icon

Môže ísť o tehotenstvo?

ema98777
Dnes o 07:31

Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť, pretože vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť.

Menzes mi meškal 3 dni. Už včera som však mala všetky príznaky, ktoré bežne mávam pred menštruáciou – bolesti podbruška a krížov, kŕče, výkyvy nálad a začali sa mi robiť aj vyrážky. Podbruško ma pobolievalo už asi týždeň, ale posledné 3–4 dni boli bolesti výraznejšie. Viackrát som mala dokonca pocit, že som už dostala menzes, tak som sa išla skontrolovať, ale bol to iba výtok.

Včera poobede som si spravila tehotenský test, ktorý vyšiel negatívne. Viem, že bol robený počas dňa, takže výsledok nemusel byť úplne presný.

Večer ma začali výraznejšie bolieť kríže a podbruško a mala som presne ten pocit, aký mávam, keď už menzes dostávam.

Dnes ráno som začala krvácať. Najprv to bolo slabšie, ako keď mi začína menštruácia, ale postupne sa krvácanie aj bolesti zosilňovali a teraz krvácam úplne normálne ako pri menzese. Nie je to len slabé ružové špinenie alebo pár kvapiek, ale normálne krvácanie, aké mávam prvý deň menštruácie.

Napriek tomu som si dnes ráno spravila ešte digitálny tehotenský test a ten mi ukázal „tehotná 1–2 týždne“. Keby som si ten test neurobila, vôbec by mi nenapadlo, že môžem byť tehotná, pretože krvácanie aj bolesti vyzerajú úplne ako môj normálny menzes.

Chcem sa preto opýtať, či sa niektorej z vás stalo niečo podobné a čo by to podľa vás mohlo znamenať. Je možné, že som bola tehotná a teraz som o tehotenstvo prišla, alebo som stale tehotná, môže ísť aj o niečo iné?

Ďakujem za každú skúsenosť alebo radu. ❤️

lenka13332
Dnes o 07:51

@ema98777 hneď volaj gyn, zoberie ti krv a nasadí duphaston alebo niečo silnejšie a tehotenstvo ešte možno dobre dopadne

rachel36a
Dnes o 08:20

@ema98777 ano , je veľmi pravdepodobné, že si tehu bola, ale neudržalo sa to...takto skoro sa to označuje ako biochemicke tehu, ktoré odíde s prvom menstruaciou.

ema98777
autor
Dnes o 08:51
@lenka13332

@ema98777 hneď volaj gyn, zoberie ti krv a nasadí duphaston alebo niečo silnejšie a tehotenstvo ešte možno dobre dopadne

@lenka13332 ja som ani s tehotenstvom teraz nepočítala ani by mi to nevychádzalo kvoli práci atd.. Iba potrebujem vedieť či teda už niesom tehotná alebo som, ku gyn ist nemozem som odcestovana a tu je to príliš drahe..

ema98777
autor
Dnes o 08:52
@rachel36a

@ema98777 ano , je veľmi pravdepodobné, že si tehu bola, ale neudržalo sa to...takto skoro sa to označuje ako biochemicke tehu, ktoré odíde s prvom menstruaciou.

@rachel36a a kedy je dobre spravit dalsi test co potvrdí ze tehu niesom?

siska1230
Dnes o 09:40
@ema98777

@lenka13332 ja som ani s tehotenstvom teraz nepočítala ani by mi to nevychádzalo kvoli práci atd.. Iba potrebujem vedieť či teda už niesom tehotná alebo som, ku gyn ist nemozem som odcestovana a tu je to príliš drahe..

@ema98777 chod na pohotovosť pokým nieje neskoro ak si tehotna môžeš dieťatko zachrániť nečakaj!

ema98777
autor
Dnes o 10:07
@siska1230

@ema98777 chod na pohotovosť pokým nieje neskoro ak si tehotna môžeš dieťatko zachrániť nečakaj!

@siska1230 ako píšem vyssie s tehotenstvom som ani nerátala teraz.. nerada to takto hovorim ale som aj rada ak som potratila,samozrejme ze ak nie dieťa by som si nechala, iba neviem teda ci som potratila ci nie a ako by som to bez lekára zistila..

alma34
Dnes o 10:54

No bez lekára to nezistiš, môže byt aj biochemické alebo mimomaternicové a tam si bez lekára už neporadiš.

rachel36a
Dnes o 10:57
@ema98777

@rachel36a a kedy je dobre spravit dalsi test co potvrdí ze tehu niesom?

@ema98777 o par dni...hcg bude klesať takže test by mal byť do týždňa negatívny...ak nebude chod k lekarovi

lenka13332
Dnes o 11:00
@ema98777

@ema98777 tak okamžite pohotovosť. Je šanca že aj ti dajú progesterón bábätko sa udrží, ak nepôjdeš môžeš o neho prísť keď krvácaš

oblecenie99
Dnes o 11:08

Mala som to takto. Len mne meskala menštruácia oveľa viac, a potom som začala mierne krvacat. Ale ja som bola u lekára, lebo tiež mi testy naďalej ukazovali tehotenstvo, bála som sa mimomaternicového. Poslal ma na krv, a tam sa zistilo, že HCG klesá, dokonca po vyšetreni som sa silno rozkrvacala a trvalo to pomerne dlho.

ema98777
autor
Dnes o 12:01
@oblecenie99

Mala som to takto. Len mne meskala menštruácia oveľa viac, a potom som začala mierne krvacat. Ale ja som bola u lekára, lebo tiež mi testy naďalej ukazovali tehotenstvo, bála som sa mimomaternicového. Poslal ma na krv, a tam sa zistilo, že HCG klesá, dokonca po vyšetreni som sa silno rozkrvacala a trvalo to pomerne dlho.

@oblecenie99
@oblecenie99 ale tehotna si nebola?

ema98777
autor
Dnes o 12:09
@alma34

No bez lekára to nezistiš, môže byt aj biochemické alebo mimomaternicové a tam si bez lekára už neporadiš.

@alma34 test by som si ani nerobila keby mi partner nepovedal nech si pre istotu spravím, pretože tri dni je pomerne kratke meškanie a brala by som to ako normálnu menštruáciu ale teraz ked mi ukazuje pozitivny test je to ine..

anonym_0f9cb7
Dnes o 12:24
@lenka13332

@ema98777 tak okamžite pohotovosť. Je šanca že aj ti dajú progesterón bábätko sa udrží, ak nepôjdeš môžeš o neho prísť keď krvácaš

@lenka13332 ale ved pise ze ona tehotna nechce byt, a ze je aj rada ze je to potrat. Tak co ma zachranovat.
???

ema98777
autor
Dnes o 12:28
@anonym_0f9cb7

@lenka13332 ale ved pise ze ona tehotna nechce byt, a ze je aj rada ze je to potrat. Tak co ma zachranovat.
???

@anonym_0f9cb7 a vy si myslite ze teda niesom tehotna?

anonym_0f9cb7
Dnes o 14:32
@ema98777

@anonym_0f9cb7 a vy si myslite ze teda niesom tehotna?

@ema98777 prepac ale az neskor po praci vytiahnem vestecku gulu a dam ti vediet👍

Akoze prepac, k lekarovi nechces lebo je to drahe. Odkial mame vediet ci si mala pohlavny styk pocas ovulacie a ci si tehotna? Alebo ci ti ukazal test falosnu pozitivitu.

Ak si aj bola tehotna, a ako pises menzes meskal iba 3 dni, tak zrejme ide o biochemicke tehotenstvo, a tam by ti ani ziaden duphaston nepomohol ako ti pisali vyssie zeny. Jednoducho telo vie co robi, a zrejme sa cisti same. Ak chces fakt vediet ci to bolo tehotenstvo alebo nie, tak zajdi aspon na krv do labaku a budes vediet ci bolo zvysene HCG.

oblecenie99
Dnes o 15:45
@ema98777

@oblecenie99
@oblecenie99 ale tehotna si nebola?

@ema98777 No bola aj nebola, bolo to biochemické, čiže sa to aj skončilo na začiatku. Neviem, kde momentálne si, ale ak testy ťa takto šalia, ja by som možno skočila na krv na HCG (môžeš sa objednať súkromné do nejakého laboratória). U nás to vychádza na cca 13 eur. Aj keď si myslím, de tebe nejaké hcg ukáže aj krv,mne vtedy brali na dvakrát po čase, aby zistili, či hcg klesá no a klesalo. Podla tvojho opisu to zatiaľ vyzerá skôr na biochemické

ema98777
autor
Dnes o 17:33
@oblecenie99

@ema98777 No bola aj nebola, bolo to biochemické, čiže sa to aj skončilo na začiatku. Neviem, kde momentálne si, ale ak testy ťa takto šalia, ja by som možno skočila na krv na HCG (môžeš sa objednať súkromné do nejakého laboratória). U nás to vychádza na cca 13 eur. Aj keď si myslím, de tebe nejaké hcg ukáže aj krv,mne vtedy brali na dvakrát po čase, aby zistili, či hcg klesá no a klesalo. Podla tvojho opisu to zatiaľ vyzerá skôr na biochemické

@oblecenie99 no teraz stale mam normalne menzes ako zvyknú byt prvy den, tak neviem ci mozem byt aj tak tehotna ci nie.