Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
@cvikla12 to neni moja ta patri @slniecko26 ale aj ja idem dnes dufam ze mimi je v poriadku a tiez si odnesiem taku fotecku☺
Liečba
Chlamýdiová infekcia sa dnes dá liečiť. V liečbe chlamýdiových infekcií využívame najmä makrolidové antibiotiká, tetracyklíny a chinolóny (resp. fluorované chinolóny). Najdokonalejším preparátom sa dnes javí azitromycín, ktorý v nekomplikovaných prípadoch možno podať u C. trachomatis i v jednej dávke. Takisto ho možno s výhodou podať pacientom, u ktorých predpoklad dodržania liečebného režimu je nižší, čo sú mnohokrát sexuálni partneri.
Ostatné makrolidy nedosahujú v porovnaní s azitromycínom tak vysoké hladiny v bunkách a majú niekedy zvýšený výskyt nežiadúcich účinkov pri používaní iných liekov. Tetracyklíny – napríklad doxycyklín – takisto možno použiť v liečbe chlamýdiových infekcií. Najmä dlhodobé používanie tetracyklínov je spojené s vyšším výskytom nežidúcich účinkov, najmä s poškodením pečene a nevoľnosťou. Takisto s tetracyklínmi je zakázané chodiť na priame slnko, preto ich nie vhodné používať v lete.
Počas liečby infekcie vyvolanej C.trachomatis je vhodné dodržiavať nasledujúce odporučenia:
◾liečiť súčasne sexuálneho partnera, pretože ak by bol neliečený môže byť opätovným zdrojom infekcie.
◾nevykonávať pohlavný styk ani s prezervatívom a zdržať sa mechanickej manipulácie v oblasti genitálií; chlamýdie sa vyskytujú vo vnútri postihnutých buniek a pri ich poškodení pri mechanickom dráždení sa dostanú do mimobunkového priestoru a môžu napádať ďalšie bunky.
◾po liečbe je s odstupom asi jedného mesiaca potrebné skontrolovať jej účinnosť, najlepšie vyšetrením výteru z miesta infekcie alebo moču.
V liečbe nekomplikovaných prípadov postačí u žien 7-dňová a u mužov 10-dňová liečba (prienik antibiotík u mužských reprodukčných orgánov je nižší – preto je potrebné dlhšie dávkovanie). Výhodou je používanie azitromycínu, ktorý možno podať v jednej dávke. V liečbe opakovaných alebo chronických infekcií je vhodná 2-3 týždňová liečba.
Princípy liečby chlamýdiovej infekcie dýchacích ciest sú veľmi podobné. Je potrebné si uvedomiť, že chlamýdie sú veľmi často vyvolávateľom infekcií dýchacích ciest a bez nákladných postupov ich prakticky nie je možné dokázať. Navyše neliečené chlamýdiové infekcie by mohli viesť aj k závažnejším infekciám. Nakoľko chlamýdie sú baktérie, ktoré nemajú bunkovú stenu, mnohé antibiotiká (napríklad penicilíny a cefalosporíny), ktorých miesto účinku je bunková stena nie sú v ich liečbe účinné.
Chlamýdie sa v dýchacích cestách ako pôvodca infekcií častokrát vyskytujú spolu s inými baktériami, ktoré dokážeme vo výteroch. Preto by sme pri zlyhaní liečby bežnými anitibiotikami mali myslieť na možnosť chlamýdiovej infekcie. Chlamýdiové infekcie u astmatikov, u pacientov s chronickými chorobami (najmä srdca) a u pacientov s ochoreniami dýchacích ciest si vyžadajú často niekoľkotýždňovú liečbu, niekedy je nutné použiť kombináciu antibiotík.
Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/4116548/chlamydie-chlam...
@lela123
Jasne, doktor povie najlepsie, ja som toto len nasla na nete na precitanie, vobec nemusi ist o jej pripad 😉
@mdanka Ty pises, ze Tebe sa to tykalo dychacej sustavy, takze skor to bude mat lahsi priebeh liecby...Verim, ze coskoro budes uplne fit...Hlavne bud v pohode...No ja som o tomto ochoreni nikdy este necitala, preto som to aj Tebe sem dala, nech trosku prestudujes...Ak som Ta vyplasila, prepac, islo mi len o to, nech vies, coho sa to tyka...Prajem vam pekny dnik 😀
@slniecko26 krásna fotka dúfam že si v stredu takú donesiem aj ja domov.
@luta13 inak zlatik ja od soboty skapinam a to doslova na bolesť krížov.... najskôr sa to ťahalo od zadu ľavej strany až do podbruska..... teraz sa ani vystrieť nemôžem....myslíš ze to mohla zapríčiniť ovu? V živote som s krízami nemala problém... ani pri MS.... v sobotu som mala aj vela preveľa hlienu 😞
@sofija18 Určite áno - ja to mám pri každej ovulácii. Mám pocit, akoby ma až seklo v krížoch.
@ejuska2586 no zbohom.... presne tak, ako keby ma seklo.... až tak sem tam zjojknem 😯
@cvikla12 ahoj neboj urcite si prinesies aj ty taku a bude ti robit radost vzdy ked sa na nu pozries 😊 ja sa uz neviem dockat kedy pride mala zo skoly a ukazem jej ju. Velmi sa rano tesila ze konecne uvidi svojho surodenca v brusku 😊

@cvikla12 nie je začo, bude vsetko Ok.Držím ti palce 🙂
@slniecko26 určite bude šťastná keď uvidí súrodenca. A v ktorom si týždni?
@cvikla12 dnes som ukoncila 12t. Zajtra zacinam 13t.
@butterfly333 veľmi ti prajem, aby sa to s clostilom konečne podarilo 😘 Daj potom vediet koľko folikov bude 😉, keď pôjdeš na kontrolu. A pôjdeš dat pichnúť aj Pregnyl?
@trblietava čo to čítam ako vyšiel test??? Daj foto
@slniecko26 blahoželám krásne miminko 😍
@alilka držím palce silno
@sofija18 tento cyklus budú dvojičky 😘 Dáš to 😉
@slniecko26 to máme rozdiel len pár dní ja končím v piatok 12tt
@karmela bol to asi len kanalik lebo dalsi co som robila pred hodinkou tam nevidno nic ved dam foto

@luta13 to si ale myslím, keď sú v močových cestách, alebo tam niekde, tak by mohli spôsobiť problém. Keď na pľúcach, tak asi nie. Si myslím. V každom prípade jej povie doktor, čo ďalej