Kedy ísť k lekárovi v tehotenstve?
Zdravím, včera som zistila, že som tehotná (dve čiarky), ale keďže predtým som nikdy nehotná nebola, netuším, čo mám teraz robiť. Nechcem o tom ešte nikomu hovoriť, iba manželovi a on tiež nevie. Kedy ísť k doktorovi a tak? Mám ísť najprv k obvodnej či rovno na gynekológiu? Keď ja som tam bola asi 2x v živote a aj to bolo dosť dávno. Ďakujem za odpovede.
o mesiac na gyn.
Nemusíš chodiť k obvodnej. Zavolaj na gynekológii, sestrička tá objedna na prvé vyšetrenie
Zvyčajne je to 7-8tt
@deti95060810 aké o mesiac? Snáď nech si autorka zavola k dr a on ju objedná. Čo je to za radu, že má mesiac čakať?
@lentilka640 ja hneď ako som mala 2 čiarky, zavolala som gynekologicke, ta sa má opýtala kedy bola posledná menstruacia a hneď ma objednala. Vtedy som bola asi 5+2 tt, bolo vidno len ten zltkovy vačok či ako sa to vola a hneď má objednala o 2 týždne zase, tam už videla plod. Podľa mna to je tiež blbosť čakať mesiac a podobne, Ved môže to byt mimomaternicove tehotenstvo alebo niečo podobne a nie je na škodu urobiť sono a skontrolovať či je všetko ok 😊
Zavolaj doktorovi, on Ta objedna podla vlastneho uvazenia. Mna brali vzdy hned o par dni, najskor na krv
Ja som bola hneď (cca týždeň, dva), ako som mala pozitívny tehotenský test, kvôli vylúčeniu mimomaternicového tehotenstva, následne v 10tt ms ma Dr. objednala.
@nika23t a čo ak mám mimomaternicové tehotenstvo? 😳
@lentilka640 nemáš, neboj sa. To len píšem postup môjho lekára, prečo objednáva skôr. Teba možno objedná neskôr, on to už bude vedieť posúdiť. Ale je to úplne bežný postup, bežne sa to takto robí. Zajtra si zavoláš a uvidíš.
@nika23t no ale čo to znamená mimomaternicové tehotenstvo?
Že sa oplodnené vajíčko uhniezdilo mimo maternice napr. vo vajcovode.
@lentilka640
Šla som, keď mi vynechal.druhy cyklus. To už bolo aj niečo vidno. Skôr je zbytočné, pokiaľ samozrejme nebudeš mat nejaké problémy. Teda z mojej skúsenosti.
@lentilka640 zajtra zavolaj gynekológovi a povedz mu, že Ti mešká menzes a test vyšiel pozitívne. Následne Ťa objednajú.
Držím palce!
Prosim ta klud, dvihni telefon, zavolaj gynekologovi, spyta sa na datum poslednej menstruacie a podla toho ta objedna. Kazdy lekar ma ine standardy niekto objednava skor, iny neskor. Drzim paste!

Zavolas na gynekologiu, oni ta objednaju