Je to zo stresu, alebo som tehotná?
Ahojte, ja som sa dlho snažila vyhýbať všetkým diskusiám a podobne, pretože viem, že keď je žena tehotná alebo má podozrenie okamžite musí ísť do lekárne a kúpiť si test. Avšak ja som si situáciu skomplikovala, pretože som sa presťahovala do Talianska a problém je ten, že tu sú testy veeeľmi drahé a ak náhodou bude neplatný, tak mám jednoducho smolu. Mám taký problém - mám problém so štítnou žľazou už asi dva roky a beriem normálne lieky L-Thyroxín 75 a 50. Bola som u doktorky pred mesiacom a všetko je v poriadku. Môj menštruačný cyklus sa mi upravil na cca 30 dní, avšak už pred mesiacom som mala problém ten, že mi menzes trošku dlhšie nechodil, tak som si kúpila test ešte na SR, vyšiel mi pozitívny a to iba taká slabučká čiarka, tak som si skúsila urobiť ešte jeden a ten mi už vyšiel negatívny. Asi o týždeň sa mi menzes dostavil, takže som to brala už ako nepotrebné. Nuž teraz, keď sme sa odsťahovali mi menzes nechodí už asi 55. deň a ja neviem čo robiť. Pred asi troma týždňami sme sa s priateľom pokúšali o bábo a teraz ja ani neviem čo očakávať 🙂 bazálu teplotu si nemerám. Môže to byť teda iba zo stresu alebo fakt sa mám klepnúť po vrecku a ísť si kúpiť ten test čo ani neviem či vôbec bude za niečo stáť 😒 Prosím o pomoc. Ďakujem
@lagatta tak chod k lekarovi, nech ti zobere krv...a uvidis... 😉
asi mi momentálne nič iné neostáva iba si počkať na menzes...asi si si moje telo potrebuje oddýchnuť raz za čas od menzesu...asi...kto vie?
@lagatta no moja radšej by som zašla k lekárovi. Zrejme bude niekde inde problém. Možno tá štítna... Koľko sa platí u lekára? Ja neviem, lebo môj priateľ bol lekár, tak som nikdy nič nikde neplatila 🙂 alebo keď pôjdeš na sk daj si urobiť hormonálny profil... Možno by stačili len lieky na úpravu ms...
A teraz mimo témy: che cavolo di tempo ci mettono per la prossima settimana in italia???
@katkasofi ďakujem za odpoveď, doktor tu stojí 50 € jedno vyšetrenie, pretože ja tu zatiaľ nemám prácu, takže samozrejme mi štát ani nemôže platiť za vyšetrenia. Na Slovensku som si robila tieto veci ešte v júni a všetko mám ok, akurát neviem ako sa volajú tie hormóny čo sú nad obličkami, tak tam mám vysokú hodnotu, ale to bude pravdepodobne zo stresu. Takže v podstate mi ani iné nemá byť čo 🙂 ja som zdravá, aj u gynekológa som bola a všetko v poriadku, tak potom to asi bude spôsobené tým, že som zmenila prostredie a proste moje telo odmieta spolupracovať či čo...tak vieš, zmenila som miesto, jazyk, správanie sa, zvyklosti, inak jedávam, spávam, pijem...všetko so všetkým súvisí...
@lagatta V italy ako krajiina sa mi páčila,zarobené slušne peniaze boli, ale narobila som sa ako kon. A v írsku je tiež pekná krajina a vadilo my počasie, zima ,vietor a málo slnka.Nájom drahý bol v Dubline. A v rakúsku vo Viedni sa mi páčilo najviac, lebo som robila 2 týždne a 2 týždne doma a bližšie k svk. A kde konkrétne ste v Italy?, ja som robila v Sterzingu-Vipiteno na severe Talianska.
@lagatta to skoro všade sú cudzinci, napr. v írsku bolo strašne vela poliakov aj černochov. Budete sa musiet zmierit s černochmi. Dobre robíte učte sa jazyk a potom začnite robit, ak by ste isli na sever tak tam je potrebná nemčina, ak neviete talianstinu.Prečo ste sa rozhodli pre Italy? a ako dlho planujete ostať v cudzine? či máte taliana priateľa?
@livia341 bývali sme na Slovensku, ale nevyhovovalo nám to. Áno môj priateľ je Talian, takže práve preto sme tu. Asi sa s černochmi nič nedá robiť. Oni odchádzajú z Afriky, pretože tam je vojna a postupne migrujú do všetkých častí sveta...je strašné...pomaly sa cítim ako v zoo nie ako v civilizovanom svete. Nič proti slušným černochom, ale takých je fakt vidno veľmi málo :(
Inač je možné, že by mi menzes vynechal celkom jeden mesiac? Mňa prestalo aj bolieť brucho a vôbec ani necítim, že by som mala dostať. Dnes je to už 54. deň a stále nič...alebo je tu možnosť, že som tehotná len mi to test neukázal?
@lagatta nie, nemusis ist do lekarne kupovat test. Mozes ist aj ku gynekologovi, ktory by to mal potvrdit alebo nie. Ak nemas menzes 55 dni, standarde zeny ku gynekologovi aj tak idu, aspon na vyvolavacku menzesu alebo zistit, ci nemaju nejaky problem. Test ti mohol vyjst pozitivny, pretoze vela tehotenstiev konci potratom uplne v zaciatkoch, takze odide dalsim menzesom a zena ani nevie, ze bola tehotna. To sa mohlo aj Tebe stat. Testy su vacsinou spolahlive. Ak by som to velmi chcela vediet, tak dam aj tych 10 EUR na druhej strane. Alebo cakaj, kym sa nedockas.... 😕
@lauricka kedy sa mi mohlo stať to, že by som nejako potratila? Aj keby sa mi niečo také stalo (čo nepredpokladám) nasledujúci menzes by som dostala normálne nie s tak dlhým čakaním. Ja na vyvolávačky neverím, pretože to nie je prírodné. Je to umelá látka vpichnutá do tela na umelé vyvolanie niečoho, čo by malo prísť samo. Nie som zástancom takých vecí. Dala som iba otázku, kde môže byť problém. Pochybujem, že by v tom bol potrat.
@lagatta nuz, nie sme lekari, ti by ti dali lepsiu odpoved. V dnesnej dobe sa neprirodnym veciam nemas sancu vyhnut a stale niekde bude problem, kedze menzes ti takto strajkuje, takze na konzultaciu u lekara stale dovod je. A nezabudaj, telo zeny je nevyvspytatelne, vsetko je mozne!

@katkasofi viem ze este to je skoro,ale ani sama neviem preco ale mam pocit ze sa to podarilo..taky cudny neopisatelny pocit mam odvtedy..je pravda ze som mala predtym problemy,a brala som norethisteron na upravu cyklu,robila som si ovu testy..najskor boli negativne,neboli tam vobec dve coarky iba jedna...a od 20 dc sa mi objavovala druha ciarka..22 dc bola najsilnejsia,no nie silnejsia nez kontrolna..takze neviem,ale za pokus nic nedame :D