icon

Čo robiť, keď HCG je vysoké, ale ultrazvuk neukazuje gestačný vak?

sylwi23
Dnes o 15:43

Zdravím vás, bola som 21. 4. u lekárky 4. tyzden plus 4 dni (môye to byt aj menej), nakoľko mám pozitívny tehotenský test. Na ultrazvuku nevidela nič okrem nejakej minimálnej malinkej bodky a zhrubnutej sliznice. Vravela, že by už očakávala gestačný vačok. Chcela odo mňa HCG s tým, že keď bude nízke, je to v poriadku, a keď bude vysoké, je možné, že ide o mimomaternicové tehotenstvo, čo dúfam veľmi, že nie, a naozaj sa toho bojím.

Dnes som dostala výsledky a HCG bolo až 4500. Nemám žiadne krvácanie ani bolesti, ale vraj pri mimomaternicovom tehotenstve na začiatku nemusíš nič cítiť. Vravela, že si skôr myslí, že ide o začínajúce normálne tehotenstvo, ale ešte nevidela moje dnešné výsledky, ktoré som jej poslala.

Ja som nikdy tak skoro na ultrazvuku nebola a musím povedať, že tentoraz mi bolo zle ešte týždeň pred menštruáciou. Momentálne mi okrem tehotenských príznakov – únava a nevoľnosť – nič nie je. Čítala som, že veľa žien v tak skorom štádiu nemalo v maternici nič viditeľné, ale pri tak vysokom HCG?

Menštruácia mi mešká 8 dní. Podľa mňa ma po prečítaní týchto výsledkov bude lekárka ešte viac alarmovať.

sylwi23
autor
Dnes o 15:50

Chcela som sem ešte doplniť jednu dôležitú informáciu. Mala som 3. 4. ovuláciu a 15. 4. implantačné jednorazové špinenie. Co som si cítala po implantácii HCG rýchlo narastá a u každej ženy inak. Mohlo sa stať, že mi prudko stúplo, ale tehotenstvo bolo vo veľmi nízkom štádiu – len 4 týždne a 2 dni – a preto bolo HCG vysoké, ale na ultrazvuku ešte nič nebolo vidno.“

anonym_82074b
Dnes o 15:58
@sylwi23

Chcela som sem ešte doplniť jednu dôležitú informáciu. Mala som 3. 4. ovuláciu a 15. 4. implantačné jednorazové špinenie. Co som si cítala po implantácii HCG rýchlo narastá a u každej ženy inak. Mohlo sa stať, že mi prudko stúplo, ale tehotenstvo bolo vo veľmi nízkom štádiu – len 4 týždne a 2 dni – a preto bolo HCG vysoké, ale na ultrazvuku ešte nič nebolo vidno.“

@sylwi23 Nad 2000 hcg zvykne byt uz vidiet vacok. Treba verit, ze najblizsie sa uz ukaze vacok.

sylwi23
autor
Dnes o 16:01

To mi vravela aj ona. Ale ak som bola len 4. tyzden a 2 dni na sone nemusi byt predsa nic vydiet podla mojich informacii a HCG môze ale prudko stupat aj ked som len tak skoro tehotna to HCG podla tabuliek mam v norme.

anonym_82074b
Dnes o 16:03
@sylwi23

To mi vravela aj ona. Ale ak som bola len 4. tyzden a 2 dni na sone nemusi byt predsa nic vydiet podla mojich informacii a HCG môze ale prudko stupat aj ked som len tak skoro tehotna to HCG podla tabuliek mam v norme.

@sylwi23 Treba verit, ze je vsetko v poriadku 🙂. Uz jedine vydrzat do najblizsej kontroly.

michaela329
Dnes o 16:03

Pri HCG 400 mi bolo vidno "ďibku" - sono po IVF v centre asistovanej reprodukcie. To som bola vlastne technicky 4 dni po termíne menzes. Dr. to bude teraz sledovať, budeš chodiť na odbery a sono, prípadne Ťa pošle na konzultáciu do nemocnice. Držím palce, nech je to len hanblivé embryjko.

sylwi23
autor
Dnes o 16:13

Jejda sa bojím bola som ok ale teraz... Ja neviem cítala som ze niektorym zenam bol vidiet vak az 5.tyzden plus par dní a to len naznak. Ja som citala ze ak som mala naozaj uhniezdenie 15.04. co si myslim ze urcite ano sedí to aj ovuláciou tak po uhniezdení HCG prudko ide nahor individuálne u kazdej zeny. A prave preto mam vysoke HCG ale som uplne na zaciatku a preto to nevidno, ale mam z toho stres po dnesnych vysledkov som si neista

sylwi23
autor
Dnes o 16:15

ultrazvuk robila 21.04 to by bolo cca 6 dni po uniezdeni. Ano aj ja som bola 4 dni ako mi meskal menzes a vravela ze vidi len nejaky malicky bodík ziaden velky vak tam este nebol vidno. Mozno je to nieco podobne ako si mala ty. Co com citala tak v nizkom stadiu nieje este vidno vak ze je to normalne...

sylwi23
autor
Dnes o 16:17

Ono co som citala niektore zeny v tom istom stadiu môzu mat HCG 400 ale aj 4000 . No ja neviem momentalne mi vôbec nic nieje a citim sa ako v normalom tehotenstve tak verím ze to bude ok

anonym_82074b
Dnes o 16:21
@sylwi23

Ono co som citala niektore zeny v tom istom stadiu môzu mat HCG 400 ale aj 4000 . No ja neviem momentalne mi vôbec nic nieje a citim sa ako v normalom tehotenstve tak verím ze to bude ok

@sylwi23 Ty uz toto budes mat 7 dietatko 🙂. Klobuk dole, obdivujem.

sylwi23
autor
Dnes o 16:26

Dakujem❤ len verim ze to bude dobre velmi by som si t priala🙏. Práve si citam jeden prispevok jednej autorky co tu pisala mala HCG dokonca 17000 a bola 5 plsu 3 dni a tiez nic nevideli a nakoniec bolo ale vsetko v poriadku a mam aj babo.