Hrozí tehotenstvo?
Ahojte, v prvom rade chcem podotknut ze nemam 17, mam 2 deti a co to uz teda o tehotenstve viem.
Avsak stala sa nam s manzelom cez vikend nehoda, zlyhal kondom. Bola som prave 6DC. Mavam pravidelny cyklus 29-30 dni, obe deti sa nam zadarili na cca 14-15ty den.
Dnes je posledny den kedy mozem uzit Postinor,ale celkom sa ho bojim. Myslite ze je mozne ze by som mala plodne dni a otehotnela? Hlien nebol ziadny, ovulacne testy od vcera skusam a su negativne. 3tie dieta v ziadnom pripade nechceme.
Tak ked nechces dieta a nemas istotu..uzi tu tabletku.. 🤞
Neviem zeny..ale nic nieje iste..ani antikoncepcia v tabletkach,teliesko..proste ked sa ma stat,stane sa..spermie si cestu najdu..ale ked uz..uzila by som tabletku v tvojom pripade a neriesila co bude po nej,lebo ty mozes byt uplne iny pripad ako ostatne zeny,tak si to radsej ani neprivolavaj..
@adenka Ahoj.
Je veľká pravdepodobnosť, že ak neprebieha/la ovulácia, nie je šanca na otehotnenie. Nikdy to však nie je na 100%. Pracujem v lekárni, tableta môže narušiť cyklus, nemusí, nestretávam sa s tým až tak často (ale tiež netvrdím, že nikdy). Na tvojom mieste by som ju užila, nakoľko nechceš v žiadnom prípade otehotnieť.
Užila som ju dva krát a vždy rovnaký scenár, krámy do týždňa, potom dva mesiace nič, vyvolavacky a pol roka rozhádzané cyklus... Tiez zlyhala ochrana
@adenka Z mojich skúseností a taktiež výsledkov nežiadúcich účinkov a účinkov by som odporučila práve EllaOne. Escapelle časom klesá na účinnosti a ako píšeš, dnes je posledný deň. Ak budú mať len Postinor a Escapelle, rozhodni sa podľa ceny. Nežiadúce účinky sú rovnaké, ale vždy je to naozaj v nízkych percentách (nik však nezaručí, že nebudeš patriť medzi tie menej šťastné). Medzi najbežnejšie po užití patrí najmä nevoľnosť, s odstupom času to môže byť porucha menštruačného cyklu či špinenie (obvykle to prejde do cca 20tich dní). Držím palce, všetko dobré.
Nie som zastankynou tych tabletiek, no vyzeras zodpovedne, proste aj taketo veci sa stavaju. ak si si ista, ze uz ziadne dietatko mat nechcete, tak si ju proste kup. Nebudes prva ani posledna
@adenka
Čisto na teoretickej úrovni.
Cyklus sa po užití núdzovej antikoncepcie rozhodí z dôvodu jeho účinku. Zasahuje do ovulácie, preto je potrebné užiť ju čo najskôr po styku.
V SPC sa píše:
"Aj keď použitie ulipristalacetátu ako núdzovej antikoncepcie nepredstavuje kontraindikáciu ďalšieho používania pravidelnej hormonálnej antikoncepcie, liek ellaOne môže znížiť jej antikoncepčný účinok (pozri časť 4.5). Z tohto dôvodu môžu ženy, ktoré chcú začať používať alebo pokračovať v používaní hormonálnej antikoncepcie, používať hormonálnu antikoncepciu aj po užití lieku ellaOne. Odporúča sa však použiť ďalšiu spoľahlivú bariérovú metódu až do ďalšej menštruácie."
Čiže nie je problém napríklad aj s užívaním po podaní tejto tablety či nasadením od ďalšieho cyklu (dovtedy sa samozrejme opäť treba chrániť, po 5tich dňoch už nemá účinok). Pri užívaní HAK budeš mať pravidelnú menštruáciu. Na čo je ale dôležité prihliadať je fakt, že po vysadení budeš späť tam, kde si teraz. Cyklus sa môže obnovovať taktiež dlhší čas, plus je to hormonálna liečba. Môžeš popri užívaní pribrať, môžeš mať po vysadení zhoršenú pleť atď.
Ak ste rozhodnutí, že ďalšie dieťa nechcete, nad HAK by som považovala. Nemusí to byť len tabletová forma, zváž aj náplaste či vaginálny krúžok.

@adenka tak uzi ak sa bojis sak nic take sa ti nestane, tabletka sa moze uzit dva x za rok, mozne to je a nemusi byt.. .:(