icon

Kedy ísť k lekárke?

doboskam
2. dec 2013

Dobry den, Vysvetlujem manzelovi,ze ak este nie som tehotna,ze este nemam ist na pichnutie protilatky lebo on sa boji,ze budem tehotna napr.10 dni v tomto mesiaci december budem cakat ci dostanem menstruaciu na konci mesiaca a co ak potratim do menzesu , kedze mam A2 negativ krv a telo si bude mysliet,ze plod je parazit a mohlo by dojst k potratu a teda ku klasickej menstruacii. Nakolko prvy trimester je velmi citlive obdobie, a to je potrebne preklenut do uspesneho porodu zdraveho babatka. Vela citame o tom na nete a potom sa nase nazory s manzelom rozchadzaju.Chceme byt len pripraveni a sme opatrni a samozrejme aj bojazlivi kusok, to bude asi vekom, 20 rocni to tak nevnimaju. Dakujem vopred za odpoved. 🙂

jajka0211
2. dec 2013

ja absolutne nerozumiem tvojej otazke

daniaz
2. dec 2013

ja som rh negativ moj rh pozitiv, babatko som potratila, po kyretazi mi do 24 hodin pichli inekciu a hadam to bude uz ok. Ale nemozem tvrdit ze som potratila prave koli tomu. Prve dve deti som mala bezproblemove, teraz som vydata druhy krat, tak sa mi toto stalo..

evelynm
2. dec 2013

uplne chapem vase obavy. pokial si dostala protilatky, tak nevidim dovod ist k lekarovi pred otehotnenim. Ale pre pokoj duse by som sa za nim sla aspon poradit.

hradnapani
2. dec 2013

predpokladam, ze pises o tom, ze mate rh negativitu a dieta este ziadne nemas na svete. Ja teda neviem, co ste citali na tom nete, ale tieto veci sa riesia az vtedy, ked je zena tehotna a prvy odber krvi tykajuci sa tejto veci sa robi az nejako v tretom mesiaci. Ostatne sa riesi podla vysledkov. Ak su dobre, tak sa nedava ziadna injekcia pocas tehotenstva - ta sa dava az po porode. Ak su vysledky horsie, tak sa dava injekcia, ale to az v neskorsich tyzdnoch tehotenstva. Prve mesiace ti nikto nedava injekciu pri rh negativite.
Ale teda napisala si to dost matuco 😒 Co tak opytat sa priamo lekara?

sisaha
2. dec 2013

ja som tiez Rh negat, chlap Rh pozit.., tehotenstvo bolo bezproblemove.. po porode kedze dieta bolo rh pozit som dostala injekciu, dalsie tehu tiez bezproblemove

nair
2. dec 2013

Podľa mňa vzniká nebezpečenstvo najskôr vtedy, keď sa už nejedná o embryo, ale o plod, a keď mu vznikne obehová sústava.. ale môžem sa mýliť.. 🙂

adamnela
2. dec 2013

Ja som tiez Rh negativ a manzel Rh pozitiv. Prve tehu so sice prelezala, ale protilatky v pohode, aj ked syn ma Rh pozitiv. Po porode som dostala rhegu a druhe tehotenstvo celkom ok, aj ked v 35 tt sa mi uz protilatky zvysovali a preto som bola na sledovani v nemocke. Nakoniec sa dcerka narodila v 37tt+ dni, nie kvoli protilatkam, ale preto ze sa uz pytala na svet. Po porode som zasa dostala rhegu a mala je tiez Rh pozitiv. Najlepsie je sa urcite spytat dr...