Je možné otehotnieť z predejakulátu?

d_mii
12. nov 2020

Pekný deň, chcela by som sa opytat či je možné otehotnieť ak mal môj snubenec na konci penisu kúsok predejakulačnú tekutinu, k ejakulácii nedošlo a len ho 2x strčil trošku na začiatok pošvy? Je možné že by sa niečo z toho predejakulátu dostalo ďalej a mohlo by ma oplodniť? Mala som podné dni. Ďakujem

snazilka_bio_mamka
12. nov 2020

nie

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radkaradix
12. nov 2020

no zalezi ako moc na zaciatok posvy, ako velmi si bola vzrusena.. je to mozne, ale nepravdepodobne

snazilka_bio_mamka
12. nov 2020

ok tak sa opravim. Šanca je extrémne malá. Ked neejakuloval, v predejakuláte je malé množstvo a ked ho ani nedal uplne do nej, šanca je ešte mizivejšia. Tiez som sa obávala takychto vecí v puberte :D teraz po 30 zas skusame ako diví, plodné dni, hlien, teplota, blboviny a mesiace sa nam nedari :D takze šanca je extremne malá.

d_mii
autor
12. nov 2020

Myslíte teda, že si mám íst kúpiť tabletku po? Alebo je to zbytočné?

snazilka_bio_mamka
12. nov 2020

@d_mii ak mas zbytočné peniaze tak si kup...

d_mii
autor
12. nov 2020

Ja len preto, či myslíte, že to je potreba, že by sa mohlo niečo stať počas toho alebo nie, či to sú len zbytocne obavy keďže dieťatko si teraz nemôzme veľmi dovoliť

princeznasevera
12. nov 2020

@d_mii ja som pocas plodnych mala nechraneny pohlavny styk 2x z odstupom casu asi hodinu a neotehotnela som

radkaradix
12. nov 2020

@d_mii radsej si kup 🙂 ja som mala 10 rokov pravidelny nechraneny prerusovany styk a nikdy nic.. a potom raz bum a mame synceka :D

jakoma
12. nov 2020

@d_mii neodporucam, pokazis si cyklus na par mesiacov.. davaj si radsej pozor

d_mii
autor
12. nov 2020

@radkaradix ale my sme styk samotný nemali, on sa len trošku poobtieral o mňa a potom ho 2x trošku strčil, nie hlboko

radkaradix
12. nov 2020

@d_mii tak to uz ty musis vediet, ako hlboko :D

veronikaszabova
12. nov 2020

@d_mii kolko mas rokov?

snazilka_bio_mamka
12. nov 2020

moja rada je, nekupuj si ziadne tabletky po, je to zbytočné a ked chces sexovať tak si predpis antikoncepciu alebo mu natiahni kondom na ten jeho predejakulačny zalud. A dalsia rada je, že si skus najst nejake ine aktivity, skus sa učiť, čítať si, pomož mame v kuchyni, vyuzi cas efektivnejsie ako riesiť taketo blboviny na MK.

any_soj
12. nov 2020

@d_mii len pre info - tabletka po nezabráni počatiu, len zabije už vzniknuté dieťa.

sense
12. nov 2020

Naozaj máš 18? A riešiš ci si tehotna so snúbencov?....

A namiesto tabletky po riešte antikoncepciu keď nechces byť tehotná lebo si to nemôžete dovolit

d_mii
autor
12. nov 2020

Ďakujem vám baby, mám 25 rokov, ja som len chcela vedieť vás nazor🙂

fokuska
12. nov 2020

@any_soj Tabletka po obsahuje hormony, ktore sliznici maternice daju signal ako na menstruaciu - takze sa v nej oplodnene vajicko nemoze neuchyti.
Rovnaka situacia - neuhniezdenie oplodneneho vajicka sa deje relativne bezne, ale zena o tom anilen netusi - dostane normalne menstruaciu, cize nemoze vediet ci vajicko oplodnene bolo alebo nie.
Na zaklade toho chces povedat, ze sliznica maternice zabija uz vzniknute dieta, pretoze mu neumozni uhnezdit sa? Cize vlastne zena (kedze maternica je jej sucastou) to dieta zabije?

fliacik
12. nov 2020

Kamarátka má z takého "obtierania" synčeka. Ale zase, nebola som na mieste, takže netuším, či to určite bolo presne tak, ako mi opísala 😀

any_soj
19. nov 2020

@fokuska keď sa počaté dieťa neuhniezdi v maternici, jedna sa o potrat. Môže byť buď spontánny (veľké percento tehotenstiev ním končí) alebo umelý - keď to spôsobí žena zámerne. Dieťa zomrie tak či tak. Ale áno, keď to žena spôsobí schválne, tak to dieťa zabije. Nie, pri spontannom potrate nejde o zabitie. Keď už používame takéto slová - tak aj v práve sa predsa rozlišuje smrť a zabitie. Pri spontannom potrate dieťa zomrie. Pri umelom je zabité. Samozrejme nebudeme hovoriť, že žena či maternica dieťa zabila pri spontannom potrate. Rovnako nehovoríme, že človek spáchal samovraždu, ak zomrie napriklad na zlyhanie srdca - čiže ho zabilo jeho srdce. To ste použila dosť nešťastne prirovnanie. Dieťa nezabija maternica, ale prostriedok, ktorý k tomu žena pri umelom potrate použije (účinok je rovnaký či v prípade tabletky po, vnútromaternicového telieska, ako aj potenciálne pri akejkoľvek HAK, lebo tá má 3 účinky a jeden z nich je zabrániť uhniezdeniu pocateho dieťaťa, ak by zlyhali prvé dva účinky - týmto mechanizmom sa dosahuje jej vysoká účinnosť a ženy, ktoré ju berú, netušia, koľko deti už počali).

fokuska
19. nov 2020

@any_soj "keď sa počaté dieťa neuhniezdi v maternici, jedna sa o potrat" - nie, o potrat sa jedna prave vtedy, ked dieta uz bolo uhniezdene.

Ak ide zena napriklad pri umelom oplodneni na vklad embrya a to sa neujme, neuhniezdi, tak dostane menstruaciu - vklad nevysiel, nedoslo k uhniezdeniu. O potrate sa hovori ked najprv dojde k uniezdeniu, cize tehotenstvo realne "zacne" - zacne sa vyplavovat hcg, ale potom tehotenstvo skonci (ci uz prirodzene ci umelo).

Nemozes hovorit o potrate zakazdym ked dojde k oplodneniu vajicka ale nie k uhniezdeniu - to sa teoreticky moze diat kazdy mesiac ak sa par nechrani - ale pritom neotehotnie. Potrat je ukoncenie tehotenstva, ale to nezacne kym sa embryo neuniezdi.

princeznasevera
19. nov 2020

@d_mii naštuduj si biologiu

any_soj
20. nov 2020

@fokuska dobre tak to nazvime ináč - ukončenie života pocateho dieťaťa. Definície tehotenstva a jeho začiatku sú rôznorodé. Napríklad v samotných USA niektoré štáty považujú za tehotenstvo obdobie od oplodnenia vajíčka, niektoré až od uhniezdenia. Aj prvé definície vyhladatelne z medicinskych stranok na Google (viac som nemala čas pozerať) hovoria, že tehotenstvo je obdobie nosenia vyvijajuceho sa embrya/plodu vo vnútri ženského tela. Ďalšia - obdobie od počatia po narodenie. Ale teda ak by sa aj všetci zhodovali na tom, že tehotenstvo začína uhniezdenim a teda oficiálne by to nesplnalo kritériá potratu - nič to nemení na fakte ukončenia života novej ľudskej bytosti - samozrejme vo vývoji, ale vo vývoji sme až do smrti všetci 🙂 (Pregnancy: The state of carrying a developing embryo or fetus within the female body.// The period from conception to birth. // Potrat: vypudenie embrya či plodu, pri ktorom embryo či plod zaniká.)

fokuska
20. nov 2020

@any_soj Cele to stoji a pada presne na definiciach. Ak je tehotesntvo "carrying a developing embryo" tak carrying je to az od doby uhniezdenia. Lebo to je to nosenie, vynosenie babatka. Nie to, ze vo vajickovode "plava" oplodnene vajicko, ktore doputuje do maternice a odtial je vyplavene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre