icon

Čo ak budú dve bábätká?

janka855
30. jan 2015

Som tehotna ,posledna menstruavia 23.12.. Oplodnenie muselo prist po lebo manzel prisiel domov az 19.12 lebo pracuje v zahranici. Doktorka povedala ze plod je vadsi ze asi to bolo skor . Co ak je plod vadsi ze to budu dve deticky?

Strana
z2
sue
30. jan 2015

@janka855 trošku si hysterická, nie? 😕 snažíte sa o dieťa a zrazu ak by boli dve, tak to nezvládneš? ...a čo by si robila? Išla by si na potrat? Alebo by si sa toho jedného nejak zbavila? ...nie, mala by si niekoľko mesiacov na to, aby ste sa spoločne s manželom pripravili na to, že budete mať dvojičky a určite by si to zvládla ako milióny iných matiek dvojičiek 😉

Teraz je už neskoro plakať aj ak by si náhodou čakala dvojičky...

...to, či sú dvojičky sa dá zistiť buď z UZV (ale to nemusí byť zrejmé kľudne aj do 16tt, ak sa umne skrývajú...) alebo podľa hodnoty HCG 😉 odporúčam nestresovať, ale opýtať sa priamo svojej gynekologičky... náš drobák bol väčší o 9 dní pri prvom UZV a ani mi nenapadlo, že by tam mali byť dvaja - tvoja predstava je taká, že rastie rastie veľmi a potom sa v 9-10tt rozdelí na dve "normálne veľké bábätká" alebo čo? 😀

Udaj presný termín začiatku menštruácie, alebo presný termín ovulácie (neriaď sa len podľa pohlavného styku v čase ovulácie, ale celkove...) a hoď si to do googlu, uvidíš aké veľké by teraz malo byť tvoje dieťatko 😉 tolerancia je tam ale dosť veľká... Srdiečko už bilo?

janka855
autor
30. jan 2015

@sue ja som z dvojiciek ,tak preto som si mysllela ci nieje velky plod kvoli tomu ci niesu dve. Srdiecko uz bilo. Mam paniku z toho ci nebudu dve ty by si nemala ale ja mam. Ja som sa normalne pytala na vas nazor,ak ta to obtazovalo tak prepac.

sue
30. jan 2015

@janka855 vôbec ma to neobťažovalo 🙂 témy, kde sa naštvem, nečítam, tiež som sa len snažila úprimne poradiť a ukľudniť 🙂 už aj ak by tam boli dve, tak s tým nič neurobíš 🙂 ale dosť o tom pochybujem - doktorka by videla dve bijúce machuľky 😉 ale pre pokoj duše sa opýtaj na HCG, alebo si pozri v tehuknižke - tam by malo byť napísané 😉

janka855
autor
30. jan 2015

@sue tehuknizku este nemam. Ja byvam na dedine ,soferovat sa bojim tak uz teraz myslim na hluposti ako sa dostanem snimi ku lekarovi lebo s dvojkocikom to bude zlozite 😯 napada ma vsetko .

kafedame
30. jan 2015

Nemysli hned na to,čo bude a ako bude,lebo do budúcna aj tak nevidíš.Teraz sa teš z toho,že sa vám podarilo bábatko splodiť a nech to dotiahnete až do úspešného konca! Držím palce 🙂

ukulela
30. jan 2015

@janka855 nerob, prosim, paniku ... ked je vacsi - tak asi preto,lebo si dala zly datum ms. ak by boli dve, tak by ich bolo vidno (nejavili by sa, ze jeden vacsi) ... okrem toho - pises, ze srdiecko bilo - tiez si yslim (ale som laik) ze dve srdiecka by bolo uplne inac pocut ...
inac soferovat zacni, ci s jednym, ci s dvoma detmi, velmi ti to pomoze. inac ja by som bola za dvojicky vdacna 🙂
drzim palce, nech si ty aj babo v poho.

sakura77
30. jan 2015

veru,nerob paniku.🙂..moja segra ma malinke dvojky dievcatka a k tomu dvoch chlapcov starsich,muz chodi vecer domov a zvlada to perfektne.-)dokonca stiha cvicit,vari pre vsetkych bezlepkovu stravu a je spokojna,ziadna vystresovana teta! 🙂 takze neboj sa ,ak by aj boli je to len a len o to vacsia radost🙂 a soferuj a trenuj uz teraz,zide sa ti to ci pri jednom alebo dvoch.-)drzim palce🙂

1katkas
30. jan 2015

vies dieta je radost... a ked su dve tak este vacsia radost... vsetko sa da zvladnut ked sa chce, ja sa na tie moje tesim

ivca88
30. jan 2015

Mne je azdo plau ked to citam.... mam 21 rokov.., snazime sa otehotniet uz vyse roka a pol,..podstupila som kvoli tomu operaciu.. momentalne jem hormony aby so malsa cyklus namiesto 58 dni ..28 dnovy,.., no zrazu tyzden po menzesi krvacam a budem musiet jest estrogeny.... boh vie ci mam ovulaciu !!! ☹ ☹ ☹ ☹ nevies si predstavit co som.sa naplakala ...

A ty sa bojis se budesmat dve deticky ???? A ja modlim aspon za jedno kazdy vecer ...,

ivca88
30. jan 2015

Nechcem.na teba tlacit ci hovorit o nespravodlivosti... lwn chcem aby si sa tesila,... aj keby to boli trojicky

monicm
30. jan 2015

@janka855 pôvodne som chcela vysvetliť,ako si to myslela,ale evidentne je to zbytočné,nakoľko je záhada už (asi) vyriešená,takže si to užívaj,aj keby boli dve.je logické,že sa bojíš,ale budeš mať 9,no dobre už len 8 mesiacov na to,aby si si zvykla,ak by aj boli dve,človek je tvor prispôsobivý,ako sa hovorí,zvykne si aj na šibenicu 🙂 🙂 🙂

tova
31. jan 2015

@mszv v 5 mesiaci? v dnesnej dobe a modernymi utz? viac by ma nevidel.

tova
31. jan 2015

vy ludia este stale nesuhlasite aby sexualna vychova bola vyucovana na skolach? po precitani detskych otazok kazdy den na MK? mozem byt tehotna? ved polovica pouzivatelov MK ani nevie ako sa da otehotniet, kedy zacina menses, kedy sa pocita zaciatok tehotenstva...

cerez
31. jan 2015

Mne tiež pri potvrdení druhé tehotenstva dr. povedal, že je plod väčší o vyše týždňa ako som uviedla dátum poslednej ms. Celú dobu sa javil väčší a nakoniec som porodila o dva týždne skôr. Niekto má plod menší, niekto väčší, niekedy povedia, že má dieťatko maličkú hlavu ako je priemer a dieťa je stále v poriadku. Buď rada, že si v tom a užívaj si pohodové tehu.

janka855
autor
31. jan 2015

@tova hlavne ze ty si neaka mudra !

lauricka
31. jan 2015

prosim Ta, takto na zaciatku neries hned, tie sona su len priblizne. Co by si nezvladla dve? Maminiek, ktore su s dvojkami zvacsa same je vela a zvladaju to.

lauricka
31. jan 2015

inak ma pobavilo, ze uz riesis, ako sa dostanes s dvojkocikom k Dr. 😀 . Pamataj si, ze ak to pride, poriesis vsetko, clovek je tvor tvorivy. Akurat neviem, k comu je dobre to riesit teraz 😉

tova
1. feb 2015

@janka855 som, mam dvojicky.

mszv
1. feb 2015

@tova áno, tiež ma to šokovalo a v podstate som tiež už uňho viac nebola - nebolo treba, ale videla som, že ostal zaskočený aj on, ako sa mu to mohlo stať 🙂

mszv
1. feb 2015

@janka855 Väčšinou to býva obgenerácia - čiže nie ty, ale tvoje deti by mali mať dvojičky alebo dokonca do kríža - u nás v rodine mala len svokra súrodencov dvojčatá, inak nikto, čiže ja som to "chytila" po tete môjho manžela ☹ 😉

tova
2. feb 2015

@mszv nemohla si nic chytit z manzelovej strany,, predsa zalezi kolko vajicok sa spusti a nie kolko spermii oplodni vajicko, Tam stale prva vyhrava, ale ked sa pri ovu spustia 2 vajicka a 2 spermie ich oplodnia tak su dvojvajecne a zriedkavo sa jedno embryo rozdvoji a su jednovajecne. to bola asi nahoda ze sa vam tak podarilo, ved dnes hormony sypu vsade.

Strana
z2