Kedy správne vykonať tehotenský test?
Ahojte 🙂 kedy najskôr ste si spravili tehotenský test ? Mohla by som aj 2-3 dni pred očakávanou ms ? Neviem sa už dočkať 🥹
Relevantny vysledok sa dozvies pri 7d meskani,tak mi aj dr vravel,ze najskor ked 7d meska. To ukaze uz spolahlivo ci si alebo nie.
A robili ste si test výlučne vždy iba ráno alebo ste skúšali aj večer ?
Neodporúča sa robiť test takto skoro, lebo výsledok môže ukázať aj biochemické tehotenstvo a žena je potom zbytočne sklamaná...
Robila som test na 9.DPO, čiže 4-5 dní pred MS a druhá čiarka bola, nebolo to ani z ranného moču. Len ja som merala aj BT a na grafe to už bolo vidno, takže som išla na istotu. Čiarka bola ale veľmi slabá ešte.
Mne ukazal 5 dni pred MS a to bolo poobede, teraz som 30tt. V predoslom tehu ale napriklad az 5 dni po slabucka ciarka. Dovtedy negativny. Je to individualne. Skusit môžeš. Ak by bol neg., vyskusaj napr. v den ocakavanej MS, prip.ked meska.
Ja som sa bala prilis skoro, lebo by som mala hrozny strach a nervy ze to nevyslo ak by bol negatyvny a zla psychika vie urobit vela zla v tehotenstve. Ale ak budes ty v pohode, kludne skus aj par dni pred ocakavanou MS.
Podla mna zalezi od toho aku vysoku budes mat hladinu Hcg. Je v tom velmi vely rozdiel. Niektore zeny maju v 4 tyzdni 10 a niktore 700. Cize tie prve budu mat test negativny a tie druhe pozitivny a pritom su oboje uspesne tehotne, ale ta prva sa bude trapit.

Ja dom robila den po ocakavanej a bola slaba ciarka, ozaj slaba...
Ak mas dvojbalenie vsak kludne skus ale neber to zavazne. Velakrat nevhodne vajicko odide s ms