icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

lela123
27. mar 2017

@luta13 to si ale myslím, keď sú v močových cestách, alebo tam niekde, tak by mohli spôsobiť problém. Keď na pľúcach, tak asi nie. Si myslím. V každom prípade jej povie doktor, čo ďalej

miriamn76
27. mar 2017

@cvikla12 to neni moja ta patri @slniecko26 ale aj ja idem dnes dufam ze mimi je v poriadku a tiez si odnesiem taku fotecku☺

adria88
27. mar 2017

@alilka hlavne nech je všetko v poriadku, nech je to akokoľvek... 🙏

luta13
27. mar 2017

@mdanka

Liečba

Chlamýdiová infekcia sa dnes dá liečiť. V liečbe chlamýdiových infekcií využívame najmä makrolidové antibiotiká, tetracyklíny a chinolóny (resp. fluorované chinolóny). Najdokonalejším preparátom sa dnes javí azitromycín, ktorý v nekomplikovaných prípadoch možno podať u C. trachomatis i v jednej dávke. Takisto ho možno s výhodou podať pacientom, u ktorých predpoklad dodržania liečebného režimu je nižší, čo sú mnohokrát sexuálni partneri.

Ostatné makrolidy nedosahujú v porovnaní s azitromycínom tak vysoké hladiny v bunkách a majú niekedy zvýšený výskyt nežiadúcich účinkov pri používaní iných liekov. Tetracyklíny – napríklad doxycyklín – takisto možno použiť v liečbe chlamýdiových infekcií. Najmä dlhodobé používanie tetracyklínov je spojené s vyšším výskytom nežidúcich účinkov, najmä s poškodením pečene a nevoľnosťou. Takisto s tetracyklínmi je zakázané chodiť na priame slnko, preto ich nie vhodné používať v lete.

Počas liečby infekcie vyvolanej C.trachomatis je vhodné dodržiavať nasledujúce odporučenia:
◾liečiť súčasne sexuálneho partnera, pretože ak by bol neliečený môže byť opätovným zdrojom infekcie.
◾nevykonávať pohlavný styk ani s prezervatívom a zdržať sa mechanickej manipulácie v oblasti genitálií; chlamýdie sa vyskytujú vo vnútri postihnutých buniek a pri ich poškodení pri mechanickom dráždení sa dostanú do mimobunkového priestoru a môžu napádať ďalšie bunky.
◾po liečbe je s odstupom asi jedného mesiaca potrebné skontrolovať jej účinnosť, najlepšie vyšetrením výteru z miesta infekcie alebo moču.

V liečbe nekomplikovaných prípadov postačí u žien 7-dňová a u mužov 10-dňová liečba (prienik antibiotík u mužských reprodukčných orgánov je nižší – preto je potrebné dlhšie dávkovanie). Výhodou je používanie azitromycínu, ktorý možno podať v jednej dávke. V liečbe opakovaných alebo chronických infekcií je vhodná 2-3 týždňová liečba.

Princípy liečby chlamýdiovej infekcie dýchacích ciest sú veľmi podobné. Je potrebné si uvedomiť, že chlamýdie sú veľmi často vyvolávateľom infekcií dýchacích ciest a bez nákladných postupov ich prakticky nie je možné dokázať. Navyše neliečené chlamýdiové infekcie by mohli viesť aj k závažnejším infekciám. Nakoľko chlamýdie sú baktérie, ktoré nemajú bunkovú stenu, mnohé antibiotiká (napríklad penicilíny a cefalosporíny), ktorých miesto účinku je bunková stena nie sú v ich liečbe účinné.

Chlamýdie sa v dýchacích cestách ako pôvodca infekcií častokrát vyskytujú spolu s inými baktériami, ktoré dokážeme vo výteroch. Preto by sme pri zlyhaní liečby bežnými anitibiotikami mali myslieť na možnosť chlamýdiovej infekcie. Chlamýdiové infekcie u astmatikov, u pacientov s chronickými chorobami (najmä srdca) a u pacientov s ochoreniami dýchacích ciest si vyžadajú často niekoľkotýždňovú liečbu, niekedy je nutné použiť kombináciu antibiotík.

Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/4116548/chlamydie-chlam...

luta13
27. mar 2017

@lela123
Jasne, doktor povie najlepsie, ja som toto len nasla na nete na precitanie, vobec nemusi ist o jej pripad 😉

@mdanka Ty pises, ze Tebe sa to tykalo dychacej sustavy, takze skor to bude mat lahsi priebeh liecby...Verim, ze coskoro budes uplne fit...Hlavne bud v pohode...No ja som o tomto ochoreni nikdy este necitala, preto som to aj Tebe sem dala, nech trosku prestudujes...Ak som Ta vyplasila, prepac, islo mi len o to, nech vies, coho sa to tyka...Prajem vam pekny dnik 😀

cvikla12
27. mar 2017

@miriamn76 určite budeš mať aj ty takú. Potom hoď foto aj sem aby sme sa potešili s tebou.

cvikla12
27. mar 2017

@slniecko26 krásna fotka dúfam že si v stredu takú donesiem aj ja domov.

mdanka
27. mar 2017

@luta13 dakujem moja...ja sa citim praveze dobre, tak dufam ze sa nasadi nejaky liek co mi pomoze.. pre istotu este dnes skocim za svojou obvodnou lekarkou, aby mi blizsie povedala vsetko...... ale mam pocit ze na na mna zacina lepit smola :(

luta13
27. mar 2017

@mdanka ziadna smola!!!...Si tehulka, babätko je v poriadku a nejake chlamyldie sa vyliecia raz-dva...Bud pozitivna a neber vsetko tragicky 🙂...Usmej sa a pohladkaj brusenko a maj krasny dnik...Drzim palceky a keby cokolvek, pis kludne sem, radi Ta povzbudime tu vsetky 😘❤

sofija18
27. mar 2017

@luta13 inak zlatik ja od soboty skapinam a to doslova na bolesť krížov.... najskôr sa to ťahalo od zadu ľavej strany až do podbruska..... teraz sa ani vystrieť nemôžem....myslíš ze to mohla zapríčiniť ovu? V živote som s krízami nemala problém... ani pri MS.... v sobotu som mala aj vela preveľa hlienu 😞

ejuska2586
27. mar 2017

@sofija18 Určite áno - ja to mám pri každej ovulácii. Mám pocit, akoby ma až seklo v krížoch.

sofija18
27. mar 2017

@ejuska2586 no zbohom.... presne tak, ako keby ma seklo.... až tak sem tam zjojknem 😯

ria294
27. mar 2017

@sofija18 prajem ti veľa štastia 😉 Aby si ich mala dostatok 😘

domci1203
27. mar 2017

@alilka zlaticko nase verim stale v dobre spravy a zazrak,ze fazulka v brusku je oukej ;) myslim na teba moja cely cas:*

domci1203
27. mar 2017

@sofija18 ako u doktora moja?🙂

sofija18
27. mar 2017

@ria294 ďakujem moc 😘poobede hned dávam info 😘❤

sofija18
27. mar 2017

@domci1203 dievčatko moje až 15.40 idem ❤😘potom dám info nebojky 😘

domci1203
27. mar 2017

@sofija18 jaaaj yak🙂 lebo uz som vo vytrzeni cela ze co a ako🙂 drzim palce a myslim na teba❤😘prajem ti to velmi aby ti to vyslo🙂

slniecko26
27. mar 2017

@cvikla12 ahoj neboj urcite si prinesies aj ty taku a bude ti robit radost vzdy ked sa na nu pozries 😊 ja sa uz neviem dockat kedy pride mala zo skoly a ukazem jej ju. Velmi sa rano tesila ze konecne uvidi svojho surodenca v brusku 😊

patkaamirko
27. mar 2017
sticker
patkaamirko
27. mar 2017

@cvikla12 nie je začo, bude vsetko Ok.Držím ti palce 🙂

alilka
27. mar 2017

@sofija18 všetky nedočkavo čakáme na infosku o tvojich vajkach 😁😁 ja verím že tam už niesu ale už randia s rybkami 😁😁

cvikla12
27. mar 2017

@slniecko26 určite bude šťastná keď uvidí súrodenca. A v ktorom si týždni?

sofija18
27. mar 2017

@domci1203 huhuuu sama som veru zvedavko co dnes bude 😘

sofija18
27. mar 2017

@alilka 🐟🐟🐟🐟

slniecko26
27. mar 2017

@cvikla12 dnes som ukoncila 12t. Zajtra zacinam 13t.

ria294
27. mar 2017

@butterfly333 veľmi ti prajem, aby sa to s clostilom konečne podarilo 😘 Daj potom vediet koľko folikov bude 😉, keď pôjdeš na kontrolu. A pôjdeš dat pichnúť aj Pregnyl?

karmela
27. mar 2017

@trblietava čo to čítam ako vyšiel test??? Daj foto

@slniecko26 blahoželám krásne miminko 😍

@alilka držím palce silno

@sofija18 tento cyklus budú dvojičky 😘 Dáš to 😉

cvikla12
27. mar 2017

@slniecko26 to máme rozdiel len pár dní ja končím v piatok 12tt

trblietava
27. mar 2017

@karmela bol to asi len kanalik lebo dalsi co som robila pred hodinkou tam nevidno nic ved dam foto