icon

Je šanca, že som tehotná?

peterek414
13. dec 2013

ahojte Baby.Ja by som sa chcela poradit ked si robit test ci pred cakajucim menzesom alebo po menzese..minuli mesiac som mala menzes 14.11 a trva mi 5 dni mavam pravidelni pohlavny nechraneny styk s manzelom a chceli by sme babo tak by som chela vediet kedy by som si mala spravit test ale mavam nepravidelny menzes....a uz cca 2 tyzdne mam pocit na menzes prsia ma bolia,grcala som a mavam hnacku .....a cca 1 tyzden do zadu som si robila test a bol negativny...aj napriek tomu mozem byt tehotna....

bajana
14. dec 2013

@amorik neviem, ci si sa nepomylila v tych udajoch, ale ak si mala medzi nechranenym stykom a terajsimi "priznakmi" MS, tak tehotna s velkou pravdepodobnostou nebudes....stat sa to moze, ale uz by to test urcite ukazal...

mbabika
14. dec 2013

@natali305 jaaaj tak to ja mam o nieco viac ale preco mlade maminky su pre mna zaujimave, ako myslim ze ako niektory hovoria nepokazis si mladost,ak by so bola nekajo zabezpecena ty a aj baby, akurat citam ze test moze byt negativny aj po12 dnovom meskani a mozes byt tehotna a mne meska osem tak asi este pockam 🙂

luizana
14. dec 2013

@bajana ...ciže ak to správne chápem...tak ked je deň ovulácie 8.12....tie výtoky celý týždeň boli pravdepodobne teda z ovulácie...a čo vlastne výtoky znamenajú...prasknuté vajíčko, ktoré odchádza z tela von? a potom otehotnenie po prasknutí je viac menej nepravdepobne, či???

bajana
14. dec 2013

@luizana neviem, ake vytoky si mala, ale zena je plodna pred ovulaciou, vtedy sa tvori hlien, ktory pomaha smermiam dostat sa k vajicku a prezit cakanie nan (mozu prezit az 3 dni), hlien je priesvitny, tahavy, podoba sa vajecnemu bielku, s ovulaciou zvykne ustupit....pocas ovulacie sa zase uvolni vajicko, ktore je pripravene na oplodnenie a cca 12-24 putuje vajcovodom do maternice, na tejto ceste ho maju spermie oplodnit....potom vajicko zanika, ale to uz nebyva sprevadzane vytokmi...
a ako vies, kedy si mala ovulku? ake dlhe cykly mavas?

natali305
14. dec 2013

@mbabika aj ja si myslím to isté 🙂 tak teda držím ti palce nech sa ti splní ako si želáš 🙂.... určite daj potom vedieť 🙂 ja tak isto asi počkám či bude meskať a až potom budem konať .... 😖

mbabika
14. dec 2013

@natali305 drzim palceky nech je to tak ako si zelas 🙂 a hlavne pozitivne myslenie, urcite dam vediet ale vidim to tak ze s testovanim som este neskoncila a zajtra vykupim vsetky testy z lekarne 🙂

luizana
14. dec 2013

@bajana ...no menzes mám pravidelný 28 dni...kazdy jeden mesiac...a ked odratam 14 dni...tak ovulácia by mala byt okolo toho 8.12....tak som si myslela, ze tie vytoky celý týžden su z ovulácie...mala som ich aj vcera aj dnes...takze otehotnenie pravdepodobne pri už "týždnových" výtokoch asi nebude...nakolko ovulácia nemože trvať 3-4 dni...

bajana
14. dec 2013

@luizana to teda nemoze, od ovulky max. 24 hod. ... ale poznam zeny, ktore prisahaju na to, ze otehotneli mimo plodne dni - neviem, ako je to sice mozne, ale zazraky sa deju 😉 .... niektore zeny vraj ovuluju 2x...alebo sa vraj velmi intenizvnym sexom moze uvolnit vajicko aj mimo ovulku...ale ktovie, co by na to povedali lekari... 😉

natali305
14. dec 2013

@mbabika ďakujem ti 🙂 budem na teba myslieť 🙂

amorik
15. dec 2013

Ďakujem za tvoju reakciu. Myslela som že áno podľa toho ako sa cítim. Ak by som nahodou bola to znamena že by to bol 5 tt? Som z tých výpočtov čo sa týka uhniezdovania a poslednej menstr.trochu zmetena. Sestra mala kramy do 3 mesiaca tak neviem.@bajana

simonkazga
15. dec 2013

@peterek414 pekne viditeľný seriózny duch, zajtra si sprav opäť a keď bude čiarka silnejšia (a bude) tak si tehuuuuu 😀

peterek414
autor
16. dec 2013

ahojte tak ze dnes som si robila test a vysiel negativny tak ze som asi tehotna neni :,(.....a radila som sa s jednou ginekologickou a ta mi na moju situaciu napisala toto :::::: Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
vo vašom prípade by bolo ideálne určiť plodné dni priamo ultrazvukom, je totiž možné, že pri nepravidelnom menštruačnom cykle ani nie sú. Je teda nutné vyšetrenie či sa nejedná o tzv. anovulačné cykly (že nie je ovulácia). Ak vám lekár povie, že máte polycystické vaječníky tak v takomto prípade je naozaj veľmi nepriaznivým faktorom nadváha a bohužiaľ priamo komplikuje počatie.
V prvom rade teda požiadajte lekára aby sa vám venoval, to že máte dve detičky neznamená, že teraz nemôže byť problém (obzvlášť ak ste pribrali od posledného pôrodu). Požiadajte ho aby vám ultrazvukom určil plodné dni, ak nepotvrdí ovuláciu je nutné je vyvolanie. Pre začiatok začnite užívať Inofolic 2 x denne, napomáha upraviť menštruačný cyklus a navodzuje ovulačné cykly. ......Tak chcem vediet ci ma nejaka zena s tym skusenosti

natali305
16. dec 2013

@mbabika ahoj no čo ako si na tom ? 🙂 ja som dnes dostala menzes silné bolesti čo nemávam nikdy.... A brucho stále nafuknute.... Dostala som o tri dni skôr ...asi som v tom neni keď krvacqm ale aj tak mi niečo hovorí aby som si spravila test :/

mbabika
16. dec 2013

Ahoj no teraz vecer som si robila test no je / ☹ ale mrcha nikde, ani en naznak,neviem co si mam o tom mysliet☹ joooojmoja tak to i je veeeeelmi utpo,ze to nevyso,ae nezufaj🙂

mbabika
16. dec 2013

@natali305 odpisala som,len som ta neznacila🙂

miriama11
16. dec 2013

@peterek414 ahoj ja by som vyskusala este nejaky iny test inej znacky alebo taky isty ako ten prvy .lebo na tej fotke je vidno nejakeho dusika.a podla mna nie vsetky testy su spolahlive.a ked si nedostala este menstruaciu tak podla mna este moze byt sanca.lekar by ti sice povedal ze ten prvy test je negativny ale ved predsa reaguju na hcg tak koli niecomu sa musela ta ciarka zafarbit.a ja som tiez mala nepravidelnu menstruaciu a dokonca som ju niekedy ani nemala a k tomu este jeden vajecnik policisticky a doma mam 15 mesacnu babiku.

natali305
17. dec 2013

@mbabika ... tak ako nie som z toho nešťastná mám ja nato ešte čas ... len mi je luto teba keď viem , že ty by si sa z toho tak tešila ... skus zajst ku tomu lekárovi keď stále nič mne takto meškala vyše dva týžde raz a bolo to len koli tomu že sa mi menil cyklus ... dal mi vyvolávačku a menzeš do 3 dní prišiel ... ale bodaj by to bolo u teba to bábo .. tak držim ešte palce nič nieje stratené .. 🙂

natali305
17. dec 2013

@mbabika a ešte sa chcem spýtať.. keď som dostala menzes už asi neni žiadna šanca že by som bola v tom že ?... neviem ale stále mam ten zvláštny pocit... :( taký zvláštny .. niečo mi vo snutri hovorí aby som si spravila test .. bruško mám stale nafuknute vobec mi neodfuklo aj keď menzes už mám a aj dnes dostala som chut na kakao a pri tom sa mi dalo vracat .... a aj tak som ho vypila ... stale mam bolesti v pod brušku a križe mi idu odpadnut inokedy pri menzese bolesti nemávam ... už neviem čo si mám myslieť.... bojím sa už .. lebo napr. moja teta mala menzes až do 4 mesiaca .. tak už fakt neviem som z toho v koncoch ..

mbabika
17. dec 2013

@natali305 ahoj no, no najskot pojdem k lekarovi po sviatkoch,mam fofri v praci.dakujem si zlata,priatel si tiez ux muslel ze som tehu.uz sa mi oko krku chcel hadzat no to nevidel este test☹ myskim ze ozes byt kkudne tehu.... presne ako tvoja mamka.ak skoc k dokymu ,aj ja bysom sla no nestiham.aj ked uz tomubeverim.ale asi estenieje spravna chvila na baby. Vsetko je tak ako ma byt 🙂

peterek414
autor
18. dec 2013

no a menzes stale nechody a v nedelu my test ukazal ze som neni tehotna tak co mam este spravyt test ci co

skvelemanzelstvo
18. dec 2013

@vejula tak najprv sa čaka na ovu, potom je sex a potom sa testuje.

natali305
22. dec 2013

@mbabika Ahoj no čo ako si na tom ? niečo nové ?

anne_2
22. dec 2013

poradíte mi? :( MS mi mešká 12 dní lenže tento cyklus mi praskla cysta no ptm som MS nedostala teraz mam tlaky v brušku a dosť nafuknuté test som si robila ale bol negatívny.. tiež ma bolia prsia na dotyk a svrbia bradavky.. už nwm či čochvíľa prídu alebo je to niečo iné... :(

bozkavatko
22. dec 2013

ahoj babenky , tak sa spytam aj ja, snazilkujeme 8 mesiacov a 15.11. som mala naposledy menzes, 19.12. som bola u dr ze mi test nic neukazuje a menzs neprisiel,ale podla nej je na vsetko skoro :( dnesny test negat, mavam kratke cykly 19-26dní a toto je 38 a nic :( mam nafuknute brusko, chodim cikat mam chut na ovocie, ktore skoro vobec nejedavam 😀 no neviem ci mam ete dufat alebo sa bat ze je nieco zleee :( velmi som nervozna :( dakujem

peterek414
autor
22. dec 2013

@bozkavatko ahoj mo ja som mala tiez krami naposledy 15.11 a ciklus mavam 30 dni meskali mi 8 dni dnes rano som si robila test a objavila sa tam tmava ciarka a druha slabucka ciarka a cca za hodinu mi zacali krami teda ak sa to da tak nazvat ked ze mam len hnede a to malinko ani bolesti nemam.a citala som ze na vsetko treba cas.....Sprav si za par dni znovu test a uvidis ak mas este malo toho hormonu co je ked si tehotna tak musis pocat ...ale drzim palce 🙂

bozkavatko
22. dec 2013

@peterek414 no tak moje cykly su nepravidelne ale tak meskaju min 10 dní a test nic, bruško mam nafuknute , je mi tak blbo, a vsetko tomu nejak nasvedcuje ale test nic, tak skusim kupit citlivejsi a urobime ho na vianoce 🙂 tak uvidime 🙂 na 25 DC som bola u dr a nevidela ani ze maju prist kramy ani nic nevravela ze by bola cysta alebo nieco, ale ani tehu by ete nevidela tak dufame 🙂 dakujem holky 🙂 uzite si vianoce 🙂

mbabika
22. dec 2013

@natali305 ahoj moja.nic nove aj treti test negativny uz mam aj pocit ze mrcha pride boli na uz bruchu.nevadi.s nazim sa to nemysliet aby som si nepokazila vianoce.a ty co nove?

mbabika
23. dec 2013

@natali305 tak nakoniec som si myslela dobre mrcha dorazila ......

natali305
23. dec 2013

Tak to ma teda mrzí :/ myslela som na teba .... ale uvidíš príde to keď to budeš najmenej čakať 🙂 ... prajem ti krásne sviatky a šťastné Vianoce 🙂

motorolka
23. dec 2013

Ahojte mozem otazocku?Takto...beriem duphaston tento mesiac to uz bude stvrte balenie,snazime sa o babo od jula.Tento mesiac som mala mrchu len dva dni co prvy silny a na druhy len spinenie,no standardne mavam 5dni,dnes po tyzdni a pol som spozorovala zo tri kvapkocky krvicky.Prsia ma zatial nebolia a nevolno a mierny zavrat mavam cca kazdy druhy den,testik po 4dnoch po mrche bol negativny.Je mozne,ze by sme boli aj tak tehu?Dakujem za rady.