icon

Mám 16 rokov a bojím sa, že som tehotná

vika_1211
12. aug 2022

Ahojte už som zúfalá ... Mám 16 rokov (prosím nesudte ma za vek 😭🙏🏻) a obraciam sa sem. 22.7. som s priateľom mala nechránený styk v polohe kde vo mne nebol na doraz a nieje zrejme či mu uniklo ... Robila som si test 7.8. s prvotným výsledkom doslovný negatív a dnes alebo zajtra mám dostať menštruáciu, bolia ma prsia hádžu mnou hormóny ale dní stále nikde ... Otvorila som dnes starý test a ukazuje ďalšiu čiarku ale je inej farby a celý test je nažltnuty kúsok. Prosím povedzte mi vy, skúsené ženy že mi naozaj nič nehrozí a niesom tehotná 😭🙏🏻.

Mám 16 rokov a bojím sa, že som tehotná
hipuska
12. aug 2022

Čo znamená starý test? Chápem dobre, že ten zo 7.8.? Ak ti ten ukazuje toto tak tento výsledok je neplatný. Treba urobiť novy.test.

nevenka
12. aug 2022

@anjelicek26 ja cakam stvrte takto, ze spermie prezipi tych 4-5 dni, co bezne nezvyknu a ovu prisla necakane skor. A je to.

simca06022011
12. aug 2022

@mimikas ano presli a preto pisem, ze len nech sa stresuje. Na ochranu si zacne davat pozor po par razoch...

@vika_1211 stary test uz pouzity nema ziadnu vypovednu hodotu uz, mas tam cas v ktorom mas odcitat vysledok, potom uz nie a uz vobec nie dalsie dni. Do kosa s nim. AK chces urob si novy

ddaassuullaa
12. aug 2022

16 rokov? Povinna skolska ukoncena, mozes sa zacat starat o seba (aj dieta). Prepac, rozum tiez dostal prazdniny? Chlapovi je jedno, kde zaseje, ale ze ty v 16ke nemas trosku rozumu, vseobecneho rozhladu a info o dostupnosti antikoncepcie nielen hormonalnej? Biologiu si na ZS nemala? Boze...naozaj sa toto moze diat v 21.storoci? Nenariekaj na modrom koni a chod za mamou, ked si ju uz obisla pri svojej neznalosti

bombulka1987
12. aug 2022

@vika_1211 "nie je zrejme, či mu niečo uniklo" - poznáš pojem "kvapka lásky"? Alebo vetu "stačí kvapka, už to ťapká"? Prepáč, ale vidno že nemáš ale absolútne žiadne skúsenosti. U chlapov sa na špičke penisu tvorí kvapka, ktorá môže obsahovať spermie. Chlap ani nemusí ejakulovať aby si otehotnela. Prepáč, ale dobré ránko. A snaha o prerušovaný sex, ver mi, aj rokmi skúsenému chlapovi sa stane, že nestihne vybrať včas. To je proste realita. Neskúšaj vo svojom veku také veci, fakt sa preber dievča. Poznáš vôbec svoje telo? Vieš kedy máš ovuláciu, kedy máš plodné dni, kedy máš neplodné obdobie? Sex je síce krásny, ale je o zodpovednosti. Pri sexe proste vznikajú deti, nový život, sex nie je hračka. Poznáš metódy antikoncepcie? Počnúc fakt všelijakými formami hormonálnej antikoncepcie, teliesko, kondóm, Pharmatex, pesar atď? Vieš že pri sexe môžeš chytiť okrem tehotenstva aj pohlavnú chorobu? Prepáč, ale Ty rozhoduješ čo chlapovi dovolíš aby s Tebou robil alebo nerobil.

oblecenie99
12. aug 2022

Daj vedieť, ako to dopadlo. Starý test nerieš, tam už je ten výsledok neplatný. Môžeš urobiť aj hneď teraz, alebo zajtra ráno po zobudení.

evica17
12. aug 2022

Starym testom sa neriad po uplynutí tej doby čo píšu. A urob si teraz test alebo zajtra ráno, a verím že bude negatívny a nabudúce si daj pozor, ideálne antikoncepciu daku. Držím palce

erickatt
12. aug 2022

@vika_1211 urob si ráno druhy test. Z ranneho moču. Drzim palce

zuzi0911
12. aug 2022

Určite si urob druhý test,tento je neplatný....
Daj vediet,ako si dopadla...držím ti palce až je výsledok taky aký chceš...

veronikanika1982
12. aug 2022

Ja tam vidím iba bielu čiaru. Takže podľa mňa nie. 😉 Môžeš byť kľudná.

tehotna40
12. aug 2022

Bože baby, poučať ju tu asi už nemá zmysel, tieto veci určite všetky vie, bohužiaľ, je mladá a mladý na tieto veci myslia veľmi málo alebo vôbec, že to môže mať takéto následky. Viem si predstaviť aký musí mať strach a stres a vy tu idete moralizovat.
Autorka, kľudne môžeš spraviť test aj dnes ak bola čiarka na tom starom ,bude aj na novom. Test sa ma odčítať do 5 min takže tento nemusí byť správny ak tam ta čiarka nebola v časovom limite.
Držím palce nech to dopadne ako si praješ.

kulumulu123
12. aug 2022

@vika_1211 urob si novy test najlepsie rovnakej znacky a budes vediet nacom si... Do buducna antikoncepcia alebo kondom... Ak nechces do seba pchat hormonalnu antik.su aj nehormonalne na trhu daju da bezne kupit v lekarni za par eur nezabudni si ale predtym precitat navod nakolko za urcitych podmienok nemusi fungovat tak ako ma...

bombulka1987
12. aug 2022

@tehotna40 Ja si napr. viem predstaviť ako sa cíti, aký má strach, stres, ale napísala som jej to, čo som napísala práve preto, že mi je jej ľúto. A P.S. z toho čo autorka píše na mňa pôsobí že o veciach ohľadom plodnosti a sexu toho veľa nevie. Týmto štýlom (pokiaľ neprestane s necháneným stykom) ak nebude tehotná teraz, tak bude o pol roka, rok... A to asi nechce, ale zatiaľ robí všetko pre to, aby bola. A nevie ani o tom, že odčítať tehotenský test po takej dobe je už o ničom, že si treba spraviť nový, čo píšu v návode (áno, to som jej nenapísala a mohla som, že nech si spraví nový). Tak dopíšem aj to, že napäté prsia nemusia znamenať tehotenstvo, ale normálny stav po ovulácii a blížiacu sa menštruáciu.

ls56
12. aug 2022

Dievča,sprav si novy test. A zatial nestresuj. Po teste budeš mudrejšia. Ale myslim si, źe tehotna nebudeš. Daj nam vedieť👍

jana65l
Autor odpoveď zmazal
zafir
Autor odpoveď zmazal
lalenka33
12. aug 2022

Mňa by teda zaujímalo načo vyťahuješ z koša starý test? Čítať očividne vieš, v návode sa píše do koľko sa odčítava výsledok.a sorry, ale keď si sexovala bez ochrany, tak si sa nebála? Teraz sa báť je už pozde. Treba rozmýšlať tým, čo máš v hlave a nie tam dole. Potom sa nebudeš musieť báť.

ls56
12. aug 2022

@lalenka33 nechapem načo tie uražky,je vystresovana čo je normálne a nemusiš ju sudiť.💩 o nej vieš. Ona sa pytala niečo a ty ju za to nemusiš absolutne urážať. Sama si je vedoma svojej chyby a tvoje trapne udristane urazky jej vobec nepomozu.

januska20
12. aug 2022

@vika_1211 jednoznačne urob nový test

veronikaszabova
12. aug 2022

@anjelicek26 no tych 5 dni je otaznych 🙂
Ja som aktualne tehotna zo sexu 7 dni pred potvrdenou ovulaciou 😂🤦

bombulka1987
12. aug 2022

@veronikaszabova čo viem, tak sa udáva až 7 dní, takže ste sa ešte trafili 😁

veronikaszabova
12. aug 2022

@bombulka1987 asi tak 😂

derdia
12. aug 2022

@vika_1211 aj mna to zaujima

haanovajana
12. aug 2022

@vika_1211 urob si zajtra test.

lalenka33
12. aug 2022

@ls56 nikto nemusí všetko chápať, ani ty. Ja zasa nechápem načo deti sexujú a potom toto riešia. Ked vie sexovať, tak by mala vedieť aj následky, ktoré ten sex môže mať a riešiť ich ešte pred tým sexom a nie po ňom, keď už je neskoro. Nebudem sa s ňou baviť ako s deckom vo vatičke, keď sa považuje za ,,dospelú". Potom sú tu témy aj od dospelých žien 20+ či môžu byť tehotné, keď sexovali bez ochrany. Keď raz vie čo je sex, tak isto vie aj čo je ochrana. Možné pohlavné choroby sú už len čerešničkou na torte.

babydesire
12. aug 2022

@vika_1211 necitala som vsetko,,urcite tibtu ale mudre typy dali konikovske zaucho a riadne ti nalozili..ale k veci.
7.8. ti tehu test neukaze tehu. Je to skoro...myslim,ze ovu si vcase nechraneneho sexu nemala,ale si mohla byt v llodnych dnoch a to za predpokladu 28dnoveho cyklu a ovu v 14dc.
V skratke :
Ratas od 1.dna poslednej ms
Kolko dnovy cyklus je u teba momentalne bezny ?
Priklad 24-26dnovy (skrateny) ,ovu na 12dc-13dc.ale pri sexe napr. v 10dc, mozu byt pritomne a schopne spermie v case ovu (teda v tom 12-13dni cyklu), tehu test by mal byt pozitivny v pripade tehu na 24-27d.c. )
Test si sprav rano z ranneho mocu ked ti neprijde ocakavaa ms a v pripade pozitivneho,,sa budeme radit co dalej..vela stsdtia v negativ

sunflower87
13. aug 2022

@vika_1211 určite si urobiť test z ranného moču.

ddaassuullaa
13. aug 2022

Toto som prave zbadala na ploche, v tomto prispevku sa asi niekto najde....

betkaulicna
14. aug 2022

@vika_1211 ako si na tom? Robila si si ďalší test? Máš sa o tom s kým porozprávať? Keby niečo, kľudne napíš 🙂

zuzsat
14. aug 2022

No videla.som uz vsetko na konikovi. Ale odkladat si negativny test a o 5dni neskor pozerat ze ci tam nieco je tak toto mi uz fakt hlava neberie.
Niektore zeny pozerali o hodinu na testy ale 5 dni 🤦🤦🤦. Je mi jedno ci mas 16 alebo 30... Ked neviete sexovat tak to nerobte!