icon

Môže čierna škvrna na sone znamenať niečo iné ako plod?

jenkka
Včera o 18:00

Mam 42 rokov a niekolko mesiacov mam problém so silnou, zapachajucou menstruaciou (bola som aj na čistení)... Za posledný mesiac som krvacala 3x a silno väčšinou 5-7 dni a od piatku mam nonstop bolesti podbruska... Dnes mi gynekologicka spravila sono a že tam vidi čiernu škvrnu-bodku, že je to asi tehotenstvo. Sex som mala naposledy pred 2 mesiacmi. Mala som 3 tehotenstva a žiadne takto zle nezacinalo. Zajtra krv.... Mňa len zaujíma či sa niekto s tým už stretol?

anonym_5f9da1
Včera o 18:08

Nezobrala ti krv? Na HCG?

jenkka
autor
Včera o 18:09
@anonym_5f9da1

Nezobrala ti krv? Na HCG?

@anonym_5f9da1 zajtra ráno, dnes už bolo neskoro

anonym_5f9da1
Včera o 18:18
@jenkka

@anonym_5f9da1 zajtra ráno, dnes už bolo neskoro

@jenkka to ti dá najlepšiu odpoved

jenkka
autor
Včera o 18:26
@anonym_5f9da1

@jenkka to ti dá najlepšiu odpoved

@anonym_5f9da1 ja len zo zvedavosti...

anonym_f77c7d
Včera o 18:34

Ak bol posledny sex pred 2 mes a bola by si tehotna, neexist vidiet na usg iba ciernu bodku. To uz by bolo vidiet ovela viac. Cierna bodka jedine v pripade, ze doslo k samovolnemu potratu a uz zvysok "zanika". Takze tehotna si mozno bola, ale uz po tom niet ani stopy, jedine "cierna bodka".
Ina moznost neexist co sa tyka tehotenstva, ak si 2 mes od sexu. To by si bola v cca 10tt a vtedy uz riadne vidis dieta.

anonym_3cafec
Včera o 18:48

cierna bodka? to isto nie je plod ani gestacny vak. mozno malinka cysta?

anonym_54a3e2
Včera o 19:01

Nič čierne na sone nie je plod. Čierne je tekutina. Treba to dosetrit, stery brali? Aj rozšírené? Pripadne stery z menstruacnej krvi? Toto bude nejaká metritída podľa tvojho krátkeho opisu. Treba to preliecit. A ani netušíme, kde tá “bodka” akože je. Takto sa vyjadrila gynekologická? Tak to ťa boh poteš, nič nevysvetlila? Šla by som po další názor alebo treba poriadne napísať čo a ako bolo. Som gynekológ a nie som z tohoto múdrejšia.

jenkka
autor
Včera o 19:24
@anonym_54a3e2

Nič čierne na sone nie je plod. Čierne je tekutina. Treba to dosetrit, stery brali? Aj rozšírené? Pripadne stery z menstruacnej krvi? Toto bude nejaká metritída podľa tvojho krátkeho opisu. Treba to preliecit. A ani netušíme, kde tá “bodka” akože je. Takto sa vyjadrila gynekologická? Tak to ťa boh poteš, nič nevysvetlila? Šla by som po další názor alebo treba poriadne napísať čo a ako bolo. Som gynekológ a nie som z tohoto múdrejšia.

@anonym_54a3e2 Stery zobrala, dala skúmavky na moc a ráno krv. Povedala, že momentálne mam ovuláciu a zas budem krvacat. Tá bolesť bola len pred krvácaním, teraz to už trvá dosť intenzívne 4 deň, vystrelovalo do slabín a od rána má boli aj chrbát.
Spomínala perinomenopauzu či ako sa to píše, keď sa nepotvrdi tehotenstvo 🫣 alebo zápal močového mechúra, s cikanim nemam problém len mam furt pocit že mi treba kakat 🫣

anonym_54a3e2
Včera o 20:03
@jenkka

@anonym_54a3e2 Stery zobrala, dala skúmavky na moc a ráno krv. Povedala, že momentálne mam ovuláciu a zas budem krvacat. Tá bolesť bola len pred krvácaním, teraz to už trvá dosť intenzívne 4 deň, vystrelovalo do slabín a od rána má boli aj chrbát.
Spomínala perinomenopauzu či ako sa to píše, keď sa nepotvrdi tehotenstvo 🫣 alebo zápal močového mechúra, s cikanim nemam problém len mam furt pocit že mi treba kakat 🫣

@jenkka tak ten postup je taký chaotický, ale v zasade nie zlý. Verím, že sa to čoskoro vyrieši, držím palce nech máš čím skôr diagnózu a riešenie.

domka222
Dnes o 05:15

Nemáš hematóm?🤷‍♀️

kiki68
Dnes o 10:15

Cierna skvrna je vacsinou cysta/ myom, oni to vsetko oznacuju ako tumor, az kym nemaju histologiu z toho. Ja som mala cierne skvrny vzdy cysty. Alebo tiez loziska endometriozy su take. Vsetko to moze mat zvysene HCG