Čo robiť, keď HCG je vysoké, ale ultrazvuk neukazuje gestačný vak?
Zdravím vás, bola som 21. 4. u lekárky 4. tyzden plus 4 dni (môye to byt aj menej), nakoľko mám pozitívny tehotenský test. Na ultrazvuku nevidela nič okrem nejakej minimálnej malinkej bodky a zhrubnutej sliznice. Vravela, že by už očakávala gestačný vačok. Chcela odo mňa HCG s tým, že keď bude nízke, je to v poriadku, a keď bude vysoké, je možné, že ide o mimomaternicové tehotenstvo, čo dúfam veľmi, že nie, a naozaj sa toho bojím.
Dnes som dostala výsledky a HCG bolo až 4500. Nemám žiadne krvácanie ani bolesti, ale vraj pri mimomaternicovom tehotenstve na začiatku nemusíš nič cítiť. Vravela, že si skôr myslí, že ide o začínajúce normálne tehotenstvo, ale ešte nevidela moje dnešné výsledky, ktoré som jej poslala.
Ja som nikdy tak skoro na ultrazvuku nebola a musím povedať, že tentoraz mi bolo zle ešte týždeň pred menštruáciou. Momentálne mi okrem tehotenských príznakov – únava a nevoľnosť – nič nie je. Čítala som, že veľa žien v tak skorom štádiu nemalo v maternici nič viditeľné, ale pri tak vysokom HCG?
Menštruácia mi mešká 8 dní. Podľa mňa ma po prečítaní týchto výsledkov bude lekárka ešte viac alarmovať.
Chcela som sem ešte doplniť jednu dôležitú informáciu. Mala som 3. 4. ovuláciu a 15. 4. implantačné jednorazové špinenie. Co som si cítala po implantácii HCG rýchlo narastá a u každej ženy inak. Mohlo sa stať, že mi prudko stúplo, ale tehotenstvo bolo vo veľmi nízkom štádiu – len 4 týždne a 2 dni – a preto bolo HCG vysoké, ale na ultrazvuku ešte nič nebolo vidno.“
@sylwi23 Nad 2000 hcg zvykne byt uz vidiet vacok. Treba verit, ze najblizsie sa uz ukaze vacok.
To mi vravela aj ona. Ale ak som bola len 4. tyzden a 2 dni na sone nemusi byt predsa nic vydiet podla mojich informacii a HCG môze ale prudko stupat aj ked som len tak skoro tehotna to HCG podla tabuliek mam v norme.
To mi vravela aj ona. Ale ak som bola len 4. tyzden a 2 dni na sone nemusi byt predsa nic vydiet podla mojich informacii a HCG môze ale prudko stupat aj ked som len tak skoro tehotna to HCG podla tabuliek mam v norme.
@sylwi23 Treba verit, ze je vsetko v poriadku 🙂. Uz jedine vydrzat do najblizsej kontroly.
Pri HCG 400 mi bolo vidno "ďibku" - sono po IVF v centre asistovanej reprodukcie. To som bola vlastne technicky 4 dni po termíne menzes. Dr. to bude teraz sledovať, budeš chodiť na odbery a sono, prípadne Ťa pošle na konzultáciu do nemocnice. Držím palce, nech je to len hanblivé embryjko.
Jejda sa bojím bola som ok ale teraz... Ja neviem cítala som ze niektorym zenam bol vidiet vak az 5.tyzden plus par dní a to len naznak. Ja som citala ze ak som mala naozaj uhniezdenie 15.04. co si myslim ze urcite ano sedí to aj ovuláciou tak po uhniezdení HCG prudko ide nahor individuálne u kazdej zeny. A prave preto mam vysoke HCG ale som uplne na zaciatku a preto to nevidno, ale mam z toho stres po dnesnych vysledkov som si neista
ultrazvuk robila 21.04 to by bolo cca 6 dni po uniezdeni. Ano aj ja som bola 4 dni ako mi meskal menzes a vravela ze vidi len nejaky malicky bodík ziaden velky vak tam este nebol vidno. Mozno je to nieco podobne ako si mala ty. Co com citala tak v nizkom stadiu nieje este vidno vak ze je to normalne...
Ono co som citala niektore zeny v tom istom stadiu môzu mat HCG 400 ale aj 4000 . No ja neviem momentalne mi vôbec nic nieje a citim sa ako v normalom tehotenstve tak verím ze to bude ok
Ono co som citala niektore zeny v tom istom stadiu môzu mat HCG 400 ale aj 4000 . No ja neviem momentalne mi vôbec nic nieje a citim sa ako v normalom tehotenstve tak verím ze to bude ok
@sylwi23 Ty uz toto budes mat 7 dietatko 🙂. Klobuk dole, obdivujem.
Dakujem❤ len verim ze to bude dobre velmi by som si t priala🙏. Práve si citam jeden prispevok jednej autorky co tu pisala mala HCG dokonca 17000 a bola 5 plsu 3 dni a tiez nic nevideli a nakoniec bolo ale vsetko v poriadku a mam aj babo.

Chcela som sem ešte doplniť jednu dôležitú informáciu. Mala som 3. 4. ovuláciu a 15. 4. implantačné jednorazové špinenie. Co som si cítala po implantácii HCG rýchlo narastá a u každej ženy inak. Mohlo sa stať, že mi prudko stúplo, ale tehotenstvo bolo vo veľmi nízkom štádiu – len 4 týždne a 2 dni – a preto bolo HCG vysoké, ale na ultrazvuku ešte nič nebolo vidno.“