icon

Kam ísť na prerušenie tehotenstva v Bratislave?

maja1412
4. nov 2013

prosim poradte mi kam na prerusenie teh. v bratislave?

Strana
z7
cecil36
6. nov 2013

@jaja018 dobre citas, ale pri tejto teme maju urcite mamicky pravidelne sa opakujucu dyslexiu 😉
@billam je mi z teba na vracanie, povedat mamicke v 34 tyzdni ty uz chod rodit, je naozaj veta, ktora s laskou k bliznemu a k detom uz vobec nema nic spolocne.

aristka
6. nov 2013

@barcelona94901 osobne poznáš taký prípad...

billam
6. nov 2013

@cecil36 tak grcaj 🙂

ewellina
6. nov 2013

@billam A o ktorých témach ešte si myslíš, že boli takto umelo vytvorené adminom?

cecil36
6. nov 2013

@billam si nechutna a zla osoba, z teba to srsi aj cez pismenka, ale dalej sa skryvaj za dobro nenarodenych deti. Viac k tebe nemam co dodat.

billam
6. nov 2013

@ewellina napr. o ockovani

billam
6. nov 2013

@cecil36 nevieš nic...tak bud ticho!!!

anjelicek26
6. nov 2013

hmmm baby tato tema sa zasa raz niekam dopracovala. @admin by to mal zavriet.

1katkas
6. nov 2013

@aristka citujem co si napisala:
,,dám ti príklad čisto hypoteticky .....mám tri deti ,ochoriem na srdiečko a nemôžem brať hak ,plodné dni zlyhajú ,na kondom mám alergiu a otehotniem ,moje srdiečko je v takom stave ,že by možno ,ale fakt možno znieslo tú záťaž ....išla by som na interupciu ..prednosť by som mala ja a moje deti"
slovo MOJE DETI :
priklad moj... mam 4 deti a som v 10. tyzdni tehotenstva ...babatku v brusku uz cca 2-3 tyzdne bije srdiecko takze to nie je len bunka.... na jednej ruke mam 5 prstov..ci si odrezem palec alebo malicek alebo hociktory, ta bolest odrezania by bola rovnaka nech sa jedna o HOCIKTORY z tych piatich prstov

aristka
6. nov 2013

@1katkas či si ty odrežeš je tvoj problém bolelo by ťa to ....a ak mi chceš mudrovať ohľadom bitia srdiečka naštuduje si niečo o prenatálnom vývoji ....

evkasus
6. nov 2013

@aristka Myslim, ze @1katkas myslela, ze ked dietatku uz 2-3 tyzdne bije srdciecko a nie, ze v 2.-3. tyzdni mu bije srdiecko.
Ak je to tak, tak hovorila o 6.-7. tyzdni a to je caste obdobie, kedy zeny podstupuju potrat.

aristka
6. nov 2013

@evkasus pozrite sa aj v prírode to funguje tak ,že ak matka má pocit ohrozenia seba a mláďať ,zožerie ich a sú to živé celé stvorenia ,za to je zlá ,alebo ak je mláďa choré alebo má nejaký problém zožerie ho ....a ak žena má pocit ,že je problém vynosiť dieťa a to je jedno aký má právo sama o tom rozhodnúť a to ,že niekomu bije srdce ,ale nepracuje mozog ,dýchanie ,reflexy ,vnemy to nie je hotový človek ,ktorý samostatne prežije a ako matka keď ho nechce nikto ju nedonúti ten plod vynosiť .....a pokiaľ niekto nedýcha ,nemá vyvinutú celú sústavu bez ,ktorej nevie žiť a tým pádom to nie je samostatne žijúci tvor zo všetkými funkciami ,ktoré nás robia ľudmi ,tak to nie je ani vražda.....a bodka...

molka
6. nov 2013

Krásny príklad, porovnávať ľudí so zvieratami... 😝 😝 😝

evkasus
6. nov 2013

@aristka to su len omacky....kazda veta sa da spochybnit...
V prirode obcas samicka zozerie samceka. V prirode sa deje vela veci.
Ak zena ma pocit, tak ma pravo?
Dieta je naviazane na telo matky aj po 12 tyzdni ...
Ake su to vsetky funkcie, ktore nas robia ludmi?
Ak je dieta postihnute, a niektora funkcia nefunguje a narodi sa tak nie je clovek?
Kde je pravo dietata na zivot? Pri tom obrovskom prave zeny rozhodovat o nom ako o casti svojho tela, aj ked je to geneticky iny tvor ako ona sama?
Pre mna su to iba omacky, ktore su nam vmasirovavane...

aristka
6. nov 2013

@evkasus otázka ...máš dieťa a odpovedz mi...

aristka
6. nov 2013

@evkasus a kde je naše právo ,ak príde k nehode a bohužiaľ príde o poraneniu mozgu s následkom jeho nefunkčnosti ,tj.mrtvy mozog a napriek tomu na prístroji ,ktorý do neho dýcha ,srdce bije ,ale mozog nepracuje ,nič necíti ,ale srdce bije a bije potiaľ pokiaľ sa nepoužije pre niekoho iného ,ale tým podľa teba ho vlastne zabijeme ,lebo bilo srdiečko ,ale inak nefungovalo nič....aj plodu bije srdiečko ,ale nefunguje nič....

evkasus
6. nov 2013

@aristka plodu nefunguje, ale za urcity cas zacne fungovat.
Po nehode s takymi poraneniami je to uz definitivny stav.

aristka
6. nov 2013

@evkasus aj po zákroku je to definitívny stav ....je to na každom rozhodnutí matky a takú ozaj hlúposť ako napísať ,že to robia kvôli postave ,toto absolvovať a sú poučené aké riziká to obnáša aj pre ženu je hlúposť ,tak ako je hlúposť dávať vyše 300eur za zákrok ,ked za 200 eur mám mirenu ,alebo inú hak na rok a ak nemôže žena hak a jednoducho ujde čo sa stáva a nemôžu si minčo z nejakého dôvodu dovoliť je tu táto možnosť a je to na žene ......

evkasus
6. nov 2013

@aristka Ale ty si porovnavala nefunkcost plodu a nefunkcnost dospeleho cloveka po nehode...
A ja hovorim, ze nefunkcnost urcitych funkcii sa u plodu zmeni na funkcnost.
Kdezto u dospeleho cloveka je to uz nezvratny stav...
Ved to je diametralny rozdiel.
Dieta nie je nefunkcny organizmus, lebo je poskodene, ale preto, lebo sa vyvija a potrebuje cas...

Ja som nepisala, ze to zeny robia pre postavu, ale nevylucujem, ze take nie su.

warholette
6. nov 2013

@evkasus dieta je nefunkcny organizmus, pokial ku svojej funkcii potrebuje organizmus matky. pokial nedokaze mimo jej telo zit same, tj. plod pred urcitym stupnom vyvoja, tak nemoze byt povazovane za plnopravnu osobu alebo vseobecne osobu. nema totiz ziadne funkcie, ktore by mu umoznovali zivot nezavisly na tele matky.

rosienka
6. nov 2013

a majka sa nam nejako uz ani neukazala...asi je uz na tej interupcii... 😀
ale vazne, tazka tema, lutujem kazdu, ktora stoji pred tymto rozhodnutim. Najlepsie by bolo, keby sa ziadna ani rozhodovat nemusela a pristupovalo sa zodpovednejsie k moznemu tehotenstvu. Ziadnej to neodporucujem, je to poznacenie a vycitky na cely zivot. Z môjho pohladu je len velmi malo dôvodov, kedy pristupit k preruseniu, väscinou je za tym egoizmus.

aristka
6. nov 2013

@rosienka to slovo egoizmus je tvoj názor ,ja poznám veľa iných príčin ....

evkasus
6. nov 2013

@warholette Preco teda nie su potraty povolene aj v 13. tyzdni? Aj vtedy ku svojej funkcii potrebuje plod telo matky.
Ja nediskutujem o tom, kedy je uz dieta samostatne. Ale o tom, ze ako nova ziva LUDSKA bytost by nemala byt nechana napospas slobode inej ludskej bytosti.

rosienka
6. nov 2013

@warholette vyvijajuce sa dieta je specificky problem a neda sa ani povedat, ze je nefunkcnym organizmom bez svojich prav. Praveze by malo mat pravo na zivot aj zapocate dieta, z ktoreho sa stane plnohodnotna osoba. Kedy sa stane dieta plnohodnotne? po narodeni? v 25tt, alebo uz v 13tt?... 😒 😕

rosienka
6. nov 2013

@aristka no povedz ktore?

Strana
z7