Môžem byť po sterilizácii tehotná?
Ahojte, som skoro dva roky po sterilizácii. Už dva týždne mi mešká menzes (doteraz pravidelný) neskutočne ma bolia prsia, bradavky, som nafúknutá. Muž sa smial, že asi doktor zle urobil sterilizáciu a že Pán Boh chce, aby som ešte bola tehotná. Dnes ráno som urobila test, test bol negatívny, ale potom mi to nedalo a asi o hodinu som na neho pozrela zase a bola tam jemne ružová čiarka. Až som sa celá rozklepala.
Máte niekto skúsenosť? Mám tri sekcie za sebou, štvrtú sme neplánovali, preto také "opatrenie"...neviem čo urobím. 🫣
@veronika1754 preto sa pýtam, že sterilizáciu som podstúpila, aby som sa nemusela chrániť a aha tu. 🙈 Dúfam, že ťa nebudem nasledovať. A nebudem ďalšia výnimka. 🫢
Ak ti odstránili vajcovody, tak nemôžeš byť tehotná. Pozri do správy po operácii, mala by si to tam mať uvedené. Mne dali také info, že teraz sa to robí bežne v rámci sterilizácie - to odstránenie vajcovodov. V tomto prípade je riziko gravidity naozaj nulové. Ak ich len presekli, áno, môže sa vo výnimočných prípadoch stať, že jeden z nich opäť zrástol a dokonca, že v ňom vznikla cestička bez zrastov a vajíčko sa dostalo do maternice. Pravdepodobnosť je mizivá. Ale je. Ja som bola na sterilke minulý rok, tak neviem, kedy zaviedli ten "štandardný" postup, že odoberajú aj vajcovody. A či sa to týkalo len našej nemocnice, alebo je to štandard, ktorý sú povinné dodržať všetky nemocnice.
A mas foto toho testu? Alebo si rano sprav este jeden.
@mikadooo prerušené vajcovody
Hmm. No daj vedieť, celkom som zvedavá, či to je cysta, alebo naozaj sa dokázala spermia dostať k vajíčku. Moja gyn taký prípad žiaden nemala počas svojej praxe.
@mikadooo objednal má až na 12.4.
tiez chcem len napisat, ze test po piatich minutach by som povazovala za neplatny.
s tym dorastenym vajcovodov je to zaujimava informacia, tiez som pri poslednej sekcii uvazovala o sterilizacii.
pre zaujimavost: citala som o inom pripade, ked zena mala na jednej strane jeden vajecnik, na druhej strane vajcovod a to vajicko si naslo cestu a otehotnela.
Ahoj, ako si dopadla?
@veronika1754 je to staršia tema ale neda mi to musím vam napísať.tiez som štyri roky po sterilizácii a pravdepodobne som tehotná o týždeň idem k lekárovi ale mi vyšiel 3x pozitívny test. Ake ste mali tehotenstvo,boli nejaké problémy. A ako ste to zvládali psychicky ja už tri deti mam
Ďakujem
@sofimatko52 ja som tiež po štyroch rokoch, čo ti poviem, u mňa to bolo piate dieťa v tej dobre manželstvo už som tušila že nezachránim tak psychicky som bola prvé mesiace riadne na dne, ale inak čo sa týka fyzickej stránky, tehotenstvo, pôrod bolo všetko v poriadku, malá má teraz 8 rokov zbehlo to ani neviem ako a to som sama s nimi od jej dvoch mesiacov. Bol to ale riadny šok, ja som už predtým otehotnela aj cez antikoncepciu, preto som si nechala po štvrtom urobiť zákrok, no ako môj lekár povedal keď boh chce tak aj medicína je bezradná 😁
@veronika1754 poznám to ja som otehotnela tiež ked som mala vnútromaternicové teliesko a mam doma zdravého chlapčeka. Ale s z toho šoku neviem čo mam zajtra očakávať,či je to vôbec možné aby som bola tehotná 😟a čo je najlepšie ja sa cítim že som tehotná. Ale rozumovo to nedokážem pochopiť,neviem viac menej psychicky to už teraz nezvládam. Neviem kde mi hlava stojí,sa nedokážem sústrediť v práci.
Som šťastná konečne su deti väčšie, môžem pracovať v kľude,som medzi ľuďmi.....mam depku. Nech mi Pan Boh pomôže ak som nech nam pomôže vychovať...... dieťa je dar toľko žien by zato dalo aby mohli dať život a tu človek nechce si zaplati aby som nemala pozor si dávame a teraz toto riešiť.
@sofimatko52 viem presne ako sa cítiš, ja som prvé mesiace sa toľko naplakala vôbec som si nevedela predstaviť ako to zvládnem a tiež už som nechcela zasa sa točiť okolo plienok, tiež som bola rada že už sú väčší, no najmladšia má teraz 8 rokov, najstaršia už pracuje a domov chodí málo, synovia už jeden na strednej druhý o rok na strednej, preletelo to ani neviem ako. Nebudem ti hovoriť že to bola cesta ružovou záhradou lebo nebola, bolo to náročné, ale dá sa to zvládnuť, ešte plus ak máš dobrého partnera tak to je super. Ja som bola na to všetko sama.
@sofimatko52 no ja Vám poviem skúsenosť moju, že som si myslela v lete, že som na 99% v tom. Bolesť pŕs 2 týždne pred MS, zmena bradaviek, bolest v podbrušku. Týždeň pred som bola na sobotu prsníkov, kde bolo všetko v poriadku. Nechápala som tieto stavy, už som mužovi znadala, ten chudák že si dával pozor a zistila som že to bol len pms, lebo o ďalší cyklis sa to zopakovalo. Tak držím palce

@anjelicek26 Veru, aj mna by vyplo. 😬 Ale vdaka za info