icon

Kam ísť na prerušenie tehotenstva v Bratislave?

maja1412
4. nov 2013

prosim poradte mi kam na prerusenie teh. v bratislave?

olejka
5. nov 2013

@raszuz AK by to nebola provokacia pokracovala by som ,ale suhlasim s babami ze zasa,,nahodna tema" tak koncim

niekedy si nevyberies???
mozes si vybrat , lebo si slobodna... ak donosi dieta a da ho na adopciu , aspon svedomie ju neznici....toto nie je o odsudzovani...ved nie je lahke dnes byt matkou , kto povie ze ,,moja volba" ano ale ma informacie ake nasledky ta volba ma????

http://rachel.rodinabb.sk/postabortivny-syndrom...

http://web.pravonazivot.sk/postabortivny-syndrom/

sissy27
5. nov 2013

@olejka sama vieš, že tá foto nie je reálna v kontexte toho, o čom sa tu bavíme... rovnako ako neboli reálne fotky z kampane nejakej zakomplexovanej starej dievky, ktoré istý čas "zdobili" bratislavu (a asi aj iné mestá)... UPT sa vykonáva do konca 12. týždňa, to, čo je na fotke, sú donosené "deti", ak to vôbec sú deti a nie len figuríny... takže opäť sorry, ale tvoja snaha šokovať, znechutiť a priviesť na "správnu cestu" vyznieva všelijako, len nie realisticky... vivat slepý fanatizmus bez faktov !

kubuliatko
5. nov 2013

prepac ale na tom obrazku urcite nie su potratene deti vop veku do 3 mesiacov.

kubuliatko
5. nov 2013

co sa do nej starate? je to jej vec , jej dieta, jej telo, jej psychika. vy sa starajte o svoje deti a radsej jej poradte bratislavcanky

olejka
5. nov 2013

@sissy27 koncim ako som vravela..obrazok je z kanadskej potratovej kliniky tam su legalne interupcie az do porodu..

dala som to sem aby bolo jasne ze ide o zabitie, teda ukoncenie tehotenstva

nevidim rozdiel znicit par dnovy alebo devatmesacny zivot..jedno aj druhe je vrazda u nas na Slovensku je legalna ak je dieta postihnute do 24 tyzdna a take dieta by pod pristrojmi uz teoreticky prezilo hoci s velkymi nasledkami a hendicapom...ale da sa uz 24 tyzdnove dieta zachranit ak sa narodi predcasne..

a ten bilboard co spominas bol pravdivy tu je na to certifikat...
http://web.pravonazivot.sk/potvrdenie-pravosti/

Jana Tutkova , riaditelka Centra pre bioeticku reformu je UZASNY CLOVEK A ako malo ludi znamych na verejnosti NEKLAME

...
skor asi ako hadat sa by bolo fajn zistit preco sa rozhodla pre interupciu...ak je to financny dovod zorganizovat pre nu zbierku...ja mam plno veci po babatku..mohla by som pomoct, darujem jej aj kocik... 😉

ale skor ako uz bolo povedane je to len snaha o zurivu diskusiu..VIAC NENALETIM 😉

sissy27
5. nov 2013

@olejka život pod prístrojmi? to si robíš srandu?? to je podľa teba život - nedýchať samostatne, neprijímať potravu samostatne, nevnímať čo sa so mnou deje, nemôcť sa rozhodnúť čo chcem a čo nie??? byť odkázaný len na to, čo za mňa spravia príbuzný, ošetrovateľka alebo prístroj??? ak tomuto ty hovoríš život, tak ti poprajem len jediné - aby sa nikdy nikto z tvojich blízkych takéhoto "života" nedočkal...
a btw. o pravosti tej fotky si presvedčila asi akurát tak samu seba, nežijem v kanade, neviem teda posúdiť, či tvoja informácia o vykonávaní potratova do konca tehotenstva je pravdivá, dovolím si o tom pochybovať, ale keby aj, tak asi si nejako zabudla na to, že bratislava, na ktorú sa zakladateľka pýtala, naozaj v kanade nie je...

katy1979
5. nov 2013

@maja1412 http://www.mediklinik.com/sk/index
http://www.skurla.ordinacia-medikus.sk/hradene-...
http://www.medicentrumhsc.sk/
popr. ist k svojmu gynekologovi a poradi ti kam.
Naozaj si ale rozmysli ci to je nutne. Ak nie je ine vychodisko tak sa obrat na vyssie uvedene adresy. Vo vacsine klinik je diskretnost a vykonava sa to v ramci jednodnovej chirurgie.

ewellina
5. nov 2013

Baby, všetky, čo tu dávate info, kde a ako... v podstate spolupracujete na násilnom ukončení ľudského života... Pretože na skutku možno spolupracovať aj radou!!!

Ak by táto téma bola reálna... Našťastie asi nie je.

raszuz
5. nov 2013

@olejka je to tazka tema na diskusiu a mozno je to zo strany zakladatelky provokacia, ale na druhej strane ju nepozname, tak nerobme unahlene zavery a nesudme, dalej by som podotkla len tolko, ze ziadna z nas nevieme, do akej situacie sa v zivote dostaneme a ci nebude musiet riesit podobnu otazku, v suvislosti s tymto, by som si dovolila zreprodukovat jeden rozhovor, ktory som mala cca ako 18 - 19 rocna standa so silne veriacou spoluziackou, zastavala som nazor, ze keby mi zistili, ze mam mat postihnute dieta, tak idem na UPT, nech sa netrapi ono ani rodina, ona mi na to povedala, ze to je hriech, tak som jej dala otazku, co by robila ona, odpoved znela: porodila a dala do ustavu. Pytam sa, toto nie je hriech, priviest na svet silno postihnute dieta a zbavit sa zodpovednosti odpratanim do ustavu?

maca_p
5. nov 2013

@olejka nehraj na city... na slovensku takuto foto urcite nenajdes, tu je legalne UPT do 3 mesiaca teho.

olejka
5. nov 2013

@sissy27 to je neskoro , ja mam sestru ktora zije podla niektorych ,,neplnohodnotne" uz 35 rokov je odkazana na opateru nonstop a poviem Ti keby sme ju nemali, nasa rodina by davno nebola..urcite by sa rozpadla keby nas tento velky problem nespajal..
.taky clovek ma velke poslanie ale my materialisti to nevidime......je to ako mat pri sebe anjela ktory sice trpi ale nestazuje sa...smeje sa kym my zdravi sa vkuse stazujeme...
moja mamina by Ti povedala ako ziadne zdrave dieta jej tak neprejavilo lasku ako moja chora sestra....ale je to na inu temu...ja viem ze sama nie som tak silna aby som toto zvladla opateru choreho dietata...

ked som mala blbe vysledky a vselico mi predpovedali v tehotenstve mala som anamela..kebyze neverim tak sa asi zrutim..ale odmietla som potrat aj odber plodove vody...dieta je napokon zdrave ...verim ze ak dava Boh skusku dodava aj silu...ale to je na dlhu a narocnu diskusiu a ja mam vela prace ,musim odist

vela pozitivneho myslenia vsetkym , prijemny den..

nancy666
5. nov 2013

@billam co ma ako do coho? si si ista/isty ze pises mne??

maca_p
5. nov 2013

@ewellina o akej spolupraci hvoris??? odpoved na otazku nie je ani pokus, ani navadzanie , ani organizovanie tr. cinu. pleties trocha dojmy s pojmami.

ewellina
5. nov 2013

@maca_p 🙂 je to rada a nebavime sa o trestnom cine

maca_p
5. nov 2013

@ewellina okej, ale informovany suhlasi si dotycna podpise snad sama? nik jej pri tom nebude drzat ruku. uz je velka, aby rozhodla o sebe. o ao rozhodne je uz jej vec.

ewellina
5. nov 2013

@maca_p Kto poradi ako a kde, má na skutku morálnu účasť a svoj diel zodpovednosti. Nevravim, ze vacsi diel ako samotny akter.

aninocka4
5. nov 2013

interupcia nie je prerusenie tehotenstva,ale ukoncenie,teda zabitie dietata,hoci ludia si to sami pred sebou ospravedlnuju ako nieco moralne...

rusalinka
Odpoveď bola odstránená
alexandra1104
5. nov 2013

@olejka myslis ze ked ho da na adopciu tak ju svedomie neznici hm nemyslim si

ewellina
5. nov 2013

@alexandra1104 smútok a výčitky svedomia sú dve rôzne veci.

alexandra1104
5. nov 2013

@ewellina Akoze ja som zasadne proti potratom a tiez neviem ako dokaze dat niekto svoje dieta na adopciu...ale asi ma niaky dvovod preco to chce spravit

stanislavao
5. nov 2013

@maja1412 nikam. ukoncenie tehotenstva je zabitie dietata. potom uz ozaj je asi lepsie dat nechcene dieta na adopciu, ako ist na potrat. rozmyslite si to. budete to velmi lutovat a moze sa stat, ze uz dalsie dieta mat nebudete moct.

horana
5. nov 2013

K tomu ze kto poradi kde ist, ma podiel zodpovednosti, asi tolko ze v krajinach kde su potraty zakazane nie je o nic mensie ich percento, prave naopak, plus sa chodi kde kade, bud do zahranicia alebo k "babici" alebo po domacky sa skusa. Cize nielenze to nie je o dostupnosti informacie ale ani dokonca o legalnosti tohto kroku.

A diel zodpovednosti ma okrem zeny samotnej jednak jej povodna rodina - vychova a zazemie, podpora aku mladej zene davaju, potom samozrejme ten co dieta spolu-splodil, potom lekar co vykonava potrat, a potom ked uz do toho chceme tahat aj tych ktori poradili infosku ktoru poradi kazdy jeden gynekolog a je prakticky verejne znama, tak fakticky cela spolocnost a nastavene pravidla v nej a miera podpory takymto zenam na vsetkym roznych poliach okrem ekonomickeho aj emocionalna a spolocenska podpora a status, ale aj kazda jedna z tych ktore tu radia ake je to zle, tak nepomozu, na dieta jej prispivat alebo inu zlozitu zivotnu situaciu za nu riesit nebudu, ono dobre sa filozofuje z kludnych a zabezpecenych rodinnych pomerov. Uz som mala v zivote tu cest s ludmi ktori to svoje "to by som ja nikdy" velmi rychlo pri zmene okolnosti prehodnotili len to tak lusklo.

ewellina
5. nov 2013

@horana Celkom sa s Tebou dá súhlasiť, až na tú prvú vetu.. Neverím, že v štátoch, kde je UUT zakázané, je tých potratov viac. Kým neuvidím čierne na bielom.

billam
5. nov 2013

@nancy666 ty si pisala, že na otazku sa odpovedá odpoveďou...či? Na margo toho, že som sa hned opytala, prečo to chce spravit....

dai
5. nov 2013

@ewellina aj na slovensku ich bolo omnoho viac pokial to bolo nelegalne. Pocet potratov sa neustale znizuje napriek tomu ze su legalne. Asi teda skor pojde o to aby sa vytvarali co najlepsie podmienky na zivot rodin, co najvaecsia osveta medzi mladymi a tehotenstvo sa planovalo - to je jedina cesta ako zabranit potratom, urcite nie zakonom to urcit ako trestny cin a podobne☹

ewellina
5. nov 2013

@dai Myslíš, že keby sme teraz zákonom povolili vraždy, tak by sa ich počet nezmenil?

nancy666
5. nov 2013

@billam no ved. bola polozena otazka takze na nu sa cakala odpoved mie dalsia otazka.. niesme tu od toho aby sme sudili nie?

billam
5. nov 2013

@nancy666 mas pocit, že tou otázkou som sudila?...takze chceš mi povedať, ak by polozila otazku akou zbraňou najlepsie zabiť, tak jej mam odpisat "devinou"?...nemam sa pytat, prečo chceš zabiť?....trochu na hlavu, nie?...ako som pisala, sú otázky a otázky...niekto sa riadi tym co má, iný tym co cíti...

igiana
5. nov 2013

@dai ked napises take podla mna nezmyselne tvrdenie, ze potratov bolo viac pred legalizaciou, tak to niecim aj podloz. http://web.pravonazivot.sk/komunisticka-ideolog...