icon

Duch na teste 2

ejuska2586
10. jún 2017

Bez rypania a ohovarania...

sangre
25. mar 2018

@bibuska2 uprimne cim viac ma to kukam mi to pride jak nejaka ryha alebo co no neviem ci to povazovat za druhu / skus este spravit zajtra

sasa1983
25. mar 2018

Inak podľa mňa to s tými testami zas taká veda nie je . Pozitívny test=2 ciarky. Žiaden duch, ani ryha, ani ktoviečo.. Keď je test negat 10-12-14DPO, tak sa dá ešte o niečom uvažovať. Ak neskôr, tak jednoducho gravidita nie je. Podľa mňa tieto palickove testy úplne vyhrá nie sú. Odlišná vec je, keď žena má počas cyklu pohlavných stykov viac a je fixovana na konkrétny styk, kedy si myslí, že došlo k otehotneniu, ale mýli sa (lebo posunúta ovulaciu napr) a preto ráta s chybným číslom počtu dní od styku, napr.podľa nej je to 14DPO, ale v skutočnosti je to 5DPO A test je negat, ale ona tehotná je..

sasa1983
25. mar 2018

Keď si baba kúpi dobry test a ten si lúcidne spraví 14DPO a potom zopakuje 16-17DPO a je to negat, pricom hovorime len o jednom moznom pohlavnom styku, tak neverím, že je tehotná.

vyvka
25. mar 2018

@dada2610 posledny

dadus_ka
26. mar 2018

Test zo vcera z 5 dpo ale nezda sa vam tam slabulililinky duch?

bibuska2
26. mar 2018

@sasa1983 ahoj to na koho mislis ale ona je tehotna

hennyinnsbruck
26. mar 2018

@dadus_ka na 5dpo?nie....

dadus_ka
26. mar 2018

@hennyinnsbruck tak uvidime ci to je mozne 😄

dadus_ka
Autor odpoveď zmazal
sonazitnanova
26. mar 2018

@dada2610 môžem sa ťa spýtať do kedy sa má užívať ten dufaston?aj ja beriem od 16 dna

sasa1983
26. mar 2018

@bibuska2 akože modelovú situáciu celej tejto psychologickej hry na hľadanie duchov. Buď sú 2 ciarky, alebo nie sú. Ak sa robí test príliš skoro, je to o nicom. V centrách asistovanej reprodukcie odporúčajú si robiť test 13 (14DPO) a vedia prečo to robia. Pokiaľ vie žena oresne kedy mohlo dôjsť o otehotneniu, ten deň nerátat a od ďalšieho po 2t urobiť test a ten zopakovať za 2-3dni. Pokiaľ žena má xy pohlavných stykov, tak od posledného, inak je to hore dole nepresné. Nemá význam si robiť ten ešte príliš skoro, jedine v situácii, keď je žene vložené už embryo vo vyššom štádiu delenia..nie je to zložitá matematika.

rybka16
26. mar 2018

@sasa1983 Presne toto. Ešte by som podotkla, že celé to "duchovanie" je úžasný príklad tzv. confirmation bias (konfirmačné skreslenie): Žena si urobí test príliš skoro, "nájde" si tam náhodného ducha. Ak tehotná nie je a neskôr príde MS, žena si povie, že test bol zlý, že duchuje, že je nespoľahlivý, koniec príbehu. Ak tehotná je (a reálne jej to test potvrdí dvomi čiarkami až neskôr, príp. tehotenstvo potvrdí až lekár), povie si, že aký dobrý test, ukázal jej ducha už XY dní po ovulácii. Pričom je to stále ten istý prípad - testovala príliš skoro, test jej nemohol nič ukázať, ale akože si "našla" ducha - a rozdiel je len v tom, ako to vníma s ohľadom na skutočný stav veci, ktorý sa naozaj zistí až neskôr.

hennyinnsbruck
26. mar 2018

@dadus_ka to este neni Ani uhniezdene tak skoro... A nie aby hcg vylucovalo... Samozrejme Drzim palceky aby si tehu bola. Mne test zakazdym najskor 10 dpo ukazal...

nivea777
26. mar 2018

@dadus_ka 5dpo este ani nemusi byt vajicko uhniezdene,nema sa ake hch vylucovat

sasa1983
26. mar 2018

Baby, úplne najlepšie si aspoň veľmi vysoko orientačné pozrieť fyziológiu oplodnenia. Nemyslím to ironicky. Potom by ste si nerobili testy pár desiatok hodín po styku a zbytočne sa nenervacili, čím si prirabate stresové črevné problémy a celé je to o nicom.

dadus_ka
26. mar 2018

@hennyinnsbruck ani ked je test z vecera? Mohlo sa rano uhniezdit a trosku by uz vylucilo ale tak jasne nemusi byt 🙂 uvidime a diky 🙂

bibuska2
26. mar 2018

@sasa1983 presne aj podľa mňa je choré neustále testovať hľadať duchov už keby sme všetky boli tehu

sasa1983
26. mar 2018

Ale na druhú stranu si myslím, že kto tam chce vidieť čo chce (hoc aj obrazok), tak to tam nájde. Bude pozerať na ten test aj 2-3-4 hodiny a nepresvedči ho ani údaj, že viac ako 10min sa ten test nemá odcitavat. V tom prípade nech si kľudne test robí, veď zas taká cenová položka to nie je. Ale tak zas nemá význam si robiť tie testy viac ako do 17-18DPO. Takže ak niekto začne 5DPO, čaká ho náročných ďalších minimálne 10 dní, ale žena čo sialene túži otehotniet, spraví aj nemožné.

hennyinnsbruck
26. mar 2018

@dadus_ka urcite nie...po uhniezdeni trva kym zacne vylucovat hcg... Ked mas stastie mozes najskor 8dpo mini ducha mat... Ja som Raz ucitila 7dpo jednorazovu bolest v podbrusku (Ci to bolo uhniezdenie neviem) a ako som spominala az 10 dpo boli //. Nestresuj Sa, vyckaj aspon do 9dpo..

bibuska2
26. mar 2018

@sasa1983 a som trochu zmetena z toho testu

sasa1983
26. mar 2018

@bibuska2 asi si to už písala, prepáč, ak si nepamätám. Koľko si vlastné dní po ?

sasa1983
26. mar 2018

@bibuska2 ja by som napísala, že je to negatívne.

hennyinnsbruck
26. mar 2018

@bibuska2 negat a bud prepite alebo este neni suchy

dadus_ka
26. mar 2018

@sasa1983 ja sa nestresujem 🙂 testovala som len preto lebo mi v jednom cykle ukázalo 2x pozitivny test a aby som sa uistila ze plati ten druhy a nie ten prvý. Pretoze v tehotenstve zvyknú ovu testy ukazovat pozitivne ked je to tehu a baby z inej skupiny napisali aby som skusila test....takze nemusi byt vzdy za tym to, co si myslis ty...

dadus_ka
26. mar 2018

@sasa1983 a od toho prveho pozitivneho ovu by to bolo 17dpo....ale to zrejme ovulka nebola

bibuska2
26. mar 2018

@sasa1983 neviem si to vypočítať 7.3.som mala plodný deň no tak nwm koľko dní

bibuska2
26. mar 2018

@hennyinnsbruck suchý je

sasa1983
26. mar 2018

@dadus_ka ja si nemyslím nič, len viem z vlastnej skúsenosti (som kvôli PCO po IUI aj IVF), že tieto testy na pohode príliš nepridávajú. Ak navyše je ich vypovednost -príliš skoro po styku,t.j. ziadna

sasa1983
26. mar 2018

@bibuska2 A kedy si mala posledný styk, kedy si mohla otehotniet?

bibuska2
26. mar 2018

@sasa1983 no 7.3