icon

Kedy si mám urobiť test?

enwy
1. dec 2013

Ahojky kočky, viete mi poradiť, kedy by bolo vhodné urobiť si tt?? Posledný menzes som mala 12 novembra a styk som mala 22 novembra a 27 novembra s vyvrcholením do mňa. Avšak podľa online kalkulačiek som mala ovuláciu asi 26 novembra, aj ked ja som sa cítila tak, že som ju mala asi toho 27.-dmeho. No a menzes čakám asi tak o týždeň, viete mi poradiť nejaký konkrétny test s takou citlivosťou, ktorý by mi vedel určiť odpoveď už aj pred príchodom menzesu? ďakujem 😝

bajana
6. dec 2013

@borkavan inak v septembri sa rodia uzasne deti 😉

borkavan
6. dec 2013

@bajana aj môj priateľ je septembrový-úžasný. 🙂
Tak dúfam, že mi to vyjde.

enwy
autor
6. dec 2013

@borkavan no ja zatial nic KLOP KLOP .. nech je to tak aspon do utorka a testujem! 😀

enwy
autor
8. dec 2013

@borkavan @bajana zajtra mam 28 DC uz sa neviem dockat utorku ach 😒

bajana
8. dec 2013

@enwy drzim palce 🙂 ... ja som dnes len 20DC, pockam este tyzden....mavala som kratsie cykly, tak 24-26, ale tento je len druhy po MA, takze neviem, aky dlhy bude

enwy
autor
8. dec 2013

@bajana dakujem 🙂 napisem zajtra, aj ty sa zatial drz 🙂

enwy
autor
9. dec 2013

@bajana nevydrzala som, urobila som si dnes test...dnes mam 28 DC no a je tam iba jedna ciarka.. :/ mam este nadej myslis?? ani naznak ducha ani nic ☹

@borkavan

borkavan
9. dec 2013

@enwy ešte mááááš nádej. Však aký test si si spravila? však si kup ten citlivý. Testni zas o dva dni, to by už mal byť dušík. 🙂

enwy
autor
9. dec 2013

@borkavan obycajny z Dr.Maxa som mala .. a nic ani naznak.. no a dnes som mala este aj styk, s vyvrcholenim do mna, myslis ze to teraz nejako ovplyvni ak mi ma dojst mrcha tak ze sa to posunie alebo co? som myslela ze sa mi spusti mrcha pocas toho styku ale nic ani naznak ..

borkavan
9. dec 2013

@enwy no pokiaľ si tehotná, tak to vôbec nemohlo spustiť krv. neboj, vyzerá to na tehotnosť. 🙂

adamnela
9. dec 2013

no ja som na tom tak isto, po vysadni antikoncepcie pred 3 mesiacmi, mam menzes strasne nepravidelny. Minuly mesiac som dostala az na 40 DC. Dnes je to uz 34 DC a neviem ci si mam uz urobit test, lebo som strasne nedockava. Byvam strasne unavena, ale inak priznaky nemam ziadne...Tak co kupit si zajtra test, ci mam este nejaky tyzden vydrzat?

enwy
autor
9. dec 2013

@borkavan fuu fuu ja neviem uz fakt, ale dnes som taka nadrzana ze to som uz davno nebola 😀 😀 😀 aj napriek styku .. a prečo potom na teste nebolo nic eh 😖

@adamnela podla mna si kup test ved 34 DC je uz dost aj napriek tomu 40dnovemu ... a napis potom sem

bajana
9. dec 2013

@enwy este mas sancu, podla toho, kedy asi si mala ovulku...ja mavam okolo 10/12 DC a ked bol test pozitivny, bolo to 28DC, ale uz 18 den po ovulke, takze dialnica bola krasna....
mne sa zase stava, ze sex mi MS skor urychli ako oddiali, to, ze este neprisla, nezavisi od toho....drzim palce 😵

adamnela
9. dec 2013

@enwy asi si zajtra kupim a dam vediet kocky 🙂 lebo som strasne nedockava...

enwy
autor
9. dec 2013

@bajana no ved prave, ze som si myslela, ze styk mi ms urychli, ale zatial nic..a dufam ze ani zajtra ani v stredu ani vo stvrtok ani najblizsich 9 mesiacov ! :D
ovulku som mohla mat cca 26/27.november cize mam cca 13 dní od ovulky

bajana
9. dec 2013

@enwy tak to bud este v klidku, test nemusi este nic ukazovat....

borkavan
9. dec 2013

@enwy tak to máš čas, ešte počkaj a potom si kup v piatok najcitlivejší test. ale si myslím, že dnes si si test už spravila. hehe. no to bola moja prvá znamka vtedy, že som mala neskutočnú chuť na sex. a potom stále a stále a stále až som musela na potrat. bohvie čo mu uškodilo. no čo už. už je to dávno za mnou.

enwy
autor
9. dec 2013

@borkavan @bajana no ano spravila som si ho dnes a nic ani naznak ducha..
fuha potrat?? 😨 nestraš 😒
boli ma aj kus brucho ako keby ma dojst mrcha ale dufam ze to su tie ine priznaky .. aach do piatku este cakat, zblaaznim sa 😅

@borkavan a tu chut na sex si mala vtedy ked si uz vedela ze si tehu alebo ako ?

borkavan
9. dec 2013

@enwy no ja som ani netušila že som tehu vtedy. Proste za dva dni som čakala mrchu a silná chuť na sex. Taká iná. ako si povedal, nadržaná. A potom stále. A potom som zistila, že som tehu a stále to trvalo. Proste stále. Ale mne to bolo spolu aj s prsiami, sa mi zväčšili veľmi a spevneli a sa divím, že čo to. Lebo to bolo neplánované tehu... tak ma vtedy ani nenapadlo, že by čosi. Lebo posledný sex som mala na 10 DC a zrazu z toho tehotná. že zázrak. Nuž ale škoda, že som musela na potrat v 12 tt. sa mi nevyvíjal plod. ☹
Alebo mu uškodilo niečo...neviem. ☹

enwy
autor
9. dec 2013

@borkavan fuu fuu tak to ma mrzi teda... 😒 .. ja mam prsia v pohode, teda nie v pohode, ale rovno velke ako aj velke boli 😀 no ale ta nadrzanost, pred ms nebyvam nadrzana, skor cez ovulku, navyse ked som mala styk dnes tak je to divne .. a citim stale take tlaky ako keby mala byt kazdu sekundu mrcha, nech je uz piatok ....... a nech nic nepride ..

adamnela
10. dec 2013

@enwy no tak test prave urobeny a ani naznak ducha, cize taky negativny, ze negativnejsi ani nemoze byt :( Takze zasa iba plany poplach a zasa to bude len tym mojim popleteným cyklom :(

enwy
autor
10. dec 2013

@adamnela fuha tak to je potom divne 😖 chod radsej ku gynekologovi nech ti pichne vyvolávačku .. aby sa ti to nejako upravilo alebo čo .. hm ?

ps: mrcha nikde

adamnela
10. dec 2013

@enwy zacala som minuly cyklus pit alchemilku rano a mysi chvost vecer, tak ako treba, aby sa mi cyklus dal do poriadku...neviem, neviem, ci u zasa nezacnem pit juz teraz, aby som mrchu nejako privolala, lebo mna vyvolavacku sa mi tea vobec nechce :(

bajana
10. dec 2013

@enwy tak snad uz ani nepride...a este pekne testuj, aspon kazde druhe rano... 😉
@borkavan kedy si bola na ukonceni tehu? ja som bola majovka 2014, mam teraz prvy normalny cyklus po, MS prisla 4 tyzdne po potrate, mne sa plod nevyvijal od 6+4tt, mesiac som o tom nemala ani potuchy, len ma trochu prestali boliet prsia a nepriberala som....potom som na zac. 11tt zacala krvacat, nastastie mam super dr., kazala mi pockat par dni, ci sa potrat nerozbehne samovolne, a rozbehol, nemusela som na zakrok....tiez neviem, co sa stalo, ale nepripustam si moznost, ze by som za nieco mohla ja...
na odlahcenie - maj nam skratka nevyhovuje do rodinneho kalendara, my mame radi september 😉

enwy
autor
10. dec 2013

@bajana testovat budem az v piatok ak do vtedy mrcha nepride ... radšej

sona272
10. dec 2013

Ja som si robila test na stvrty den ked mi meskali a bol pozitivny 🙂

borkavan
10. dec 2013

@bajana tak ja som bola na MA november 2012. Takže už je to rok aj mesiac. No mne prvá MS vtedy prišla na Mikuláša a potom chodila pravidelne pol roka ako hodinky. Ale tosom pila alchymelku celý cyklus, lebo vtedy sme sa nesnažili.
Ja mám v správe napísané 7tt+ 6 alebo opačne. neviem. a tiež som o tom mesiac nevedela. Bola som doma na PN a bolo mi fajne. Tak som to pripisovala tomu, že len sedím a nič nerobím. Doteraz si pamätám ten ultrazvuk ako tam hladal a nič, iba také maličké babo, alebo plod.
A potom ma ešte v nemocnici pozorovali pol hodku tri doktorky. a hovorili si.. uhniezdené je, ..... ale nebije srdiečko. sami to mu nechceli veriť... boli zlaté.
A ešte mi povedali, že to sa nedá určiť ktorý týždeň sa prestalo vyvíjať, lebo ono sa potom scrkáva.
Inak ja som mala mať termín máj 2013. hehe a ty máj 2014. Máj nahovno mesiac. veď ani svadby sa vtedy neodporúčajú. 🙂
september to istí. 🙂

borkavan
10. dec 2013

@adamnela alchymelku si dávaj dva-krát denne. inak ja som teiž začala s alchymelkou ale len do ovulky.

adamnela
10. dec 2013

@borkavan ja som tak mala aj minuly mesiac, ze som dostala mrchu az na 40 den a to som uz 2 dni pred tym, teda v 38 dni zacala pit alchemilku, nech nemusim ist na vyvolavacku. Neviem ci pomohol cajik, ale to rproste vtedy prislo tak same, netusim. Ale dnes mam uz 35 den a mrcha nikde a test negativny :(

enwy
autor
10. dec 2013

@sona272 ja prvy den meskania ani naznak ducha 😒