icon

Asi ide o druhé tehotenstvo

nikka2222
22. aug 2023

Ahojte dievčatá … ani si neviete predstaviť ako sa mi ťažko píšu tieto slova …
Nebudem chodiť okolo horúcej kase …
Vec sa ma tak , že máme úžasne skoro dva a pol ročne dievčatko, ktoré ide teraz nastúpiť do MŠ a ja sa pomaly vrátim do zamestnania.
S muzom sme obaja aktívni ľudia - radi športujeme , cestujeme …nie sme domasedi. O chvíľu nás čaká sťahovanie.
Dnes som bola pri doktorovi, lebo mi osem dni mešká menzes ( ale povodne som šla na preventivku).
Ešte nebolo nič vidno na sone,zobral mi krv a mám prísť znova začiatkom septembra.
Ide o to,že odkedy mi meškajú si prechádzam dvomi fázami - obrovská panika,strach a slzy a potom príde druha vlna zmierenie s tým čo možno sa stalo.
Poviem pravdu - uvažujem nad oboma možnosťami -ostať tehotná aj prerušiť tehotenstvo( ak sa potvrdí).
Viete mi napísať vaše skúsenosti v podobnej situácii ake ste zažili? Pripadne ake je to s dvoma deťmi…
Prosím …nechajte si moralizovanie, pripadne osočovanie za to čo som napísala …
Je mi naozaj ťažko a veľmi ma poteší si s niekým o tom napísať A získať nejaky uhol pohľadu

Strana
z2
babulkomale
Odpoveď bola odstránená
nikka2222
autor
22. aug 2023

@zuzanockamt ja som rozmýšľala, či to napíšem, ale chcela som byt úprimná … ja mám tiež v okoli kamarátky, ktorým sa nedarí otehotnieť,alebo také čo matky ani nechcú byt a ďalšie také čo naozaj po prvom dieťati pripadne dvoch troch už potom siahli po tejto možnosti ak zistili že sú opäť tehotné ..je to život …
Viem, že je tu veľa žien , ktoré sa inak rozhodnúť nemôžu skrz náboženské presvedčenie a pod. Neodcudzujem …rešpektujem .. všetci sme odlišní a máme rôzne životy ..

luccija
22. aug 2023

A coho sa bojíš?financií, práce?staršia by isla do do škôlky a máš zase čas sa venovať mladšiemu dietatu.Niekedy je lepšie, keď sa to vyrieši same, lebo stále by bolo prečo áno, nie...druhé dieťa.
Uvidíš, keď to budeš mať potvrdené porozprávas sa s mužom a rozhodnete sa
koľko máš rokov?To je len sok ake by to bolo a pod ..rovnako dobre by si sa venovala dvom deťom aj, keď je veľký rozdiel mať jedno a dve.

mysiacik28
22. aug 2023

@nikka2222 ahoj. Toto rozhodnutie je len a len na vas. Co na to tvoj manzel? Dcerka uz je dost velka. Toto by podla mna uz nebolo take zle 🙂 preco si chces nechat a preco nie? Ak si myslis, ze nezvladnete dalsie dieta psychicky, financne, fyzicky, prerus. Dieta nie je nieco do coho sa treba tlacit ☺️

babulkomale
22. aug 2023

@nikka2222 ale ved ty sa aj tak rozhodnes ako ti vyhovuje, nikto by nesiel k tebe domov a nedaval ti prednasky.
Ale ked si napisala, musis rata s roznymi nazormi.
A ziadne osocovanie som tu nevidela. Vacsina ta povzbudzuje.

nikka2222
autor
22. aug 2023

@mamusa123456789 vieš ..to sú vsetlo také strachy z nepoznaného ..človek si povie, že prvé tehotenstvo je stres, ale aj každe ďalšie zrejme 🫣🤓a hlavne ..že ja ešte neviem isto , či je to potvrdené

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
akbara77
22. aug 2023

@nikka2222 a co takto rozmýšľať pred nechráneným sexom????to.ta napadlo? A napadlo ta ,ze zabijes vlastne dieťa preto, lebo sa ti to teraz nehodí?

nikka2222
autor
22. aug 2023

@akbara77 a čo tak zdržať sa komentára ? Kde máš napísané , že idem na potrat? Zapni si radšej rodinne prípady v telke a rozvíjaj tam svoje schopnosti

nikka2222
autor
22. aug 2023

@akbara77 a navyše ani nie je iste, že som tehotná, takže nabudúce radšej čítaj s porozumením, ak ti to samozrejme niečo vôbec hovorí ..ak máš potrebu len človeka osočovať a riešiť si svoje komplexy , tak prosím ..internet je na to ako stvorený …uzi si to ❤️🙏krásny deň …

nikka2222
autor
22. aug 2023

@zuzanockamt vieš ja som to napísala len že je to alo možnosť …nie že to ideme urobiť ..takže ma dosť mrzí, že sa tu toho hneď veľa žien chytilo a už to berú alo hotovú vec …ale škoda energie …aj ľutujem, že som sem vôbec písala …

luciah187
22. aug 2023

@nikka2222 tak to zial byva, ked clovek verejne napisu, su aj take aj onake komentare. Skus si z toho vybrat pre seba to pozitivne, lebo inak ti bude len horsie, a to by sme nerady

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
akbara77
22. aug 2023

@nikka2222 načo píšeš na verejne dostupný portál keď neznesieš iný ako svoj názor. Želám dobre rozhodnutia🙂 p.s.kondomy sa predávajú pri každej pokladni, pri zuvackach.

nevenka
22. aug 2023

Neviem, no...Mala som narocne dieta a poporodnu depresiu. Ledva som sa z toho spamatala, zistila som, ze cakame druhe. Do toho mi mamina oznamila, ze otcovi zistili rakovinu. Rozdiel mam 21 mesiacov. Bola som stastna, ze sme mali parik, bola ukazkove dieta ako z knizky - asi mesiac a potom zacali koliky, vresky, bola ako kliest a nepustila sa ma do 2 rokov. Syn bol ako medik, uzasne dieta, ktore ked slo do skolky v 4 rokoch, tak ani nezaplakal, ja som s kocikom a mladsou sla domov a revala som ako sprosta...a on vysmiaty od ucha k uchu. Po porode 6 mesiavov som dostala hypertyreozu. Ale dali sme to, skludnilo sa to. Preslo 5 rokov a prisiel covid. A s nim dalsie tehotenstvo a dalsie narocne dieta. Zase relaps choroby a v tehotenstve preeklampsia. Po zalieceni som cakala stvrte. A hoci sme to predychavali tazko, dcerka ma vysnivanu sestricku a je to dieta ako za odmenu. Ano, mala koliky, poplakala, ale napriek vsetkemu je to nas smejko. Preeklampsia prisla este skor a bola horsia, choroba hypertyreoza sa mi vratila. Ale verim, ze to dame a ze bude klud. Mame znova 2 rocny rozdiel.
To je tak v skratke.
Ked mas 2 a viac deti, zistis, ze laska sa nedeli, ale nasobi. A ked vidis aj tu lasku medzi nimi, tak sa Ti ide srdce roztopit.
Neviem si predstavit, ze by som ich nemala vsetkych.
Ano, narocne to je.
Ale tie deti sa naucia byt viac samostatne, ako ked jednemu davas "vsetko".
A popri detoch sice nestiham pracovat, ale kvaskujem, varim ceratve jedlo kazdy den, ideme von, este aj usijem a uhackujem nieco. A ked bude dcerka vacsia, ideme aj na vylety. Zatial nam nevydrzi dlho v sedacke v aute, takze dali sme len par km...
Vsetko sa da, ked sa chce. Za mna, nic nie je nad zivot dietata a to dalsie dieta Ti ukaze sice aj Tvoje limity, ale aj rezervy a zistis o sebe dalsie rozmery. Obohati Ta.

katuskamala1
22. aug 2023

Ahoj,
Syn mal 4r ked sa mi narodilo druhe, on bol bezproblemovy,druhe bolo narocnejsie. Oba boli dlho planovane a zazrakom splodene. Pri druhom som uz nemala tolko trpezlivosti,ide to i vekom.. Pomohlo mi nastupit do prace skor a teraz viem,ze kebyze sa vratim do prace hned po prvom,k druhemu sa tak skoro nedokopem. Tak som rada,ze mam deti vlastne za sebou a aj sa spolu vyhraju. Myslim,ze ani tehotna nebudes,ked ti 8dni meska a test biely. No poradim ti len prijat co ti zivot donesie a vnimat to ako to,co ti bolo sudene,to dostavas..

any_soj
22. aug 2023

@nikka2222 ahoj. Vidím, že tu už nemáš účet, a veľmi teraz nestíham písať, keď neviem, či si to ešte prečítaš. Každopádne my máme 3, je to jasné často náročné a často úžasné. Prvý syn je v pestúnskej starostlivosti, keď sme s ním mali súd o zverení (8 mesiacov po tom, ako k nám prišiel), už som bola tehotná v 5. mesiaci. Pýtali sa na súde, či ho aj tak chceme. Odpoveď bola jasné, aj keď to bolo s ním náročné (adhd). Nevedela som si predstaviť, ako zvládnem jeho skoro 2 ročného a novorodenca. Dedili ma konkrétne veci, uspavanie, on ešte čiastočne s plienkami... Napadalo mi, že nezvládam a nechcem ani jedno dieťa, nieto dve, spätne hodnotím ako depresiu. Dcéra nakoniec zomrela v 38.tt. Veci, ktorých som sa bála, že ako zvládnem s dvoma, sa u neho vyriešili samé, zrazu začal lepšie zaspávať, odplienkoval sa,... Uvedomila som si, že musím žiť prítomnosť. Nie sa báť toho, čo bude a ako budem zvládať - lebo za prvé neviem, ako to reálne v danej chvíli bude a za druhé silu mám vždy len na prítomnu chvíľu, nie na všetky možno a čo ak. Odvtedy máme ďalšie dve deti a som naozaj šťastná... Poznám okolo mňa aj kopu rodín, čo majú detí viac, 4, 5, aj 6. Takže - ak toto budeš čítať, a budeš mať chuť, kľudne mi napíš. Môžme si aj zavolať ak by si chcela vykecat svoj stres a strach a radosť a všetky zmiešané pocity. Prípadne ti viem sprostredkovať rozhovor s kamošmi s viac deťmi, sú to veľmi fajn žienky, bez príkras a s láskavým realizmom pokecaju o tom, ako žijú s toľkými deťmi. A inak super je kniha Ako byť šťastná s 1,2,3... deťmi. Píše to neskutočne akčná španielka s 18 deťmi. Je to vtipné a akčné a ponúka praktické tipy ako si vytvoriť systém a pohodu. Asi si ju znovu prečítam aj ja :D Vtedy sme mali ešte len jedného. Nájdeš s ňou isto aj rozhovory online, je fakt super. https://www.martinus.sk/?uItem=188747

babulkomale
22. aug 2023

@nevenka klobuk dole ♥️

moonlight1210
22. aug 2023

@nikka2222 ked som lezala par tyzdnov v nemocnici este ako tehotna (s moznostou, ze to nedopadne dobre), tak tam prisla mlada mama.
Mala jedno trojrocne dieta, ktore zacalo chodit do skolky. Ona uz mala pracu najdenu.
Vsetci traja zili v garsonke v prenajme a akurat sa tesila, ze konecne sa to zlepsi, lebo uz obaja maju pracu, vezmu hypoteku, konecne kupia byt.
A zistila, ze je tehotna. Zrutil sa jej svet, co teraz budu robit. Strasne, strasne, strasne to dieta nechcela. Zacala si vybavovat potrat.

V nemocnici sa ocitla v cca v polke druheho mesiaca po tom, ako zacala spontanne krvacat (vtedy o tehotenstve vedela asi tri tyzdne). V podstate to islo rychlo. Este v ten den potratila prirodzene a vzali ju na cistenie.
Ked sa potom na izbe prebrala, hrozne plakala. Lebo si uvedomila, ze to nechcela. Ze to bol len strach. Zeby to zvladli nejak. Ved by poprosila o pomoc trebars rodinu. Velmi si vycitala, ze ono muselo citit, ako velmi ho nechcu a hnevaju sa, ze im skomplikovalo zivot, ktory sa mohol konecne pohnut k lepsiemu. Tak ich radsej opustilo samo.

Tak sme ju utesovali, ze to nie je jej vina.

A myslim, ze u teba je to tiez len zmes obav, trosku neochota vzdat sa pohodlia, ktore uz mate zabehnute, odlozit zas o nejaku plany,… co si budeme hovorit, vsetci sme trosku sebecki. Ja som tiez pri kazdom dalsom uvazovala, ci sme museli do toho zas ist (i ked sme to planovali a chceli, ten moment pochybnosti a neochoty aj tak prisiel).

Myslim, ze to zvladnete a nakoniec sa budes aj tesit.

veronicka1901
22. aug 2023

@nikka2222 zasa ber to tak, že ak by náhodou, budeš mať odrodene a o pár rokov môžete frčať a venovať sa tomu, čo vás baví.
Chápem, ťažká neplánovana situácia, ale osobne si myslím, že tehotná nie si, myslím, že lekár by na sone už niečo videl.
Ja som plánovala dve deti a mám tri 😀.

luciah187
22. aug 2023

@nevenka mohla by som ti niekedy napisat?

svetlonos
22. aug 2023

@nikka2222
ahoj 🙂 myslim, ze by ti pomohlo vedomie, ze nebyt 200% tna je uplne ok. Ja ta uplne chapem. Tiez som si predstavovala aka budem po vsetkych strankach super mama a ... nie som. Myslis, ze ma ma moj syn zato menej rad? Nie.
Je uplne v poriadku, ked sa dcerke budes venovat zo zaciatku menej. Poskladate o jedno puzzle menej, namiesto vyletu mimo mesta pojdete na piesok ci irobite piknik v lese na luke. Ono su radi, ze su pri nas. Uz bude vacsia, pochopi to neboj. A zosuladite sa. Starsia bude v skolke a ty uvidis, ake bude babo. Potom ju mozes den, dva tyzdenne nechavat doma casom.
My mame starsieho syna cez 3 roky a dvojmesacne babetko. Nie je jednodu he zosuladit to zatial ake pomaly sa to aspom casovo ustaluje.
Starsi je nas ranostaj - 4:30 - 5:00 je uz fit s otazkou: maminka dobre ranko, si dobre vyspinkana? Ano alebo nie ale hm myslim ze asi ano ahoj🤣. Aj si sa takto odpovie. Mne by sa hodili vtedy zapalky, aby som oci otvorila. Vtej dobe vacsinou kojim. Potom idem ku nemu - caka v obyvacje a pekne sam sa hra. Minule o 4:20 hral na gitareca spieval Vela stastia zdravia 😂 celu pesnicku.
Tie skore rana mam pre neho cas. Citam mu knizky, hrame sa jym sa mimi nezobudi. Uz sa hneva, ked maly spi, lebo by ho mal najradsej stale pri sebe. Ked place maly, velky natiahne ruky a pivie - daj mi ho maminka prisim ta dobre? On chce ist adi ku mne aby sa upokojil 🙂 A ja ho zabalim a dam mu ho na ruky - s mojou pomocou, jasne. Je proste zlatucky ku nemu.
Ked maly spi, venujem sa starsiemu alebo spolu varime upratujeme.
System stale este hladam, presne casy zatial nemame, nie je to vzdy jednoduche. Napriek tomu som stastna, ze ich mam. Nie je uplne jednoduche byt voci obom 100% na a to je tu este aj manzel. Nuz, raz musi pockat heden, druhy aj treti 🙂
Nerob si vyciky, aj 30% bude plnohodnotnych 100 % pokial sa tak naladis. Teda to rozdelenie casu tvojho 🙂
Žiaľ, viac skusenosti ti povedat neviem, kedze sme len na zaciatku.
Drzim palce a vedz, ze dobru mamu netobi len 100% tne venovanie sa jednemu dietatku.

nevenka
22. aug 2023

@veronicka1901 my sme neplanovali ani jedno, ale tedaaa, akoze chceli sme "deti", ale nie nejako planovane. Nechali sme ich ale do nasho zivota prist. A mame 4.

@any_soj ano, toto si aj ja hovorim, s tym zitim pre pritomnost a strachovanim sa, co ak...Cakali sme stvrte, ked sme sa zmierili s tym nejak, tak zacal syn tak zle spacat, mal 19 mesiacov, ze som si hovorila, ci mi toto bolo treba a ako ja to idem dat s tolkymi detmi. A ked sa narodila mala, tak ako zazrakom vymenene dieta, vsade s ockom a ideme, tata, zacal spavat celu noc, zasla som.

A tak naaaahodou, dnes je den blbec a vynervovani sme u starkych z nich vsetci, najstarsi uz dostal sprda, lebo jemu este prislo cosi na celej situacii so vzdorujucim dietatom a dalsim 7,5 mesacnym vrieskajucim, cosi velmi vtipne. No a potom, ked zaspia a zachvat vzdoru prejde, dam do nosica najmladsie a uzivam si tu chvilu, ked na mne zaspi. A zvuk potoka a svrckov, sum listia a chladny vanok a na nebi vela hviezd. A dakujem za vsetko, co mam.

nevenka
22. aug 2023
maminkadeticiek
22. aug 2023

Pocuvaj ma robila si si ty vobec tehotensky test ci ani nie a len tak dumas?

any_soj
22. aug 2023

@nevenka ❤️

Strana
z2