosti?
Prosim o skusenosti. Chcem sa opytat, ze aka je to nevolnost, ci taka ako pri viroze, ze aj krce v bruchu, nafukovanie, alebo "len" zaludok na vode. Mam take skor, ze nechutenstvo, tazobu, vygrgavam. Mne to skor pride ako taka mierna viroza, nezvracala som, este ani menzes nemeska, som 21.den cyklu, co je asi skoro na priznaky. Len toto ma zaujima, ze ako ste to mali. Ci sa to da porovnat. Dakujem.
u mna sa vsetky priznaky tehotenstva dostavili az cca okolo 6-8 tt. Toto je este skoro na priznaky. Bolo mi tazko na zaludku cely den, napinalo ma zo vsetkeho, najviac z otvorenej chladnicky. pri dievčatach som zvracala, pri synovi nie, no tazoba na zaludku bola u vsetkych rovnaka
@anonym_autor u mňa každý deň nevoľnosť, ale nezvraciam . Občas nemám chuť jesť,ale musím inak mi je horšie keď sa nenajem . Sem tam lepšie sem tam horšie, niekedy ma odpáli rovno do postele na pol dňa a neviem ani fungovať. Ale u každého inak .
@anonym_autor Si chora. 21 den cyklu je na nevolnosti skoro. A inak, ani ziadne nevolnosti mat nemusis. Nie je to podmienka tehotenstva
@anonym_autor ty si v 21 dc ty este ani nevies ci si tehotna...
@anonym_autor ja som mala take ako ked sa vsetko toci, neustale zvracias, no ako keby po liekoch.
Ja som bola asi nejaky specialny pripad, pretoze mne zacalo byt zle asi az nejako v 6. mesiaci a iba vecer 🙊 Vacsinou byvaju ranne nevolnosti, mna trapili zas vecerne 😀
@anonym_autor ťažko povedať každá ma inak nevoľnosti .. ja som nemala žiadne iba mi všetko smrdelo a extrémne som bola unavená že som spala po stojacky .. som teraz 18 týždeň a nevoľnosti ako grcanie to vôbec nemám
Ja som bola asi nejaky specialny pripad, pretoze mne zacalo byt zle asi az nejako v 6. mesiaci a iba vecer 🙊 Vacsinou byvaju ranne nevolnosti, mna trapili zas vecerne 😀
@sabca99 tie ranne neznamenaju ze su iba rano 😅
Mne bolo zle. Aj som zvracala. Aj zaludok vselijaky. Ale teda ja som si na zaklade palenia zahy robila tehu test a veru mi uz aj zle bolo 🙈
Na 21. deň cyklu nemôžeš mať žiadne tehotenské nevoľnosti.
@anonym_8e075b No podľa mňa sú ranné, lebo sú ráno 😂
@sabca99 tie ranne neznamenaju ze su iba rano 😅
@anonym_8e075b Ranne nevolnosti sa odvodzuju od slova ráno a znamenaju nevolnosť po prebudení alebo v doobednajšich hodinach. Samozrejme nevolnosti moze mať zena hocikedy počas dna a v roznej podobe a intenzite. Spósobuju ich stupajúce tehotenské hormony a odozvy daneho organizmu na ne.
@anonym_8e075b Ranne nevolnosti sa odvodzuju od slova ráno a znamenaju nevolnosť po prebudení alebo v doobednajšich hodinach. Samozrejme nevolnosti moze mať zena hocikedy počas dna a v roznej podobe a intenzite. Spósobuju ich stupajúce tehotenské hormony a odozvy daneho organizmu na ne.
@anna777115 nie praveze to s ranom nic nema, ten pojem oznacuje skore tehotenske nevolnosti prveho trimestra, nespecifikuje len rano, ranne v tomto zneni znamena vcasne/skore 😊 vela zien je potom prekvapenych, ze im byva zle v iny cas dna a hlavne vecer. Ano, aj tie vecerne tazkosti totiz su “ranna tehotenska nevolnost”
Ale ved ja sama si myslim, ze mam asi crevnu chripku, daku slabsiu, lebo nezvraciam, iba mi je tak divno. Ale chcela som podebatit o tom, ze ci sa to podoba alebo nie. Ked som to este nezazila. Dakujem za skusenosti.
Moje ranné nevoľnosti trvali od rana do večera 10 mesiacov a dalsich 6 mesiacov som nemohla stále určite pachy cítiť... ale väčšinou tehotenske priznaky nastupujú od 5tt.
@anna777115 nie, "ranné"nevoľnosti sa neodvodzuju od slová "ráno",a mali by byť skôr označované ako rané alebo skoré v zmysle že sa vyskytujú najmä na začiatku tehotenstva, kvôli zvýšeným hladinam hormónov a celkovej zmene v tele na začiatku gravidity,teda naozaj môžu byť behom celého dňa aj v noci.
@anna777115 nie praveze to s ranom nic nema, ten pojem oznacuje skore tehotenske nevolnosti prveho trimestra, nespecifikuje len rano, ranne v tomto zneni znamena vcasne/skore 😊 vela zien je potom prekvapenych, ze im byva zle v iny cas dna a hlavne vecer. Ano, aj tie vecerne tazkosti totiz su “ranna tehotenska nevolnost”
@anonym_8e075b presne tak,skor by to malo byť označené ako skoré tehotenské nevoľnosti,lebo mnoho ľudí si myslí práve to,že sa vyskytujú ráno, pričom to vôbec nemusí byť pravda.
@anonym_autor zajtra začínam 26ty týždeň a doteraz som nezvracala 🙈 také veci, ako ťažoba na žalúdku, bolesť žalúdka, kyselina z jedál, pálenie záhy to prišlo možno tak pred mesiacom… keď to na mňa ale príde, je to dosť nepríjemne. Zo začiatku som ani nevedela, že som tehotná

@anonym_autor nedá sa to porovnať bol to nonstop pocit že mi bolo zle. Viróza prešla za pár dní toto prešlo po pol roku. Každá to ma inak ale. Držím palce aby ste nemali žiadne takéto veci.... Ale je to ozaj skoro mne začalo byť zle tak po mesiaci tehotenstva