icon

Ako vydržať a netestovať sa príliš skoro?

Dnes o 10:57

Ahojte dievčatá. Snažíme sa neúspešne o dieťatko. Som unavená z toho hľadania čiarok, následného sklamania, falošnej nádeje. Chcem čakať či nepríde menštruácia a ak nepríde, tak sa testovať až vtedy. Problém je, ako to vydržať? Ja mám nutkanie sa otestovať v čase, kedy viem, že by už bolo slabú čiarku vidieť ale dobre viem, že to nie je rozumné. Ako to neriešiť? Normálne vám závidím, ktoré to absolútne neriešite a iba sa otestujete v čase, kedy menštruácia mešká. Poradíte niektorá?

simca115
Dnes o 11:02

@anonym_autor Jedine čo môžem poradiť je že pokiaľ nechceš byt sklamaná netestuj sa skoro . Radšej počkaj keď ti meškajú tam je istota väčšia ..

anonym_adf946
Dnes o 11:03

@anonym_autor myslim ze drviva vacsina to tak robi... je to nutkanie.. ja za mojej ery som mohla byt tvarou tehu testou s ohladom na spotrebu... kto to neriesi je skutocne ten, ktory dava tehotenstvu volny priebeh- v pripade napriklad druheho dietata bude- ok, nebude- tiez ok... odporucam vsak netestovat skor ako 10DPO pri potvrdenej ovulacii , hoc som sama testovala urcite aj od 8meho

autor
Dnes o 11:06
@simca115

@anonym_autor Jedine čo môžem poradiť je že pokiaľ nechceš byt sklamaná netestuj sa skoro . Radšej počkaj keď ti meškajú tam je istota väčšia ..

@simca115 ano, presne preto chcem čakať. Ja to racionálne všetko chápem. Len stále mi v hlave hovorí hlas že veď sa otestuj, už by si to mohla vedieť… ale som odhodlaná čakať, len je to strašne ubíjajúce

autor
Dnes o 11:08
@anonym_adf946

@anonym_autor myslim ze drviva vacsina to tak robi... je to nutkanie.. ja za mojej ery som mohla byt tvarou tehu testou s ohladom na spotrebu... kto to neriesi je skutocne ten, ktory dava tehotenstvu volny priebeh- v pripade napriklad druheho dietata bude- ok, nebude- tiez ok... odporucam vsak netestovat skor ako 10DPO pri potvrdenej ovulacii , hoc som sama testovala urcite aj od 8meho

@anonym_adf946 ja som sa tiež v tomto čase ale zažila som si falošné čiarky preto sa chcem testovať až v čase, kedy mi tá čiarka doslova vybije oči. A navyše mne vždy príde menštruácia do 13-14 dní od ovulácie. Sledujem si ju, viem kedy ju mám. Takže by som aj vedela, že ak mám pozitívny test a ms neprišla, tak sa môžem tešiť.

simca115
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@simca115 ano, presne preto chcem čakať. Ja to racionálne všetko chápem. Len stále mi v hlave hovorí hlas že veď sa otestuj, už by si to mohla vedieť… ale som odhodlaná čakať, len je to strašne ubíjajúce

@anonym_autor ja som testovala tak asi tri razy v živote vždy to bolo sklamanie .. keď som bola tehotná tak to bolo až 9. deň meškania

maryetta
Dnes o 11:21

Mam za sebou 4x tehotenstvo. Prvykrat som testovala ked ms meskala tyzden.
Pri druhom tehu 2dni pred ms.
Pri tretom asi 2-3dni meskania. A pri poslednej 5.den meskania ms.
Skor aj ked som si mohla mysliet cokolvek, bolo by to aj tak zbytocne.
Kusok pusti hlavu-i ked ano chapem ze ta chtivost je silna.... no mozno prave to ze si vnutorne pod istym stresom, tak to "brzdi" cele tvoje vnutro... s moze to mas suvis aj s tym ze sa momentalne nedari....

marianarem
Dnes o 11:26

@anonym_autor Tak ide o to, co je pre teba horsie - cakanie na ms bez testovania, alebo testovat, vidiet naznak ciarky a potom az do ms dufat a pripadne byt este viac sklamana. Ak je horsie to cakanie, tak testuj, no a co, vsak tym nikomu neskodis.

autor
Dnes o 11:27
@maryetta

Mam za sebou 4x tehotenstvo. Prvykrat som testovala ked ms meskala tyzden.
Pri druhom tehu 2dni pred ms.
Pri tretom asi 2-3dni meskania. A pri poslednej 5.den meskania ms.
Skor aj ked som si mohla mysliet cokolvek, bolo by to aj tak zbytocne.
Kusok pusti hlavu-i ked ano chapem ze ta chtivost je silna.... no mozno prave to ze si vnutorne pod istym stresom, tak to "brzdi" cele tvoje vnutro... s moze to mas suvis aj s tym ze sa momentalne nedari....

@maryetta ja si to uvedomujem, no je veľmi ťažké pre mňa vypnúť. Celý cyklus v podstate nič neriešim. Normálne si užívame. Nie, že iba “plodíme dieťa”. No príde tento čas testovania sa a na nič iné nemyslím.

autor
Dnes o 11:29
@marianarem

@anonym_autor Tak ide o to, co je pre teba horsie - cakanie na ms bez testovania, alebo testovat, vidiet naznak ciarky a potom az do ms dufat a pripadne byt este viac sklamana. Ak je horsie to cakanie, tak testuj, no a co, vsak tym nikomu neskodis.

@marianarem to ťažko povedať. Najprv bolo asi najhoršie pre mňa čakať. No keď som si zažila falošné slabé čiarky, kedy som sa pomaly tešila a potom nakoniec nič tak to bolo určite horšie. Najradšej by som bola keby to dokážem neriešiť a príde menštruácia tak príde, nepríde, tak sa otestujem a budem vedieť.

marianarem
Dnes o 11:38
@anonym_autor

@marianarem to ťažko povedať. Najprv bolo asi najhoršie pre mňa čakať. No keď som si zažila falošné slabé čiarky, kedy som sa pomaly tešila a potom nakoniec nič tak to bolo určite horšie. Najradšej by som bola keby to dokážem neriešiť a príde menštruácia tak príde, nepríde, tak sa otestujem a budem vedieť.

@anonym_autor Tento pristup sa ale neda nejako vnutit, zeny, ktore to beru lezernejsie, su bud od prirody take povahy, alebo zmenia pohlad na vec po dlhsom trapeni, ked na to dozreju. Ziadna to podla mna neprestala prilis riesit, lebo jej to niekto poradil. Ja som napr. nikdy pred ocakavanou ms netestovala, ale to preto, ze som pomerne racionalna a zdalo sa mi, ze je to zbytocne, lebo bud tam nebude nic, alebo maximalne slaba ciarka, ktora nemusi nic znamenat. Mne toto stacilo na odradenie od testovania. Ale kazdy je proste iny.

nikushka8
Dnes o 11:39

Poradim ti, nemaj doma testy a ziadny nekup, kym nebude meskat a hotovo. My sme sa 3 roky snazili o dieta, takze viem, ze je tazke cakat, kym test teoreticky uz moze ukazat. No testovala som len, ked sme boli po zakroku (iui a ivf), inokedy nemalo zmysel. Bolo priserne tazke vydrzat na 10-14 dpo, ale da sa to. Paradoxne, ked som konecne otehotnela (prirodzene), test ma donutil urobit az manzel, ze sa mu zdam divna. Predtym mi nikdy nic take nepovedal.

nyusika
Dnes o 11:44
@anonym_autor

@anonym_autor vyhodit vsetky testy a kupit si az potom, ako bude vhodny cas na testovanie.
inak to proste nejde.
posobis racioalne, proste to das...ved nejde o dlhe obdobie.
zametsnej sa niecim, snad mas nejake konicky, zaluby...nieco, co ta bavi
ked nie - vymyski si nejaku cinnost - uprac byt, ako by to robil Monk, chod niekam na prechadzku, aj akzdy den
nieco upec...proste hocico

biglovemom
Dnes o 11:47

Ale ved testuj,preco vydrzat? Ja zacala testovat 10dpo (ovulacia odsledovana u lekara ,doma pre istotu testami) aspon vies na com si🤷🏼‍♀️

autor
Dnes o 11:49
@nikushka8

Poradim ti, nemaj doma testy a ziadny nekup, kym nebude meskat a hotovo. My sme sa 3 roky snazili o dieta, takze viem, ze je tazke cakat, kym test teoreticky uz moze ukazat. No testovala som len, ked sme boli po zakroku (iui a ivf), inokedy nemalo zmysel. Bolo priserne tazke vydrzat na 10-14 dpo, ale da sa to. Paradoxne, ked som konecne otehotnela (prirodzene), test ma donutil urobit az manzel, ze sa mu zdam divna. Predtym mi nikdy nic take nepovedal.

@nikushka8 tiež mi to napadlo, že to takto urobím. Ale tým sa nič nezmení na tom, že na to budem stále myslieť.

autor
Dnes o 11:52
@biglovemom

Ale ved testuj,preco vydrzat? Ja zacala testovat 10dpo (ovulacia odsledovana u lekara ,doma pre istotu testami) aspon vies na com si🤷🏼‍♀️

@biglovemom lebo som mala falošné slabé čiarky, ktoré neznamenali tehotenstvo. Slabá čiarka je jednoducho neistá. Nie na 100% tehotenstvo. A nechcem už zažiť také sklamanie. Už sme sa tešili, že budeme mať bábätko a nakoniec žiadne bábätko nebolo. Ale zároveň to, čo hovoríš ty ma presne láka k tomu sa testovať skoro. Že veď prečo to nevedieť skôr, keď sa dá.

nikushka8
Dnes o 11:54
@anonym_autor

@nikushka8 tiež mi to napadlo, že to takto urobím. Ale tým sa nič nezmení na tom, že na to budem stále myslieť.

@anonym_autor mysleniu sa neda zabranit. Ale je rozdiel na to mysliet a realne zbytocne minat testy. Ak ho doma nebudes mat, nebude ta to lakat urobit ho skoro. Na psychiku je najhorsie vidiet zase len negativny test

autor
Dnes o 11:54
@nyusika

@anonym_autor vyhodit vsetky testy a kupit si az potom, ako bude vhodny cas na testovanie.
inak to proste nejde.
posobis racioalne, proste to das...ved nejde o dlhe obdobie.
zametsnej sa niecim, snad mas nejake konicky, zaluby...nieco, co ta bavi
ked nie - vymyski si nejaku cinnost - uprac byt, ako by to robil Monk, chod niekam na prechadzku, aj akzdy den
nieco upec...proste hocico

@nyusika ale máš pravdu. Navrhnem mužovi aby sme šli na túru. Pôjdem dnes vypratať celú skriňu. Ak by som náhodou otehotnela, tak ju už aspoň budem mať upratanú a budem mať na dlho kľud😆

natalka13
Dnes o 12:05

neuspech moze pramenit z tvojho stresu a prí´isneho chcenia.

simca115
Dnes o 12:05
@anonym_autor

@nyusika ale máš pravdu. Navrhnem mužovi aby sme šli na túru. Pôjdem dnes vypratať celú skriňu. Ak by som náhodou otehotnela, tak ju už aspoň budem mať upratanú a budem mať na dlho kľud😆

@anonym_autor No to tiež neni bohvie čo že čo ak budem tehotná nebudem môcť to a to - ja ti môžem jedine poradiť nemyslieť na to keď to príde uvidíš tu radosť 🍀

nyusika
Dnes o 12:06
@simca115

@anonym_autor No to tiež neni bohvie čo že čo ak budem tehotná nebudem môcť to a to - ja ti môžem jedine poradiť nemyslieť na to keď to príde uvidíš tu radosť 🍀

@simca115 ved nepise, ze to nebude moct robit.
iba to, ze bude upratana 🙂

autor
Dnes o 12:10
@simca115

@simca115 to nevravím. Ale pri prvom tehotenstve som prevracala celé dni, extrémne schudla a nevládala pomaly ani prejsť ku doktorke. Nemám istotu, že druhé tehotenstvo bude bezproblémové. Do toho sa musím starať o dieťa. Takže radšej budem mať takéto veci porobené v prípade, keby sa prvý trimester sotva pohnem z gauča ako minule. Nemyslela som to vôbec takto extrémne ako si to vykreslila ty.

autor
Dnes o 12:12
@natalka13

neuspech moze pramenit z tvojho stresu a prí´isneho chcenia.

@natalka13 lenže ja sa celý cyklus nestresujem. Príde to až v čase kedy už som tehotná alebo nie som. Už je len rozhodujúce či to test ukáže alebo nie. Nie v čase kedy sa “snažíme”. Vtedy som paradoxne úplne v poriadku a ani na to nemyslím, lebo viem, že to neovplyvním. Príde to len pár dní pred ms

simca115
Dnes o 12:16
@anonym_autor

@simca115 to nevravím. Ale pri prvom tehotenstve som prevracala celé dni, extrémne schudla a nevládala pomaly ani prejsť ku doktorke. Nemám istotu, že druhé tehotenstvo bude bezproblémové. Do toho sa musím starať o dieťa. Takže radšej budem mať takéto veci porobené v prípade, keby sa prvý trimester sotva pohnem z gauča ako minule. Nemyslela som to vôbec takto extrémne ako si to vykreslila ty.

@anonym_autor jaj ja že si to myslela tak že ak otehotnieš tak to robiť môcť nebudeš 😅 som to len nepochopila 🙂

autor
Dnes o 12:18
@simca115

@anonym_autor jaj ja že si to myslela tak že ak otehotnieš tak to robiť môcť nebudeš 😅 som to len nepochopila 🙂

@simca115 nie nie, len tak lepšie to mať dopredu porobené a potom už len oddychovať vrámci možností. Myslela som to tak, že si zamestnám hlavu a ešte aj odškrtnem zo zoznamu takúto činnosť, do ktorej sa mi nikdy nechce a bude kľud😄

anonym_e437b6
Dnes o 12:39

Skôr to bude pms, skús magnézium

natalka13
Dnes o 13:18
@anonym_autor

@natalka13 lenže ja sa celý cyklus nestresujem. Príde to až v čase kedy už som tehotná alebo nie som. Už je len rozhodujúce či to test ukáže alebo nie. Nie v čase kedy sa “snažíme”. Vtedy som paradoxne úplne v poriadku a ani na to nemyslím, lebo viem, že to neovplyvním. Príde to len pár dní pred ms

@anonym_autor to si myslis ty

autor
Dnes o 13:38
@natalka13

@anonym_autor to si myslis ty

@natalka13 snáď poznáš lepšie moje telo ako ja. Počas celého cyklu mi je to naozaj jedno, neriešim to, netrápim sa, nestresujem ani na to poriadne nemyslím, že sa snažíme. Príde to iba vtedy, kedy už môžem niečo vedieť. Mňa ani tak netrápi, keď mi príde menštruácia, len mi robí problém táto prehnaná zvedavosť v čase, kedy je výsledok testu nepresný.

biglovemom
Dnes o 13:58
@anonym_autor

@biglovemom lebo som mala falošné slabé čiarky, ktoré neznamenali tehotenstvo. Slabá čiarka je jednoducho neistá. Nie na 100% tehotenstvo. A nechcem už zažiť také sklamanie. Už sme sa tešili, že budeme mať bábätko a nakoniec žiadne bábätko nebolo. Ale zároveň to, čo hovoríš ty ma presne láka k tomu sa testovať skoro. Že veď prečo to nevedieť skôr, keď sa dá.

@anonym_autor ked je uspesne tehotenstvo je ciarka kazdym dnom silnejsia . Ked neni Alebo sa neuchytilo alebo „falosne „ ciarky (nemala som nikdy bola som 3x tehu)

autor
Dnes o 14:07
@biglovemom

@anonym_autor ked je uspesne tehotenstvo je ciarka kazdym dnom silnejsia . Ked neni Alebo sa neuchytilo alebo „falosne „ ciarky (nemala som nikdy bola som 3x tehu)

@biglovemom veď preto to nebolo tehotenstvo. Ukazal jeden test čiarku a zvyšné negatívne. Chybný test. Ale zbytočne som mala na tú chvíľku nádej a potom sklamanie.