Kedy si mám urobiť test?
Ahojky kočky, viete mi poradiť, kedy by bolo vhodné urobiť si tt?? Posledný menzes som mala 12 novembra a styk som mala 22 novembra a 27 novembra s vyvrcholením do mňa. Avšak podľa online kalkulačiek som mala ovuláciu asi 26 novembra, aj ked ja som sa cítila tak, že som ju mala asi toho 27.-dmeho. No a menzes čakám asi tak o týždeň, viete mi poradiť nejaký konkrétny test s takou citlivosťou, ktorý by mi vedel určiť odpoveď už aj pred príchodom menzesu? ďakujem 😝
@enwy bola som rovno do doktora. som sa pýtala sestričky a tá hovorila, že treba ísť čo najskôr, lebo už raz som mala potrat. Tak sa o dva dni sekol, čo sa týka počatia. A mne už dva dni neni zle zrazu. je to také divné. predtým mi bolo od piatku na vracanie, vždy ked som bola hladna a od včera nie. Tak dúfam, že babo sa vyvíja a všetko je v poriadku. Niekedy ma prepadne panikcý strach, že zase sa čosi posralo, ale tak viac menej sa teším. KOntrola o dva týždne a tam sa uvidí, či moje bejbinko rastie a či počuť srdiečko. Lebo dnes už som zas mala špinenie troška. aj v pondelok. Tak dúfam, že je všetko v poriadku.
@enwy ďakujem. aj tebe želám, aby si čo najskôr otehu. no ja dúfam, že je a bude všetko v poriadku s mojim tehu. lebo niekedy mám taký pocit, že tehu už skončilo. Ten dorktor ma tak vystrašil. Proste nič pozitívne nepovedal, a pritom mám rovnako veľké babo ako na fotkách čo tu vidím na forach.
Kolko moze menzes meskat???kolko dni
@enwy ahoj, no čo už je všetko v poriadku? už si zdravá? ja som dnes prvý krát nemala hisák. Včera som si spravila test, bola tam silnejšia čiarka ako minule. Tak dúfam, že je všetko v poriadku. Aj tak nič nespravím do 26.2. už musím len čakať.
A ešte mám robiť teraz záverečnú prácu, lebo študujem anglinu a chcem to spraviť teraz cez prázky. Od zajtra mám prázky, lebo som učitelka, tak sme doma.
Inak neuvažovala si, že si kupiš ovu testy, aby ste sa trafili priamo do ovu?
@enwy no napr. včera večer som si našla tmavú krv na toaleťáku. ma tu strašia baby, že treba ísť hned k doktorovi. No nešla som. Lebo minulé tehotenstvo som tam chodila stále za každou tmavou škrvrnou a hovno mi pomohol. Aj tak som mala zamlčaný potrat.
Ja len dúfam, že je všetko OK. Tak som to troška nechala na prírodu. Chcem proste, aby sa mi narodilo zdravé bábo a hotovo.
Tak uvidím na tej kontrole, čo bude.
@borkavan aha a ja som ti skôr preto nepísala, lebo som vedela, že 26steho pôjdeš. tak sa len šetri, srdiečko bije tak je dobre 🙂 😉
tie kalciovky preto lebo este stále kašlem..a dosť brutálne zajtra tretia injekcia pôjde som zvedavá kedy uz prestanem kašľať pretoze podla mna mi nezaberaju ☹
@enwy no ja som chcela ti tu napísať, ale akosi som nemohla nájsť tuto temu. ale už som si ju lajkla, tak už budem vedieť. tak asi sa treba najprv musíš riadne vyliečiť a potom znova skúšať a už sa to určite podarí. však si sprav ovu test a hotovo.
aj si doma? či chodíš do práce?
ja som mala minulý týždeň prázky, lebo som učitelka a teraz som doma. aj som rada, lebo my máme školu v kaštiely a tam je zima a žiaci sú chorí. tak aspoň nič nechytím.
@borkavan aha takto teda 🙂 tak uz je dobre
no neviem nikde to neviem vygooglit ci maju kalciove injekcie nejaky vyplyv na to... hm nevadi ved uvidim zase raz uz nebudem testovat do momentu kym sa neporyham 😀
teraz som bola pondelok a utorok doma, zajtra idem rano na 4 hodiny do práce a potom idem zasa na injekciu vo stvrtok tak isto na pol dna a v piatok budem doma zasa
fiha škola v kaštieli to znie zaujimavo ale v zime to teda musi byt riadna zima vykúriť kašieľ
@borkavan ahoj, dnes som mala poslednu kalciovu injekciu, do toho mam od vcera tabletky codein na kasel, v utorok idem na pľúcne... stále kašlem, avšak mala som styk aj počas brania kalcioviek, mylsim však ze ak by aj nieco udialo vo mne, tak by nemali kalciovky urobit zle, pretoze sa vraj zvyknu pichat aj v tehotenstve a zle to nerobi, prave naopak vraj... tak nevem... no a ozaj dnes som bola ráno ešte aj na krv, výsledky budu v pondelok... neviem teraz, či z obycajneho odberu krvi u obvodneho lekara by bolo nieco vo vysledkoch keby sa mi ujalo vajíčko tento mesiac? co myslis? som iba 18DC
@enwy no podľa mňa obvoďák by to nezistil takto skoro. To by ti museli robiť testy na HCG a navyše ešte máš čas, aby sa ti tvorilo HCG, to sa začína tvoriť, to až ked sa spoja spermie s vajíčko začne stúpať ale máličko, najviac začne, ked sa uhniezdi v maternici. Takže na zistenie máš čas.
Aj ste sa trafili do ovulky, či nevieš?
a tiež si myslím, že kalciovky sú v pohode. tak sú dôležitejšie teraz iné veci v prvých týždňoch. aby si nepila, nefajčila a nebrala drogy, lebo sa tvoria orgány cca od 4 tt či jako a to som všade čítala na nete, že sa to nemá.
ale to už budeš vedieť, že si tehotná, keď budeš vo 4 tt, takže to sa neboj. dovtedy je to pohoda.
inak tá choroba ťa riadne zmohla, však už sa liečiš asi 3-tí alebo 4-tý týždeň, že?
mne vôbec nie je zle. a tu skoro každá tehula píše ako má žalúdok na vode... ja nie. tak neviem. kontrola až 10. 3. to je taká neistota, či je všetko v poriadku, vole, že až.
@borkavan no tiez som si povedala, ze z tej krvi by mi asi aj tak nic nezistili ešte.. neviem či sme sa trafili, styk som mala raz aj počas mrchy a presne týždeň po mrche a teda v utorok a ešte včera no a mrcha mi vychadza v den tvojej kontroly 😀 tak neviem a ano ta choroba ma teda fakt zmohla 😖 už je to 5ty týždeň dokonca veru
a s tym fajcenim, s tymto kaslom mi doktor uplne zakazal fajčiť 😀 😀 a dnes rano ked som bola na krv tak z jednej ruky mi brala krv, do druhej mi vzápatí pichla injekciu, tak sa mi pekne cely svet zatočil, chvilu som si myslela ze sa aj povraciam.. no kazdopadne som zvedava, mam doma dva testy ešte...do zásoby ale na to je ešte strašne veľa času ..
ale ved to je dobre ze ti nie je zle predsa 🙂 ...moja sestra akurát dnes porodila 🙂 a ešte mi kamaratka hovorila o jednej znamej, ktora uz ma jedno dieta ročné, ze je zasa tehotna, ale partner ju nechal a tak si to ide dať preč...tak som si tak povzdychla nad tým, že ach, ona už druhé a ide ho dať preč a my ... teda ja ..
@borkavan ahooj, mam dalsie ATB 😀 😀 už mi je z toho fakt smiešne 😀 ach no,,aj na rontgene som bola, všade som musela podpisovat, že nie som tehotná 😢 ale pluca ciste, dychanie ciste, tlak v poriadku, mierne chudokrvna som vraj a mam zvysene CRP co zamena ze mam v sebe stale nejaky zapal...ale ČOHO tak to mi nikto nevie povedať 😕
ty ako ?
@enwy ahoj jasné, všetko v pohode. a hlavne dnes. dnes mi je akosi dobre fyzicky. ale posledné tri dni som sa cítila hrozne tehotno.
dnes som bola na kontrolu štítnej zľazy. povedal, že vzhľadom na to, že som tehotná, stále sú tie hodnoty neni dobré. tak mi zvýšil dávky. tak dúfam, že zaberú a bude všetko v poriadku s mimčom.
robím si tu záverečnú prácu (študujem anglinu, abych ju mohla učiť) a tak nemám moc času. síce som doma, hehe ale buď spím, alebo robím tu prácu.
a ty ako? v pondelok máš dostatť mrchu ako sa pamätám, tak sa niečo rysuje? čo myslíš? síce je ešte skoro, aby si vôbec vedele, či si tehotná.
a už si kompletne zdravá?
@borkavan ahaaa tak super, som sa zlakla ked si tolko nepisala ci sa nedajboze nieco nestalo...ale som rada ze nie 🙂 a aj tie hodnoty sa snad rychlo uz napravia do normalu 🙂
no ja som uz maly krok od zdravosti snaaad 😀 mam tie atb este tam mam asi tri tabletky, takze znova neviem ci bude nieco z toho tento mesiac, ale zatial sa nijako necitim ani na mrchu ani tehu 😀 ale ja viem ze ona zasa pride 😖
@enwy ach hlupa mrcha, tak nech už nepríde a nech si tehu už.
a že krok od zdravosti 😀 som sa zasmiala. 😀
A čo tvoj, tiež by už najradšej aby si bola tehu, alebo je mu to jedno? aj spolu bývate?
My ešte spolu nebývame, ale ja bývam sama a on je tu pečený, varený. Ja mám 1-izbak,tak neviem, či pôjdeme do väčšieho s mimčom,alebo ako to spravíme.
@enwy no čauko, ako? ja idem teraz v stredu na poradňu, tak uvidím, či všetko OK a už keď to bude teraz OK, už som za vodou, ako sa hovorí. Som stále na PNke, už ma ide šlahnúť, však keď odporučí, tak pôjdem už do práce od apríla. Inak stále ma nervujem a rozčulujem, priateľ mi robí stále nervy... škoda rečí, tak dúfam, že mimčo si to nerozmyslelo a ostalo so mnou. Lebo pri týchto nervoch... a nedá sa mi to ovládať. Teraz je už troška kludnejšie medzi nami... tak hádam, už to tak ostane. Som dosť nervozna aj preto, lebo si robím tu štátnicu z angliny a mám napísať prácu a čas uteká a mne to askosi ide ťažko. no idem zas makať na tej práci. ach jaj.
A ty ako?

@enwy no teda to ma mrzí. vážne. tak daj si ANTB a uivdíš potom no. však si urob ovu test a šupni na to vtedy, ak sa bude dať.
ja som dnes troška pobehla na autobus a už vytok.. taký divný, žltý ... divné no. zajtra asi pôjdem k dokymu